SAHINKAYAM HASRET DEMEK.

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

SAHINKAYAM HASRET DEMEK.

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Nis 07, 2007 2:29 pm

Dunya cok buyuk dedik….dunyaya sigmaz olduk….ama bir gonul varki bizleri bilgisayar dedigimiz bir kutunun icine ,o koskocaman olan dunyayı sigdirdi…ve birbirinden habersiz ama ayni koyun insanlarini bir araya topladi…
Bir baktikki gercekten bu kutunun icini actigimiz zaman gonul rahatligiyla bakicagimiz memleket kokan resimler,yemekler,dereler sular daglar taslar vardi…
Sanki burada gerçek bir hayat vardi…aslinda gercekti tabi ki cunku bunları buraya sigdiran, yurekleri daglanmis,yuregine hasret tohumlari eklemis insanlarin o guzel hayalleriydi bunlar…
Bu beyaz kutu icindeki beyaz yurekli insanlar oncelikle yazdilar,cizdiler,birbirlerine atiflarda ,guzel guzel turkulerde takilarak bulustular…
Zaman ilerledi….hersey cok guzeldi…ve artik bu kutunun acilması gerekiyordu ve bu beyaz yurekli insanlarin yurek atislarinin karsilikli duyulmasi gerekiyordu…koca bir yurek azimli bir guc elinden gelen her seyi yaparak arkadaslarininda yardimiyla bunu basarmak istedi….ve onca kisinin kalbinin attigi yerde bu guzellikler biraya geldi….Ne guzeldi ayni tavanin baliklari olmak….
Kol kola girip abi kardes abla sicak gunesin ardinda kimseye aldirmadan horon etmek… sohbet etmek,kendi muzigini dinlemek….evet artik her sey guzel bir ilerleme gostermisti…
Demekki bu kutunun ici acildiginda,içinde de guzel insanlar oldugunda yurekteki sevgi hep beraber paylasilmaya hazirdi bile…
Sanal alem dedigimiz cogu kisininde bu alemden bir sey cikmaz sozlerinin curutuldugu bir site www.sahinkayakoyu.com…. kardesligin,gercek dostlugun baki kaldigi bir site…vatanini topragini bayragini olumune seven insanlarin toplanigi bir site www.sahinkayakoyu.com…
Bu site sayesinde tanidigim bircok kardesim,abim, oldu…bu duygu anlatilmayacak kadar cok guzel….
Hayat insana okadar cok seyler ogretiyorki bu site sayesinde sevdasi oldugum koyumun, yaylamin, caykaramin daha bir hayrani oldum,kemence sesinden baska ses duymak istemedim,senede bir defa gittigim memleketime firsat olsada her hafta gitsem hasretiyle doldum…..
Bu site bana hayatta gercekten hala kalici ve samimi dostluklarin oldugunu ogretti….koyumun gecmisini yeniden yasatti….hasretimi cogaltti bir okadarda azaltti….iyiki varsin www.sahinkayakoyu.com..

Sahinkayam hasret demek
Hasreti sende tattim
Sahinkayam dostluk demek
Dostlugu sende gordum
Sahinkayam ozlem demek
Ozlemi sende astim
Sahinkayam horon demek
Horonu sende teptim
Sahinkayam ilac demek
İlaci sende aldim
Sahinkayam yurek demek
Yuregi sende gordum
Sahinkayam demek www.sahinkayakoyu.com .DEMEK…….
En son Fatma Ozbilgi tarafından Prş Nis 12, 2007 12:10 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Nis 11, 2007 9:22 pm

Fatma, çok içten yazmışsın çok belli. Biz Trabzon'da oturduğumuz halde oraları özlüyoruz desem diye düşündüm , heralde sen de: "hey gidi sen ne bilursun özlemekten" der, dalga geçersin benimle haklı olarak. Ama şunu söylemek isterim, kavuşulabilecek bir şeyi özlemek yaşamdaki en güzel duygulardan birisidir. Önemli olan sağlık olsun...
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Yazar » Çrş Nis 11, 2007 10:14 pm

ablacım cok delıııı bı yazı gecekten sen delııı lafını bılıyosunn :D :D :D cok duygulandım sız cok uzaktasınız ama ınan bızde sızler gıbı o hasretı yasıyoz bu yazı ıcın tekrar tesekkur edrım.......
Kullanıcı avatarı
Mehmet Yazar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Nis 12, 2007 11:21 am

Hep başkalarının yazılarına yorum yaptın genelde. Ama bu yazın gösterdiki peşinden suruklenecek yazıların da mimarı olabilirmişsin. Gerçekten çok içten ifadeler... Aslında hepimizin ortak duygularına tercüman oldun. İlk zamanki heyecanı olmasa da tüm site üyelerinin, en azından büyük bir bölümünün siteyi takipte ısrarla ve azimle devam ettiğine inanıyor ve biliyorum. Belki sessizce ve derinden ama takip ediyorlar. Zaten Şahinkayalı kalabilmenin de günümüz gerçekleri göz önüne alandığında başka bir yolu kalmadı. Teknolojinin alıp götürdüklerini geri sunuyor bize bu site. Bu samimi duygularına katılmamak mümkün değil. Evet iyi ki var www.sahinkayakoyu.com. Ve iyi ki böyle hayırlı bir inşaata bir tuğla koyanlardanız...
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Hicran Toplaoğlu » Cum Nis 13, 2007 5:59 am

Ablacım yüreğine sağlik :wink:
Kullanıcı avatarı
Fatma Hicran Toplaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Köksal Ağaoğlu » Cum Nis 13, 2007 2:38 pm

Şahinkaya; sevdanın, gayri ihtiyari hasret çığlığının adıdır. Geçen süreç içerisinde açık olara görülmüştür ki: Sahinkayakoyu.com paylaşımının size olan borcu büyüktür. Emeğiniz, muhabbetiniz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Köksal Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Tem 07, 2007 6:14 am

Hayret bu güzel yazıyı ben nasıl okumamışım.... Ya da okumuşumda nasıl not düşmemişim... Anlamış değilim.....

Eline sağlık Fatma..... Atardım birkaç dörtlük bunun üstüne ama geç kaldım... O zamanında olmalıydı.... Hayırlısı....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Cüneyt İbrahimağaoğlu » Cmt Tem 07, 2007 10:04 am

www.sahinkayakoyu.com birbirimizi daha iyi tanımamız,hemşeri olduğumuzu bize daha iyi hatırlatan bir yuvadır...Bu bir gerçek ki bu site sayesinde Hemşeri olduğumuz halde hiç birbirimizi tanımadığımız insanlarla tanıştık,kaynaştık,Bu siteyi bize kazandıran yönetcilere tekrar burdan teşekkür etmeyi bir borç bilirim...
Kullanıcı avatarı
Cüneyt İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Tem 08, 2007 12:23 am

Cüneyt teşekkürler,ne kadar güzel yazdın.....
Yediden yetmişe bütün Şahinkayalılar bu düşüncede olsalar o zaman sitemizdeki canlılk nasıl olurdu onu ifade edemem...

Ama maalesef Cüneyt gibi bütün gençler olamadığı gibi, bazı yaşlılarda bu işe çocuksu gözüyle bakıyor...

Ama üzülmüyorum,çünkü Cüneyt gibi gençlerimiz olduğu gibi olaya çocuksu gözle bakmayan orta yaşlı ve yaşlılarımız da vardır,çok şükür...

Gelin elele verelim ve amacımıza ulaşmak için yolumuza devam edelim... Bu çok güzel ve heyecanlı bir durum..... Yorulmak yok...

Tamam mı Cüneyt ve Cüneyt gibi bu işe sıcak bakan kahramanlar....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Tebrikler..

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Pzt Nis 07, 2008 1:33 pm

Sevgilli Kardesim Fatma:Yazini yeni gordum ve cok sevdim.Ayriyetten sevindim.Istersen daha nice duygu yuklu kelimelerle, kendinden cok seyler katarak,carpici,etkileyci,hemcinslerini de yureklendirecek,bu turlu
yazilari,hatta hikayeleri rahatlikla bu sayfalara yansitabilirsin.Benim gorebildigim kadar;sitemizde olan bayan uyeler,birturlu bu sorumlulugu ustlenip,halla erkek uyelerin hegomanyasini kirmaya calismadiklari.Inaniyorum ki: iclerinde ne cehverler var ama bir turlu bu sayfalara dokemiyorlar .Eger
yaniliyorsam beni ikaz et kardesim Belki de ben goremedim.Iste sen yine bu olguyu kirip, guzel bir yaziya imza atmissin.Ictenlikle tebrik ediyorum.
Kisi boylesine,Sahinkaya,Kusmer ve o yorelerin asigi olsun,yuzlerce kisinin site deki isteklerine ve sevdalarina tercuman olup,onlarin yasadigi sorunlara issik tutup,yonlendirip,yureklendirsin ve kendisi yazmasin!!Buna inanmadigim
icin senin yazmani da bekliyordum.Umarim cok daha farkli olanlari da uyelerin huzuruna getirirsin.Benim Bir Ablam vardi yaa?Saair olan,roman yazan ve Sahinkaya ile Kusmer ile ilgili muthis yazilari benligimde kalan!! halla merakla bekliyorum uye olmasina ragmen neden bu yazilari bizlerle paylasmaz diye.Sanirim gecerli bir nedeni vardir ve umarim o yazilari bir gun bu sayfalarda gorurum.Canim kardesim:Eline,beynine ,yuregine saglik seni tekrar tebrik ediyor,gozlerinden opuyorum.Utandir su abini ve yaz birseyler..
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Sal Nis 08, 2008 9:07 am

Fatma hanım...!
Tabiiki bunca zaman sonra bu değerli ve duygu dolu yazına cevap yazmamı yadırgaya bilirsin ama neyapayım..Zaman zaman değişik platformlardaki yazılarımdada belirttiğim gibi:Forum bir derya..Birçok insanımız malesef bu deryadan bihaber...!!
Eğer bir insan FORUMDAKİ yAZILARI TAM İNCELEMEYE VEYA OKUMAYA KALKSA sanırım mübalasız 2-3 gününü alır sanırım...Bunedenle rastladıkça okuyor ve yazıyorum...tekrar tebrikler,yüreğine sağlik....
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Nis 08, 2008 2:53 pm

Bu sayfaya zamanında ulaşamadığım için üzgünüm ama yinede geç kalmış sayılmam,sana katılıyor,paylaşıyor,teşekkürlerimi sunuyorum Fatma......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Çrş Nis 09, 2008 6:36 pm

Bu ara yine yine yoksun yaramaz bişe yok inşaallah,yaramaz bişe yok ise gene yazi yazayursun herhalda ,sende da yazarluk var idi da bilmeyurduk oni. :D :D
Uzun zamandur memelkete gelmeduğun çok gariplanduğun belli ,hem memleketi hemde insanları.
Yazındaki duygu yoğunluğunu güzel döktürmüşsün ,teşekkürler.
Yeni yazarımız hoş geldin :D :D
Bir sene daha gelmezsen bu gidişle,bu hasretluk ile kitap ta yazarsun.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzr Nis 13, 2008 7:45 pm

Bizim bölgenin insanı genelde duygularını ifade etmez.Belki temelinde yetişme tarzı, belki başka bir nedeni var.Bu anlamda Köyümüz ve sitemiz hakkında olumlu düşüncelerimizi yazıya dökmeyiz ve ya ifade etmeyiz.Bu site o kadar boşluk dolduruyorki bunu ancak kayıp ettiğimizde anlayacağız(ki umarım daha da güçlenerek yoluna devam edecektir).Köyümüz sürekli göç verdiğinden dolayı sitenin kuruluşundan önceki dönemde en büyük sorunumuz irtibat eksikliğiydi sanıyorum.Bir çok köylümüz ölüyor, hastalanıyor,evleniyor bir çoğumuz bundan haberi bile olmuyordu.Belkide bir çok kişiye başsağlığı bile vermemişizdir.Sitemiz kurulduğundan beri böyle bir sorunumuz yok artık.Bu sitenin en büyük zararı ise özlemlerimizin bir bölümünü ortadan kaldırdığından köye gitme arzumuzu azaltıyor.Bu anlamda Fatmanın çok güzel ifade ettiği ve diğer arkadaşların katkı sunduğu bu başlığı canlı tutmak lazim diye düşünüyorum.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Nis 13, 2008 8:59 pm

Güvercin, ne güzel ifade ettin,diline sağlık !!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Sonraki

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir