YA YUKARİ DÜŞSEYDUK
Osman murutoğlu iskenderunda inşaatta çalışırkan kazayla 1. kattan düştü. olayı duyan mehmet sever osman murutoğlunu görmeye gider. mehmet sever osmana sorar:
_hayırdur osman .nasıl oldi
_haci hiç sorma. tablayı sularken tam kenardan ayağim kaydı düştüm
mehmet severde bunun üzerine şöyle der:
_ula sen düşmedun. zaten boyun 2 metre. tablada 3 metre . yani sen 1 metreden düşmüş oldun. oda düşmek sayilmaz. benda zannettum bi şe oldi sana. bilseydum 1. kattan düştüğünü gelmezdum
aradan biraz zaman geçer. bu sefer mehmet sever tarlada kulube yaparken kulubenun üstünden düşer. bunu duyan osman murutoğlu mehmet severe geçmişöolsunaq gider:
_haci geçmiş olsun. nasil oldi
dalga geçileceğini anlayan mehmet sever, osmandan erken davranarak;
-ya osman. berekat versun ki aşağa düştük. ya yukari düşseyduk
Burda erotık fıkra damı anlatılır demeyın.Cunku ben ne anlatacagimi biliyorum onun icin rahatlikla herkese sesli bir sekilde okuyabilirsiniz.
Yalniz burda olayin kahramanlarini gizlemek durumundayim ozur diliyorum.
Ihtiyar bir kocakari kisa yaz gecelerinde bitmek bilmeyen aksamla yatsi arasinda ki zamani gecirirken uyumamak icin ellerinden ne gelirse yapiyorlar.Nine hatun elinde Kubiz(yunu ipe ceviren uzunca bir alet)le ip eviriyor dede de onu bir koseden seyrediyor.(kesiyor anlayacaginiz).Nine sag baldirindan kubizi cevire cevire baldiri hafif ce acilmis ve dede bu erotik show karsisinda galeyana gelip nineye:
-eba ya hayde as peftume ga. (haydi yatalim). Nine de:
-ya sta mono do yatsi eshi laliyede.(dur simdi yatsi okunur). Dede israr eder:
-eba ya haso do yatsi hayde as peftume.(Bosver yatsiyi hayde yatalum)
-Eee sta mono avudo kubiz as bitev.(dur bari bu ismi bitireyim)
Hulasa dede nin davet ve israrlari sonuc vermez.
O anda var olan istek ihtiyarliktan 5 dakika sonra artik yoktur.Yatsi okunup nine de kubizi bitirince dede ye seslenir.
-Hayde as peftume ga.(Artik yatabiliriz)
Dede de:
-Hare valena do kubiz.