KURTLAR VADİSİ PUSU

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Eyl 26, 2007 11:54 pm

Kurtlar Vadisi dizisini bende ilk bölümünden beri izliyorum.Pusu dizisi benim bilgisayarımda da arşivli.İzlerken keyif aldığımı da,Türkiye'de bir çok ilke imza attığını da reddetmiyorum.

Ama dizinin başında yazan Bu dizideki herşey tamamen hayal ürünüdür yazısını öncelikle benimseyerek izliyorum.O zaman çok keyif alıyorum.Ama Türkiye'nin bütün gerçekleri bu dizi de gizli,Türkiye bu şekilde yönetiliyor,Türkiye bu şekilde kurtarılabilir gibi bir hava yaratırsanız şimdi olanlara göz yummak zorunda kalırsınız.Cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi bir iki sahnede de şans yanınızda olursa milli kahraman Polat Alemdarlara her sokakta rastlamaya başlarsınız.Rastlıyoruzda.Dizi güzel,yayınlanmasının zararlı olduğunu düşünüyorum izlemekten kendimi alakoyamıyorum.İşin özeti bu.

Ayrıca sevgili çaykaralı dostuma bazı salakça kesimlerin bizim ülkemizde yatsınamayacak kadar çok olduğunu da hatırlatmaktan alakoyamıyorum kendimi.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Eylem Altuncu » Prş Eyl 27, 2007 11:09 pm

Kurtlar vadisinin gerek eski bölümlerini gerekse yeni bölümlerini hiç izlemedim.Onun için dizi hakında iyi yada kötü yorumda bulunmayacağım.Sadece arkadaşlarla geçende sohbet ederken bi arkadaşımın dediği şey çok ilgimi çekti. Samsunda genelde maç izlemek için düzenlenmiş büyük ekranlı tv ekranlarında perşembe akşamları kalabalık kurtlar vadisi için toplanıyomuş.Bu dizideki baş kahramanın bazı sözlerinden sonra tıpkı maçlardaki gollerden sonra alkışlamalar oluyomuş.Tabi peşine helal olsun sana sözleri geliyomuş.Acaba bu insanlar da bu diziyi bi hayal ürünü olarak görüp mü izliyolar?

Bide perşembe akşamları sokakların daha rahat olmasının sebebi insanların kurtlar vadisi izlemesi mi?
Kullanıcı avatarı
Eylem Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Dilek Aydınlı » Prş Eyl 27, 2007 11:27 pm

Kurtlar vadisi gibi aşırı şiddet içeren dizilerden nefret ediyorum.Henüz kişiliği oturmamış ortaokul dönemi çocuklarını nasıl etkilediğini gördükçe nefretim dahada artıyor.Çok yakınımdan biliyorum eşimin yeğeni dizideki karakterler gibi davranmaya başlamıştı,kalem kırmalar isimler yazıp üzerini çizmeler...Bir ara hergün tekrarları yayınlanıyordu ve onların evinde hergün savaş yaşanıyordu.Küçük çocuk olmadığı için televizyonu kapatıp odaya da gönderemiyorsun.Diziyi izlemek için annesinin babasının üzerine yürüyordu.Neyseki yavaş yavaş atlatıyoruz polat alemdar sevdasını.Eminim bu sorunları pek çok anne baba yaşamıştır.Her çocuğun karakteri bir olmuyor.Biraz zayıf olanlar bu tarz filimlerden ve karakterlerden korkunç etkileniyorlar.Birtakım insanlar para kazanacak diye televizyonları bu kadar şiddetle doldurmanın sonuna kadar karşısındayım.
Kullanıcı avatarı
Dilek Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Cum Eyl 28, 2007 3:13 pm

eylemaltuncu yazdı:Kurtlar vadisinin gerek eski bölümlerini gerekse yeni bölümlerini hiç izlemedim.Onun için dizi hakında iyi yada kötü yorumda bulunmayacağım.Sadece arkadaşlarla geçende sohbet ederken bi arkadaşımın dediği şey çok ilgimi çekti. Samsunda genelde maç izlemek için düzenlenmiş büyük ekranlı tv ekranlarında perşembe akşamları kalabalık kurtlar vadisi için toplanıyomuş.Bu dizideki baş kahramanın bazı sözlerinden sonra tıpkı maçlardaki gollerden sonra alkışlamalar oluyomuş.Tabi peşine helal olsun sana sözleri geliyomuş.Acaba bu insanlar da bu diziyi bi hayal ürünü olarak görüp mü izliyolar?

Bide perşembe akşamları sokakların daha rahat olmasının sebebi insanların kurtlar vadisi izlemesi mi?

Eylem abla dediğin şeyi ben samsunda hiç duymadım ama olabilir çünkü türkiyenin geneline bakılınca çoğu insan bu diziyi izliyor ama izlemeyenler yok polat alemdar kılıklı herif yok öyle yok serseri başka birşey deil diye saçma sapan yorum yapıyorlar...bizim oturduğumuz yerde ( SAMSUN - 19 MAYIS ) çoğu insan kurtlar vadisini severek izliyor kız erkek farketmez yani geneli öyle ama biz izlerken hayal ürünü olarak izlemiyoruz şahsen ben öyle izlemiyorum çünkü o dizide anlatınlanların hepsi bana göre gerçek zaten izleyen herkese göre öyle türkiye o şekilde yönetiliyor.2 yıl(2005) önceki bir bölümünde sen cumhurbaşkanlığı seçimini halkın yapacağını biliyorsan ve 2 yıl sonrasında(2007)de dediğin şey gerçekleşiyorsa bu dizi hayal ürünü olmaktan çıkar bana göre.Tesadüf diyenlerde olur fakat bir ülkenin cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında tesadüf olacağına inanmıyorum.Kurtlar vadisi bana göre televizyonda oynayan gelmiş geçmiş en iyi ve hala severek izliyorum izlemeyede devam edicem...
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Eyl 28, 2007 5:45 pm

-Kurtlar vadisi gerçek olaylardan yola çıkılarak çekilen bir dizidir..Bunu öteye beriye çekmenin bir faydası yok...Türkiye gerçekleri zaten bize çok uzak hayal kabul edebileceğimiz şeyler...Dizideki olaylar gerçekten bana da hayal geliyor,ama maalesef abartılı olsa da gerçeklerin kopyası...

-Yukarıda da dediğim gibi ben isteyerek-severek seyrediyorum...Hayal diyenlere hak veriyorum.Zaten bizim yaşantımız da hayal değil mi?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Eyl 28, 2007 7:38 pm

Cüneyt öncelikle cumhurbaşkanı seçimi 2007'de halk tarafından yapılmadı.

Dizideki şekilde olmasada dizidekine yakın şekilde bazı olayların devam ettiği konusunda fikir yürütmek zor değil.

Kimsede dizideki olaylarla ilgilenmiyor.Dİkkat ederseniz herkesin şikayeti dizinin sosyolojik boyutuyla alakalı.
Samsunda dev ekran kuruluyor mu bilemem ama Trabzon merkezde çok net şekilde dolmuş bulamadığımı hatırlıyorum vadi saatinde.Kocaeli'de kahvelere milli maç var edasıyla oturup dizi izleyenleride gözlemlemek zor değil.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Eylem Altuncu » Cum Eyl 28, 2007 8:22 pm

Yazıma başlarken dediğim gibi ben bu diziyi izlemedim.Bunu yine tekarlıyorum o yüzden iyi veya kötü bi yorumda bulunmayacağım.Sadece bi arkadaşımın gözlemini aktardım size.Ona tuhaf gelen anlatınca banada tuhaf geldi.
Cüneytin dediği gibi türkiye gerçeklerini yansıtıyosa bu dizi neden başında bu filmde anlatılan herşey hayal ürünüdür aldatmacısına gidiliyo onu anlayamadım doğrusu.Böyle bi yazıya neden ihtiyaç duyulmuştur acaba?
Kullanıcı avatarı
Eylem Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cum Eyl 28, 2007 8:37 pm

eylemaltuncu yazdı:Böyle bi yazıya neden ihtiyaç duyulmuştur acaba?

Rütük Rütük Rütük Buna Minareyi çalan kılıfını hazırlar :D Amannnnnnn zaten televizyonda izlediğimiz sayılı filimleden birtanesi bu kaldı Bunuda terör filimi gibi Rütük engeline takılmasın dimi
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Eylem Altuncu » Cum Eyl 28, 2007 8:56 pm

Bunu yazınca herşey bitiyo yani.Güzelmiş ya.Gerçi doğru bü ülkede herşeye bir kılıf bulunuyo, nasılda düşünemedim bunu.Yorgunluktan sanırım :D
Kullanıcı avatarı
Eylem Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

cevap

Mesajgönderen Ayşe Kama » Cum Eyl 28, 2007 9:25 pm

herkese merhaba,kod adı dizisini hatırlıyor musunuz.türkiye'nin tüm grçekleri ordaydı .fazla suya sabuna dokununca hemen yayından kaldırıldı. kurtlar vadisinin genç kuşağa kötü örnek olduğunu düşünüyorum.her köşe başında bir polat alemdar türedi.
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

cevap

Mesajgönderen Ayşe Kama » Cum Eyl 28, 2007 9:29 pm

kurtlar vadisinin ertesi günü gençlerin suça katılım oranlarında artış olduğunu sizler de duydunuz mu?
Kullanıcı avatarı
Ayşe Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Eyl 28, 2007 9:57 pm

Rtük olmasa bu dizideki tüm kurum ve karakterler gerçeğin tıpatıp aynısıdır.herşey aynen böyle meydana gelmektedir.Oturun televizyonunuzun başına koyun gibi izleyin bakın ne numaralar dönüyor diyeceklerdi.

Garip noktalar çok.

Dizide polat efendi ogün samast ve yasin hayale silah,para vs. yardımını yapan adama çıkışmakta,yaptığının tamamen karşısında durmaktadır.

Gündelik hayatımızda bu suça ortak olanlar ve bu suçun yapılmasında sakınca görmeyenler,klipler hazırlayanlar,kliplerde sakınca görmeyenler ise polat alemdar ve ekibini sembolize eden siyasi oluşumun içindeler.

İçindeki çelişkileri halletseler dizi hayal ürünü mü gerçek mi anlayacağızda şu haliyle yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakaldan öteye gidemiyor.Zavallı senaristler ülkenin gündemi sayesinde ne yazacaklarını şaşırmışlar.DÜn gece ki bölümde çok güldüm bu yüzden.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Cmt Eyl 29, 2007 1:03 pm

acık arayla her hafta kurtlar vadisi pusu birinci gelio ben kendi adıma konusuorum bu diziyi bu zaman kadar kimse gecemediyse bundan sorada gecebilecegini sanmıorum kuzey rüzgari zorlar ama gecemez...ayrıca isterseniz ben her hafta reyting rekorlarını eklerim buraya...
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzr Eyl 30, 2007 1:41 am

bu gayet ciddi konuyla ilgili herzamanki uslubumu bir kenara bırakarak
gayet ciddi bir fikir beyan etmek istiyorum

fikrimi beyan etmeden önce belirtmek isterim ki
bu dizi olmaktan öte yapıtın bikaç bölümünü izlemişliğim var
bu bölümleri izlediğim zamanlar adı sadece kurtlar vadisi idi
(ataerkil bir ailede büyüdüğüm için malum kumanda da erkil eşya konumundadır evimizde belki diyeceksiniz ki canım izlemek zorundamıydın odana çekil kitap oku hoş alternatif boldur elbet ama gelin görün ki izledim işte)

her neyse

1. gerçek yaşamda da hernekadar sınırları kalktı isede hayal ürünü bütün o dizilerle gerçek yaşantının zaten eline silah alan kabadayıdır daha ilerisi bir nevi kahramandır daha da ilerisi vatan kurtarıcıdır işte bunun da dizilerde malzeme olması pek de şaşılacak şey deyildir asıl soru bana göre yaşam bu dizilerle mi şekilleniyor kimileri için yoksa diziler mi bu yaşamlar sayesinde kurgulanıyor eğer ikincisi doğru ise ki biraz öyle bilmem kaç nesil geçmesi gerekiyor ya da bilmem kaç nesile yatırım yapmak gerekiyor eğitim bazında belki tünelin sonunda o zaman namlu gözükmez hoş dört bi yanımız olmasa da bi yanımızda sürekli patlayan silahlar yüzünden midir nedir yada ilk okuldan beri bize enpoze edilen aman bütün dünyanın gözü bizim ülkemizdedir silah hep bizim için ilk sırada olmuştur --ki ben bile kordona gittiğimde izmiri bilenler bilir denize balon gererler ip üzerinde aslında ipi gererler de balonlar ipin üzerinde bir garip tüfeği vardır insana yada canlı bir mahluka çevirsen zarar verir mi bilmem (hiç çevirmedim) işte ben o tüfekle balon avlarım hani şimdi tamamen kendimle tezat düşeyim iyide avlarım (balonları) -- işte bu ilk sırada olan silaha silahla iş halletme kültürüne ki köklü bir kültürdür karşı ne geliştireceğiz buna kafa yormalıyız
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzr Eyl 30, 2007 1:46 am

bu arada mesajlarımı okuma zahmetinde bulunanlara bir özür borçluyum
okuma zahmeti diyorum çünkü ben de geri dönüm okurken zahmet çekiyorum
hayatımın bir döneminde nerde bilmiyorum bütün noktalama işaretlerini terk ettim büyük harflerle de aramı bozdum
bu yüzden
ne diyebilirim
affınıza sığınıyorum
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir