NE OLDİ SİZE UŞAKLAR

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

NE OLDİ SİZE UŞAKLAR

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzt Oca 22, 2007 9:28 pm

Haberin verildiği ilk anda “ al sana bir faili meçhul daha” diyecek kadar bu karanlık cinayetler konusunda tecrübelenmiştik ki karanlık güçler sivri zekalarını çalıştırdı ve “ faili anında belli” cinayetler dönemini başlattılar. Halkın hafızasında biriken “faili meçhul” sayısının çok artması ve her seferinde “ devletimiz büyüktür, olaya el koymuştur, en yakın zamanda failler bulunup halka açıklanacaktır” gibisinden uzayıp giden geçiştirme cümleleri tekrarlamaktan usandılarda mı yoksa utandılarda mı yoksa artık yüksek ücretle çalışan, profösyonel, örgütlü ama her an kontrolden çıkabilen katillerdense bunların yanında çok daha düşük ücretlerle de çalışabilen, amatör, tek kullanımlık katilleri kullanmanın avantajları mı işlerine geldi de bu “faili anında belli” ama yine karanlık cinayetler dönemine geçtik bilemiyorum. Sonuçta “ en yakın zamanda failler yakalanıp halka açıklanacaktır” sözünü de son 7-8 yıldır yerine getirir oldular bu zeki manevraları sayesinde.

Halka hizmette bu olsa gerekti. Artık her yeni “faili anında belli” cinayetten sonra her kesimin kendi işine gelen sonucu yorumlayıp çıkardığı bir ortam buluyor oldu insanlar. Bir cinayet oluyor, kurban hariç herkesin işine geliyor bu durum. Şimdi Hrant Dınk olayını düşünürsek; AB ye girmek isteyenler “bunu bizi karalamak isteyen dış güçler yaptı” diyecek, AB “ bak işte Türkiye bu, bunların neyini içimize alalım” diyecek. Sonuç olması planlanan şu an ki gidişata uygun düşecek. Hele haberin yakalanan ayrıntı püf noktası daha da içler acısı, katil namazını kıldıktan sonra vazifesini icraya geçmiş. Bu noktadanda hareketle şeriatçı kesim “işte gene bize atıyorlar suçu, bunlar din düşmanı, bütün hedefleri biziz” derken, laik olarak kendilerini tanımlayan karşı kesimde “işte her zaman dediğimiz gibi çıktı gene, asıl tehlike şeriat” diyecek. Durum gene gidişata uygun.Örnekler ve yorumlar çoğaltılabilir ama hepsi de gidişata uygun. Nedir bu hep istenilen gidişat: sömürülen ülkelerde küçük etnik, siyasi vs. gruplar yaratarak sürekli kaos ortamı yaratmak, bu böl- parçala- sömür politakası sonrası halkın gerçek sorun karşısında birliğini engellemek. Tek elden yönetmek, tek elden sömürmek yani globalleşmek.

Bu yüzden “faili belli” bu son cinayetlerin arkasında kimler olabilir, amaçları ne gibi kısır tartışmaların, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun ve daha nice “faili meçhul” cinayette alınan sonuçlardan daha ileri bir sonuç alınacak yönde olduğunu düşünmüyorum. Sadece cinayet şebekeleri artmıştır, bunlardan büyük olanlar küçük olanların yaptığı eylemlere yol verebilir, destek çıkabilir veya hiç karışmaz sadece manipüle eder vs. vs. Sadece eskisi kadar masraflı olmuyor anlayacağınız.

Benim dert ettiğim Trabzon’un isminin bu kadar ön planda olması gerçekçi bir saptama mı yoksa rastlantı mı, gerçekçi ise neden Trabzon. TAYAD olayları, papaz cinayeti ve bu son cinayetin dışında Trabzon da ulusal basına yansımayan küçük bir çok cinayettede çocuk yaşlarda ki isimler karşımıza çıkıyor. Bu şehirde yaşayan birisi olarak bunu daha yakından görmekteyim.” Trabzonda işsizlik önemli bir sorun halini almıştır, devlet bu sorunun üzerine gitmelidir”. Evet ekonomik nedenler vardır ama bu bence ikinci plandadır ki papaz cinayetinin katili bir doktorun çocuğu idi hatırlarsanız.”Trabzonda ki tüm partiler, sendikalar, dernekler meydan parkında toplanıp bu son cinayeti protesto etsin ve Trabzon’un bu olmadığını cümle aleme göstersin”. Güzel, çok güzel olurda ne kadar gerçekçi.Ben bu şehirde yaşıyorum ve kesin kes söylüyorum ki Trabzon halkının çoğunluğu böyle anılmaktan rahatsız değil.Artı Dink’in öldürülmesini doğru bulan insan sayısı belki de % 70 lerdedir. Hem de hepsi bu ismi ilk kez duydukları halde. Papaz’ın öldürüldüğü anda tesadüf ordaydım insanların neredeyse yarısı sevinmişti ve içlerinden biri “ ya bakın şu kalabalığa şimdi bir imam olsaydı bu vurulan, burada bir Allah kulu olmazdı” deyip etrafındakilere şaka yapabilecek kadar duyarsızdı. Trabzon gençliği büyük bir tehlikenin içine seve seve giriyor. Katilin çevresinde ki bir çok arkadaşı ve Trabzonda’ki bir çok gruptan genç şu an da katili imrenerek izliyordur bundan emin olun.Sebebini bir tane mafya dizisine bağlamakta yanlıştır. Bu insanlara dizileri, televoleleri bırakalım, haber tartışma programlarında bile bir tane duruşuyla, konuşmasıyla, bilgisiyle örnek alınacak insan gösteriliyor mu ? Onu da geçelim bu insanlara sanatçı olarak, bilim adamı olarak, politikacı olarak kimler sunuluyor. Bu gençliğe 20-30 yıldır güzel örnekler gösterilmiyor. Sadece Trabzon değil tüm Türkiye gençliğine gösterilmiyor. İnsani erdemler, doğruluk, iyilik, saflık, sadelik, kendi kendini eğitmek, okumak, alçakgönüllülük, fedakarlık gibi bir çok üstün vasıf enayilik, kerizlik, ahmaklık olarak belletiliyor. Hatta bunların tersi kötü özellikler zeka belirtisiymiş gibi sunulup kendilerini bir de o yönden tatmin etmeleri sağlanıyor.

Ama niye Trabzon ? Trabzon’un farkı, farklı oluşu. Bu gün ortalama Anadolu kültürüne, Anadolu da ayrı etnik grup olarak bilinenlerden de çok uzak bir kültürel yapısı vardır doğu karadenizin. Yüzyıllardır biriktirmiş olduğu değerleri önemsenmeyip, horgörülüp, dışlanan bir toplumun, beyninde, kalbinde tutacak bir değeri kalmazsa değere öyle susar ki kendisine sunulup kabul ettirilen değerlere öyle yapışır ki onu elinden alacak olanı bu sefer affetmez. Bu gün Trabzon da etnik diller zaten bitti. Kemençeyi bugün Kanada daki Rumlar bile bizlerden daha iyi çalıp, anlıyor, hissediyor ve müzikal kalite olarak ilerletebiliyorsa bu bizim ne derece hızlı dejenere olduğumuzu gösterir. Trabzonspor için adam öldürecek kadar Trabzon sevdalısı olduğunu sanan gençler kemençe dinlemez oldu, köyünü bilmez, yaylaları sevmez, denizden korkar oldu. Bütün bunlar doğal süreç içinde olan olağan değişimler değildir. Empoze edilen, örnek gösterilen değerlerin ne derece fazla reklam edildiğinin, ne derece kabullenilmesi için özendirildiğinin ve kendi değerlerinin ne derece göz ardı edildiğinin göstergesidir.

Nedir Türkiye ‘de her zaman pofpoflanan değerler; başta milliyetçilik, daha sonra para, silah, kabadayılık, mafya babalığı, dindarlık. Toplarsan bunları çıkar karşınıza kullanılmış bir Karadenizli genç katilin haberi. Olan olmuş, biten bitmiş hadi şimdi istediğiniz kadar deyin ona; “aman gel etme, elini kana bulama, senden büyük Türk yok, senden büyük kahraman yok, hangi Ermeni gelip senin karadenizini elinden alabilir, sen yer parçalarsın hepsini, dur şimden telaş etme, dur sakin ol, etme bu hatadır”. Bu gençleri bu hale getirenlerdir suçlu.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özcan Onat » Sal Oca 23, 2007 11:27 am

Valla Bülen bey çok doğru cıkarmalarda bulunmussunuz.
coğu noktada sizlere katılıyorum.
biz doğu karadenizliler kendi kültürel değerlerimizi kaybettik.
kıssadan hisse...:
bayburtta bizden(şurdan) birileri ağaca cıkmıs ağactan meyve topluyor
ağacın altında bayburt kızları ''aabak laz oğlanları ağaçta'' vs konusuyor
bizimkilerden biri gururlu bir halde kızlara gösteris yapıyor uç dallara gitmeye çalısırken düşüyor.kızlar gülüyor(lardır)

o günleri unuttuk simdi aa neyaman türkler vardır trabzon'da tehlike gördüğünü anında indirir de arada inen indirilenleri nedense pek görmez.

karadenizliler kültürel anlamda erozyona uğruyorlar bu aptalca davranışlar sergileyen nesilleri doğuruyor.
Kullanıcı avatarı
Özcan Onat
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Oca 23, 2007 6:05 pm

Bugün gazetede azmettiricisinin daha önce de mc donald's ı bombalayan gencin röportajı vardı..

Ufak bir özet geçmek gerekirse;

-Trabzon Pelitli Mah....Burası potansiyel suçludur.Bizim yapacak işimiz yok.Kahveye gideriz ,internet cafeye gideriz,bazı siteler ve bazı kişiler aracılığı ile görev alırız yerine getiririz.

kendisini ben "polat alemdarım ve burada onlarca mematim var"diye açıklama yaparak zaten belli etmiş bir kişi.Ruh halini varın siz düşünün bu kişinin :(.

"Bu ilk değil kesinlikle son olmayacak.Burada yetişen her çocuk suç işleyeceği günü bekleyecek bu böyle dönecek"diyor.

elbetteki işsizlik her yerde hakim ama sosyolojik olarakta incelediğimiz zaman suçun günümüz dünyasında en büyük sebebi ekonomik faktörler...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Serkan Birinci » Sal Oca 23, 2007 7:53 pm

bi sürü şey yazmıştım ama bi hikmet ekleyemedim yazıyı. ancak özetleyebileceğim şimdi zira "kınalı kuzular" başlıyor TRT de. malum dizi insanıyız biz ama ben en iyisini izleyecem.

birinci husus bu konuyla ilgili bir başlık varken yeni bir başlığın neden açılmaya ihtiyaç duyulduğu anlayamamış olmamla ilgili idi. DİNK cinayeti cevval bi mesele ehemmiyetine binaen mi....?

ikinci husus ise Bülentin görüşlerini ifade ettiği makalenin son paragrafı idi. ki BENCE her cümlesi yanlış. Ve çelişkilerle dolu.

zira, değerlerimizi yitirdiğimizi söyleyip ardınan MİLLİYETÇİLİK,DİNDARLIK gibi değerleri para ile silah ile mafya ile ilişkilendirmek bence DİNK cinayetinde tetiği çeken esas ellerin niyetlerine hizmet etmekten öteye geçmiyor. Ve bu değerler bir kavram kargaşası ile KİRLETİLİYOR.

dindarlıktan kast edilen Hizbulllah gibi örgütler, Milliyetçilikten kasıt Kurtlar Vadisi Milliyetçiliği değilse tabii.....

son olarak, bir insanın katledilişini doğru bulmamakla beraber söz konusu şahsın cenaze merasimini bir kahraman uğurlanıyormuş gibi gerçekleşmesini de anlamlandıramadım. bana bir özür görterisi gibi geldi, biz aslında böyle değiliz zavallılığında bir şova benzettim görüntüleri.

ve sordum kendime. Milletini sevmek gibi, dini gibi, bayrağı gibi KUTSAL DEĞERLERİ için canından can veren ŞÜHEDANIN merasimleri gelince aklıma, yoksa gerçek MİLLİYETÇİLER Dink'ler mi diye......

yazıklar olsun bize ve bizi bu hale getirenlere....

bin kere yazıklar..........
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Sal Oca 23, 2007 8:54 pm

serkanbi yazdı:
son olarak, bir insanın katledilişini doğru bulmamakla beraber söz konusu şahsın cenaze merasimini bir kahraman uğurlanıyormuş gibi gerçekleşmesini de anlamlandıramadım. bana bir özür görterisi gibi geldi, biz aslında böyle değiliz zavallılığında bir şova benzettim görüntüleri.

yazıklar olsun bize ve bizi bu hale getirenlere....

bin kere yazıklar..........
Bu düşüncene sonuna kadar katılıyorum.
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Sever » Sal Oca 23, 2007 9:01 pm

Cenazede Hepimiz Hırantız HEPİMİZ TÜRKÜZ DENİLSE İDİ İYİ OLURDU. Herkes koyun gibi tuzağa düştü.
Şimdide Trabzonluyu hedef aldılar.Trabzonda terorist olmayışının sebebini araştırsınlar bence....
Hasan Sever

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Oca 23, 2007 10:12 pm

Herhalde başlık açma sevdalısı olduğumu sanmıyorsundur Serkan. Bunu sitede bu güne kadar hangi başlık altına ne tür cevaplar verdiğimden çıkarmış olmalısın. Konuyu büyütmek, gündemden düşürmemek gibi bir nedenimde olamaz, aksine gündemi değiştirmek, olaya farklı yönden bakmak ve bakılmasını önermek girişimimdir bu yeni başlık. Çünkü ne Dınk hakkında bir yorumda bulundum ( ki kendisini tanımıyorumda ölüm haberiyle ismini duydum) ki onu yücelttiğim yazının tek bir cümleside yoktur, ne de cinayetin neler düşünüdürecekleri gibisinden komplo senaryoları uydurup var olan tartışmaların aynısını yineledim. Bunu derken var olan tartışmaların içinde belki de gerçekle çok örtüşen yazılarda vardır, ama dedim ya benim derdim Karadenizde ki kültürel yozlaşmanın nedenlerini ve sonuçlarını düşündürtmektir insanlara.

Doğrusu Fatma Özbilginin ve Yusuf Uysal ın bu konuda açtıkları başlıkları tam olarak okuduktan sonra bu yazıyı gönderdim, birazdan okuyacağım ve içinde önemli yorumlar olacağını sandığım Fatih Ağaoğlu nun açtığı başlığı ise okumaya sabredemedim. ÇÜnkü yazıyı yazmadan önceki ana kadar okuduklarım kafamda neler yazacağımı şekillendirmişti ve bunları unutmadan bir an evvel yazıp gönderip sizlerle paylaşmak için acele ile gönderdim.Bu cevabı sana yazdıktan sonrada fatih in başlığını okuyacam ( ki içinde Nihat Genç ten alıntı bir kısımda varmış ve ilginç şeyler okuyacağıma eminim) Neden o başlıkların altında değil dersen Fatmannın yaptığı alıntı güzeldi ama sonuçta bir alıntıydı ve benim ön plana çıkarmak istediğim olayın kültürel yönüne vurgu yapmıyordu.Ben o alıntıyı ne kadar beğensemde kendi yazımın o alıntıdan da Uysalın açtığı başlıkta ki görüşlerden de farklı noktadan baktığını ve ilgi görürse, uzamasını benimde istemediğim Dink mevzusunun kapanıp konuyu Karadeniz de ki kültürel yozlaşmaya çekecek nitelikte bir yazı olduğu düşüncesiyle açtım.

Son paragraf hoşuna gitmeyebilir ama çelişkili gördüklerin ne anlayamadım doğrusu ? Trabzonda övüne övüne stadda, sokakta, kahve de hatta tuvalet kapılarının arkasına kadar her yerde, etrafımda acaba bana karşı biri varmıdır sorusunu aklının ucuna bile getirmeden, çekinmeden söylenen, bağırılan, yazılan, çizilen, gösterilen moda değerler değilmidir, milliyetçilik, din, para, silah, mafyababalığı ve diğerleri.Ve söz konusu haber bunların hepsinden bir parça bişey insanın aklına getirecek şekilde hazırlanmamış mıydı?

Dostum sen dizini izleye dur, ben bu insanlar bunları nasıl görmez, görmezse de gösteren ve anlatan olursa nasıl anlamamakta inat eder diye düşünmekten kafayı sıyırmaklık oldum sağolasın.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Oca 23, 2007 10:24 pm

Hasan Sever abimizde her halde yazdıklarımdan Papazı, Dink'i vuranların güvenlik görevlisi olduğunu söylediğimi anladı heralde ki hala daha soruyor "Trabzon'da terörist olmayışının sebebini".Terörist sivil, örgütsüz, silahsız insanı ona bak bile demeden arkadan vurana denir benim bildiğim siz kimlere terörist diyorsunuz sayın abim ? İşte tanımları bile değiştiren yükselen değerlerden bir örnek daha.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Çrş Oca 24, 2007 3:38 pm

Bazı kişilerin dile getirmeye başladığı gibi bu olayların Trabzon ayağını ortadan kaldırmak için Trabzonspora bir şampiyonluk vermeleri yeter sanıyorum.Artık gençler Trabzonspordan uzaklaşıp bu tür organizasyonlara kapılmaktadır.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Çrş Oca 24, 2007 11:28 pm

Arkadaşlar

Yazılanların hepsini(hem bu başlıktakileri hem de Yusuf Uysalın açtığı başlıktakileri)tek tek okudum. Herkes fikrince bir şeyler söyledi. Kimisi milliyetçilik duygularını ön plana çıkararak bu olayın fazla abartıldığını, kimisi de özgür düşünceden yana tavır koyarak bu olayın küçümsenemeyecek bir olay olduğunu anlatmaya çalıştı. Herkes bu olay için değişik kişileri sorumlu tuttu. Ama gördüm ki, hiç kimse asıl suçlunun "301"'i kaldırmayan zihniyetler olduğundan söz etmedi. Ben bu olayda tek suçlunun "devlet" olduğuna inanıyorum.(sadece AKP hükümeti değil..) Neden mi? Eğer "sen" devlet olarak insanları yargılayıp cezalarını veremiyorsan, birileri muhakkak bu insanları senin adına veya kendi adına yargılayacaktır. sen devlet olarak düşünce suçu işlediğini ve Türk halkına hakaret ettiğini iddaa ettiğin Hrand Dink'i Avrupa acaba ne der korkusuyla 2 senede yargılayıp suçlu veya suçsuz olduğunu açıklama cesareti gösteremiyorsan, sonunda olacak olanlardan devlet olarak "sen" sorumlusun. İşte Hrand Dink de bu devletin kurbanı oldu. Bilmem yanılıyor muyum?

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Serkan Birinci » Prş Oca 25, 2007 12:37 am

Sevgili Bülent; önce şunu söyleyeyim ki AKLINA MUKAYYET OLASIN. Sonra güzelim memleket türkülerini kimin sazından dinleyeceğiz. Kim resimleriyle memleketimin dağlarının, bacası tütmeyen bacalarının hüzünlü hikayelerini kim haykıracak. Aman haa......dikkat

Bu girizgahtan sonra çok manidar olmayacak belki ama yine de bahsettiğim çelişkiyi anlamak için yazının son paragrafını tekrar tekrar okumanı önermekle yetineceğim. Zira Milliyetçilik, dindarlık gibi değerlerin tanımlamasını yapmak sonra da her iki kavramın silah gibi, mafya gibi olgularla bir ilişiğinin olmadığını yazmayı bilgi birikimine güvendiğim başta sen ve "düşünce platformu" gibi bence sitenin EN NİTELİKLİ olduğunu düşündüğüm bölümün iştirakçilerine ve ziyaretçilerine zül adlederim.

Ancak, sözü edilen cinayet meselesi hasebiyle anafikrini değerlerimizden uzaklaşmaya oturttuğun makalenin sonunda bana göre en elzem değerlerimiz olan Din ve Milliyetçilik kavramlarını ilişkilendirdiğin olgular yerine oturmadı diyeceğim tekrar. Arzu edersen bu detaylara da girebilirim.....

öte yandan, bence bir realite kimilerince de komplo teorisi diye izah edilen düşüncelerimi paylaşmadan edemeyeceğim.

ülkemizde son dönemlerde milliyetçilik rüzgarlarının estiği, anti amerikancılığın giderek desteğini arttırdığı çeşitli kesimlerce, ki ABD araştırma kuruluşları da dahil, ifade edilmekteydi. özellikle musul, kerkük ekseninde gizli oturumlara varan dış politika stratejileri malumlarınız.

burada hatırda tutulması gereken bi hususta. yaklaşan seçimler. bazı seçim anketlerinde ve bazı çevrelerde milliyetçi söylemlere sahip parti/partilerin oylarını ciddi oranda arttırdığı ifade edilmekteydi. Nitekim bu süreçte milliyetçi söylemler sayın başbakanın da demeçlerine yansımaya başlamıştı.

Trabzonlunun Milliyetçilik değeri ile ilgili DURUŞU zaten bilinmekle beraber, son yıllarda da çeşitli testlere tabi tutuldu. ve aranan zeminin doğru olduğu kanatine varıldı ki, gerisi çorap söküğü gibi geldi. işsizlik, şampiyon olamama !, Kurtlar vadisi dizisi v.s şeyler belki de yalnızca hızlı yol almak için zemine dökülen asfaltı oldu işin...

sonrası malum. Dink cinayeti ile MİLLİYETÇİLİK kavramı özdeşleştirilmeye başlandı. sayın Başbakan "halkı huzurunu bozan bir Milliyetçilik anlayışı olamaz" anlamında demeçler vermeye başladı. bu tür söylemler trajlı gazetelerin KÖŞE ŞÖRLERİNCE işlenmeye başlandı.

işte bu milliyetçilik öyle bir illettirki ! adamları katil eder meali gizli mesajlar satır/demeç aralarında kulaklara üfürüldü. Amaç seçim sonrası Milli hassasiyetleri olan bir iktidar yada kuvvetli bir muhalefet teşekkül etmesine engel olmak.

her ne kadar DİNK meselesi öncesinde de yazılan iktidar senaryolarını MİLLET İRADESİNİ İPOTEKLEMEK olarak değerlendiriyor isem de. bu gün oynanan oyunun en önemli AKTÖRÜNÜN Millet İradesini etkilemek ve tetiğin arkasındaki güçlerin arzuladığı bir iktidar yaratma çabası olduğunu düşünüyorum.

Zamanlamaya bakınca Irak konusunda gizli gündemle toplanan TBMM de görüşülen konudan uzak bir gündem oluşturulması da akla gelen bir diğer komplo teorisi!! yada iki arada bi dere geçen petrol kanunu.....

ya da osmanın ifade ettiği gibi 301. maddenin zorlanması da olabilir. Hele merasimde AB KOMİSERİ Lagendayk ile her bo.. burnunu sokan şu lanet Alaman kokanası hatunu görünce teori güçleniyor değil mi...

tarih delilidir ki, bu adamlar enerjilerini boşa harcamaz bir taşla iki, üç kuş vurmayı sever. ingilizlerin zarardan bile kar elde etme merkezli dış politika stratejileri malum.......

bu kadar komplo teorisini !? KAFAYI MEMLEKET MESELELERİ İLE DEĞİL kınalı kuzular dizisi ile bozan biri olarak şöyle bir derleyip toparlayayım istedim.

NECİP TÜRK MİLLETİNİN cenaze merasiminde gösterdiği DEMOKRATİK tavrı, anlayış özürlüsü ve demokrasi düşmanı ! biri olarak beni rahatsız etti. Bu DEMOKRATİK tavrın şehit cenazelerinde örneğini binlerce kez görmüştük oysa değil mi?....

Trabzonlunun değerleri konusunda da bi şeyler yazmak isterdim ancak MİLLİYETÇİ DUYGULARIMI ÖN PLANA ÇIKATRMAKTAN !! herhal, yeterince uzattım sözü. oda başka bi başlığa kalsın..........

Sürçü lisan ettiysek af ola.

İNADINA HÜRRİYET, İNADINA MİLLET, İNADINA KOMPLO TEORİSİ HER ŞEY İNADINA....................

Muhabbetle........
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Prş Oca 25, 2007 12:43 am

bu arada sitenin en nitelikli bölümü diye Düşünce Platformunu not etmişim. düzelteyim; PEKE SOHBETLERİNDEN sonra tabii....
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Prş Oca 25, 2007 9:30 am

Aslında konuyla ilgili bende çok şeyler hazırlamıştım ama sevgli Osman hocanın yazdıklarını okuduktan sonra bu sayfada benim yazmamın doğru olmadığını düşünüyorum.Bülent belki kızacaksın konu yine değişiyor diye ama osmanın bu yazısına kayıtsız kalamam.Sevgili hocam sen edebiyat öğretmenisin ama üzülerek söylüyorumki devletin tanımını,devletin ne olduğunu bilmiyorsun.Şunu desen anlardım 1938 den sonra kurulan hükümetlerin bu olumsuz oluşumlarda hepsinin payı vardır.Bu yazdığını bence iyice bir oku ve yapman gerekeni yap.Birşeyler yazmak içinde yazma biz sana kızmayız yazmıyosun diye.Çıkar çevrelerinin menfaatleri vardır söyle,ucuz halk kahramanlığı vardır söyle,beyin hürriyetini.vicdan hürriyetini.kamu hürriyetini hiçe saymak vardır de sırala sıralaya bildiğince ama 301 den dolayı bu ve benzeri olaylardan devleti suçlamanın hiç bir haklı kabul edilebilir mantığı yoktur.Devletin kurumları vardır.Belki bazı ordamların böyle olumsuz haller almasında bilerek yada bilmeyerek bazıları hatalı olur olmuştırda bunuda kabul ederim.Ama bu ve bunun gibi bir çok cinayet olaylarında direk Türkiye Cumhuriyeti Devletin suçlu olarak göstermek çok yanlıştır.İşte bu yazıları okuyan yaşı çokta önemli olmasada bir çok insan suç işlemeye devletin düzenine karşı gelmeye meyillenir helede yazanların bu devletin bir eğitimcisi olduğunu bilirse.Bir tarihler bu suikast olayının azmeddiricisi olan yasin hayal adlı şahıs ceza evinden çıkınca trb zonumuzdaki bir yerel gazete başlık attı bombacı sahalara döndü diye.Adam pelitli sporda top oynuyodu ceza evinden çıkınca futbola geri döndü ve gazetede spor severlere bunu bu başlıkla duyurdu.Yani bırakalım başkalarını eleştirmeyi yok trb zonun üzerine oynanan oyunları birazda kendimize bakalımHangimiz o gazeteyi kınadık protesto ettik.Trb zon için konuşacaklar, birazda haklılar trb zondaki milliyetcilik ucuz halk kahramanlığından başka birşey değildir.Böyleyse milliyetçilik olmaz olsun aman uzak olsun.Devleti suçlu bulan beyinler suçlu olan bizleriz ve bir gün birileri gelecek ve diyecekki:Ey suçlu ayağa kalk
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Oca 25, 2007 11:41 am

Yazilanlari isik hiziyla okudum.
Isik hiziyla okuduklarimdan pek bir sey anlamiyorum.
Yahu okumak cok zor.
Siz bunlari nasil yaziyorsunuz onuda merak ediyorum.
Ben okumakta zorlaniyorum.
Siz yazmaktan zorlanmiyorsunuz.

Bence en iyisini Ilkay soyledi.
Trabzonlulari buyuk besiklerde sallamak lazim.
Avni Aker besiginde.
O zaman Trabzondan kimse papazi veya ermeniyi oldurmez.
Ama bir konuda yanlis yapiyormuyuz onu bilemiyorum.
O zaman fenerbahcelileri kim kurtaracak!!!

Her neyse.
Bence fail in (katilin) Trabzonlu olmasi onemli degil.
Eger Katil Ordu lu olsaydi uzulmeyecekmiydik?
Veya Katilin kendiside ermeni olsaydi olaya sorun olarak bakmayacakmiydik?
Belki Trabzonlu olmasi bizi daha yakindan ilgilendiriyor ama.....
"zulum kimden gelirse gelsin ve kime yonelik olursa olsun bizler mazlumun yaninda zalimin karsisinda olmaliyiz"
Hiristiyana zulmeden bir sarikli, carsafli, fesli,tespihli biri dahi olsa biz hiristiyanin yaninda zalimin karsisinda olmaliyiz.
Cunku sarikliya,carsafliya,eli tespihliye tabi degiliz biz.
Biz Hakk a tabiyiz.
Hakk li olanin yanindayiz.

Selamlar

Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Esra Selcuk Kazancı » Prş Oca 25, 2007 1:37 pm

YAZILANLAR ÇOK DOĞRU! OSMAN ABİMİN DEDİĞİ GİBİ DEVLETİN SUÇA SU GİBİ DAVRANMADIĞI BU ZAMANDA HERKES SUÇ İŞLER VE BUNU HAZMEDEMEYENLER ÖFKESİNİ İÇİNDE BÜYÜTÜR! TABİ O BÜYÜYEN ÖFKE NEZAMANA KADAR İÇTE KALIR ORASI GÖZ ÖNÜNDE!!!
SUÇLULARIN KORUNDUĞU, HAKLILARIN HAKKINI SAVUNAMADIĞI ÜLKEMİZDE NEZAMANA KADAR SABREDECEK İNSANLARIMIZ!?!

TÜRK DİYE BİLDİĞİMİZ BİR SİNEMA SANATÇIMIZIN YAPTIĞI AÇIKLAMA KANIMI DONDURDU!
Hrant Dink’İ KAYBETTİK BİZİM ŞEHİTİMİZ O DEDİĞİ AN SİNİRLERİME HAKİM OLAMADIĞIMI HİSSETTİM! NEYDİ O CENAZEYE OKADAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİLMESİNİN SEBEBİ? NEDEN İNSANLARIMIZ HİÇ TANIMADIKLARI ADINDAN HABERLERİ OLMADIĞI KİŞİNİN CENAZESİNE OKADAR DUYARLI? ELLERİNDE TAŞIDIKLARI PANKARTLARDA NE YAZDIĞINI BİLMEDEN NEDEN BUKADAR SAFÇA DUYGULANIYORLAR...?
ŞEHİT VERMEK BUKADAR BASİTMİ DİYE HİÇMİ DÜŞÜNMEZ İNSANIMIZ? O CÜMLEYİ KURARKEN BENİM İÇİM OKADAR ACIDI, ŞEHİT AİLELERİNİN KANAYAN YARASINI TAHMİN BİLE EDEMİYORUM!
EVET YAŞANAN CİNAYETİ ONAYLAMIYORUZ HİÇ BİRİMİZ! AMA AÇIKÇASI UTANDIM BEN O CENAZE GÖRÜNTÜLERİNİ VE YORUMLARINI İZLERKEN!!! ONCA ŞEHİT VERDİK HANGİ ŞEHİT CENAZESİNDE 8KM. KATILIMCI KUYRUĞU OLUŞTU???
YAZIK TÜRKİYEMİZİ GETİRDİKLERİ DURUMA!!
Kullanıcı avatarı
Esra Selcuk Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir