AKLINIZDA BULUNSUN !!!!!!!!!

Hadi burada hep beraber guzel olan herseyi paylasalim!... (Romanımız Bu Sayfada)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Alptekin Gökhan Şahin

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Ara 29, 2007 9:28 pm

:arrow: Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi güzel ve parlak olur.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Sevil Ataman » Cmt Oca 05, 2008 2:02 pm

Uzunca bir süre kUllanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek hoş olmayan bir koku edinirler.Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktı


Karnıbaharın haşlanma suyuna bir miktarsüt dükersenis kar gibi beyaz olduğunu ,hem de kötü kokmadığını farkedersiniz
Sevil Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Oca 28, 2007 1:59 pm

Mesajgönderen Sevil Ataman » Cmt Oca 05, 2008 2:12 pm

Kesik limonu nasıl saklarsınız?Küçük bir tabağa toz şeker serpin.Kesik tarafını şekerin üztüne gelecek şekilde koyun.İki hafta boyunca limonunuzu bu şekilde saklayabilirsiniz
Sevil Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Oca 28, 2007 1:59 pm

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Oca 06, 2008 11:54 pm

:arrow: "Kapınızın,çekmecenizin sürten yerlerine vazelin sürün."
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Oca 12, 2008 12:49 pm

:arrow: "Çileği ezin,diş fırçanızın ya da misvağınızın üstüne koyun. Diş etlerinize baskı yapın.Sonra dişlerinizi fırçalayın..."

-Diş etleriniz rahatlayacaktır !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Sevil Ataman » Prş Oca 17, 2008 2:12 pm

Aklınızda bulunsun. (Kalp krizi ilk yardım)

--------------------------------------------------------------------------------


Diyelim ki mesai saati bitti ve siz de akşam 18.30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabi ki tek başınıza) arabanıza binip evinizin yolunu tuttunuz. Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın, müthiş gergin ve sinirli bir haldesiniz. Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz. Ne yapacaksınız?

İlk yardım kurslarına katılacak kadar aklı başında biriydiniz ama kurstaki eğitmen, sizin başınıza birşey geldiginde ne yapacağınızı öğretmedi! Yalnız başınızayken kalp krizi geçirirseniz nasıl hayatta kalırsınız? Pek çok insan kalp krizi geçirdiği sırada tek başına oluyor; etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor. Kalp atışları düzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birisinin bilincini yitirmeden önce yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır, bu durumdu ne yapması gerekir?

Paniğe kapılmadan üst üste öksürmeye başlayın. Öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alın; öksürükleriniz güçlü olsun,derinden gelsin ve uzun sürsün.Tıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün. Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün ve bunu ya yardım gelene dek ya da kalp atışlarınız tekrar normalı dönene dek sürekli yapın. Neden?

Derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur.Öksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır.Kalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırır.Bütün bunlar size,bilincinizi kaybetmeden önce hastahaneye yetişecek zamanı tanır. Bu konuda mümkün olduğunca çok kişiyi bilgilendirin. Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir. Asla, "benim başıma gelmez !" diye düşünmeyin.Hayat tarzımızın epeyce değiştiği bu son yıllarda her yaşta insan kalp krizi geçiriyor.
Sağlık günler dilerim.Sevgi ile kalın.
Sevil Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Oca 28, 2007 1:59 pm

Mesajgönderen Sevil Ataman » Pzr Oca 20, 2008 12:37 pm

Tutulan fermuarlarınıza sabun sörün....



Kaynatığınız reçelin köbüpüğünü alın çünkü daha dayanıklı olur...
Sevil Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Oca 28, 2007 1:59 pm

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Oca 27, 2008 9:31 pm

:arrow: Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin.Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Sevil Ataman » Pzt Oca 28, 2008 11:32 am

su tasarufu yapmak için çiçekleri sabah sulayalım,çünkü sabah buharlaşma az olur.
Sevil Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Oca 28, 2007 1:59 pm

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Şub 13, 2008 7:52 pm

:arrow: Alışverişte;

"Malın fıyatına olduğu kadar kalitesine de dikkat etmeliyiz."
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Şub 19, 2008 4:20 pm

1.Sütünüz kaymak tutarsa...
...Süt kaynarken içine bir parça tuz atarsanız kaymak tutmasını önlemiş olursunuz.
2.Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakia bekletin...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 4990
Kayıt: Cmt May 06, 2006 11:31 am
Konum: TRABZON

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Şub 21, 2008 11:21 am

:arrow: "Hoşumuza gittiği için bir şeyi alıpta bütçemizi zora sokmayalım."
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Mar 27, 2008 10:42 am

Çelik tencereleri temizlerken;
-Yemek yaparken çelik tencereniz yandıysa, sakın üzülmeyin..Tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz...Bunun için;
1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın.Hem üzerine işleyen kara lekeler çıkacak,hem de tencereniz tertemiz olacaktır....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Haz 30, 2008 10:00 pm

"İndirimli satışların cazibesine kapılıp ihtiyacımızdan fazla ürün almamalıyız."
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Tem 23, 2008 9:28 am

"Şömine küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz..Üstelik bu çok faydalı"



-Tabi şömine ve bahçeniz varsa !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

ÖncekiSonraki

Dön GÜLELIM - EĞLENELİM

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron