Önder Sav'ın Halkçı anlayışı

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş May 22, 2008 7:07 pm

siyasetçi olmak kolay bir duruş şekli değildir.tıpkı sanatçı olmak gibi.kitlelere yön vermek ve onların ihtiyaç ve beklentilerine göre hareket etmek zor bir davranıştır.galiba bu sıcak havalarda önder savın beyni sulandı ki yanına yaklaşan bir partili ile bu kadar hassas konuda böyle dalga geçmiş.pes doğrusu önder savı bu konuşma şeklinden dolayı bir partili olarak kınıyorum. :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş May 22, 2008 9:26 pm

Bekir , ne CHP 'yi savunmak bana düşer ne de Önder Sav'ı savunmak.Fakat sen sürekli önyargılı olarak sola karşı durup her oluşumda dinci eğilmli supjektif refleks gösterip hemen saldırıya geçip ,suçlamaya kişi ,parti hatta kurum ayırmadan saldırıya geçiyorsun.Özeleştiri verenlere bile saygı göstermeyip saldırının boyutlarını büyütüyorsun .neyse.
Fakat koca bir CHP yi neden inançları gereği "Hac" 'a giden Mustafa Önal ile bağ kurup değerledirmiyorsunuz da yine partiyi hiç bağlamayan şahsi inançları gereği ( ki Önder Savın inançını bilemiyoruz) Önder Sav'ın ikili konuşması ile değerlendiriyorsunuz.?Kişi bireysel olarak "Hac" ibadetine veya diğer dini vecibelere inanmayabilir .Bu partiyi bağlamaz.Bir parti ve ilkeleri , içindeki kişilerin bireysel diyalogların yanlış veya doğru espirilerine kadar indirgenerek değerlendirilmez.
CHP de ;Osmanlıdan beri ve ondan sora da Türkiye'de sınıfsal üstünlüğü,egemenliğini sürdürmek isteyen bürokrat,toprak ağası,şeyh,ağa-derviş ve burjuvazinin ittifakına,örgütlenmesine karşı
"sınıfsız,imtiyazsız,üreten,bağımsız ,kamucu,özgürlüğü,milliyetçiliği,inançlara saygı gösterip dini siyasi malzeme yapmadan siyaset yapmayı"...kaynaşmış kitle oluşturmayı Atatürk'ün ilkelerini bulmaktayız.Biz hiçbirimiz bu ilkelere bağlı kalmamakla beraber vatana ve millete aslında ihanet etmekteyiz.
Var olan bu somut gerçekleri halkla örtüşdüremediğimiz veya örtüşdüremedikleri için bu güngü hallere düşmüş bulunmaktayız.
Yine bugün emperyalist devletler bu ilkeleri,Atatürk'ün kurduğu CHP yi kendileri tam olarak yönetmedikçe,ele geçirmedikçe, bu saldırıları içerden ve dışardan partiyi kişilerin yine kişisel görüşlerine kadar indirgeyip karalamayı sürdüreceklertirler.
Türkiye'de dış destekli kurulmayan tek parti CHP dir.
İdeolojisinin temel değişmez ilkelerini, taşlarını halktan ve halkıyla birlikte kaynaşarak ,anlaşarak alan ve kuran tek parti CHP dir.Onun içindirki geçmişte olduğu gibi bugünde chp ye savundukları ilkelere saldırılar sürecektir.
Gelelim "Kainatın Efendisi" sözü, İslam dininde kullanılan bir terim veya söz değildir.
Tariihte İslam tarihi ve İslamiyet ile ilgili en fazla kitap yazan kimlerdir biliyormusun?
Yahudiler.
Yahudiler İslamiyetten önce ve sonra hatta günümüzde de bir çok mezheplere ayrılmışlartırlar.Yazılan ve sözlü olarak aktarılan bir kaç kitapları vardır.Tanah,Mişna,Talmud gibi.
İslamiyeti günümüzde olduğu gibi tarihte de yıkmak için hurafelerle ,din dışı terimlerle doldurmayı ve böylece müslümanları gerceklerden uzaklaştırmayı çok iyi başarmışlar ve başarmaya devam ediyorlar.Kainatın Efendisi sözü ile yine İslamiyete kendilerinin uydurması bir söz sokmuş oldular.
İşte "kainat" :yeri,göğü,güneşi,yıldızları,gezegenleri,canlı ve cansız bütün yaratıkları içine alır.
Peygamber , dürüst,el emin oluşuyla,sözüne, namusuna sadık oluşuyla,güzel ahlaklı oluşuyla örnek davranışları ile Allah'ın gönderdiği ayetleri insanlara uygulamakla görevlendirilmiştir.
Allah kendine eş oluşturup yukarda tanımını yaptığımız "kainat"ın değişimi ve oluşumu ile ilgili bir görev vermemiştir.İnsanların sosyal, ekonomik ,yaşam ,felsefe v.s .konularda olumlu geilişimini ve değişimini sağlamak için, ilgilenmek için elçi gönderilmiştir.Erişilmez bir güç olarak gönderilmemiştir.

Devam etmek üzere şimdilik hoşçakalın.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 22, 2008 11:42 pm

Sen diğer partılere saldırıken cok guzel partıdekı bırı ıcın tum kıtleyı suclarken , ama ben aynısını sızın görustekı partıye yapınca dayanamıyorsunuz.Siz hala hep biz anlayısı içindesınız.Neyse bundan sonra hıcbır konuda tartısmayacam.Gereklı acıklamayı tanısma jaynasmaya yazdım.Sıkıldım artık.Kendınıze ıyı bakın.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cum May 23, 2008 1:35 am

Mehmet abi tekrar hoşgeldin demek istiyorum :D ama yine yazdıklarının bir kısmına katılmıyorum müsadenle sana uzun zamandan beri ilk muhalefetimi yapayım :D
Dış destekli kurulmayan tek parti CHP'dir dedin buna katılmıyorum; Terakkiperver, özellikle Serbest Fırka kapatılmış olmalarına rağmen dışardan direktif ile kurulmuş paritler değildir, en azından aksi bir tez yok.
Kainatın efendisi sözünden girip Yahudilerden çıktın tebrik ederim, dini konularda da baya bir bilgi birikimin var :) Şöyle bir örnek vereyim ben de yani İslamı araştıranlar en çok Yahudiler dedinya. Avrupa'da oryantalizm konusunda 16.yy'den sonra özellikle Hollandalılar büyük çalışmalar yaptılar. Mesela Tarih araştırmalarında araştırmacıların önemli kaynaklarından olan İslam Ansiklopedisi'nin omurgası Hollanda menşeilidir. İslam ansiklopedisi deyince din kitabı algılamayın, bu tarih külliyatıdır. Yani sadece dini değil kültürel ve tarihi açıdan atalar biraz tembel kaldılar ve bu boşluğu yabancılar doldurdu sanırım.

Önder Sav'ı eleştirmeye hakkınız ve hakkımız yok, bu ülkede bunun çabasını harcıyoruz, düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü laik bir devletin harcıdır. Kimse namaz kıldığı için suçlanamayacağı gibi kılmdığı için de suçlanamaz. Ama özgürlükler bir başkasının özgürlük alanına kadardır, işte bu kararı iyi kavramamız lazım. Özgürlük, özgürleşmek sivil anlamda bu toplum için çok yeni kavramlar, bu toplum cumhuriyet yönetimini nasıl içine sindirdiyse bu kavramı da zamanla içselleştirecektir.
Önder Sav başkasının kutsal değerlerine hakaret etmedikçe ne söylerse o benim için fikir beyanından öte bir şey değildir.
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt Haz 02, 2008 1:20 am

Evet önder sav yukarda yaptıgı yetmedı sonra bır kez daha aradan 1 hafta gecmeden kendını tum Turkıyeye rezıl ettı.Ne asker bıraktılar , ne polıs nede hukumet.Herkesı sucladılar bızı dınlıyıorlar dıye.Ama ortaya komik seyler cıktı.Cogu kısı bızı bu adamlarmı yönetecek.demeye basladı.Bazı yazarların görusleını yazayımda Mehmet aydınlı okusun...

Ahmet Hakan (Hürriyet): Çuvalladık ey halkım. Bütün sütunlarda Önder Sav'ın dinlenmesi olayıyla ilgili yazıp çizdiklerimden dolayı özür diliyorum. Deniz Baykal'ın 'Kükremiş sel gibi bendini çiğneyip aşması' karşısında, 'Yarım asırlık deneyime sahip koskoca siyasetçi. Herhalde elinde sağlam veri olmadan böyle aşıp taşmaz' diye düşünerek hata yaptım. Teknoloji özürlü, bankamatiğe kartını kaptırma potansiyeli taşıyan, telefonun 'No' tuşuna basmaktan aciz birinin 'CHP genel sekreterliği' makamını işgal edebileceğine zerre kadar prim vermeyerek hata yaptım.

Oktay Ekşi (Hürriyet): "Sav, ikinci ve vahim bir kusurun daha faili oldu." yorumunu yaptı. CHP, Sav'a bir operasyon yapabilir. Kaldı ki sadece bu yüzden değil, partinin yeni politikalar üretememesinin, iyice hantallaşmasının, halkla hemen hiç bağı kalmamasının, parti içi iktidar kavgalarına boğulmasının, CHP'ye ait rolleri -örneğin sosyal devlet konularını- AKP'ye kaptırmasının sorumlusu sıfatıyla da Önder Sav bir değerlendirme yapmalı ve genel sekreterliği yeni bir isme bırakmalıdır.

Taha Akyol (Milliyet): Sav kendi dalgınlığını örtmek ve bundan siyasi rant elde etmek için 'kulak skandalı' diye kamuoyunu yanıltmışsa bu bir skandaldır. O vakit kimin istifası gerekir? Sanırım Önder Sav'ın...

Reha Muhtar (Vatan): CHP Genel Sekreteri'nin bu konuşması, devlet içindeki merkezlerin gizli ve yasadışı bir telefon dinlemesi değil de açık bırakılan cep telefonundan kaydedilen konuşmaysa Genel Sekreter, bu görevden istifa etmelidir.

Haluk Şahin (Radikal): Sav'a açık tek kapı kalıyor: İstifa.

ve hatta internet ortamının en buyuk sıtelerı vede paylasım platformlarından bırı olan facebook vede ekşisözluk te yazanlarıda aktarayım.Tabı bunlar ısın dalgasında bıraz.
# Sav, kırdığı her pot sonrası kayıplara karışıyor. Zavallı, bir türlü siyasete ısınamadı.

# CHP'nin Aselsan'a ahizeli cep telefonu siparişi vermesi lazım. Alırsın ahizeyi, koyarsın telefonun üstüne, işte kapandı gitti. Tek sorun cebe nasıl sığacak bu alet...

# Bu olayın akabinde CHP'nin Meclis'teki ilk grup toplantısı 'cep telefonu kullanımı', 'cep telefonlarını kapatmada no'nun yeri ve önemi' konularında olacak.

# İtinayla cep telefonu nasıl kullanılır dersi verilir. Para falan istemez, yeter ki ülkemi rahat bırakın.

# Ortalığı velveleye veren şahıs telefonu açık unutmuş ve 42 dakika boyunca konuşmaları dinlenmiş. Tabii kesin AKP'nin suçudur, kesin AKP bu adamın suyuna unutkanlık hapı falan atmıştır.

# Daha telefonunu idare edemiyor, ülkemi nasıl idare edecek?

# Bundan sonra seçimlerde milletvekili seçilme şartları arasına telefon kullanmayı bilme şartı eklensin.:)
vede paylasım formu ekşi sözluk yazarları

# Kendisinin yaşı epey var. Eskiden CHP il başkanlarının aynı zamanda o ilin valisi olduğunu unutamamış olsa gerek, muhabbetin dibine vurmuştur.

# Önder Sav, 'Türkiye solunun içler acısı halinin nedenleri nedir?' sorusunun cevaplarından biridir.

# Bankamatik kuyruğunda arkasına girmek istediğim adam. Bakarsın kartı martı unutur, bir milletvekili maaşı ikramiye kazanırız.

# Bu gidişle Türk Telekom reklamlarında Cem Yılmaz ile oynar. 'Partide parti telefonu kullanılır', temalı bir reklamda görebiliriz kendisini.

# Sav'ın Elmadağlı 80 yaşındaki bir vatandaşın hacca gitmek isteğine yönelik aşağılaması da şu ifadelerle eleştirildi:

# Ne kadar ciddiyetsiz, ne kadar laubali bir tavır.

# Dünyanın hangi ülkesinde bir siyasetçi seçmenle dinî inancını tahkir ederek dalga geçebilir; ve hangi ülkede bu yanına kalır?

# Atatürk'ün dinlediği insanlarla çekilmiş fotoğraflarına bir kere baksa Önder Sav, önce bir oturuşunu düzeltir zaten.

# Hindistan'a gidip de 'geri zekalıya bak ineğe saygı duyuyor', Arabistan'a gidip 'ne eğilip kalkıyorsun' deme hakkınız var mıdır? Size ne kadar yanlış gelse de inanca saygı tüm modern yazıtlarda temel değil midi

Hala utanmadan sıkılmadan partıde adam.Daha ne komıklıkler yapacak acaba.Cebını acık unutur sonra tum turkıyeyı suclar benı dınlıyor dıye.Ama bır bakıyorsun telefonunu kapamamıs.Yazık cok yazıkk.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Pzt Haz 02, 2008 12:12 pm

:wink:

Ha evet memlekette kimse dinlenmiyor gerçekten...Önder Sav telefonunu açık unutmuş diyelim,Anayasa mahkemesi başkan vekili Osman Paksüt'te arabasında takip edilip ortam dinleme araçları ile dinleniyormuş.Suç üstü yakalandılar.Ne yapsın Sn.Paksüt telepati ile mi haberleşsin...Genelkurmay'ın istihbrat komutanıın görüşmeleri internete düşüyor,O da telefonunu açık bırakmış.Gazeteciler,profesörler dinleniyor.Herkesin telefonu açık ...

Memlekette bir salaklıktır gidiyor.Millet telefonunu açık bırakma hastalığına tutulmuş. :wink:

Yazar Nihat Genç program yaptığı kanalın baskı altına alınması sonucu programına ara veriyor,ne kadar süreceği bilinmiyor bu aranın,belki tekrar program yapmayacak.

Bir süreü gazeteci ,profesör dinlendiğini beyan etti kamuoyuna,gazetecilerden bazıları bunu kendi köşelerinde yazdılar.Tık yok...

Ayrıca Vakit'in Telekom'dan aldığı belgede ilginç bir detay konuşulmaya başladı ciddi ciddi.Vakit gazetesinin yayınladığı belgede Önder Sav'ın konuşmasından sonra aynı telefondan üç saate kadar hiç bir konuşma yapılmamış.Yani Vakit Gazetesi Önder Sav'ı kaza sonucu! dinledikten sonra sessizliğe gömülmüş :wink: Heyecandan bayılmışlar garipler... :wink:

Neyse bütün bunlar bir gün açığa çıkar.Bu kadar zulüm,baskı,kuşatma politik kutuplaşmanın en tırmandığı zamanlar bile görülmedi bu ülkede.Muhalefet eden herkes suçlu,bir iktidar masum.

Muhalefet edenlerin bir kısmını "çeteci" diye içeri alıyorlar ki bazıları gerçektende çetecidir.Ama vahşi olan çeteyle hiç bir ilişkisi olamayacak adamlar bu suçlamalara maruz kalıyorlar.İçeri alınıyorlar.Sorgulanıyorlar.Ancak haklarında ciddi bir iddaaname ortaya koyamıyorlar.

Yazar Nihat Genç ;" Gestapo günleri" diyor bu içinden geçtiğimiz baskı dönemine...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Haz 02, 2008 12:58 pm

Eski CHP liler yok ki.
Hangi CHP yi savunsun millet.
CHP kalmamis ki.Deniz Baykal kalmis sadece.
Ilkay Durgun herhalde Sav in konusmasi sirasinda telefonunun pilinin bittigini unutmus.Onun icin telefonla 3 saat kimse ile konusmamis.

Zeki Sari yi CHP li bilmiyordum.Onu da hayretler icerisinde ogrendim.
Bekir Kiran kardesimin saldirilarini izliyorum.Onuda anliyorum.Caner Kama kardesimide sabirla okuyup yazdigi icin tebrik ediyorum.
Mehmet Aydinli hani sen yonetici idin yazmiyordun.Damarina mi basildi da yazdin.
Derhal yazini sil.Yoneticiler yazarmi? Hileluk yapayusun.Yazma.

Yahu arkadaslar o kadar da uzun yazmayin okuyamiyoruz.
Bir cumle yazin bitsin.
Bizde okuyalim rahat rahat.
Nedir o gazeteye kose yazisi yazar gibi uzun uzun Allah ALlah
Oyle uzun uzun okuyabilsek kitap alir okuruz.
Yeri gelmisken sunu soyleyeyim.
Benim yazdiklarimi bazen dikkate almayin.
Ne zaman diye sorarsaniz mesela simdiki yazdiklarimi dikkate almayin.
Sadece latife yapiyorum.

Yahu yeri gelmisken elestirmeden edemeyecegim.
Zeki Sari CHP li imis.
Ben bu yas gurubundaki arkadaslarin CHP li olmalarini hazmedemiyorum.
Bu belki aptalca bir durum olabilir ama Vallahi hazmedemiyorum.
Solcu isen git Isci Partili ol CHP li niye oluyorsun kardesim.
Bana: sana ne yahu da deyebilirsiniz ama, ben boyle dusunuyorum.

CHP benim nazarimda zavalli bir partidir.
SP de zavalli bir partidir.
Aralarinda ki fark su:
CHP kendi kendini zavalli duruma dusurmustur
SP ise Zavallidir ama mazlumdur.Onu bu duruma baskalari dusurmustur.
Iste boyle isler....
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzt Haz 02, 2008 7:49 pm

[quote]
Zeki Sari CHP li imis.
Ben bu yas gurubundaki arkadaslarin CHP li olmalarini hazmedemiyorum.[/quote]
hasret abi neden benim chp li olmam seni bu kadar hayrete düşürdü anlamadım doğrusu.zira ben deniz baykala değil partinin politikasına ve proğramlarına oy verdim. :D cumhuriyet ilke ve inkılaplarını en iyi şekilde temsil edeceğine güvendiğim için oyumu bu partiden yana kullandım.zaten siyaset dediğin nedir ki sağı solumu kaldı abi.sağı dini solu atatürkü ve cumhuriyeti kullanarak halkı uyutma sanatı değil mi.?ayrıca benim yaşlardaki[30] biri için hangi parti uygun acıklarsan sevinirim.oy verme ile yaş grubu arasındaki bağı pek algılayamadım.şimdiden teşekkürler hasret abi.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzt Haz 02, 2008 7:51 pm

:D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Pzt Haz 02, 2008 9:39 pm

Ilkay Durgun herhalde Sav in konusmasi sirasinda telefonunun pilinin bittigini unutmus.Onun icin telefonla 3 saat kimse ile konusmamis.

ayrıntı vereyimde güme gitmesin buda... :wink:

Sav'ın telefonu sabit numaradan aranmış ya, şarjı bitti numarası pek inandırıcı gelmez.Vakitçilere yanlış akıl verme sende... :wink: Zaten sarılacak fikir arıyorlar... :wink:

latife yapıyorum latife... :wink:
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Haz 02, 2008 10:31 pm

Sevgili dostum Hasret abi senin bu açılımlarına, kordil çözmelerina hayranım. Millet hararetli hararetli vuruşurken olayın dengesini bozuyorsun. Yani senin yazılarını ben şöyle anlıyorum. éTamamdır arkadaşlar. kapatın bu konuyu. Başka bir konuya geçiyoruz"
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Haz 03, 2008 5:43 am

Aziz kardesim Zeki.
Dedik ya CHP diye bir sey kalmadi.
Deniz Baykal kaldi.
Deniz Baykal ci seni. Seni gidi seni.
Bence Isci Partili ol. Idealist bir isci partili.
Veya SP partili ol. Yani idealist olmalisin.
CHP nin programindan bahsettin. Varmi ki???
Hemen aramaya koyulma bulamazsin cunku yok.
Onun icindirki birak CHP yi birak.

Ilkay sabit telefonun sarji bitmedi Onder amcanin cep telefonunun sarji bitti. :lol:
Haydi hayirli salilar.
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Haz 04, 2008 8:07 pm

Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cum Haz 06, 2008 10:47 pm

Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Sal Haz 10, 2008 9:05 am

kulaklarım çınladı bi ara

bikaç gündür bu sayfaya yazacam yazacam ama bi türlü yazamıyorum
bu konuyu bu gayet ciddi konuyu biraz geyik tarafından ele alamadım bi türlü
sonra nedenini anladım

burada birileriyle bu konuyu konuşsam bana diyorlar ki
acep önder sav laz midur? :D

şimdi önder sav bi tanıdığına muhabbet arasında yaw hacca gidp paraları neden araplara kaptırıyosun dediyse bu kıyamet alameti midir
banada sorsanız bende derim ki hacca gidip paraları araplara kaptırmaktansa hacca gitmeyip o parayla fakir fukara sevindirsem daha sevap olur sanki :D

hoş önder savın bukadar üstüne gidenler sevgili başbakanımızın ananı al da git dediğini yada askerlik yan gelip yatma yeri değildir dökülsün memetler sapır sapır dediğini unutmasın hoş gerçi bildiğim kadarıyla başbakan lazdur :D
yani demem şu pot kırılır hele okadar dikkat etmen gerekiyosa daha çok kırılır

ha bu önder savın dinlenmediği ortaya çıktıda kimse dinlenmiyor sonucuna mı vardık cümle alem
ayrıca malum muhabir kişinin kendi rızası olmadan hatta haberi olmadan kulak şişirerek elde ettiği o bilgileri gazetesinde yazarak gazetecilik ahlağı ile birlikte bir yığın ahlağı ve de savunuculuğunu yaptıkları askeri oldukları islam ahlağını çiğnemedi mi

aba altından sopa sadece önder sava mı

ben kulaklarım çınladığı için bi hışım yazdım
kalın sağlıcakla
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir