BİM MARKETLERİ İLE PKK'NIN İLİŞKİSİ

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

BİM MARKETLERİ İLE PKK'NIN İLİŞKİSİ

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cum Eki 20, 2006 12:36 pm

CÜNEYT ZAPSU KİMDİR

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Danışmanı, BİM marketlerin sahibidir. Kürt Teali Cemiyeti'nin Kurucu Üyesi,Kürt Hevi Cemiyeti'nin Kurucusu, 'Kürdistan'da Kürtten başka hiçbir millet yoktur diyen Abdurrahim ZAPSU'nun torunudur. Alman vatandaşı olduğu için milletvekilli adayı olmadığı Belirtilen Cüneyt ZAPSU AKP'nin kurucu üyesi ve Türkiye yalnızca Türklerin değildir..Bu düzenin koruyucusu olmamız mümkün değil.."Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok..Bu hukuku hazırlayanlar bu düzenin kaldırılmasının maşası olacak..." diyen Tayyip Efendi'nin danışmanıdır. Yaşadığı sürede Türklere her fırsatta kin kusan babaannesi Hidayet Zapsu, Kürt isyanlarının baş aktörü olan Bedirhan aşiretine mensuptur.BİM'in de sahibi olan Cüneyt ZAPSU’nun halası PKK’nın ve Apo'nun akıl hocası Musa ANTER'in karısıdır. ZAPSU'nun şirketlerinde, Kürt Teali Cemiyeti'nin başkan ve mensuplarının torunları yönetici olarak görev yapıyorlar. Şeyh Sait'in öcünü alıyorum, aldım...Şeyh Sait ve taraftarları gerçek şehittirler' diyen, Şeyh Sait'in dava arkadaşı Abdurrahman ZAPS U'nun torunu Cüneyt ZAPSU icraatlarıyla da görülüyor ki, dedesinin kin ve intikam duygularını başarıyla devam ettiriyor. AKP Genel Başkan Yarımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise Şeyh Sait'in torunudur. BİM'den alınan her ürün hainlerin gücüne güç katmaktadır.
Yönetimin ve insiyatif sahiplerinin aczine en azından pasif bir direniş ile karşı çıkalım. Onlara Şehit Kanlarının sandıkları kadar ucuz olmadığını gösterelim. Tüm Türkiye Halkını BİM Marketlerinden alışveriş yapmamaya davet ediyoruz. Bize karşı yürütülen savaşı bizler finanse etmeyelim. Artık kararlı ve onurlu bir duruş sergileme günü gelmiştir.

hERKESİ BOYKOTA DAVET EDİYORUM. :D (kİM DAVETE İŞTİRAK EDECEKSE... :D :D :D
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Cmt Eki 21, 2006 9:14 am

mesela ben ediyorum.osman agabi paylaşımın çok güzeldi.zapsuyu iyi tanıyodum ama bim in sahibi olduğunu bilmiyordum.ki zapsu gibi pkk yandaşları başbakanın yanında yeteri kadar var zaten.bu konuda da herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Cmt Eki 21, 2006 1:32 pm

malesef dış güçlere takıntımızdan içte ki düşmanlarımızı unutur olduk.bana göre en büyük tehlike ne fransa ne amerika ne de diğerleridir.şu andaki en büyük sorunumuz başımızı her alanda derde sokan pkk terör örgütü ve onun ülke içindeki sinsi uzantılarıdır. devletin her kademesinde görev yapan bu sinsi uzantıların kökünü kurutamazsak vay halimize...
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Cmt Eki 21, 2006 3:37 pm

Geç kaldınız akadaşlar. Çok geç. Hiç bir zaman geç değildir ama ben ve benim gibilerden çok geç kaldığınız kesin.
Biz bu bilgileri 10 yılı aşkın zamandır (batının kürt kartını türkiye üzerinde kulllanması çok daha eskidir) biliyoruz. Ulusal bütünlük, vatandaşların eşitliği, hainlerin ilan edilmesi, gerekli tepki ve önlemlerin alınması konusunda ben ve benim gibi insanlar zaten uzun süredir bu söylediklerinizi biliyor ve uyguluyoruz. Nacizane ama.
Gariban bir şekilde.:-)))

Şimdi sadete gelelim:
1980 lerde dünyadaki değişiklikler ve gelişmeler sonucu (bazı sosyologlar buna bilgi-bilişim çağı diyor) yeniden yapılanan emperyalizm ulus devletlerin, sömürülerinin önünde engel olduğunu görmeye başladı. O halde ne yapılmalıydı. Bütün dünyada mikromilliyetçi akınlar desteklenmeli, ulus devletler yıkılmalı (böl-yönet) ve neoliberal politikalar o ülkelerde işbirlikçilerle uygulanmalı idi. Bu temel yaklaşımla türkiye Cumhuriyeti Ulus Devlet ini yıkmak için uzun süredir oynanan oyun son 15 yılda şiddetini arttırdı ve sanırım bu 10 yıl içindede sonuçlandıracaklarını düşünüyorlar.

Benim kişisel düşüncem batının bunu başaramıyacağı yönündedir.Çünkü onların hesaplayamadığı türk insanının yapısıdır. Gönül koyacağı, uğruna mücadele edebileceği değerleri vardır. Bu ülkenin birliği ve beraberliği bunlardan biridir. Batıda bu tür insan sayısı çok daha azdır.

Şimdi tekrar yeni dünya düzeninde Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dönelim. Bir devleti yıkmak için tek başına dış güçler hiç bir zaman yeterli olmaz. Mutlaka içerden işbirlikçiler bulmak lazım. Dışardan baskılar bu ara bizim sitede de moda olan ermeni soykırım iddaları, Orhan Pamuk lar
AB sürecinde çıkartılan yasalar, kıbrısın satılması vs vs.
İçerde ise Kürt kartı. Kürt kartı oynanırken hem Türk hemde hemde Kürt işbirlikçiler gerekiyor. İşte bahsi geçen Zapsu bu elemanlardandır. Hatta daha ileri gidilerek bugünki yöneticilerimiz bile buna katılabilir.

Çözüm ne olmalıdır; Arkadaşlar akli selim düşünen her vatandaşımız eğer bölünmeyi istemiyorsa , ayrılıkçı terörün işine yarayacak her türlü söylemlerden uzak durması lazım. Malesef kürt nufusu %10 civarı (değişik rakamlar söylenebilir).
Ben sıradan kürtlerin çoğunun ayrılmaktan yana olmadığını düşünüyorum. Bu tür insanları yanımıza çekmeyi başarabilmeliyiz. Kaldıki batı illerimizde çok sayıda kürt vatandaşımız var. Sanırım 5-6 yıl önce Ortadoğu Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada batıdaki kürtlerin çoğunun ırkçı partiler (eskiden DEP idi şimdi adını hatırlaymadım) oy vermediğini saptadılar. Bu ciddi ve iyi tahlil etmemiz gereken bir sonuçtur.

Anadolu değişik ırkların ve kültürlerin harmanlandığı bir coğrafyadır. Bugün temelini Türklüğün oluşturduğu bir yapı kazanmıştır. Atatürk ve Cumhuriyetle Anadolu Türklüğü geliştirildi ve kalıcı hala getirildi.

Tarihte hiç bir devlet saf ırktan oluşmamıştır. Hele hele doğuda (eski türkler, çin ,rusya, iran, osmanlı) ırkçılık yoktur.

Ulus Devletin temeli olan din, ırk, mezhep ayırımı olmadan , eşit yurttaşlıkta birleştiğimiz bir Türkiye Cumhuriyeti miz var. Hepimiz değerini bilelim.

sevgiler ve saygılar
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Cmt Eki 21, 2006 3:40 pm

Osman unuttum bu arada seni sitenin provokatörü ilan ediyorum:-)))
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Eki 21, 2006 11:37 pm

Doktor birazda provekatörlük ben yapayım.Yukarda ki tahlillerinin büyük bölümüne katılmamak mümkün değil .Ama birde dünya ölçeğinde gerçekler var.Onları yadsıyarak(inkar ederek) bir yere varamayız.Gönül isterki AB sürecinde istediğimiz koşullar müzakere yapılan blok tarafından kabul edilsin.Ama bu iş al ver denklemi üzerinde kurulmuş malesef.Olgulara ve ya olaylara ak kara mantığıyla bakamayız.Arada gri renklerinin olduğuda unutulmamalıdır.Yani şunu anlatmaya çalışıyorum; her olayı düşmanca görmemek gerekir.Demokratikleşme ( 301. maddeyi kastetmiyorum) bu ülke için gerekli olan bir kavramdır.Bunun itici gücünün iç dinamikler olması gereği hepimizin arzusudur.Ama pratikte bu itici gücün dış kaynaklarca yapıldığı hepimizin malumudur.Çünkü bu ülke halkının büyük bölümünün demokratikleşme diye bir derdi yok.Ben sanal düşman yaratmaktansa gerçek düşmanla savaşım yapmamız gerektiğini düşünüyorum.Aradaki ince çizgiyi fark ettiğimiz ölçüde başarıyı yakalamak olasılığının artığını düşünüyorum.Şunu da belirtmeden gecemiyorum.Bugünki mantıkla müzakere yapılmasına bende karşıyım.Çünkü müzakereyi yürüten çevreler kendi kurumlarıyla barışık değil.Bu da denize düşen yılana sarılır özdeyişini hatırlatır ki asıl sakatlık burda kanımca.Selamlar
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 22, 2006 9:07 pm

...Gerçekten geç kaldık.Yazılanların doğru olmasına inanamıyorum.BİM'e zaman zaman giriyordum.Bazı durumları da hoşuma gidiyordu.Ama ucuzluğu da yoktu.UĞRAMAM.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Eki 25, 2006 11:51 pm

Sana katılıyorum İlkay.. Senin esas kuşkun milli korkular yaratılarak ülkemizde demokrasini ve aydınlanmanın sekteye uğratılması sanırım. Ben daha ileri gideyim belkide hep eleştirdiğimiz ve de karşı olduğumuz emperyalizm bunu isityor. Tabiki senin ve benim gibi insanlar aydınlanmadan yana olacaktır, bu kuşku götürmez. Ama ,ülkemizde hem kullandıkları argümanlar hemde kullandıkları kesimlere bakıyorsun hiçte söylediğimiz türden insanlar değil. Uygulamaları hiç öyle değil. Çağdaş aydınlanmacı bir anlayış türkiyede 301. maddeden önce gelir dağılımını sorar, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği bir ülkenin problemi 301 değildir (buna sende katılıyorsun).
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Eki 25, 2006 11:56 pm

Muzaffer ağabeyin ( kendisi abi demem izin verirse) samimi itiraf ve tepkisi çok güzel.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatih Kırmaz » Prş Eki 26, 2006 5:34 pm

sadece bu boykotu BİM için yapmayalım nunun yanında boykot edileçek bir çok firmalar var bunlara birde carrfuru eklemek lazım çünkü genelde hep fransız malları satılıyor bu düşüncelerimi sadece paylaşmak istedim ve belirteyim bunların ikisinide şahsen boykot ediyorum
Kullanıcı avatarı
Fatih Kırmaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Güven Sever » Cmt Eki 28, 2006 9:09 pm

BU HABERİ İLK OKUDUĞUMDA BİM İLE PKK ARASINDA BİR BAĞLANTI KURULACAĞI AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZDİ.HER ZAMAN OLMASA DA ARA DA BİR BİM DEN ALIŞVERİŞ YAPARIM.KAFAMDA SORU İŞARETİ KALMASIN DİYE BİRAZ ARAŞTIRDIM VE BİM MARKETLERİNİN CÜNEYT ZAPSU'YA AİT OLMADIĞINI ÖĞRENDİM.BAHSEDİLEN ŞAHIS BİM MARKETLERİNİN KURUCU HİSSEDARLARINDAN.ELİNDE BULUNAN HİSSELERİN TAMAMINI 5,5 YIL ÖNCE SATMIŞ..ANLAYACAĞINIZ 5,5 YILDIR BİM İLE BİR ALAKASI YOK..FAZLA UZATMAK İSTEMİYORUM KISACA BU HABERDE ASPARAGAS BİR HABER.AYRINTILI BİLGİ EDİNMEK İSTEYEN www.bim.com adresine bakabilir.
Kullanıcı avatarı
Güven Sever
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

MERKEZ SİYASET

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Eki 28, 2006 9:33 pm

Çok kısa, merkezde olduğunu iddia eden bütün siyasi partiler, yerelde güçlüden yanadır. İster merkez sağ olsun ister merkez sol bu, Özalla birlikte siyasetimize bulaşmış bir hastalıktır. Onun için Akp'li bir vekilinin ya da danışmanın Pkk'ya yakın olması, Chp'li bir vekilin Şemdinli örneğinde olduğu gibi, terör örgütünün iddialarını savunması tesadüf değildir. Güçlü olanın, borusu ötenin ve haliyle parayı kontrol edenin siyaset yaptığı bir memlekette bunlara şaşırmamak lazım. İşte onun için Sevgili başbakanımız, Rize'de doğru söyler, Siir'te şaşar. Onun için Anap meclis grubunda bir milletvekili çıkar Apo'ya af ister. Onun için Akp karşıtı söylemlerin mimarı Chp'li Ali Topuz, ramazan boyunca bir iftardan öbür teraviye koşar. Ve işte onun içindir ki bizler koyun gibi peşlerinden koşarız. Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Pzr Eki 29, 2006 11:18 am

sayın Güven kardeşim

BİM hisseleri yakın bir tarhite ortak satışı yoluyla halka arz olan şirket. halka arz fiyatıyla (yaklaşık 500 milyon dolar), imkb'deki en değerli ikinci (birincisi migros) perakende şirketi oldu.
şirketin yüzde 43'ünü halka arz eden bim'in diğer büyük ortakları ise şunlar:

mustafa latif topbaş (yüzde 26.49)
abdulrahman a.el kherejı (yüzde 20.57)
zuhair fayaz (yüzde 5.14 )

bim'in bu fiyatı etmediği apaçık ortadadır. zira, migros, gima, tansaş gibi perakende gıda mağazalarıyla kıyaslanamaz bile. çünkü mağazaların mülkiyeti şirkete ait değildir. şirket sadece kar üzerinden pay alır. bu şirketin açık olmasa da ana ortağı ZAPSU'dur.
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Kas 04, 2006 10:49 am

Gereksiz dusmanliklar yapiyorsunuz.
Bir tarafta ulus devletten bahsediliyor, obur tarafta birlik beraberlik hezeyanlari.
BIM i hedef gostermek tamamen bos.
BIM gibi bu ulkede binlercesi var.
BIM olsa olsa bir teferruat olabilir.
Ondan once Yahudi sermayeli mallari terkedin erkekseniz.

Birlik beraberlik ve butunluk cagrilarini bu milliyetcilik anlayisiyla nasil yapacaksiniz bilmiyorum.
Kurt kardeslerimizi niye bu kadar hor goruyorsunuz onuda anlayamiyorum.
Zapsu lari niye gecmisleriyle yargiliyorsunuz onuda anlayamiyorum.
Babasindan dedesinden dolayi birini yargilayacaksak gelin Erdal INonu yu yargilayalim.
Gelin Suleyman Demirel in babasini yargilayalim.
Gelin Talat Pasa nin ogullarini Enver Pasa nin ogullarini yargilayalim.
Ihtilal yapan generallerin ogullarindan da babalarinin yaptiklarini sorabiliriz.

Ilkay guvercin de hala demokrasiye guveniyor.
O da ilginc.
Bu demokrasi safsatasina ne zaman sirtinizi doneceksiniz bilmiyorum.
Kandirmaca ve aldatmacanin icinde devam edip gidiyorsunuz.
Uygulanan bir demokrasi ulkemizde olmadigi halde hala ondan medet umuyorsunuz.
Demokrasi olmadan da iyi bir insan haklari hukukunun,iyi bir yonetimin olacagina niye inanmiyorsunuz?
Burdaki kasteddigim demokrasi nedir bende bilmiyorum cunku olup bitenlere bakildiginda bunun demokrasi olmadigindan eminim.
Ama acikcasi Demokrasinin ne oldugu hususunda da net bir fikrim yok.
Edindigim fikir sanki safsata oldugudur.
Demokrasi adina bir demokrasiyi yik baska bir demokrasi yap.
Demokratik bir ulke ol komonistlikle yonetil.
Demokrasi den bahset ama demokrat olma.
Bir suru paradoks.

Kurtlerle barismanin en kestirme yolu Islam Kardesligidir.
Tabii ki bu sadece Kurtlerle barisik olmanin yolu degil herkesle barisik olabilmenin yoludur.
Oyle BIM in sahibi filancidir MIM in sahibi falancidir diye hedef gostermek fevkelade yanlistir.
Onun babasi oyle yapti asalim keselim bunlarda fevkelade yanlis seylerdir.
Uzatilabilecek bir gul herseyi kapatir orter.
Biz muslumaniz ve muslumanlar ancak ve ancak kardestirler.
Bazi aldatilmis ve aptal kardesler olabilir ama bizim isimiz onlara bu aldatilmisligi ve aptalligi izah etmemiz gerekir.

Selam ediyorum.
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Kas 04, 2006 11:37 am

Hasret Uygun arkadaşımız kendince birşeyler söyleyip duruyor.Demokrasiye güvenmeyeceğizde nereye güveneceğiz.Ayrıca Cüneyt Zapzunun babasını yada dedesini tartışmayacağızda Erdal İnönünün babasını tartışmalıyızmış.Evet tartışalım ismet inönüyü ve diyelimki lanet olsun ona.Bu ülke için gecesini gündüzünü yaşadığım(dumlupınarda) yerlerde sefa içinde geçirdi(!).İnsanların benliğini bu kadar katı idoloji nin kapsamasına gerçekten üzülüyorum.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir