YARDIM SANDIĞININ OLUŞTURULMASI

"Komşusu aç yatarken tok uyuyanlar bizden değildir." felsefesini ilke edinmiş Şahinkayalı Kardeşlerimiz. Bize burdan ulaşabilirsiniz.

Moderatör: Muzaffer Mustafa Altuncu

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Sal Şub 20, 2007 10:17 am

Sayın Şahin

yardım sandığını faaliyete geçiremeyişimizin sebebi, bu işi senin gibi alaya alanların çokluğundandır. Lütfen bu konuda birazdaha ciddi olalım. Yoksa o iş sizden biraz uzakta mı....

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Cmt Şub 24, 2007 1:32 pm

bir bilen osman beymi yoksa herşeyi en iyi bilen osman bey mi desem

sözünü ettiğiniz ciddiyetsizliğin kime daha yakın olduğunu anlamanız için sadece 'yardım sandığı' na yazılanları okumanız yeterlidir.eminim ki bir edebiyat öğretmeni olarak (pardon sitenin tek sahibi olarak) okuduğunuzu doğru yorumluyorsunuzdur.

özür dilerim,bundan böylede yazacaklarımı ve yazma uslubumu önce size sorarım ,uygun görürseniz foruma geçerim.

yoksa eminimki beni siteye sokmazsınız.allah göstermesin işte o zaman ben ne yaparım bilemem.
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cum Mar 02, 2007 10:07 am

sayın mehmet şahin bey

"benim sesim sırrımdan uzakta değildir amma
onu anlayacak kulak nerede"
diyen şaire hak vermemek elde değil. Böyle ucuz laflarla, ciddiyetsiz ve lakayıt tavırlarla nereye varmak istediğinizi anlamak mümkün değil. bizim birilerini siteden atma veya siteye sokmama gibi bir hakkımız yok. bu site osman nuri sarının değil tümşahinkayalılarındır. öyle olmasaydı senin bu yazına cevap vermez, yazını siler geçerdim. lütfen eleştiri yaparken biraz daha uygar olalım.

yardım sandığına yazılanlara gelince, sitemiz 2 kez çöktü. bu yardım sandığı başlığında en az 50 mesaj vardı. hepsi de bu işin ne kadar mükemmel olacağına yönelikti. Ciddiyetsizlik içeren tek bir yazı yoktu(tabi sizin ki hariç). Eleştirilerimiz de birazciddi olalım.Çünkü bu sitede sizi ve bizi takip eden yüzlerce insanı ciddiyetsizliğe itmiş oluruz. Polemik yaratmaya çalışıyorsan yanlış adrestesin kardeş. Orası burası değildir.

"bir bilen osman beymi yoksa herşeyi en iyi bilen osman bey mi desem " şeklindeki söyleminizi kişilik olarak size yakıştıramadım. eğer siz kendinize yakıştırdıysanız sorun yok.

saygılarımla

.
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Gökhan Boruzancı » Çrş Mar 07, 2007 10:30 pm

BU MÜKEMMEL Bİ OLUŞUM BUNDA EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER .BİZDE ELİMİZDEN NE GELİYOSA SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ
Gökhan Boruzancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Sal Haz 05, 2007 6:24 pm

İLKAY BEY ARA BİTMEDİMİ?

OSMAN BEY SESİNİZ SOLUĞUNUZ VEDE CİDDİYETİNİZ ZAYİ Mİ?
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Pzt Haz 11, 2007 11:27 am

sayın mehmet bey

Allah sesimizi ve soluğumuzu kesmediği sürece burdayız. Önemli olan birlikteliğin "zayii" olmaması. Allah "aramıza nifak sokmaya çalışanları" "ZAYİİ" etsin.

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Cum Eyl 28, 2007 3:44 pm

Osman bu başlıkta adın gözüküyor buraya yazdım ki adınıda unutalım belki dönersin aramıza :)
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Eyl 29, 2007 1:33 pm

-Cengiz yardımına koştum,beraber Osman'ı çağıralım !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzr Eki 28, 2007 2:31 pm

kardesiniseç diye bi site var belki duymuşsunuz
öğrenciyken bu siteden bulduğum vanlı bi kardeşim vardı
(öğrenciyken diyorum çünkü öğrenciyken başkalarına yardım yapabilecek kadar zengindim çalışmaya başlayınca kiraydı faturaydı walla cepte bişey kalmıyor)
neyse
para göndermek yasaktı bu kampanyada
düzenli olarak hediye gönderiyorsun kitap okul kırtasiye malzemesi kıyafet vs mektuplaşmaya da başlıyosun çocuk ihtiyaçlarını sölüyo sende bütçen elverdiğince her ay olmasada iki ayda bir falan bi paket hazırlıyosun mektup da yazıyosun
bu kampanyada beni cezbeden para gönderilmemesi zira gönderilen para direkt çocuğa gitmeyebilir
herneyse
buna benzer bişey bizim köy için de yapılabilir
köyde oturan ve okuyan çocuklarımız tespit edilebilir
isimleri ve adresleri burda yayınlanabilir herkes kensine bi kardeş seçebilir
ve her ay küçük ama değerli bi paketle bi mektupla onu sevindirbiliriz
hayata geçirilebilecek kadar da pratik bi uygulama bence

bilmiyorum ne dersiniz
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 28, 2007 5:31 pm

:arrow: Sevgili Emel seni kutlarım,
Aslında yardım yapma herkesin bünyesinde olan güzel bir istektir.. Ama Emelin dediği gibi aldığımız maaşlarla bu zor olur..Benim şu isteğim maddi durumu iyi olanlarda olsa, maddi zorluk hiç kimse çekmezdi...Rabbim kimine servet verir,istek vermez..Kimine istek verir servet vermez onun hikmetine sual olunmaz...

