ALTTAKI UYEYE SORUYORUM!!

Hadi burada hep beraber guzel olan herseyi paylasalim!... (Romanımız Bu Sayfada)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Alptekin Gökhan Şahin

Mesajgönderen Fatma Topaloğlu » Sal Eyl 12, 2006 4:08 pm

Eh,pek gitmediğim için şenliklerde gördüklerimle cevap veriim..Bizim yayla kızlarından güzeli yok valla..En doğal halleriyle..İstanbuldakiler çok kokoş :lol:

Alttaki komşu huu :!: Zeynep Başkan ı nasıl buluyosun güzel ses var mı?
Fatma Topaloğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Çrş Eyl 13, 2006 1:14 pm

zeynep başkanı valla ne bilyiims esi güzel ama hep aynı tür şarkılar söylüyor hep aynı yani bana göre....

altaki komşu söyle bakalım sana göre en güzel kemençe çalan kim şenliklerde?
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Nevgin Uysal » Çrş Eyl 13, 2006 1:46 pm

bence onay abi cok guzel kemence caliyor....

ALTAKI UYE SENLIKLERDE EN COK NEYI SEVDIN ?
Nevgin Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Çrş Eyl 13, 2006 2:03 pm

kızları :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hihi şaka şaka herşeyi sevdim bir aile olduğumuz bir bütün olduğumuzu ve gelenek göreneklerimizi unutmadığımızı bu benim çok hoşuma gitti

altaki komşu söyle bakalım SEN YAYLAYA GELDİĞİNDEN BERİ EN ZEVK'Lİ SENEN NE ZAMANDI?
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Nevgin Uysal » Çrş Eyl 13, 2006 2:08 pm

en zevkli senem bu senemdi galiba senliklerden dolayi vede bu sene anne ve babasiz bir tatil gecirdim yaylada :D :D ondandir :wink:

altaki komsu her sene yaylaya gelirmisin ?
Nevgin Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Çrş Eyl 13, 2006 2:38 pm

evt her sene geliyorum ve gelicemde yayla bir tatlı kızlarda çikolatası...... :lol: :lol: :lol:

ALTAKİ KOMŞU NEDEN YAYLA?
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Nevgin Uysal » Çrş Eyl 13, 2006 2:43 pm

cunku yayladan ailem var koyumun insanlari var ve genel olarak butum sevdigim kisiler yaylada oldugu icin hem yayla varken neden trabzona bodruma ankaraya gidiyim dimi?

altaki komsu kisin yaylayi cok ozluyormusun?
Nevgin Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Çrş Eyl 13, 2006 2:51 pm

kışın o kadar özlemiyorum çünkü kışın yaylada kimse olmaz ama yayla kışın çok güzel olur ama yinede azda olsa biraz özlem herkes duyar

altaki komşum yine kesin (nevgin) :) söyle bakalım yaylanın meydanında ne gibi çalışmalar yapılması gerekir bahçlerde felan :?:
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Alptekin Gökhan Şahin » Çrş Eyl 13, 2006 3:35 pm

hiç bişe yapılmasını istemiyorum. hatta eski halini verin bana başka bişe istemem
el fenerleriyle saklambaç oynadığımız o alanların, sürülerin geçtiği o toprakların, aşağı-yukarı diye yapılan futbol maçlarının alanı verin bana. lütfen hiç bişe yapmayın yapılmasın

alttaki üye; bizim ananelerimizde yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş en önemli etkinlikler nelerdir.
Alptekin Gökhan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Esra Selcuk Kazancı » Çrş Eyl 13, 2006 7:05 pm

GÖKHAN BEY;
NE GÜZELDE SÖYLEDİNİZ ÖYLE.. ; HİÇBİRŞEY YAPMAYIN ESKİ HALİNİ VERİN BANA DİYE! SİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM YAYLAMIZI KORUYACAĞINA KORUMA ADI ALTINDA ZARAR VERİYORUZ BENCE! BETON YIĞINLARIYLA DOLDURUYORUZ GÜZEL OLAN OYMUŞ GİBİ! BUNA BENİM AİLEMDE DAHİL! NE SAVAŞLAR VERDİK YAYLADAKİ EVİMİZ AHŞAP VE KÜÇÜK BİR EV OLSUN DİYE AMA OLMUYO! AİLELERİMİZİN BİZDEN ÇOK BAĞLI OLMASI GEREKİRKEN ESKİ ANANELERE ONLAR BİZDEN DAHA DA UÇ YAŞIYOLAR BENCE! NERDE EV YAPAN VARSA KOCA BETONU DİKİYO YAYLANIN ORTASINA! ARTIK TEZEK BİLE YAKILMAZ OLDU YAYLADA! NERDE YAYLAYA GİRİNCE GENZİMİZİ YAKAN, KÖYE İNİNCE REYHALAYAN O TEZEK KOKUSU??! BENCE FARKINDA OLMADAN YAVAŞ YAVAŞ DEĞİŞTİRDİĞİMİZ BU BASİT GİBİ GÖRÜNEN ŞEYLER YILLAR SONRA ÇOOK CANIMIZI YAKACAK! LÜTFEN HERKES BİR DÜŞÜNSÜN; NEDEN HİÇBİRŞEY ESKİ TADINI VERMİYO?!
UNUTULMAYA YÜZ TUTAN OKADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ! ESKİ İMECELERİMİZ KALMADI ARTIK! BİRİ BİRİNİ YARDIMA ÇAĞIRDIMI RAHATSIZLIK DUYUYOR KARŞISINDAKİ. AYRICA ESKİDEN İNSANLARIN ESPİRİ ANLAYIŞI DAHA GENİŞTİ BENCE ANLATILANLARA GÖRE! GECEYARISI YAPILAN OYUNLAR KIZLARI KORKUTMALAR.. :) ŞİMDİYSE GENÇLER BUNLARI YAŞAMAMIŞ BİLMİYO! DUYDUĞUNU YAPMAYA ÇALIŞINCADA BECEREMİYO YADIRGANIYO! ASLINDA BÜYÜKLERİMİZE ASIL SİTEMİM GENÇLİKLERİNDE YAŞADIKLARI ANLATTIKLARI ŞEYLER OKADAR DOYULMAZKEN NEDEN TORUNLARINDAN,ÇOCUKLARINDAN BUNU ESİRGİYOLAR???
KARAKONCULA OYUNU VARMIŞ SANIRIM ESKİDEN.ADINI BİLE ÇOK NET BİLMİYORUM BİLİR KİŞİ TARAFINDAN AYDINLATILIRSAM SEVİNİRİM :wink: YILBAŞLARINDA YAPILIRMIŞ KILIKDEĞİŞTİRİRMİŞ GENÇLER VE EV EV DOLAŞIR BİŞEYLER İSTERLERMİŞ..
UMARIM ALTTAKİ KOMŞUM BU OYUN HAKKINDA BİLGİ SAHİBİDİR!!
RİCA ETSEM BİLMEYEN YORUMSUZ ATLAMASA BU KONUYU!!!
TEŞEKKÜRLER!
Kullanıcı avatarı
Esra Selcuk Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

merhaba

Mesajgönderen Ahmet Uysal » Çrş Eyl 13, 2006 8:39 pm

karakonculo unutulmaz bi heyecan nasıl olur anlatayım sayısı tamamen kişilere bağlı olmakla beraber kostüm detaylarıda kişilerin hayal gücüyle orantılı idi .kazanılacak bi kaç kuruş kostüme verilezdi çünkü bunu latife olsun diye söledim kostüm kiralama falan kesinlikle yoktu .genelde bizler bu karagonculoyu yaparken bir anne bi kız bi baba bi erkek çocuk mahalleye düşer ve kapı kapı gider ve nezaketli bişekilde kapıyı çalar ve neden bu işi yaptığımızıda izah ederdik bu anlatışta tamamen kişilerin hayal gücüne bağlı idi ve biz şöle derdik kapıyı çalıp kapıya çıkan kişiye ..hoşgeldiniz der tabi ev sahibi ve biz efendim bizim bi kız bi oğlumuz var ve kız hasta oğlan yasta ne varsa sizde kek veya pasta derdik ve başlardık oynamaya tabi sırtımızda bi teyp başlar çalmaya kemençe ve biz o muhteşem erkek kadın kız oğlamn motifleriyle başlarız kıvranmaya oyuna ve bi müddet oyundan sonra bekleriz harçlık ya fındık olurdu ya para ....ve bölece bi evi halletmiş olurduk ve böle bütün mahalle bizden nasibini alırdı .....çok uzun sürer bu bi gecelik macera ...düşen takma bıyıklarmı dersin takma göğüs diye yaptığımız portakallar mı dersin tam taşkala tam gır gır rakip karakonculocular onlarla çene evlerden kovulurduk bazan nedu sizden her sene çektuğumuz ...ama ne olursa olsun bunun hazzı çok güzeldi ve herşeye değerdi herkes tatmalı bence yani küçüklerimiz bunu devam ettirmeli ...şimdi soruyorum sadece karagonculo değil eskinin neyi özlenmiyoki....
ALTTAKİ KOMŞUMSÖLESİN BAKALIM NEYİ ÖZLENMİYO...
Kullanıcı avatarı
Ahmet Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Eyl 14, 2006 10:12 am

Eski gunlerin neyi ozlenmiyorki, mesela eskiden kis gecelerinde koylerde elektrik yoktu insanlar vakit gecirmek icin her aksam birinde toplanir bol muhabet, bol kahkaha, nese olurdu, oyunlar oynanirdi, sohbetler yapilirdi, birilerinin taklitleri yapilirdi, yazdan toplanmis kastinaki tatlilari yapilirdi, feliler yaplilirdi hep beraber yenilirdi, bu oturmalar her aksam olurdi, karakonculo oyununa sira gelince, bende daha baska bir anlami var, hatirladigim kadariylen koyun genc delikanlilari, uzerlerine degisik kiyafet giyerlerdi maksat insanlari korkutmakdi, yuzlerine komur surerlerdi korkunc giyinirlerdi, ev ev dolasir ne isterseler alirlardi cocuklugumda annem beni yatmasan asaga karakonculu gelir alir goturur seni derdi, iste yazmaya devam edersem roman olacak..

benden sonra yazacak arkadasim sen soyle bakiyim sen neleri ozluyorsun?
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Alptekin Gökhan Şahin » Prş Eyl 14, 2006 10:15 am

gokhan sahın(hacaloglu) yazdı:ÖZLEMEK;
HASRETİN GEBE HALİ...
ESKİLERİN ÖZLEMİ DİYE BİŞE KALMADI ARTIK NE YAZIK Kİ,
ŞU HAYAT YOLCULUĞUNDA ÇARKLAR ARASINDA KAYBOLMAMAK İÇİN HEP İLERİYE BAKA BAKA, İNSANLARIN İÇİNDE HEP VAR OLAN "BEN" KAVRAMINA YENİK DÜŞE DÜŞE, MAALESEF MAZİDEKİ ONCA GÜZELLİKLER UNUTULUYOR AZİZ HEMŞERİM.
SAKİN BİR KAFAYLA( BU DA ÇOK ZOR OLUYOR MALUM SEBEPLERDEN DOLAYI) DÜŞÜNÜNCE DE DERİN DERİN BİR AHLAR ÇEKİLİYOR AMA İŞ İŞTEN GEÇMİ OLUYOR. SORUYORUM SANA, EĞER ÖZLEMİNİ ÇEKSEYDİK ESKİNİN, YAYLANIN HALİ BÖYLE Mİ OLURDU, KÖYÜMÜZÜN HALİ BÖYLE Mİ OLURDU, ŞU SİTE OLMASAYDI BİZİM DİYALOĞUMUZ BÖYLEMİ OLURDU....?
..............................................
VE BEN ESKİYİ ÖZLEMİYORUM
BEN ESKİYE DAİR HİÇ BİŞEY ÖZLEMİYORUM
BEN ESKİYİ KAYBETMENİN YASINI TUTUYORUM NEMLİ GÖZLERİMLE,
VE BEN KAYBETTİĞİMİN ARKASINDAN ÖYLECE DALIYORUM, DALIYORUM, DALIYORUM.

ALTTAKİ ÜYE SORUM ŞU;
BU SİTE VASITASIYLA KENDİSİNDEN HABER ALAMADIĞINIZ VEYA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ KAÇ ARKADAŞINIZA ULAŞTINIZ.
Alptekin Gökhan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Prş Eyl 14, 2006 8:00 pm

nasıl bulayım eh işte idare eder dersem eminim seneye yolumu keser tezeklerle döverler :) :) hepsi iyiler ne diyelim inşallah yanlış anlaşılmaz

alttaki komşum söle bakalım yayla şenliklerinde en çok çalınmasını istediğin oyun hangisi(düz horon,hoptek kolbasti,atlama,sallama,altı ayak)
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Prş Eyl 14, 2006 8:42 pm

VAYBENİ.

Sence komşu,
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön GÜLELIM - EĞLENELİM