BİM MARKETLERİ İLE PKK'NIN İLİŞKİSİ

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Kas 04, 2006 11:54 am

Zaten herkes birseyler soyleyip durur her zaman.
Tabii ki bende.
Bence demokrasiye degil insanlara guvenmek lazim.
Bir kisinin gecmisi ile yargilanmasi yanlis.
Bunu sende anlamiyorsan baskasina nasil anlatalim blmiyorum.

Demokrasi bize ithal edenlerin bile uymadigi bir kavram.
Helva putlari gibi ac kaldiklari zaman yiyorlar

Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Cmt Kas 04, 2006 12:18 pm

Hasret beye açık sözlü olduğu için teşekkür etmek lazım. Neden mi ? Geçmişini irdelemenin yersiz olduğunu düşündüğü kişiler demokrasi yanlısı görünüp aslında başka niyetler taşıyorlar. Mesela Cüneyd Zapzu'nun demokrasisi para demokrasisidir. Yani serbest piyasa ekonomisinin ( komunist hiç değil ) kendisine sağladığı her türlü olanağı kullanır. Paradan para kazanır. Faizin en alası kendisine işler.Her türlü ittifak, içinde para olduktan sonra onun için mübahtır. Amerikaya gider hiç bir resmi görevi olmadığı halde tek başına " bu adamı kullanın" der. kullanın dediği adam başbakan Erdoğan'dır yani bir sözünü iki etmeyen, fındık fiyatını bile belirlerken sözünü dinleyen Erdoğan. Gelelim Amerika'daki malum toplantılarda kiminle konuştuğuna. Neoconlar, yani bugünkü Amerikan siyasetini belirleyenler. Irak'ı işgal eden, Lübnan bombalanırken ses çıkarmayan, İsrail siyasetinin sonuna kadar arkasında duran Amerika'nın yeni Muhafazakarları. İdeolojik birliktelikleri var ya. Bizimkilerde Müslüman demokrat ya. Olana bitene ses çıkarmazlar. Amerikanın bütün siyasetini desteklerler, mason localarıyla iyi ilişkiler kurarlar. Ve bu adamlar sözde Müslüman olduklarını söylerler. Onun için Ilımlı İslam, İslam kardeşliği lafları Amerikan siyasetidir. Amaç Emperyalizme karşı Venezuella'dan, İran'a kadar yükselen, yeni direniş halkasını kırmaktır. Komunizme karşı yeşil kuşak projesinde Mücahitler kimin için öldü ? Afganistan için mi ? Kutsal bir dava için mi ? Hayır sadece ve sadece Amerika için. İslam karşeliği için, inanç birlikteliği yetmez. Bir tarafta Amerikan çıkarlarının Ortadoğudaki en büyük destekçisi Sözde müslüman kardeşlerimiz varken bu iş olmaz. Yeni İsrail'in kuruluşunu engeleyecek olan Katolik hristiyan Chavezle, Şii Müslüman Ahmedinejad'ın kuçaklaşmasıdır. Ben işbirlikçi Kürtlerle, arap şeyhleriyle, Abd ve Ab güdümlü sözde demokrat Müslümanlarla asla kuçaklaşmam....Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Kas 04, 2006 12:53 pm

Altuncu ya bakarsan AKP li bir goruntu veriyorum herhalde.
Mazallah bundan Allah a siginirim.
Bu ulkede Ataturk haric butun iktidarlarin bir Zapsu lari olmustur.
Erbakan bu Zapsu ya telefonun obur ucu demistir.
Telefonun obur ucu hic degismedi maalesef.
AKP iktidarinda dahi.
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Cmt Kas 04, 2006 11:28 pm

"su-i misal misal olmaz" demiş atalarımız. bu zaviyedendirki daha önceki dönemlerde de var olan kötü örneklerin bu dönem siyasi iktidar döneminde de var olmasını anlaşılır görmek, bir anlamda "sükut ikrardandır" kabilinden de olmayacakmıdır.

ha keza bu anlayış geleceğin iktidarlarına da prim vermek, geleceğin ipotek altına alınması olmayacakmıdır.

gerçi söz konusu şahsiyet basın açıklamalarında BİM marketler zincirindeki hisselerini sattığını ifade etmiştir. ancak işin komedisi bu hisseleri kardeşine satmış olmasıdır.

bu anlayışla üretim gücü olmayan biz gibi bir anlamda hizmet ve kamu kesimi çalışanlarının tüketimden gelen tercih ve bir anlamda güçlerini kullanarak bilinçli tercihler yapması daha da önem kazanıyor.

bu anlamda özelden genele yayılması elzem olan bu düşüncenin fransız mallarını boykot, şunu bunu boykotun ötesine geçerek tüketim gücünün tamamen milli sermaye ile kurulmuş kuruluşlara yönlendirilmesi önemlidir.

"yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" yani özetle. yerli kavramının içinden gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olanları da ayıklamak kaydıyla tabi..
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Pzr Kas 05, 2006 3:56 am

Lütfen arkadaşlar kullandığımız isimlere dikkat edelim. Tarih bilincinden bu kadar yoksun bir anlayışla yapılan yorumu çok taraflı bir siyasi bile yapmaz.

Kendi tarihinde , arkasından yıllarca bence bilinçsizce koştuğu insanların,
bu millet bir avuç komutanı ile çarıksız, yedi düvele ve içerdeki işbirlikçi İngiliz uşaklarına karşı savaşırken nerede olduğunu ve naptığını öğrenin.

Allah aşkına lütfennnnn...İsim vermek istemiyorum. Polemik konusu olacak
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahir Maraşoğlu » Pzt Kas 06, 2006 3:53 pm

Esas sıkıntı bana göre hangi siyasi görüşte olursak olalım maalesef her zaman seslendirilen olay "benim adamım daha az çaldı,daha az yolsuzluk yaptı" gibi serzenişler ile kendi görüşünü haklı gibi göstermeye çalışmıştır.
Şimdi de aynısı oluyor yani ülkede bazı asalaklar var ve bu asalaklar için ispatlanmış vatan hainlikleri olmasına rağmen bunları savunma gereği duyuluyor.Niye bu insanlar savunulur bir anlam veremiyorum.
Ortamın gerilmesine gerek yoktur ülke için yapılan birşey var ise karşılıklı konuşulup artısı eksisi belli eder kendini olmusuzluğunda da lütfen o insanlara sahip çıkmayalım.Hırsızlığın 1ytl side 10000000ytl de aynıdır. Ülkemize sahip çıkalım ....
Kullanıcı avatarı
Mahir Maraşoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir