. . .ÇEVRESİNİ TEMİZLEYENE KÖMÜR VERELİM !...
Sayın yetkililer vede etkililer.Bu sese kulak veriniz..Bir mahalle muhtarı olarak benim tesbitlerim.. Çalışmadan vede karşılıksız verilen kömür insanları üzmektedir..Çalışanlar ve üretime katkıda bulunanlar ezilmekte ve horlanmaktadır.Birileri çalışmadan kömür alırken, diğer birileri devletten almıyor ve çalışarak kazanarak alıyor..
Çalı toplayanlar, tezek yaparak kışlık yakaçağını sağlayanlar sanki haksızlığa uğruyor gibi oluyor..Birileri sağlıklı olmasına rağmen çalışmıyor ve devlet ona ihtiyaçlıdır diye açıktan kömür veriyor..
Şimdi benim önerim şu olacak : Bunu daha önce de muhtar olmadan öncede makaleler ile köşe yazılarımda duyurmuştum..Ne yazık ki kale alınmadı.. Ama yazık oluyor..Çünkü mühim olan halkımıza balık yemeyi değil tutmayı öğretmektir asıl olan..
Şimdi çevresini temizleyen kömür alır... Diye bir çağrışım yapılsa.. Tüm çevreler ayna gibi temiz olur.Çevresini temizlemeyen sağlıklı insanlara da kömür verilmez.. Böyle olunca adaletli işlem olur.. Çünkü çalıışmadan alan insan, başkasının vurgununa da ses çıkarmaz...Böylece vurgunlar önlenemez olur.
Demek istediğim anlaşılmış ise.. Sizde yorumlarınızla vede ilgililere söylemekle yardımcı olunuz..
Kömür dağıtımı ile çevremizi temizlemiş olalım..Olmaz mı?...