YENİ BİR SAYFA İLE DÖNECEĞİM DEDİM VE DE DÖNDÜM!!!!

Üyelerimizin yazdığı şiirleri bu bölümde toplayalım mı? Ne duruyorsunuz!.. Kaleme sarılma zamanı gelmiştir...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Adnan Ayaz

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cmt Oca 24, 2009 12:04 am

Bu başlık altında yazılanları en fazla okuyanlardan,takip edenlerden biri benim ,çünkü ilgi duyduğum fakat belki beceremediğim bir alandır.
Atışma,vaybeni ,türküler vs....
Yazan herkese teşekkür ederim.Elimden geldiği kadar,becereblirisem ilerde katılacağım.

saygılar sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Hikmet Uygun » Cmt Oca 24, 2009 12:11 am

PARAGAFTA BU AKŞAM VAY BENİYİ ANLATMIŞIM.
HER NE HİKMETSE BİLMEM CEVAP ALAMAMIŞIM.
KIRGINLIĞIN BU KADARINA BEN BİLE ŞAŞIRMIŞIM.
SAYFA AÇILDIĞINDA DOSTLUKLAR BELLİ OLUR.

OMRÜM YETENE KADAR BU SAYFAYA YAZACAĞIM.
MENFAATSIZ DOSTLUĞU ARAYIP BULACAĞIM.
EGOİST OLANLARA DONÜP BAKMAYACAĞIM.
İYİ GÜNLERİ UNUTAN ZOR GÜNLERDE NE OLUR.

BİR KAÇ GÜN KALDI HER ŞEY BELLİ OLACAK.
KİM NE HATA YAPTIYSA HATASINI BULACAK.
UMUYORUM SAYFADA KOYLÜLER BULUŞACAK.
GENÇ İHTİYAR HERKESE KAPILARI AÇALIM.
Kullanıcı avatarı
Hikmet Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Cmt Oca 24, 2009 1:31 pm

Vaybeni(seyir) adı altında bu sayfada mı birşeyler yazmaya başladınız.Tam olarak inceleyemedim.İncelediğim kadarıyla sevgili Hikmet Uygun'la birşeyler yazmaya çalışıyorsunuz.Araya da diğer arkadaşlardan bazıları girerek sanıyorum yine istenilen hedefe ulaşılamıyor...
Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum.13 Ocaktan beri hem evde hem okulda yoğundum.Karne tatiline girmekle beraber evdeki yoğunluk hala devam ettiği için sitemizle ilgilendiğim kadar ilgilenemez oldum.Ancak vaybeni babında başka bir sayfa açılarak sadece becerebilenlerin yazmaları daha uygun olur diye düşünüyorum.Bilahare görüşmek dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım.KOLAY GELSİN........
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Cmt Oca 24, 2009 7:37 pm

Can dostum Aziz üstadım,
Aynen dediğin gibi "vay beni " için yeni bir sayfa açolması hususunda Hikmet kardeşim ile hemfikiriz. Sizde onayladığınıza göre, ufak tefek nüansları da tartışmaya açar ondan sonra başlarız. Ama önce senin zamanının müsait olması lazım. Allah şifalar versin. Acele ederek yanlış yapmayalım.
selam ve dua ile...
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hikmet Uygun » Cmt Oca 24, 2009 9:40 pm

BU SAYFAYA GELİP YAZMA NEZAKETİNDE BULUNAN TÜM ARKADAŞLARA SAHSIM VE KURULMASINDA EMEĞİ GEÇEN İHSAN ŞAHİN ADINA SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

NOT. ABİ ADAPAZARI AKYAZIDA OLDUĞUM İÇİN YAZAMAYA BİLİRM ONUN İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM SAYGILARIMLA.
Kullanıcı avatarı
Hikmet Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Cmt Oca 24, 2009 11:00 pm

İbretlik % yüz yerli
1977 Genel seçimleri olacak zannedersem...(30 seneyi geçti... vay anasını be)

Bağdaş H. İsmail Öztaş dede oy kullanmak üzere okula giderken -aslında CHP ye ama AP ye oy gitmesin diye- kerhen MNP (MİLLİ NİZAM PARTİSİ) Lİ olan Rahmetli Hüseyin Sever ve Rahmetli Hüseyin Başar Bağdeş dedeganın önüne çıkarlar.
Bağdaş dedega Akil adam... Hoca adam... edepli adam... laf ustası ve hoş sohbet bir insan.
selam -aleyküm selam;
-Hacı nereye?
-rey vermeğe
-Hacı bu sefer reyuni bize ver.
Bağdaş dede yutar mı
-Ola Hüseyin siz kimsunuz?
-Hacı bize bu sefer bir rey verdun mi cennette arsan hazır dur ha... sorusuz sualsuz cennete gidecesun.
-Ola Hüseyin stameno.. esiste dinosene (Hüseyin dur... siz kimsunuz)
-Hacı biz Erbakanun Müslüman partisinden..
-Haci anahtarun altına mühürü vurursen direk cennettesun ha.
Bağdaş kızayur ama... ne desun bakın dediğine...
-Hacı unutma ha anahtarun altına vuracasun
-Olsun Hüseyin olsun "eğo har eşibağo anaganun altına vuracağum"
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Cmt Oca 24, 2009 11:14 pm

BAŞ EĞENLERE
BAŞ KALDIRILIR

Artık kulak duymaz, burun koklamaz, beyin hissetmez, göz görmez olmuş...
Kimse Türk değil.
Türk oğlu Türk'ler bile Türk değil...
Annesine veya büyükannesinin akrabasından birine dayanarak arnavutluk,çerkezlik, gürcülük,araplık iddiasında bulunuyor ve bunu yüksek sesle dile getirmekten beis görmüyor.
Kısaca Milli çöküş ve bir ırkın tükenişi...
Yaşasın!!!
"HEPİMİZ ERMENİYİZ"
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Cmt Oca 24, 2009 11:20 pm

beğendiğim
fıkralar

Gece geç vakit , kar maskeli hırsız iyi giyimli zengin görünüşlü adamın yolunu kestive tabancasını çekti bağırdı.
-Ver paralarını
Adam kızgınca cevap verdi
Benim kim olduğumu biliyormusun. Ben milletvekiliyim.
o zaman dedi hırsız
-Ver paralarımı...
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Cmt Oca 24, 2009 11:27 pm

söyledi söyleyenler köşesi

20 yaşında istek
30 yaşında zeka
40 yaşında akıl önemlidir.

En az merhamet gösterenler en büyük günahı işleyenlerdir.

Sorma kişinin aslını... sohbetinden bellidir.

ERKEN GELEN YAZDAN
KENDİ BAŞINA BÜYÜYEN KIZDAN KORK

İnsan işine, işsiz kalıncaya kadar küfreder.

Biri sizi bir kez aldatırsa suç onundur, iki kere aldatırsa suç sizindir.

BAŞKALARINI AZARLAR GİBİ KENDİNİ AZARLA
KENDİNİ AFFEDER GİBİ BAŞKASINI AFFET

DAMLA KENDİSİNİ TAMAMLAYINCA DÜŞER
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr Oca 25, 2009 11:48 am

[img][img]http://img518.imageshack.us/img518/5654/dsc01317rw2.jpg[/img][/img]

90 LI YILLARDA PKK YI BİTİRME NOKTASINA GETİREN VATAN EVLATLARINA YAPILAN MUAMELEDEN ZERRE BİR ÖRNEK

İBRETLİK...
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr Oca 25, 2009 11:54 am

Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr Oca 25, 2009 9:28 pm

Bu gün pazar,
tarih : 25/01/09

Siteyi dipten başa dolaştım. Bilinen sebeplerden dolayı "paragaf"ın dibe vurması, beni hem yeni arayışlara sevketti hem de düşündürdü... Dostların yazdıklarından bir şeyler üretebilirmiyim, bir şeyleri diğerlerine ekleyerek yeni bir şeyler ortaya çıkarabilirmiyim diye bayağı uğraştım.
Bir hafta önce 60 sayfaya ulaşan "paragaf" bir hafta sonra 15 sayfaya düşüyorsa bu işte bir yanlış var demektir.
Beni izleyen dostlar bilir, ben bunun kavgasını iki seneden beri veriyordum.
Sitemiz yönetimi, site adına daha ne yapsın. Gerekli desteği ve yetkiyi bölüm sorumlularına verdi.
Denetim yapmadı derseniz doğrudur. Aksayan bölümlerde gerekli revizyona ve görev değişikliğine gitmemiştir. Bu doğrudur ama aksama yönünde ki tek engel değildir.
Arkadaşlar,
Amme hizmeti yapmak çok zordur. Kaldı ki işin sonunda yöneticilere madalya falan vereceğimi de yoktur. Bir ücret falan da almıyorlar.
Sıkıntı nerede derseniz.
Sıkıntı, bölüm yetkililerinin yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmamalarından kaynaklanıyor. İsim vererek hiç birini kırmak gibi bir niyetim yoktur. Ama sadece sorumlu oldukları sayfaya en son ne zaman uğradıkları bakılırsa her şey ortaya çıkar.
Diğeri ise , sitemiz içerisinde çok fazla bölümler var. Veya farklı amaçlar için düşünülmüş ama zaman içerisinde amaç dışı kullanılan veya hiç kullanılmayan veya yanlış kullanılan bölümler var.
Üye kayıtlarına bakmak bile istemiyorum. Yönetimin bu yükü daha ne kadar taşıyacağını da merak ediyorum. Derhal üye güncelleştirilmesi uyapılmalı ve "biz kaç kişiyiz" bilinmeli.
Arkadaşlar,
BU ANLAMDA SİTELERİN, BAŞARILI OLABİLMELERİ İÇİN İLERİYE DÖNÜK MESAJLARI OLMALIDIR. BİRİSİNİN SİTEMİZE İKİNCİ KERE GELMESİ İÇİN ONA BİR ŞEYLER VERMEMİZ LAZIM.
"Paragaf artık "tanışma kaynaşmanın" gece versiyonu olmuştur. Atışma zaten baştan beri yanlış temeller üzerine konmuş ve artık bitme noktasına gelmiştir. Türk edebiyatında veya halk edebiyatında veya yöresel etkinliklerde böyle bir atışma örneği yoktur. Resim albümü mü mübarek.
"Tanışma kaynaşma" ise metorololi bülteni sanki. Bu bölüm bu amaç için buraya konduğunu zannetmiyorum. Bu bölümde konuşulanlar "bir sohbet odası" şeklinde düşünülür dü... Hala da düşünülebilr.
Bir şeyler yapmamız lazım ama ne...
Bununla ilgili bir genel görüşme açılmalıdır. Mesela bu haftaki paragafta veya yönetimin belirleyeceği bir tarihte genel bir görüşme açılmalıdır. Herkes fikrini söylemelidir.
ÖZELLİKLE GENÇLERSDEN RİCAM,
KULLANDIĞINIZ KELİMELERE DİKKAT EDİNİZ. ÖYLE BİZE VE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE YAKIŞMAYAN YILIŞIK VE SEVİYESİZ KELİMELERDEN LÜTFEN KAÇININIZ.
slm. mrb gibi kısaltılmış kelimeler şımarıklığı ve saygısızlığ çağrıştıran bir hitap şekli olduğunu ve bunu birden fazla insanın okuycağını lütfen biliniz
ÖNEMLİ,
SİTEMİZDE ÇOOOOOOOK İNSANA DEĞİL KALİTELİ İNSANA İHTİYAÇ VARDIR. BU MAANADA HERKES KENDİ KONUMUNU BELİRLESİN VE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN
Bu konuya tekrar döneceğim.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Oca 26, 2009 10:27 am

Sevgili üstadım yazdıklarının altına aynen imzamı basıyorum.Ancak fazla birşey yazamıyacağım.Şu an kafam yoğun o nedenle sakin bir ortam bulursam inşallah yazmaya devam edeceğim.Bazı işlerim için bugün köye gideceğim.İnşallah dönüşümde detaylı görüşme yaparız.Her şey gönlünce olsun.Selam ve sevgilerimle Allah'a emanet olunuz...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal Oca 27, 2009 7:18 pm

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE NEDEN SALDIRIYORLAR
(trakya-med. inceleme)

1- Bill Clinton Mayıs 1997’de “Yeni Bir Yüzyıl İçin Ulusal Güvenlik Stratejisi” adı verilen belgeyi imzaladı. Belgenin özü “ABD çıkarlarına dayanan ekonomik milliyetçiliğin” , gerekirse silah gücüyle dünyaya egemen kılınması üzerine bina edilmişti. Aynı belgede Türkiye ve bulunduğumuz bölge ile ilgili şu cümleler yar aldı “...iki yüz milyon varillik petrol rezerviyle Hazar Denizi bölgesi (Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kafkasya, İran, Kuzey Irak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu) dünyanın artan enerji talebini karşılamada önemli bir rol oynamaya adaydır... Kendi petrol kaynaklarımız tükeneceğinden bu bölgedeki kaynaklara ulaşmak, ABD’nin yaşamsal çıkarlarından biridir...”

2- Bölgedeki dinamiklerin ve ABD’nin tavrının değiştiğini düşünen Türk Genelkurmay’ı, 1997’de “Milli Askeri Strateji Konsepti’ni (MASK)” değiştirdi ve “aktif güvenlik politikası, bölgenin bağımsızlığı, TSK’nın modernize edilerek bağımlı olduğu noktaların tespit ve iyileştirilmesi” gibi dinamiklere farklı bakmaya başladı. Bu değişim aslında “Ortadoğu’da yerleşme” derdini yavaş ortaya döken ABD’nin ne yapmak istediğini “ilk algılayan yapı” olma özelliğinden kaynaklanıyordu.

3- MASK’ın değişmesi ABD’yi herkesten fazla rahatsız etti. ABD, TSK’nın “bölgede barışçıl merkezli bir yapıya sıcak bakmasından ve kararların Brüksel veya Washington yerine Ankara’dan alınmasından” ciddi anlamda rahatsız olmuştu. Ayrıca MASK’ın ABD’ye danışmadan değiştirilmesi “eleştiriliyor” ve şu ifade kullanılıyordu “...Türkiye’nin bölgede bağımsız bir güvenlik faktörü olarak güçlenmesi ve artan askeri gücü, bölgedeki istikrarsızlığı artırmaktadır...”

4- Aynı dönemde yazılan sorgulamaya yönelik ABD makamlarının raporlarında “Türkiye’nin 2015 yılına kadar alacağı tavrın ve ülke içindeki gelişmelerin” ABD’nin “ana çıkarlarının” bulunduğu Büyük Ortadoğu bölgesinde belirleyici olacağı belirtiliyordu...
5- Bütün bunlar olurken Türkiye 1999-2001 arasında tarihinin en büyük “finansal manipülasyonu” ile karşı karşıya kaldı. 57. Hükümet “pasifize” edilip Kemal Derviş’e teslim edilirken, koalisyon ortağı partiler siyasi dinamik içinde eridi. “Türkiye’nin değerlerinin tasfiye edilmesi süreci” başladı.

6- “TBMM’den geçmeyen tezkere” ve TSK’nın ABD’nin istekleri doğrultusunda “Büyük Ortadoğu Projesi’ne” (BOP) dahil edilememiş olması Okyanus ötesindekileri daha da kızdırdı. 2004 yılının Nisan ayında BOP’u anlatan ABD Dışişleri Bakanı Colin Powel “...Irak Türkiye, Pakistan ve diğer İslam Cumhuriyetleri gibi bir İslam Cumhuriyeti olacak” dedi.

7- Ortadoğu ve Orta Asya’da “kendi amaçları doğrultusunda” TSK’yı “tasarrufu” altına almak isteyen sadece ABD değildi... Avrupa Birliği (AB) de aynı amaçta birçok giriş yaptı ve maalesef kağıt üstünde bazı kazanımlar elde etti... Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül (bu arada hatırlatalım bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı adayı) 2005 yılında AB Savunma Bakanları Konseyi toplantısına katıldı ve “[u]Türkiye’nin AB muharebe gruplarında” yer almasını öngören anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşmaya göre Türkiye, karar mekanizmalarında yer almayacak ama “AB’nin herhangi bir bölgedeki olaylara müdahale etmesini” sağlamak amacıyla oluşturulacak yapıya “güç” verecekti.[/u]
8- Türkiye’de “ılımlı din devleti” kurmak isteyenler, Sorosçular, rejimle “düellosu” olanlar ve devlet düşmanı eski “bazı fraksiyon mensupları” yukarıdaki dinamiklerle eşzamanlı harekete geçti ve TSK’ya “saldırı” da yerlerini aldı.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal Oca 27, 2009 7:38 pm

İbretlik

Kanuni Sultan Süleyman, sarayın bahçesinde ki armut ağaçlarını kurutan karıncaların öldürülebilmesi için Şeyhülislam Ebussuüd Efendi'den aşağıdaki beyitle fetva istedi,

Dırahta ger ziyan etse karınca
Zarar varmıdır anı kırınca

(yani, ağaca eğer karınca zarar veriyorsa, önuı öldürmeye fetva var mı
Şeyhülislam da beyitle cevap verir.)

Yarın Hakk'ın divan'ına varınca
Süleyman'dan hakkını ister karınca...
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön ŞAİRLERİMİZ VE ŞİİRLERİ