Ama önemli olan zor durumlarda yardım edebilmektir...Maddi durumu iyi olan birisi bu işe ön ayak olsa bir vesile bizim de bu cenderede tuzumuz olurdu... Ama olmuyor işte....

Emelin teklifi de güzel ama kim organize edecek,iş orada...

Allah zor durumda olanlara yardımcı olsun....Bizim elimizden de o gelir... Ne yapalım,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzr Eki 28, 2007 9:16 pm

para konusundan emin deyilim
ama hediye paketi göndermek iyi bir sonuç verebilir gönderen kişi ile hediyesini alan kişi arasında bir bağ oluşur ve bu sürekliliğin sağlanmasına katkıda bulunur
yani sizden hediye bekleyen bir kardeşiniz olur köyde sizinde mektubunu beklediğiniz okuduğunuzda yüzünüzde kocaman bir gülümseme yaratacak bi kardeşiniz olur

hediye paketi küçük ama değerli demiştim bi önceki mesajımda değerden kastım maddi değildi
bana vandan mektup yazan 8 yaşındaki hasanın hayatına bikaç kırtasiye malzemesiyle kattıklarımı inanın kırk yıl düşünsem hayal edemezdim

kimsenin hayatını kurtarmaya soyunmayalım tabi
bu gerçekçi olmaz
ama bunu yapamayız diye sırtımızı dadönmemiz doğru olmaz

önemli olan paylaştıklarımız değil mi

bide asıl beni heycanlandıran mektuplaşmak

birebir ilişki yani

Muzaffer amcanın uygulamada endişesi var sanırım
bence bu çok zor değil
tek sorun köyde birinin yada köye ulaşabilecek birinin çocuklarımızı ve okullarını tesbit etmek
ki sanırım hemen hemen hepsi çaykaradaki okullara gidiyor
bu isimler bu sitede yayınlanırsa
herkes kendine bi kardeş seçer
kardeş ve onun ablası yada ağbisi belli olur iki tarafta bunu bilir
ha bide bi kardeşe sadece bi abla yada ağbi düşmeli böylece bi çocuk üzerinde yığılma olmaz adaletli paylaşım açısından

bi de en güzel tarafı
yardım olmaktan çok
bunun karşılıklı hediyeleşmek olması
yani ben maddi değeri çok önemli olmasada kardeşin hayatına renk - fayda katabilecek onun kullanımına bişeyler sunacağım
yani hediye

neyse dediğim gibi bu fikir bana ait değil türkiye genelinde uylanmış bi baba oğulun fikri bu
ama neden bizde kendi aramızda bunu uygulamaya sokmayalım

böylece köydeki çocuklarımızla dışarda yaşayan çocuklarımız arasında bir iletişim ağı da kurmuş oluruz

eski bir iletişim aracı
kağıt kalem
bence üzerinde düşünülebilecek
uygulamaya sokulabilecek bi proje bu

bu arada Muzaffer amcateşekkür ederim ilgilendiğin için
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Eki 29, 2007 9:30 am

:arrow: Emel teşekkürler,
Belki ufak ama anlamlı bir uygulama için güzel bir adım atılmış durumda... Karşıdakinin onurunu kırmadan yapılacak bu yardım çok şey ifade edecektir.. Bunun için de bir organize yapılması gerekmektedir.. Konu çok iyi anlaşılmazsa yine askıda kalacaktır...

Bu sayfayı çok iyi duygularla açan dostumuzun düşüncesinin askıda kaldığı gibi.. Hulasa biz bunu beceremiyoruz.. Yapanlar ne güzel yapıyorlar... Ama bu yetenek meselesi.. Bir kişi kendini bu işe atarsa iş kolay hal olur.. Ama bizlerde güven eksikliği var...İyi niyetle yola çıkanlara maalesef kırk tane kulp takıyoruz.. Ve o iş orada kalıyor...

Dilerim hiç olmasa Emel'in teklifi hayata geçsin...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Emel Ayal » Prş Kas 01, 2007 9:26 pm

yardım sandığına ilgi gösteren yok sanırım:((
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 02, 2007 6:48 pm

:arrow: Evet Emel,maalesef öyle,,,,
Ben yukarıda da yazdım ya bu işler yazmakla olmuyor...Bu işler parasız da olmuyor...Bu işler yürek ister,,,,,

Yazanlar hep parasızlar,,,,,,parası olanlardan ise ses çıkmıyor... Parasız olan yola çıksa ne olur...

Haaaa olur olur ,,,, ama o da yetenek ister...

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ferit Kama » Sal Oca 08, 2008 11:51 am

ewet muzaffer amca sana her zaman katıldığım gibi şimdide katılıyorum.. aslında çok iyi olur yardımlaşma olsa... en azından köyümüzde tek ve yanlız yaşayan yaşlılarımız var onların bi nebze ihtiyaçlarını karşılayabilirdik....
Kullanıcı avatarı
Ferit Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön YARDIM SANDIĞI

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir