YARDIM SANDIĞININ OLUŞTURULMASI

"Komşusu aç yatarken tok uyuyanlar bizden değildir." felsefesini ilke edinmiş Şahinkayalı Kardeşlerimiz. Bize burdan ulaşabilirsiniz.

Moderatör: Muzaffer Mustafa Altuncu

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Prş Eki 26, 2006 9:34 am

bu konuda solenecek pek bişiy olduğunu sanmıyorum.yerinde alınmış bi karar bence olması gereken belkide biraz da geç kalınmış diye düşünüyorum.ve her türlü desteğe hazırım.

diğer bir söylemse dernek kurulması olayı.var olan derneğin diğer olağan tüm dernekler gibi hasbelkader yürüdüğünü görüyorum ki,yine olağan olan birşey biz gençlerin dernekte yeterli derecede kullanılmaması..gençlere yeterli söz hakkı verilmemesi...vs.kuruluşta gençler var ama herşey ortada maalesef yapılan hiçbişiy yok...

oluşacak bir yardım sandığı için gerekli olan lardan biride bu yardımların kimlere ve ne şekilde yapılacağına dair araştırma kurulu.yani küçükte olsa işleyiş için bir kurul.gerekli.

kısaca gönulden destekcisiyim....
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Eki 26, 2006 12:07 pm

Zorluklari ne kadarda cok seviyoruz, ben bizat ayni olayi yonetici oldugum www.surmeneliler.com da yaptik ve inan cok guzel isler basardik, ramazan boyunca acilan hesapa yatirilan paraylan cok fakir insanlara gida yardi yapilmis, bayramada bir ilk okulun butun ogrencilerine, bayramlik mont alinmis, evi yanan aileye esya yardimi yapilmis, olmayacak seyler degil bunlar, illa dernek altinda yapailacak seyler degil bunlar, sitemizin adina yapabiliriz ve bunda hic bir sakinca gormuyorum...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Eki 28, 2006 11:55 pm

....Sevgili Şahinkayalılar,

...Fatma doğru söyler.Yardım yardımdır.Her zaman her yerde yapılabilir. Tek elden yapılması belki daha güzel olur.Aslında geç kalınmış bir konu ama neyse... Bütün Şurluları kapsayan bir yardım sandığı kurulur ve kanunı olursa o zaman ileride kimsenin başı ağırmaz,diye de ekliyorum.

....Dileğim site dernek elele bu işin yapılmasıdır.
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Çrş Kas 01, 2006 6:46 pm

Sevgili Abilerim

Bu Yardım Sandığı fikri yavaş yavaş düşüncelerimizden silinmeye başladı. Artık bu işle kim ilgileniyorsa harekete geçsin. Ne yapılacaksa kısa zaman içerisinde yapılsın.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Kas 01, 2006 6:58 pm

....Merhabalar,

...Sanırım İstanbulda kurulan Derneğimizin tüzüğünde bu konu mevcuttur, Bölünmeğe gerek yok.Orada yapılacak yardımlara herkes kendi imkanları ölçüsünde katkıda bulunur.Herşey çok güzel olur inşallah..

....Selam ve sevgilerimle....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Prş Kas 02, 2006 4:26 am

Yorumlardan sonra ben harekete geçmenin zamnının geldiğini düşünüyorum. Haşimle konuştum yasal zeminde gelişmesinde yarar olduğunu söyledi. Yardım toplama kanununu netten okudum. İçişleri bakanlığından izin alacağız. Bu işle uğraşacakların madur olmaması gerekiyor. Zorluklar sağlamcılığımızdan kaynaklanıyor yani.

Yusuf un söylediği yardım edilecekleri tespit için kurul oluşturulması (sanırım yürütenlerden ayrıca) fikri dikkate değer. Bu konuda daha aktif olabilecek kişiler tespit edilebilri. Ama ben sitenin her üyesinin kendini kurulun üyesi gibi düşünüp bize bilgi vermesinin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Muzaffer abi, benim vede burdaki hekesin dernekle bir sorunu yok. Kaldıki bu site ile derneğin ayrı işlevleri var. (eğer onlar bir aktivite yaparlarsa). Girişimde bulunsunlar biz katkı sağlayalım

Gene söylüyorum biz işlemlere başlıyacağız. Ortalama iki ay süreceğini tahmin ediyoruz. İçişleri bakanlığından izinin çıkması için gerekli süre bu.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Cmt Kas 04, 2006 9:17 am

Bir derneği oluşturan sadece tüzüğü değil yönetenlerin düşüncesidir.Eğer doğruysa ki umarım değildir üye olanlardan ZORUNLU BAĞIŞ 150 ytl alınmaktaymış.Bir kaç kişiyle daha konuştum.Doğruluğunu benim kanıtlayamayacağım bazı iddialarda bulunmuşlardı.Açıkçası olay siyasi rant noktasına gelmiş.Kimse kusura bakmasın bu koşullarda yardım sandığımızı güvenemediğimiz birilerine kullandırtamayız.
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Kas 04, 2006 10:28 am

Siteyle Şahinkaya derneği arasında dolaylı yada dolaysız bir ilişki yok.Her ikisi de bir birlerinin karşıtı olmadığı gibi zamanı gelince gerek maddi gerekse manevi anlamda yardımlaşmada da bulunabilir.Bizler bu siteyle yola çıktık ve dikkat ederseniz derneğe göre daha genç bir jenerasyonuz.Sitenin kuruluş amacı Şahinkaya derneğinin kuruluş amacından farklı.Dolayısıyla her iki yapı bağımsız olarak işleyişini sürdürecektir.Bu anlamda bizim yapacağımız yardım sandığı Şahinkaya derneğinin yapmasına engel değildir.Gönül isterki Şahinkaya derneği katılımcı demokrası örneğini sergileyerek bütün şahinkayalılara ulaşabilsin.Bunun için Mehmet Durgun dan en büyük beklentimiz bir an evvel resmi prosetürleri yerine getirme çalışmalarına başlamasını ve yardım sandığını faal hale sokma çalışmalalarına başlamasıdır.Elbette bu yardım sandığı üyelerimizle sınırlı olmayacaktır.Her üyemiz elinden geldiğince gerek şahinkayalıları ve gerekse yabancı tanıtıklarını faal hale sokmak için uğraşacaktır.Selamlar
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Pzr Kas 05, 2006 1:43 pm

oluşturulacak kaynağın ihtiyaç sahiplerine adab-ı muhaşeret çerçevesinde (kişileri rencide etmeden ve reklam hedefi gütmeden) ve yanlız eğitim amaçlı olarak aktarılması kaydıyla madden ve manen imkanlar ölçüsünde projeye destek sağlayacağımı belirteyim öncelikle.

ikinci olarak söz konusu projede hukuksal altyapının abartıldığı kanaatindeyim. zira, benzer bir örneğini de uygulamakta olduğumuzdan ve basit bir model olabileceği düşüncesiyle uygulamayı izah edeyim istedim.

seçilen ihyiyaç sahibine bir hesap açılıyor, yardımcı olmak isteyenler belirleniyor ve bu hesaba otomatik ödeme talimatı veriyor. bu işlem için de hiçbir resmi işleme gerek kalmıyor.

sanırım Dr ve Savcı beyin iştişare ettikleri konu bir tüzel kişiliğin yardım organizasyonunda bulunması halinde söz konusu olabilmekte. ve bence bu aşamada katılımın da çok büyük oranda gerçekleşmeyeceği öngörüsünden hareketle organize olmuş ancak bireysel merkezli bir yardım sandığının bir an önce devreye sokulması yararlı olacaktır.
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Sal Kas 14, 2006 4:54 pm

bu zamana kadar yazmadım ama hep takip ettim kayhan abi güzel bir noktaya değindi derneğin yemek davetleri 100 ytl ye satıldı benim kanaatimce almayan gelmesin demektir bu yani 100 ytlem yoksa gelemiyeceğim bu benim mantaliteme ters ayrıca 150 ytl olayını bende duydum 150 ytl veremessem dernekte yer alamıycam gibi bir kanımdıır bu bence çok saçma söylenilecek çok fazla şey var ama burda yazmayla olmuyor ;)

ayrıca yardımlar konusunda biz kendi sitemizde aynı peryodlarda eyüp çocuk esirgeme yurduna ve maslak huzur evine yardımlarda bulunuyoruz.. istanbul kanadında verilebilecek bir görev varsa hazırım bu olay uzatıldıkça tadı kaçar bence yetkili büyüklerimiz düğmeye basmalı bizde elim,izden gelen yardımı yapmalıyız sadece köylülerimizden değil çevremizdende toplamalıyız çerkezköyde çevremden topladığım 3 5 lirayla 3 tane lise öğrencisi okuyor bunun gibi kendi sınırımızda değilde .evremizide sınırlarımıza alarak hareket edersek daha verimli olur diye düşünüyorum..
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Prş Kas 16, 2006 10:03 pm

Sağol Hasan yakında hesap numarasını açıklayacağız. Herkesin elinden geleni yapacağını düşünüyor ve umuyorum.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Oca 18, 2007 1:51 pm

Yardim sandigina ne oldu hic kimsenin sesi cikmiyor artik bu konu hakkinda...Yazik hic bir seyi birlik ve beraberlik icinde yapamiyoruz...Cok uzucu herseyi askiya almayi cok iyi basariyoruz...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Ergün Özen » Çrş Şub 07, 2007 3:57 pm

SEVGILİ ŞAHIMKAYALILAR OKADAR COK TARTISIYORLARKI DUSUNUYORUMDA SANKI BU INSANLAR BU KÖYUN YASAM ZORLUKLARINI BILMIYORLARMIS GIBI SORULAR SORULUYOR
KOYUMUZUN OKUYAN GECMIS GENCLERINDEN BIRI OLARAK ZOROSTAN CAYKARAYA YURUMU KAR ALTINDA COK GITTIK GELDIK LUTFEN BUNLARI DUSUNEREK SORUN SONUCTA BIZDEN BIRILERI VEDE NERDEYSE HEPIMIZIN TANIDIGI BIRILERINE PARA VERECEYIZ ODA YAPILAN YARDIMIN NEREYE YAPILDIGINI VE KIMLERE VERDIYINI BIZLERE SOYLEYECEKTIR HERKESE TESEKKUR EDERIM
BEN MADDI VE MANEVI DESTEYE HAZIRIM
ERGÜN ÖZEN BURSA 0532 325 29 82 TEL 24 SAAT ACIKTIR
Kullanıcı avatarı
Ergün Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Cum Şub 09, 2007 3:31 pm

DAĞ FARE DOĞURDU.

ASLINDA HESAP AÇILDI AMMA ÇANKAYA VETO ETTİ

YAPTIĞINIZ TÜM YARDIMLARA,YARDIM ALANLAR ŞÜKRAN DUYMAKTADIR.

EKSİK OLMAYIN.
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt Şub 12, 2007 4:05 pm

Şu anda sitede tam katılım sağlanamadığı için bu işe biraz ara vermek zorunda kaldık.Yoksa bu işi boşladığımız yok.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön YARDIM SANDIĞI

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir