gönderen Mustafa Demir Özaslan » Çrş Nis 04, 2007 3:04 pm
size bir olay anlatayım,yıl 1999 yer kastamonu işçi partisi il binası,konu "Türk-kürt sorunu" katılımcılar işçi partisi genel başkanı bilmem kim...bende orada bulunuyordum,arkadaşım "sende gel" diye ısrar edince kıramayıp gitmiştim,bu arada beni davet arkadaşım,1 aylık işçi partisi üyesiydi...ben adam gibi bir tartışma olurda bende bir kaç lakırdı ederim diye gitmiştim...orada üniversite öğrencileri,lise öğrencileri ve bir gurup ismini ve cismini bilmediğim bir kaçta konferans başkanı vardı,konferans tahminm edileceği üzere,konuyla ilgili olarak başladı,Türk tarihi,kürtlerin osmanlıdan bu yana yşadıkları ve yaptıklarıydı,aradan 8 sene geçtiği için konu hakkında pek fazla bir şey hatırlamıyorum ancak aklımda kalan tek şey şu oldu,konuşmacılardan birisi konferansın ilerleyen saatlerine şöyle demişti" Bence Türkler kürtçeyi öğrenmeye başlamlı ilerde kürdistan devleti kurulduğunda turist olarak geldiklerinde fazla zorluk çekmezler" bu söz,konferansa başkanlık eden üç kişi tarafından tebessümle karşılandı kimse çıkıpta sen ne diyorsun arkadaşım,ne kürdistanı ne kürtçesi dememişti,tam tersine "aferim iyi konuştun" der gibi bir havaları vardı...ben daha fazla bu rezalete dayanamayıp konferanstan ayrıldım,giderken ağzımdan bir tek şu cümle çıkmıştı "istiklal marşının okunmadığı bir yerde devlet kurulmuş,kim kala kim gide"...arkadaşımda benimle birlikte ordan ayrılmıştı ve ertesi günü "ben böyle bir parti olduğunu hiç bilmiyordum vb. ..." diyerek işçi partisinden ayrılmıştı....bu benim işçi partisiyle ve onun tutarsız açıklamalarıyla ilk karşılaşmam değildi,neyse ben burda bunu bir hatıra olaak aktardım...şimdi bu yazıyı okuyan bazı arkadaşlarım yalan söylediğimi söyleyecekler üstelikte beni iftira atmakla ve bir şey bilmemekle suçlayacaklar,ben bu yazıyı yazdım çünkü bilinmesi gerektiğini düşündüm...en azından işçi partisi işte böyle bir partidir diyebiliyorum...Nede olsa Perinçek TRT de ki bir açık oturum programında doğu illerinde katliam yapılıyor deme cesaretinde bile bulunmuştu,şimdi ulusalcılıktan bahsediyor...ama bu talihsiz bir açıklamaydı nede olsa o sıralarda Türkiyenin içinde bulunduğu durumu tam olarak bilmiyordu,allah tan içeriye girdide doğru yolun ne olduğunun farkına vardı...Anlayamadığım bir şey Caner Kama'nında dediği gibi madem bu kadar mükemmel bir parti neden hiç bir kesim de yeri yok...Yahu arkadaşlar Doğu Perinçek,devletin bir zamanlar PKK ya karşı güttüğü politikanın ürünüdür,o zamanlar marksist bir çizgide ilerleyen PKK nın karşısına alternatif olarak kurulmuş bir Partinin gönüllü başkanı diye neden kimse çıkıp bir şey söylemiyor? Hatta arkadaşlar,lozana gidrek soykırım yalanında ülkemizi savunan Doğu perinçek şimdi bile devlet tarafından kullanılarak,yükselmiş ve hala daha yükselmekte olan milliyetçilikten tek bir partinin nasiplenmesini engellemek için sahneye çıkmıştır diyerek kimse bir şey söylemiyor...ben Doğu Perinçek neden böyle bir şey yaptı demiyorum ama bunu yapacak en son kişi Perinçektir sadece bunu söylüyorum...Saygılarımla!