gönderen Caner Kama » Pzt May 05, 2008 9:00 am
Bu başlığı yeni gördüm ben de konuya ilgi duyan biri olarak birşeyler yazmak isterim.
Bu dizi kimie göre hayali ve komik olaylar üzerine kurulumuş ama bana göre Türkiye'nin son 20 yılının siyasi çalkantılarını ve günümüz uzantılarını ortaya sermektedir. Dizinin bu kadar seyredilmesinin nedeni de aslında halk tarfafındanaslında bilinen olayların dizi formatında kurgulanmasıdır. Yoksa sırf mafya dizisi olsaydı kurtlar vadisi gibi birçok dizi bu diziden sonra değişik kanallarca yapıldı ama hiç biri gerçekçi bir zemine oturtulmadığı için tutmadı, izlenmedi. Burada bu dizinin bir atrıcalığının olduğunu görmek lazım.
Son bölümlerde pkk-derin devlet ilişkileri işlendi, hatta Uğur Mumcu nun suikasti de arabasına varıncaya kadar birebir gösterildi. Ergenekon denilen örgütlenme bazılarına göre hayali bir örgütlenme ama bana göre değil, dizide Türkiye'de ara rejim için çalışan iskender büyük karakterinin gerçek hayattaki uzantısı yani esin kaynağı emekli tümgeneral veli küçük'tür. gerek hrant dink gerek malatya'daki misyoner cinayetlerinin nasıl tek elden gerçekleştirildiyse, cumhuriyet gazetesine bomba atanlar da danıştay a saldıranlar da aslında aynı kaynaktan hareket eden devlet içindeki bu yapılanma en ince ipliğine kadar o dizide çok güzel işleniyor.
Ayrıca dizinin yazar kadrosu, konsept danışmanları işinin ehli insanlar , ayrıca Türkiye'de önemli olaylara şahit olmuş gazeteciler, bana göre bu dizi sadece vurdulu-kırdılı basit bir dizi değil ve türk halkı gibi her perşembe ben de zevkle izliyorum....