PERİNÇEK'İN LOZAN SAVUNMASI

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Pzt Nis 02, 2007 9:51 am

Hakaret değil bayım, arkasına saklandığın örtünün beri tarafından gözüken silüetini tasvir eylemiştim. Sonra baktım ki o örtünün arkasından bile fazla çirkinsin, kendi rızamla kendi yazımdan ben sildim silüetini.
Sahte adla sitede dolanmanın bir sebebi var, gerçek adınla bu sayfalarda bir şeyler yazmaya kalktığında hiç değilse adam imiş gibi yazmak zorunda kalacaksın. Çok mu zor bunu yapmak?
Seni tehdit etmek??? Bu nasıl mümkün? Yoksun ki, olmayan birisin. Adı sanı işi vs.. ile ortalıkta olan biziz, kimliksiz soluk kesici olan sen. Biz nefes boruna hayat üflemek istesek bile bulamayız ki seni.
Şurlu isen (mecburi değil, normal bir insan isen) kimliğinle sayfaya kaydolur ve fikir zikir neyin varsa dökersin ortaya. Mahalle kabadayısı ile mahalle kocakarısı karışımı bir gölge oyunu kimliği ile ortada çığırtkanlık yapmanın bir esprisi yok. Bulunduğun yerden, adından, sülalenden, hayatından, fikirlerinden her şeyinden utanıyorsun sen (saklanmanın sebebi bu) üstüne bir de terbiyesizlik yapıp beni tehdit ettiler, yazı sildiler, burası bunların türünden yırtınıyorsun, diz boyu sefillik boğazına kadar ahlaksızlık ve utanmazlık. Git işine bayım.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Pzt Nis 02, 2007 8:53 pm

Nedir bunlar ?

Konu başlığı Perinçek'in Lozan savunması...Perinçek'in düşünsel yada politik geçmişi değil.Bunu tartışmak isteyenler ayrı bir başlık açarak asgari tartışma adabınıda dikkate alarak tartışabilir.Ama bu başlık bunun yeri değil.

Sonra karşı düşünceler ifade eden kardeşlerim fazlaca sınırı zorlar haldedir edep açısından.Bu kadar sınırı zorlamadanda tartışmak mümkün.Amaç bağcıyı dövmekse bağcınında elinin armut toplamadığı ortada...Dolayısıyla üzüm yemek varken birbirimizi dövmeyelim.Bağımızı tarumar etmeyelim.
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Çrş Nis 04, 2007 2:21 pm

....aslında konu şimdi daha zevkli oldu....yanlış anlamayın burada birbirlerimize hakaret etmeyi kasdetmiyorum...siyasal anlamda fikir platformuna dönmesinden dolayı sevindim yani....
.....burada kimse kimseyi boykot edemez...eğer böyle olursa bunu yapan ayıp etmiş olur...ben veya başkası diğeri gibi düşünmek zorunda değiliz, farklı düşüncelere de açıklık hepimizin ortak paydası..burada konuşacaz, iddia edecez, suçlayacaz(tabi insani boyutlarda,mümkün oldukça hakaret etmemeye çalışarak),savunacaz tartışacazz yani......
....perinçek konusunda bende de büyük soru işaretleri var,burada onun çok yakınında olduğunu söyleyen yılmaz abimden faydalanmak istiyorum.perinçek e sempati duyduğum için değil belki ona olan antipatimi temellendirmek için bunu istiyorum....
...yılmaz abi acaba siyasi çizgisi sosyalist olan perinçek ve partisi neden diğer sosyalist gruplar tarafından sevilmiyor..işçi partililer neden diğer devrimciler tarafından "hain" olarak nitelendiriliyor? 70-80'lerde işçi partliler gerçekten de diğer devrimcileri polise ihbar edi
yorlar mıydı?
....savunduğu siyasi fikirlr yüzünden işçi partisinin ne sağ'da ne sol'da kendine yer edinememsi görüşüne katılır mısın?
benimki biraz acemice ama bilmemk istiyorum işçi partili ve perinçek in yakınında biri olarak sizi dinlemedn bu parti hakkında tek yönlü bir yargı edinmek istemiyorum....bu olayları kitaplardan öğrenemem yaşayanlardan daha iyi öğrenirim diye düşünüyorum........teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Çrş Nis 04, 2007 3:04 pm

size bir olay anlatayım,yıl 1999 yer kastamonu işçi partisi il binası,konu "Türk-kürt sorunu" katılımcılar işçi partisi genel başkanı bilmem kim...bende orada bulunuyordum,arkadaşım "sende gel" diye ısrar edince kıramayıp gitmiştim,bu arada beni davet arkadaşım,1 aylık işçi partisi üyesiydi...ben adam gibi bir tartışma olurda bende bir kaç lakırdı ederim diye gitmiştim...orada üniversite öğrencileri,lise öğrencileri ve bir gurup ismini ve cismini bilmediğim bir kaçta konferans başkanı vardı,konferans tahminm edileceği üzere,konuyla ilgili olarak başladı,Türk tarihi,kürtlerin osmanlıdan bu yana yşadıkları ve yaptıklarıydı,aradan 8 sene geçtiği için konu hakkında pek fazla bir şey hatırlamıyorum ancak aklımda kalan tek şey şu oldu,konuşmacılardan birisi konferansın ilerleyen saatlerine şöyle demişti" Bence Türkler kürtçeyi öğrenmeye başlamlı ilerde kürdistan devleti kurulduğunda turist olarak geldiklerinde fazla zorluk çekmezler" bu söz,konferansa başkanlık eden üç kişi tarafından tebessümle karşılandı kimse çıkıpta sen ne diyorsun arkadaşım,ne kürdistanı ne kürtçesi dememişti,tam tersine "aferim iyi konuştun" der gibi bir havaları vardı...ben daha fazla bu rezalete dayanamayıp konferanstan ayrıldım,giderken ağzımdan bir tek şu cümle çıkmıştı "istiklal marşının okunmadığı bir yerde devlet kurulmuş,kim kala kim gide"...arkadaşımda benimle birlikte ordan ayrılmıştı ve ertesi günü "ben böyle bir parti olduğunu hiç bilmiyordum vb. ..." diyerek işçi partisinden ayrılmıştı....bu benim işçi partisiyle ve onun tutarsız açıklamalarıyla ilk karşılaşmam değildi,neyse ben burda bunu bir hatıra olaak aktardım...şimdi bu yazıyı okuyan bazı arkadaşlarım yalan söylediğimi söyleyecekler üstelikte beni iftira atmakla ve bir şey bilmemekle suçlayacaklar,ben bu yazıyı yazdım çünkü bilinmesi gerektiğini düşündüm...en azından işçi partisi işte böyle bir partidir diyebiliyorum...Nede olsa Perinçek TRT de ki bir açık oturum programında doğu illerinde katliam yapılıyor deme cesaretinde bile bulunmuştu,şimdi ulusalcılıktan bahsediyor...ama bu talihsiz bir açıklamaydı nede olsa o sıralarda Türkiyenin içinde bulunduğu durumu tam olarak bilmiyordu,allah tan içeriye girdide doğru yolun ne olduğunun farkına vardı...Anlayamadığım bir şey Caner Kama'nında dediği gibi madem bu kadar mükemmel bir parti neden hiç bir kesim de yeri yok...Yahu arkadaşlar Doğu Perinçek,devletin bir zamanlar PKK ya karşı güttüğü politikanın ürünüdür,o zamanlar marksist bir çizgide ilerleyen PKK nın karşısına alternatif olarak kurulmuş bir Partinin gönüllü başkanı diye neden kimse çıkıp bir şey söylemiyor? Hatta arkadaşlar,lozana gidrek soykırım yalanında ülkemizi savunan Doğu perinçek şimdi bile devlet tarafından kullanılarak,yükselmiş ve hala daha yükselmekte olan milliyetçilikten tek bir partinin nasiplenmesini engellemek için sahneye çıkmıştır diyerek kimse bir şey söylemiyor...ben Doğu Perinçek neden böyle bir şey yaptı demiyorum ama bunu yapacak en son kişi Perinçektir sadece bunu söylüyorum...Saygılarımla!
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Nis 04, 2007 6:22 pm

Caner Kama arkadaş, sorularının sanırım tamamına diğer başlıktaki yazımda cevap verdim.
Mustafa Demir Özaslan arkadaş, dedikodu ve şehir efsaneleri uzmanlık alanım değil. Bu üslupla fikri bir faaliyet yürütme şansımız yok, söylemek istediğini söyledin, ben de öyle. Boşver sen bunları, askere gideceksin sanırım, hayırlı tezkereler sana.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Çrş Nis 04, 2007 10:32 pm

Aslında bunları konuşmak bu başlığın konusu değildir.Ama arkadaşlardan özür dileyerek kısa cevap vereyim.

Sayın Mehmet Şahin diyorsunki:
"YAZI SİLİNMİYOR DİYORSUN.YALAN
-YILMAZ ERSEZERİN BANA YÖNELİK YAZDIĞI ONLARCA HAKARET İÇEREN YAZILARI KİM NİÇİN SİLDİ "
Evet ben sildim.Yılmazın kendisi beni aradı ve dediki " üslupum biraz ağır kaçmış olabilir bu kişilere karşı cevap olarak yazılmış olan yazılarımı silebilirmisin".Bende sildim .Kişinin kendi isteği üzerine sildim.Bu yazıları aslında ben okudum silinecek yazılar değillerdiler neyse.!!!!!Sende söyle senin kendi mesajlarından hoşuna gitmeyen ,o anlık hislerine kapılarak yazdığın yazı varsa sileyim. Neyse..

Ve diyorsunuzki:"O SİLDİĞİNİZ YAZILAR İÇERİSİNDE TERKETMEM İSTENMEKTEYDİ " yine hayır .sayın Mehmet Şahin.Senin olsun veya bir başkasının olsun hiç bir zaman hiç kimsenin terketmesini kesinlikle istememişiz.Yılmazın da böyle bir amaçı olacağını veya gayreti içerisinde olacağını sanmıyorum ,olmaz ve olamazdı da.

Yine diyorsunuzki :"VE İDDİA EDİYORUM SİTENİN TEK SAHİBİ ONSARI DIR.HADİ SIKIYSA BENİ TEHDİT ETTİĞİNDEN DOLAYI ONDAN HESAP SOR.(YUKARDA ÖYLE YAZDIN) "
Hayır sayın Mehmet Şahin sitenin tek sahibi Osman Sarı değildir.Eğer tek sahibi Osaman Sarı olsa idi başta ben olmak üzere hiçbir dostumuz ve arkadaşımız ,üyelerimiz burada olmazdı.Kurucusu Osman Sarıdır ammaaaaaaaa sahibi kesinlikle değildir.Ve seni ne için nasıl tehdit ettiğinin elbette hesabını sorarım ve soracağım ,hiç merak etme.Şu ana kadar kimseyi tehdit etmemişdir.
Yalnız üslupunuzdan dolayı üyelerimizin bayağı şikayeti olmuştur.Ama bunlar her zaman olur deyip geçiştirmişiz.Buda bir renkliliktir dedik geçiştirdik.Ammaa siz hiçbir eleştiriye tahammül edemiyorsunuz.Bunada amenna.Biz hala sizin ne istediğinizi anlamakta güçlük çekmekteyiz.Onada amenna.
Demişsinki;
"SİTENİN SAHİBİ TABİKİ ONSARIDIR ÇÜNKÜ KENDİSİNİ İLGİLENDİRMEDİĞİ HALDE TARTIŞAN HER ORTAMA MÜDAHALE ETMİŞTİR.(ÜSTÜN BİLİRKİŞİ OLARAK)(onu oynatmazsak alır topunu gider dimi) Osman Sarı sadece müdahale ettiği konularda gözlemlediğim ve daha önce kendisi ile konuştuğumda sohbetin daha uzun olması için,tartışmanın daha hararetli sürmesini sağlamak için ,sürekliliğini sağlamak için biraz muhalefet tarzı yazılarla katılmıştır.Bunu da bilinçli olarak bu sebeplerden dolayı yapmıştır.Ama hiçbir zaman direk olarak müdahale ettiğini de görmedim.Üstün bilirkişi olarakta katıldığı veya müdahale ettği hiçbir zaman olmamıştır.Bu ithamlarınızın sadece önyargılarınızdan kaynaklandığını düşünüyorum.Osman Sarıyı oynatmazsak alsın topunu gitsin gidebilirmi.?gidemez ,gitse kendisini alır , çeketini alır gider veya topu varsa tuponu.Siteyi alıp götüremez ,site köyün malı ,üyelerin malıdır.Alıp gitse na yapacak?Bunu ayakta tutan sizlersiniz bizleriz.Bizler yani yöneticiler burda sadece teknik işleri elimizden geleni doğrusu yanlışı ile götürmeye çalışıyoruz.
Osmanın uzun süredir zaten siteye bek takılmıyor.İşlerinden dolayı katılamıyor.Bu yazıların çoğunu bile okumadı ve haberi yoktur.Ve çoğu yönetici bu yazıları belkide okumamıştır.Bu yazıları okuyan belkide sadece yöneticiler içerisinde benim.
Merak etme her şeyin hesapı sorulur.
Üyelerin çoğusu üslupunuza tavır takındığı halde ,tavrınızı eleştirdiği halde,bu tavrınıza yine ve sadece hoşgörü gösteren yöneticiler olduğunu unutmayınız.
saygı ve sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mustafa Demir Özaslan » Prş Nis 05, 2007 12:08 pm

anlattığım şeylerin şehir efsanesi olduğuna inanıyorsan sana hiçbir şey diyemem zaten,yazıkki olup biten herşeyi bu gözle değerlendiriyorsun...yapılan olumsuz eleştiriler sana göre ya yalan ya iftira yada efsane oluyor ama senin söylediklerin genel geçer şeyler oluyor...Geçen gün skytürk te bir tartışma programı vardı,Perinçek ve Mehmet Gül oturumun konuklarıydı,sabahın erken saatlerine kadar devam eden bu güzelim programı büyük bir iştahla izlerken,aklıma sen geldin Yılmaz kardeş,umarım yılmazda bu programı izliyordur demiştim...İki siyaset adamı 1970 lerde yaptıkları ve yaşattıkları için adeta günah çıkarıyorlar ve meydana getirdikleri kızıl elma ülküsü içinde beraber savunacakları bir yol arıyorlardı...Ben Perinçeke karşı değilim olmamda zaten,adam siyaset yapmak neyi gerektiriyorsa onu yapıyor,evet belki düşüncelerinde belirgin bir değişiklik gözleniyor ama bunun adı siyasetse,siyasete uygun hareket hareket ediliyor,o yüzden ben pek şaşırmadım soykırım yalanını lozanda savunmasına ne de olsa siyaset yapıyor ama ben bu savunmayı yıllardan beri milliyetçi olduğunu söyleyen ve bu çizgide ilerlediğini düşünen bir partinin yapmasını beklerdim...Bu arada,askere gitmem konusundaki dileklerin için ayrıca teşekkür ederim Yılmaz...Ve son olarak senin şehir efsanesi olarak gördüğün şeyleri ben üniversitede yaşadım ve inanırmıısn işçi partisinin bir anda gözden düşüşünü görmek beni çok duygulandırmıştı neden mi? çünkü işçi partisinin yerini TKP almıştı,açıkçası okulumda TKP afişi görmektense İşçi partisinin afişlerini görmeyi tercih ederdim.Belki bu yüzden yani üniversitelerdeki etkisini ve nufuzunu tekrar kazanabilmek için kızıl elma koaliasyonunu oluşturma ihtiyacı hissedildi...Ben burda boş konuşmuyorum yaşadıklarımı söylüyorum...
Mustafa Demir Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş Nis 05, 2007 3:52 pm

vay benim memleketimin güzel insanları :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzr Nis 08, 2007 11:14 am

Kiymetli Dostlarim
Liderlere yonelik elestiriler hangi lidere yonelik olursa olsun dogru degildir.
Her lider birileri icin degerlidir.
Liderlere elestirinin otesinde bok atmak bence asagiliktir.
Kim olursa olsun.
Degilmidir ki liderfler ozellikle ideolajisi olan (Demirel vari degil yani) her lider gecesini
gunduzune katarak mucadelesini verir.
Bence neyin mucadelesini verdigine belki degil ma yaptigi mucadeleye saygi duymak lazim.
Bu baglamda ben boyle dusunuyorum.
Selmalar
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir