CENAZEDE ALKIŞ !!!!!!!!!

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Nis 22, 2008 4:19 pm

Öncelikle Caner Kama'nın ve Bekir Kıran'ın yazıları çok saygısızca...

Herkesin cenazesini kendine göre kaldırma hakkı var.Cenazesini kaldırma şeklinden bile ayrım çıkamak,bu ayrımı körüklemek,burdan siyasi ve ideolojik bir gönderme yapmak, bir fikir ve siyasi mücadele biçimi değildir.

Şöyle bir eleştri yapmak mümkün tabi;kendi toplumunun dini ritüellerini küçümserken, başka bir dinin ritüellerini yapmak doğru olmayabilir.Bunun toplumunla yabancılaşmak,uzaklaşmak olduğu söylenebilir.Ancak,küçümseyerek,alaya alarak,burdan bir siyasi saldırı gerçekleştirmek ne yazıkki,ahlaki değildir...

Toplumda olan herşeye bulunduğumuz siyasi gözlükle bakarsak ,haksız,adaletsiz hatta ayıplanacak bir duruma düşmemiz kaçınılmaz olacaktır.İnsanların,çeşitli toplum kesimlerinin, birbirleri ile olan ilişkilerinde siyasi taraflığından öte nezaket kuralları yer almalıdır.Aksi halde bir arada yaşama şansımız gün geçtikçe azalacaktır.Bunun sonucu olarak egemen güçler burdan çeşitli ayrılıklar çıkarıp bu toplumu ,bu coğrafyayı parçalamaya,erezyona uğratmaya devam edeceklerdir.

Artık siz bilirsiniz,nasılsa hepimiz aynı gemideyiz....
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Çrş Nis 23, 2008 8:15 am

ilkay abi, kendi toplumunun dini ritüellerini küçümseyip başka dinin ritüellerini yüceltmek saygısızca diyorsun evet haklısın...... yazımda ayrışım yapmamak gerektiğini zaten dış güçlerin de buna çalıştığını belirtmişsin ama olanın bir fotoğrafını çekelim bir bakalım kimler kimler için cenazelerde tempo tutuyor????

dini ne olursa olsun bence alkış tutmak ölenin ardından yapılan en büyük saygısızlık... ben anadoluda hiç alkışlı cenaze görmedim, gördüklerim de hep istanbul veya ankara nın kodaman muhitlerinde ölmüş gayrimüslim veya kalburüstü kişiler....buradan aslında bizlerin değil de o merasimleri düzenleyenlerin bir ayrışım yaptıklarını düşünüyorum....
rahmetli cem yılmaz bu rezaleti gördü ki cenazesinde alkış tutulmasını istememişti, sanırım barış manço da alkışlarla uğurlanmamıştı.... ne rezil ve komik bir durum; ölen kişi suikaste kurban gitmiş olsa bile katillerin protestonun yapılacağı yer cenaze alanı olmamalıdır....

etik olarak soruyorum; cenazeler yas tutulan yerlerdir hangimiz üzdüğümüzde alkış tutarız? benim bildiğim alkış insanın çoşa geldiğinde müziğe eşlik etmek için tempo tutmasıdır, haydi.... oh oh....ohh.. yandan....! şak şak şak! kusura bakmayın biraz abarttım ama ben işe bu yönden bakıyorum :D
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir