HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Necip Feyzayi Uygun » Çrş Eki 24, 2007 7:15 am

Teslimiyetçi ruh yapısından sıyrılmak gerektiğine inanıyorum.
Bu MİLLET geçmişte çok planları bozduğu gibi, bugün de bozacak güce sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Her millet geleceğini teminat altına almak için plan yapar. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Önemli olan, yapılan planların kime ne kadar çıkar sağladığının yanında, kime ne kadar zarar verdiğini görebilmektir.
Şayet amerikanın planları bize zarar verme noktasına geldi ise burada yapılacak tek şey vardır. O da, kurulmuş planları ters yüz etmektir. Bunu yapmak için aynı yerden icazet almaya kalkışmak değil.
Her şeyi maddi bir değerle ölçmeye kalkarsak bu işin altından çıkamayız. Bazan kaybedilmiş gibi görülse de çok şey kazanılmış olabilir.
Güç, mensubu olduğun MİLLET' ten alınır, onun bunun kapılarında aranmaz.
Milli şairimiz M. Akif ERSOY ne güzel demiş;

"Allah' a dayan, saye sarıl, hikmete ram ol.
Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol".

Hepinizi Allah' a emanet ediyorum.
Necip Feyzayi Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Çrş Eki 24, 2007 12:49 pm

Geçenlerde gazete okudum
Kürt asıllı bi vatandaşımızı 14 yaşında kaçırarak dağa çıkartmışlar
Terörist olmuş!
sonra
Teslim olmuş!
sonra
Asker olmuş!
sonra
Gazi olmuş!!
sonra koca olmuş baba olmuş

İnsan ne çok şey olabiliyormuş meğer

Biraz biraz daha büyütsek çerçeveyi göreceğimiz şu
bizim çocuklarımız ölüyor
hemde birbirlerine kurşun sıkarak

---------------------

Irak devlet başkanı açıklama yapmış
akan her Türk kanı Iraklı kanı akıyomuş gibi üzüyor beni demiş
Yandık vesselam

---------------------

Dün gece Fener maçı öncesi oturduğum mahallede yer yerinden oynuyordu
sirenler çalıyor, tencere tava tıngırdıyor, ışıklar bi yanıp bi sönüyordu, şehitlerimiz anılıyor pkk'ka proteste ediliyordu
star tv canlı yayına geçer geçmez sükünet hasıl oldu
ne yalan söyleyeyim güldüm
bide düşündüm bizim mahalleli kimi kime protesto ediyo acaba

ha bide acaip bir kimseye güvenmeme durumlarındayım
acaba diyorum topu birden (Hükümet ve binimum kurumlarımız) bizi ıraka sokmak için elbirliği mi yapıyor
amerikanın kendi kulelerini vurması misali
dedimya gölgem bile bi garip geliyor bana

---------------------

Bide anladığım kadarıyla insan var oldukca huzur nail olmayacak bu dünyaya
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Çrş Eki 24, 2007 8:44 pm

Yılmaz Özdil'in 6 şehidi anlattığı bu yazısını okurken gözyaşlarına boğulacak ve Barzani işbirlikçisi siyasilere isyan edeceksiniz..!! Lütfen sonuna kadar okuyun

Saat 10 civarı falan... Telefon...
"Yılmaz?"
"Evet?"
"Ekrem ben... İzmir'den."
"Vaay, ağabey hayırdır?"
Aynı muhitin çocuğuyuz. Kardeşi, üniversiteden arkadaşım. Ekrem ağabey, bizden 7-8 yaş büyük... Hayli oldu, görüşmeyeli.
"Şırnak'ta 5 şehit varmış."
Gazeteciyiz ya...
"Maalesef ağabey, mayın."
Sesi kırılıyor aniden.
"Tolga orada..."
Oğlu.
Ağlıyor kapı gibi adam... Belli ki o ana kadar zor tutmuş kendini, boşalıyor, ağlıyor...
"Var mı şehitlerin arasında ismi?"
Çok soru duydum da... Bu kadar ağırı...
Gırtlağım düğüm.
Tolga...
Gözümün önüne geliyor hergele.
Okumuyordu kız peşinde koşmaktan, hatırlıyorum... Demek asker, Şırnak'ta.
Baba İzmir'de.
Ben çaresiz.
Geveliyorum, saçma sapan, "bilmiyorum ağabey, henüz isimler açıklanmadı, sen sağlam dur, o yoktur inşallah."
Diyorum ama... Utanıyorum verdiğim cevaptan aslında... Bu kadar arsız bir temenni olabilir mi? Tolga değilse, Hasan, Hasan değilse, Murat... İlla ki, bir babanın evladı... İlla ki, bir ananın kuzusu... "İnşallah seninki değildir" denebilir mi? Diyorum.
Yerin dibine geçerek...
"Öğrenirsen, arar mısın?" diyor.
Biraz daha saçmalıyorum... Kapatıyoruz.

Sigarayı bırakmam mümkün değil.

Saldırıyorum hemen, oraya buraya. Yok. İsim yok. Bir yandan da, düşünmek istemediğim durumu, düşünüyorum... Ya Tolga'ysa... Ne diyeceğim yani, telefon açıp? Ne diyor acaba, şehit ailelerinin kapısını çalan komutanları? Kaç bin defa yaşadılar bu durumu...
"Vuruşmak daha kolay, inan" demişti bir subay bana, "analar, o haberi duyunca, öyle bir bakar ki sana, o gözleri ömrünün sonuna kadar unutamazsın..."
Hiç anlamamışım ne demek istediğini, bu ana kadar... Öküz gibi dinlemişim meğer.

Saat 12.45...
Şehit sayısı, 6'ya çıktı.
Saat 13.33...
Anadolu Ajansı duyurdu. Başbakan, "5" askerimizin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı'na başsağlığı mesajı göndermiş.
Şehit 6... Başsağlığı 5.
Evlatlarımızın öldürülme hızına bile yetişemiyorlar... İsimler hâlâ yok.
Bir umut, haber kanallarını zaplıyorum...
Cannes film festivali var, bir tanesinde.
Öbürü, borsanın hacmini anlatıyor.
Saat 13.55 .. . 14.07... 14.23...
Çalmasın diye dua ediyorum. Çalıyor.
Bu sefer yenge.
Baba atmış kendini sokağa, dayanamamış beklemeye. Ana yüreği sarılmış telefona.
"Var mı?"
Nasıl çıktı ağzımdan, bilmiyorum...
"Yok abla, ben de tam sizi arayacaktım, şükür ki yok, isimler hep başka."
Bir çığlık ki, anlatamam.

Ekrana oturuyorum...
Parmaklarım hiç olmadığı kadar dermansız, tuşlar hiç olmadığı kadar ağır.
Gözüm televizyonda... Hayat, lay lay lom arkadaşlara... Hiçbir şey olmamış gibi.
Umursamaz. İlgisiz... Neşeli hatta.
İsimlerden ses seda yok. Tek bildiğimiz, 6 koçumuz daha düştü. Rakamdan ibaret...
Kaç bin baba bekliyor acaba şu anda? Kaç bin ana? Eş, nişanlı, sevgili? Böylesine bir utançla yazı yazmadım bugüne kadar...
Aklım yalanımda... Kulağımda çığlık.

Ve, saat 15.05... Tolga yok, Vedat var.
Vedat Dayıoğlu, Antalya.
Bayram Bolat, Konya.
Atıf Günkan, Niğde.
Bekir Çakır, Adana.
Mahir Yıldırım, Aydın.
Samet Kırbaş, İstanbul.
Kulağımda çığlık.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Prş Kas 08, 2007 6:10 pm

yazı çok güzeldi serkan ağabi teşekkurler.sanırım herşeyi ifad e etti kısaca.bu ayıp yeter bize..
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Numan Kama » Prş Kas 08, 2007 10:37 pm

Evet yas ilan edilmedi. Keşke edilseydi. Cok isterdim. O aslanlar içinde yapılamlıydı. Şehitlik her erkeğin red etmeyeceği, hatta ölüm olarak bile görmediği bir mertebe. Şehitlerimiz için Türkiye'nin 4bir yanında yürüyüşler yapıldı. Biz bile üniversitemizde saygımızı belirttik üzüntümüzü ifade ettik.
Yanlız su yaklasım cok yanlıs. Dinke binler yürüdü Şehitlerimiz için bu tepki olmadı. Olmaz olur mu hiç? Kimse inanmaz bu yazılana. Kıyaslanmak için daha bir midir ki bu iki kıstas?
Şehitlerimiz biz için vatan için orada can verdiler dimi? Bunda hepimiz hemfikiriz. Dink ise arkasından vurularak basitce öldürüldügü için yürüdü insanlar. Ha ben tanırmıydım kendisini? hayır tanımazdım. Ha peki neden? Sadece ermeni oldugu için bu kınama. Açık olalım ki böyle. Ermenilere neden bu tepki? Çünkü soykırım iddaları yaptıgı için. E bu adam ne diyordu? Ermenilerde yaptı türklerde yaptı. bu yüzden oturulup tartısılsın dedi. Simdi böyle ayrı konularken tutup şehitlerimiz gibi mukaddes, düşünürken bile başımın üstünde taşıdıgımı hayal ettigim o insanları nasıl ondan cok daha önemsiz bir konuyla kıyaslaya biliyoruz?
Sanırım bundada hemfikiriz. Şehitlerimiz konusu kesinlikle Dink cinayetinden cok cok cok cok cok daha önemli ve hassas bir konu. Biri Vucuttan et koparmaksa diğeri küçük bir çizik bence. Bence iki konuyu kıyaslamak şehitlerimize haksızlık olur. İzninizle yazdıgım bir iki yazıyıda eklemek istiyorum. Bunu eklememin sebebi sakın ha beni vatansevmez millet sevmez biri olarak görmeyin diye. Ben bana göre objektif olanı yazdım. Saygılarımla.

Türkiye’yi muhasır medeniyetlerle aynı masaya taşımaya adanmış bir ömür… Uğruna canından geçmiş yüzbinlerce sivili ve köylüsüyle cayır cayır yanmakta olan koca bir ulus… Toprağının her zerresine kanını dökmüş… Her zerresi yanmış kavrulmuş vatan toprağım… Ve o toprağı, göze gelmiş Anadolumu tutup düşyüğü yerden, dünyanın diline dolamıs mavi gözlü bir devdir benim atam… Kendini kapalı kapılar arkasına gömmeyip Kocatepe’den, İnönü’den, Sakarya’dan, savaşın kalbinden bir ulusu kurtarandır benim Atam. Biz Anadoluyuz. Biz yuzyılları elimizle silip atmış, dimdik bağımsız hür kalmiş bir ecdadın çocuklarıyız. Atalarımız asla dinginlenememis, yırtmış dağları enginlere sığamamış taşmış! Uyan artık… Unutmaki bu topraklar sana kanlarını döken gözü yaşlı analardan, dul kalmış bacılar, öksüz – yetim kalmış ninnisiz çocuklardani dağda giden kağnılardan, mermiyi çocuğundan çok önemsemiş de yavrusunun altına saklamış analardan miras kaldı…
Mavi gözlerine daldığım atam: kurduğun cumhuriyete ve bağımsız türk ulusunun öğretisine asla dil uzattırmayacağıma, senin gözlerinde gördüklerimi; kanı ,ateşi, dumanı, özgür olmamaktansa ölü olmayı tercih eden asil yanını ve Anadolu insanının üstün karakterini gerekirse can feda etme pahasına dünyaya haykıracağıma, gaziantepin, şanlıurfanın, kahramanmaraşın,samsunun, trabzonun, afyonun tüm anadolunun bütün yigitleri, bütün aslanları, kuva-i milliye destanını kanlarıyla sulayan tüm şehitlerim adına and içerim…

----

Büyüktaaruzlarda, Sakaryalarda, İnönülerde ölmüş bizim atalarımız. Gazi olmus Antep, şanı kalmış Urfa’nın birtek!
Kanlar sulamış toprağı, ağalar analar kardaşlar gitmiş hep düşmana karşı!
Tek ülküde batan tüm güneşler, şehitlerini kucaklayan analar babalar eşler!
Ğöğsünü siper edip kurşuna, vatanına değdirmeyen her bir şehidin kanına!
Bebekleri mermiden önemsiz kılan cumhuriyet ülküsünün uğruna!
Canlarını vermeye koşan şehit yüzbinlerin yadına!
Her nefeste ant içerim hepsinin ruhlarına!
Sokmam tek bir düşman vatanımın bağrına!
Atamın ışığında, her zaman ve her daim! Her şartta ve her koşulda!
ATAMIN İlkelerinin Yolunda!

----

Biz bilimin, biz sanatın çocuklarıyız. Biz örf adet ve göreneklerine bağlı, ana babalarına saygılı, kardeşlerine sevgi dolu, uysal çocuklarız. Ülkemizin yeşiline, denizinin mavisine ve toprağının kokusuna bir ömür adamışız. Ta ki anadolum tehlikeye düşene kadar. Ne mi yaparız? Biz Atatürk’ün çocuklarıyız! Biz dağda mermi taşıyan ananın, sütten kesilen bebeklerin, cephede ölüme koşan yiğitlerin çocuklarıyız! Kuva-i milliye çocuklarıyız! Bu vatan uğruna biz şehit kanını kına diye ğöğsümüze yakarız, mermi seslerini düğün davulu sanar güle oynaya ölüme koşarız. Biz bu uğurda ateşi yer rüzgarı içer sonra düştüğümüz yer de gene bu toprağa döneriz!
Kullanıcı avatarı
Numan Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naci Altuncu » Prş Kas 08, 2007 11:54 pm

Aferin Numan . Doğru tahlillerinle beni aydınlattın. Adı konulmamış bu kirli savaşın tarafı olanlar utansın. Mehmetçik bu savaşa katılmaya karar vermediği halde ölüyor. sırf vatan aşkı için ölen herkes şahittir ve gazidir. Ne acıdır ki devleti yönettiğini zaannedenler tutsak düşenleride kınıyorlar ve mehmetçik için tek bir seçenek sunuyorlar. Ya öleceksin ya da ö-le-cek-sin Ne kötü ne acı değil mi?
Sitede aykırı bir kız var. Kızım kadar sevdim. Emel Ayal. Müthiş güzel şeyler yazıyor. Akıl dolu , mantık dolu. Şovenizmi reddeden, duygusallığı arka plana iten müthiş güzel düşünceler. Seni kutluyorum kızım , Seni bu sitenin en akıllı kızı ilan ediytorum. Şur köyünün yıldızısın.
Bir de kimin kızı olduğunu bilsem ....?
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Prş Kas 08, 2007 11:58 pm

Kamil Ayal dı babası kamalidan şimdi evleri hadi altında (umarım ismini yanlış hatırlamamışımdır)
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Cum Kas 09, 2007 4:58 pm

3. ordunun 9. kolordunun 9. tümenin 17. alayın 1. taburun 3. bölüğünden trabzon ilinin of kazasının çaykara nahiyesinden laloğullarından mehmet oğlu ferhat oğlu KAMİL kızı emel ben

:D
ya walla
çok utandırdınız beni
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir