KURTLAR VADİSİ PUSU

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Eki 07, 2007 3:50 am

Son olarak polat alemdar'ın ankarayı bombalamaktan kurtardığını öğrendiğimiz komik dizi.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Metin Şahin » Cmt Eki 20, 2007 8:27 pm

kurtlar vadisi pusu memleketin bazı gerçeklerini beyaz perdeye aktardığını düşünürsek ve yanlızca filim olarak değilde olaya sosyal açıdan bakarsak daha iyi anlamış oluruz saygılarımla..
Metin Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatih Ayaloğlu » Prş Kas 08, 2007 2:33 pm

Sırf bir iyi bir dizi olduğu için izliyorum. Türk sineması bu dizinden sonra biraz daha kaliteye kavuştu. Hep amerikan filmleri ile büyüdük bırakın da biraz kendi hayal ürünlerimizi izleyelim, en azından camisini, namaz kılanını, Türkçe deyimleri ve atasözlerini duyuyor ve görüyoruz. Diziyi yadırgayanlar izlememekte serbesttir.:)
Kullanıcı avatarı
Fatih Ayaloğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Prş Kas 08, 2007 4:54 pm

bu aksam kurtlar vadisi pusu war aksam kahvede piskopata baglanıoz arkadaslarla :D :)
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Lokman Uysal » Prş Kas 08, 2007 10:14 pm

yararları var tabi kendini frenleyebilene....
yani kurtlar vadisini izleyip kavga etmeye gidenler yok değil türkiyede gıyabi cenaze namazıda unutulmamalı tabi :P
sadece bakış açısını genişletmek ve iyi kurgulanmış güzel bir dizi benim için...
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Pzt May 05, 2008 9:00 am

Bu başlığı yeni gördüm ben de konuya ilgi duyan biri olarak birşeyler yazmak isterim.

Bu dizi kimie göre hayali ve komik olaylar üzerine kurulumuş ama bana göre Türkiye'nin son 20 yılının siyasi çalkantılarını ve günümüz uzantılarını ortaya sermektedir. Dizinin bu kadar seyredilmesinin nedeni de aslında halk tarfafındanaslında bilinen olayların dizi formatında kurgulanmasıdır. Yoksa sırf mafya dizisi olsaydı kurtlar vadisi gibi birçok dizi bu diziden sonra değişik kanallarca yapıldı ama hiç biri gerçekçi bir zemine oturtulmadığı için tutmadı, izlenmedi. Burada bu dizinin bir atrıcalığının olduğunu görmek lazım.

Son bölümlerde pkk-derin devlet ilişkileri işlendi, hatta Uğur Mumcu nun suikasti de arabasına varıncaya kadar birebir gösterildi. Ergenekon denilen örgütlenme bazılarına göre hayali bir örgütlenme ama bana göre değil, dizide Türkiye'de ara rejim için çalışan iskender büyük karakterinin gerçek hayattaki uzantısı yani esin kaynağı emekli tümgeneral veli küçük'tür. gerek hrant dink gerek malatya'daki misyoner cinayetlerinin nasıl tek elden gerçekleştirildiyse, cumhuriyet gazetesine bomba atanlar da danıştay a saldıranlar da aslında aynı kaynaktan hareket eden devlet içindeki bu yapılanma en ince ipliğine kadar o dizide çok güzel işleniyor.

Ayrıca dizinin yazar kadrosu, konsept danışmanları işinin ehli insanlar , ayrıca Türkiye'de önemli olaylara şahit olmuş gazeteciler, bana göre bu dizi sadece vurdulu-kırdılı basit bir dizi değil ve türk halkı gibi her perşembe ben de zevkle izliyorum....
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir