isyan varr

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Pzr Eki 07, 2007 10:15 pm

Selam bu benim ‘isyan var’ başlığı baya yanlış anlaşıldı. Bu başlığı sadece hani yazıyı okutacak olan başlığıdır mantığı vardır o yüzden yazdım. Yoksa site yönetimindeki kişilerle herhangi bir sorunum yok. Yani site yönetimi kahrolsun bu siteye devrim gerek ya da buna benzer bir isteğim de yok. Benim tepkim şuydu Erhan Ayal’ın girdiği tartışmadan sonra yaptığı istek ve bu durumla aynı zamanda o başlığın kapanmasıydı. Benim o başlıkta hiçbir yorumum ya da fikrim yok. Çünkü o adam hakkında hiçbir bilgim yok merakım da yok açıkçası. O başlıkta ne biliyim ben kişisel bir hakaret görmedim ya neyse artık bir önemi de yok olan olmuş karar verilmiş ben kimseye hakaret yada saygısızlık etmek istememiştim eğer saygısızlığım varsa hepinizden özür dilerim (ama haksız olduğumu da pek düşünmüyorum buda dip not)
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Eki 07, 2007 10:45 pm

Bence özür dilenecek hiçbir şey yok.Sitenin düşünce bölümünde,siteyle alakalı düşüncelerini dile getirmişsin.Kimsenin yazdıklarına kırılmasına veya gücenmesine ihtimal vermediğim için böyle yazıyorum.

Asla iş böyle gelmiş böyle gideceklere teslim olmamak lazım.

Bu bölümün amacı "Düşünebilen nesiller yetiştirmek.".Büyüklerimiz,bizden daha geniş yelpazeden bakabilen,daha çok tecrübeli,daha çok bilgili kişilerin yazdıklarından sonuçlar çıkararak kendi inanç ve düşüncelerimizin üzerine birşeyler katmak.Elbette bizlerde (yetişmeye çalışan nesil olarak) nacizane fikirlerimizle ve yorumlarımızla katılmalıyız.

Eğer 3-5 kişi kendi arasında bu konuları tartışır,başka kimse bunları umursamazsa buradaki sohbetler kıraathane seçim muhabbetlerinden öteye biraz zor gider.

Sonuç olarak hedef kitle içerisinde düzenli okuyan ve takip eden çok fazla kişi yok malesef.ve bunlardan birisi olan pelin ve pelin gibileride kızdırıp küstürmemek lazım.

Yöneticilerimize inanç ve güvencim en azından benim bireysel olarak tam.

Şu an hiçbir sorun yok.İnşallah ilerdede benzer olaylar yaşanmaz,inşallah zaten az olan katılımcıyı dahada azaltmayız...

Saygı ve sevgilerimle
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Çrş Eki 10, 2007 7:14 pm

adı üzerinde olan konu başlığı hakkında bu kadar ikiliğe düşmenize pek anlam veremedim doğrusu.karşı tarafı inciltmeden yazılan her düşüncenin arkasındayım.sen düşünmüyorsun, bari düşünen kişilere mani olmayın ki önümüzü görelim diye boşuna dememişler.bu tartışma sık sık yaşanır oldu bu sıralar pek anlam veremedim doğrusu.bırakın herkes fikirlerini söylesin,demokrasinin fikir özgürlüğünü ülkemizde göremiyoruz sitemizde görelim yau :D :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eki 10, 2007 9:15 pm

-Sevgili Dostlar,

Bu sayfaya yazmamaya çok sabır ettim,ama artık o sabır da aşıldığı için yazmayı uygun gördüm...Faydası olmayacak ama,

-Bu site kurulduğundan bu yana sitenin önemini,konumunu ve nasıl olması gerektiğini hep yazdım durdum.En son Duyurular sayfasında "Bu çağrım Köylülerime" başlıklı yazımı yazdım.Şimdi buraya yazacaklarımı oraya günler önce yazmıştım...Maalesef okuyan olmadı...Olduysa da yorum yapan 2 kişi oldu...

-Bakın canlar fikir özgürlüğü elbet olmalı...Elbet herkes dilediğini yazmalı.. Sanırım buna karşı çıkan yok... Ama burada yapılacak fikri tartışmaların hiçbir fayda getirmeyeceğini, hatta kurulmağa çalışılan birlikteliği zedeleyeceğini anlamanızı istiyorum...

-Bakıyorum da gün geçtikçe işler daha da kızışıyor..Gençlik duygularını iyi bilirim... İyi bildiğim bir şey daha var ki beyinlere yerleşenlerin oradan silinemiyeceğidir..Peki sonu ne olacak ? Size ne fayda sağlayacak ?

-Sizi anlıyorum,içinizdeki o zapt edilemiyen duyguları bir şekilde bir yerlere yazıp rahatlamak istiyorsunuz... İçinizdeki fikirleri karşı tarafa empoze etmeğe çalışıyorsunuz.. Ama bu dar köy sitesi bu düşüncenize çok dar gelir....Bu site sakinleri böylesi çekişmelerden zaten rahatsız. Gelin bu işten vazgeçelim... Elbette içimize attığımız o kadar çok şey var ki, onlar zaman zaman bizi rahatsız ediyor,haklısınız... Ama tam köyümüzü ve köy insanımızı burada bulmuşken,onlarla hoş sohbet yapmak varken birbirimizi genel konularla üzmeyelim..

-Herkesin değerleri ayrı,sevdikleri ayrı,özlemleri ayrı.. Gelin bu duygularımızla sitenin havasını karartmayalım...

-Diyeceksiniz ki düşüncelerimizi,fikirlerimizi yazamıyacağımız site olmaz olsun...Bu da bir fikir, saygı duyarım... Ama demek ki bu sitede bulunuş amacınız köylüye özlem değil,burada bulunuş gayeniz tanışma-kaynaşma değil,burada bulunuşunuzun sebebi ortak kültürümüzü yaşatmak değilmiş...

- O da olsun, o da olsun denilebilir...Çok normal.Ben de isterim. Ama biz medeni ölçüler içinde tartışmayı yapacak duruma gelmedik... Tartıştığımız kişiye soğuk bakışımız hemen başlar...Değer mi ?

-Tabi ben ne yazarsam yazayım,faydası olmayacak...Biliyorum... Boşuna çene yorduğumu da biliyorum... Türkiyenin bazı gerçeklerini biliyorum elbet.. Biz maalesef bazı şeylerin esiri olduk.. Köy ve köylümüz de olsa onlardan vazgeçmemiz mümkün değil...

-Son söz,burada ortak değerlerimizi yaşatmak için,tanışmak-kaynaşmak için,sıcak ilişkilerimizi sürdürmek için bulunmak isteyenler elini kaldırsun !
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Serkan Birinci » Cum Eki 12, 2007 12:41 pm

saygısızlık olarak değerlendirilmezse sevgili Muzaffer amcamıza ve bir cümle "düşünmeme" yanlısı yorum yapan site ahalisine;

1- fikir özgürlüğü olamalı ama fikirler düşündürücü olmamalı gibi bir anlayış nasıl olabilir. demokrasi, fikir özgürlüğü v.s gibi laf-ı güzar sloganların dünyada hangi amaçlar için kullanıldığını "düşünenler" okuyabiliyor zaten.

2- kimi arkadaşlar burada not edilenlerden faydalandıklarından söz ederken nasıl oluyorda fikri tartışmaşaların,paylaşımların bir fayda sağlamadığı gibi bir tespit ! yapılabiliyor.

3- Söz edildiği gibi beyinlere yerleşenler bir daha silinmez olsaydı. Necip Fazıllar, Nazım Hikmetler, v.s v.s dünyada düşünce tarihi diye bir şey olurmuydu. bilim olurmuydu. filim olurmuydu.

4- burada bir fikir paylaşırken paylaşanın niyetinden çok paylaşılanın ne olduğudur mühim olan. fikir empoze etmek v.s gibi niyetlerin yer bulacağı ortam bu kücücük site olabilir mi

5- "Herkesin değerleri ayrı,sevdikleri ayrı,özlemleri ayrı.. Gelin bu duygularımızla sitenin havasını karartmayalım... " gibi bir yaklaşımda bütünleştirici olan nedir. tam aksine özlemleri aynı, değerleri aynı insanlar paylaşmıyor mu bu ortak platformu. siyasi düşünce ayrılıkları bir ol seçimidir yanlızca niyet ayrılığı değil........

6- "Ama biz medeni ölçüler içinde tartışmayı yapacak duruma gelmedik... " diye düşünülüyorsa işte mektep burasıdır. bu duruma gelmek kaçarak, kaçırarak olmaz. bir eksiklik görüyorsanız onu burada düzeltmeliyiz.

7- sıcak ilişki, tanışma kaynaşma düşüncedelerden arınarak mı sağlanabiliyor ki. oylama bu mihrak üzere yapılıyor.

bence tam aksine tanışmanın ötesine taşıyabileceğiniz o kaynaşma fikirlerle, ortak değerlerin ortak özlemlerin paylaşılmasıyla artar.

işte ondan ben bu oylamada ALEYHTE OY kullandım.

sürç-ü lisan ettiysek af ola.

niye bu bayramı hüzün içinde yaşadığımızı, memleketin içinde bulunduğu durumu düşünüp paylaşamadan yaşayabiliyorsanız ne mutlu sizlere ve iyi bayramlar.

yok eğer bunları da düşünüp bayramları, günleri geceleri düşünmek için bir fırsat görüyorsanız.

işte o zaman ellerinizi kaldırın.
işte o zaman bi şeyler yapın. düşünün. düşündürün. konuşun. tartışın.tartıştırın.

zaman düşünme zamanıdır.

sürç-ü lisan ettiysek af ola.

saygılarımla.....................
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Nis 23, 2021 6:29 pm

serkan abinin yazdıklarının tamamına katıldığımı belirtmek isterim.
En son Anonymous tarafından Cum Nis 23, 2021 6:29 pm tarihinde darbelendi.
Caner Topaloğlu

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir