1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
KÖYÜMÜZE AİT YEMEKLER

Gönderilme zamanı:
Cmt Haz 17, 2006 12:31 pm
gönderen Osman Nuri Sarı
SEVGİLİ ŞAHİNKAYALILAR
Şahinkaya mutfağını oluşturuyoruz. Herkes bildiği yemek adlarını ve tariflarini doğru bir biçimde yazmaya özen göstersin. Çünkü bu bilgiler ileride kaynak olarak kullanılacaktır.
Saygılarımla

Gönderilme zamanı:
Pzt Haz 19, 2006 10:36 am
gönderen Kayhan Durgun.
BİZUMKİLER ATEŞİ KEŞFETTUKTEN SONRA UZERİNE TENCEREYİ KOYDİLER,YARİYA KADAR DOLDURDİLER ONİ SU.SORA ELLERİNE NE GEÇURDİ İSELER ( LAĞANA,ARPA,MİSİR,VS,VS ) DOLDURDİLER İÇİNE.
AL SANA MUTFAK !

Gönderilme zamanı:
Pzt Haz 19, 2006 4:47 pm
gönderen Fatma Ozbilgi
antika yazdı:BİZUMKİLER ATEŞİ KEŞFETTUKTEN SONRA UZERİNE TENCEREYİ KOYDİLER,YARİYA KADAR DOLDURDİLER ONİ SU.SORA ELLERİNE NE GEÇURDİ İSELER ( LAĞANA,ARPA,MİSİR,VS,VS ) DOLDURDİLER İÇİNE.
AL SANA MUTFAK !
Yani simdi tam antikasun ha

ancak bukadar guzel tarfi edulur bir yemek yapmak ellerune saglik bu guzel bilgilerin icin


Gönderilme zamanı:
Çrş Haz 21, 2006 11:03 am
gönderen Halil Uysal
wallla benum en sevduğum yemekler kuymak ile muğlama bunların stüne yemek tanımam...
Özellikle kuymak helede kuşmer peyniri ve tereyağından...


Gönderilme zamanı:
Prş Haz 22, 2006 7:34 am
gönderen Kayhan Durgun.
EVVELA ĞANEKADAKİ KAVRANUN İÇİNDEN YAYLA PEYNİRİNİ ÇİKARACAKSUN.İÇİNDEKİ BECUKLERUN DİŞARİ ÇİKMASİ İÇUN BİR SURE GÜNEŞ ALTİNA KOYACAKSUN.ÇİKMAYANLARİ ELUN İLE ALUP AVLAÇA ATACAKSUN.SONRADA KUYMAK YAPACAKSUN.USTELUK BU KUYMAĞİ DA YEYECEKSUN.
ALLAH SİZİ BİLDUĞİ GİBİ YAPSUN
HAMSILI MISIR EKMEGI

Gönderilme zamanı:
Pzr Haz 25, 2006 2:19 pm
gönderen Naciye Soysal
HAMSILI MISIR EKMEGINI COK SEVERUM OLSADA SIMDI YESAM.....
HAMSILI MISIR EKMEGI...
3-4 tane patates
1 kg hamsi
bir tabak misir uni
bir avuc bugday uni
3-4 tane iri sogan
yarim bardak zeytinyagi...
tuz
hazirlanisi:
patatesleri soyup küp küp dograyip, soganlarida halka halka dograyip bir legene alirsiniz diger malzemelerle birlikte güzel bir harmanlarsiniz.. en sona da hamsileri temizledikten sonra harcin icine döker yine bir yogurursunuz.. yaglanmis tepsiye harci döküp iyice tepsiye yayarsiniz... ver tepsiyi firina... hamsili ekmegumuz pisince sicak sicak servis yap yaninada cay yada ayran allah yemede yaninda yat...hem lezzetli hemida doyurucidur...
afiyetler olsun 

Gönderilme zamanı:
Sal Tem 18, 2006 10:59 pm
gönderen Osman Nuri Sarı
KESME MAKARNA:Ekmek kıvamında hamur yapılır. hamur ince açılır. sobanın üzerinde pişirilir. sonra bu pişirilen hamur 3-4 kat üst üste gelecek şekilde katlanır. özel kesme aracıyla veya bıçakla ince ince kesilir. kesilen bu hamur parçaları kurutulur. işte bu kurutulan hamur parçalarına kesme makarna denir.
Makarna tavaya konulur üzerine azıcık su serpilir kısık ateşte bir süre pişirilir. Daha sonra üzerine tereyağı ilave edilir. 3-5 dakika sonra servise hazır vaziyete gelir

Gönderilme zamanı:
Cmt Tem 22, 2006 2:57 pm
gönderen Ergün Özen
valla herkes elıne gelenı yaptı bırı becuklı kuymak hamsılı ekmek lahana vs. gerıye pek bıse kalmadı herkese sevgılerımle bu guzel sohbet ve tarıflerıcın

Gönderilme zamanı:
Sal Ağu 08, 2006 2:57 pm
gönderen Muzaffer Mustafa Altuncu
.......Yine herkese teşekkürler,
....Al sana önemli bir konu daha..... Antika işin latifesinde... Tabi o latifeler arasında saklanan gerçekler de vardır.
....Bu bölümde yemek tarifi veren Şurli ve Osman'a teşekkürler...
....Şuphesiz 55-60 lı yıllarda köyümüzde meşhur yemekler vardı;
.........Kuymak.(Havic)
.........Muhlama,
.........Korkot çorpası
.........Lahana.......(Ğulılar va unlu lahana)
.........Kabak yemeği (Ğlıbalar)
.........Cumur (Patatesten-mısır ekmeğinden)
.........Fasülye turşusu (Baş yemek)
.........Cırıhta (Tatlı türü).....Feli
.........Mısır ekmeği (Onsuz yemek olmaz ki.........)
.........Yoğurt (İçine mısır ekmeği ufatırsan harika)
...Unuttuğum var mı acaba,olabilir....Hatırlatın ekleyelim.
....Bu yemeklerin en büyük özelliği tarla ve ineklerden elde edilen ürünlerden yapılmasıdır.Dışardan ne alınırdı..... Tuz ve şeker
Tabi şeker ne kadar kullanılırdıysa !!!!!!!!!
......İşte Karadeniz insanı o yıllarda kendi el emeği ile kimseye muhtaç olmadan boğazını bakardı.
....Peki giyinmez miydi ? Giyinirdi tabi , işte öyleeeeee !!!!!!!!!
....İşte bu yemeklerin tarihe karışmaması için tariflerini düzgün bir şekilde yazıp,torunlarımıza bırakalım.Belki yapar yerler.Bu yemekleri dedelerimiz yapar yerdi demeleri için..
.....Biz gurbet elde hala bu yemeklerle beslenmeye çalışıyoruz.Ne yazık ki korkot,mısır unu zor buluyoruz.Buluyoruz da pahalıya geliyor.O zaman kendi bağımızdandı.Bol bol yerdik.Şimdi öyle bol harcayamıyoruz....
.....Yurdun çeşitli yerlerinde Karadeniz yemekleri yapan özel yerler vardır tabi.Bu da bizim insanımızın yemeklerine olan düşkünlüğünü göstermez mi? Benim çocuklar bu yemeklerle büyüdü.....
.....Osman bu yemek tarifelerini de bir köşeye kayıt et....ÖZETLE
.....Herkese afiyetli günler...

Gönderilme zamanı:
Çrş Eki 04, 2006 11:31 pm
gönderen Gül Özer
işin içinde yemek olunca hele kuymak muhlama lahana çorbası ve sıcacık mısır ekmeği yemede yanında yat şuan yemiş kadar oldum

Gönderilme zamanı:
Cmt Haz 07, 2008 7:46 pm
gönderen Muzaffer Mustafa Altuncu
Sanırım gurbet elde herkes bu yemekleri özlüyor,
-Yine sanıyorum ki herkes bu yemeklerden yapıyor...
.............................Ne dersiniz................................