MUHARREM DURGUN-ÜÇÜNCÜ ÖĞRETMENİMİZ

Bu bölümde butun köyülerimize ve sitede bulunan uyelerimize yer verilecektir.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi

MUHARREM DURGUN-ÜÇÜNCÜ ÖĞRETMENİMİZ

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Kas 05, 2007 10:22 pm

Resim
1962-1987 yılları arasında Şahinkaya 1 ve Şahinkaya 2 İlkokullarında öğretmen ve yöneticilik yapmıştır. Şahinkaya 2 İlkokulunu kuran müdürdür. Bir çoğumuzun öğretmeni, mevcut ve emekli bir çok öğretmen ve değişik meslek gruplarında yetişmiş insanın öğretmenidir. Bir dönem köyümüzde muhtarlık görevini de yürütmüştür. İlerleyen yaşına rağmen heyecanından bir şey kaybetmemiştir. Nazik mütevazi ve faydalı bir hayat yaşamıştır. 74 yaşında olup köyde ve kışın Trabzon'da yaşamını sürdürmektedir. Kendisine uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Sal Kas 06, 2007 10:35 am

Muharrem Hocamdan okumuşuz.Muharrem Hocamın ellerinden öper,Sağlıklı,Sıhhatlı nice yıllar diliyorum
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Kas 07, 2007 11:47 am

:arrow: Muharrem Hoca,

İlkokulda bize öğretmenlik yapmıştır,,, Onun ve bizim kadersizliğimiz ki okul yok, önce Kadeliyonun evinde,sonra koftalıda ismini unuttuğum birinin evinde,sonunda da Lazkıranda Amerikan barakasında bize öğretmenlik yapmış olan Muharrem Hocanın o yıllara ait şüphesiz çok hatıraları vardır... Lazkıranda 1964-1965 yıllarında 4 ve 5. sınıfı barakada okuduk.. O yıllarda sınıf öğrencilerinin resimlerini bir tabela yaparak öğretmenlerin oturduğu küçük bir odaya asmıştı Muharrem Hoca... O resim şimdi aranıyor ! Ama bir türlü elime geçmedi..

Daha çok hatıralar var ama,,,,,,,,,

Hatta Çaykara Ortaokulunda da Müzik derslerimize gelmişti...

Anlıyacağınız bize emeği çok olan Muharrem Hocayı saygıyla selamlıyorum, daha nice yıllara diyorum..Hiçbir zaman ona saygısızlık yapmadım şükür,yapanlara da kızmışımdır... Karşılaştığımız zaman mutlaka kendime çekidüzen vermişimdir...

Buralara Muharrem Hocamı taşıyan Sami Ayan'a da sonsuz teşekkürlerimi sunarım....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Kas 07, 2007 12:12 pm

Muharrem Hocama, saglikli ,sihhatli nice yıllar diliyorum...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Kas 07, 2007 6:32 pm

Saygıdeğer öğretmenim için içimden çok şey yazmak geliyor.İlerleyen yaşına rağmen performansından hiçbir şey kaybetmemiş olması bizlerin çok daha çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor.Saygıdeğer öğretmenim İbrahim İbrahimağaoğlundan sonra ikinci öğretmenim O'dur.Bize yeri geldiğinde hala öğretmenlik yapmaya özen gösteriyor.Emeğinin karşılığını verebildiysek ne ala.
Onun müzik yeteneği şu an bana ilkokul sıralarında öğrettiği ,Dağ başını duman almış ve İzmir dağlarında çiçekler açar şarkılarını hatırlattı.Öğretmenimizin önemli bir kişiliği daha vardı.Hatırlar mısınız bilmem O,Çaykara'nın Kurtuluş günlerinde hep Milis Kuvvetleri komutanlığı görevini yürütürdü.Böyle bir şahsiyet bize asker olmanın güzelliğini de öğretmiştir.
Değerli öğretmenime sağlıklı uzun ömürler diler saygılarımla ellerinden öperim...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Kas 07, 2007 6:36 pm

Yukarıda yazdıklarım biraz aceleye gelmiş olacak ki sehven şarkılar diye bahsetmişim.Oysa onlar birer marş idi değil mi?Yanlışımdan dolayı özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Dilek Aydınlı » Prş Kas 08, 2007 10:41 pm

Bu sayfada olmayı kesinlikle hakeden bir isim.Uzun zamandır bu sayfayı bekiyordum.Dayımı anlatmaya kelimeler yetmez.Köyün öğretmeni,müdürü,muhtarı,köyde tüm öğrencilerin velisi...Beş dakika bile yerinde duramayan dayım hiçbirşey yapamazsa zarfları dolduru boşaltır,caykaradan geldiğinde daha içeri bile girmeden gazetesi koltuğunun altında kapının önünü süpürür,ayakkabıları düzeltir,eğer sinirliyse bulaşıkları selesinden raflara dizer(bu arada bize fırçayı basar),dediğim gibi anlatmakla bitmez,çayır kesmeye kravat takıp giden başka biri daha varmıdır...Sevgili dayıma Allah uzun ömür versin,
Kullanıcı avatarı
Dilek Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Cum Kas 09, 2007 8:02 am

Hocama Muharrem Durguna uzun sağlıklı ömürler dilerim. Beni okutmadı fakat okuduğum dönemde okulun müdürüydü. Her karşılaştığımızda obize biz ona halhatır orarız. Mutevazı kişiliği ile seviliyor.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Kas 10, 2007 8:28 am

Guler yuz,tatli bakis onda deger kazaniyor.
O guler yuzu ve tatli bakislari ogullarina da miras birakti.
Fosiyanin Yildiz UYGUN u.
Ellerinden opuyor saglik, selamet diliyorum.

Selamlar
Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Ara 10, 2007 11:26 am

:arrow: Evet Adnan,

Eskiden öğrenciliğimizde ve öğretmenliğimin ilk yıllarında her nedense Marşlar çok söylenirdi...

-Çanakkale içinde vurdular beni,
-İzmir dağlarında çiçekler açar,
-Eskişehir,
-Hoş Gelişler ola,Mustafa Kemal paşa,
-Dağ başını duaman almış,

Akılma şu an gelenler,,,,,,,,

Bunlardan "Hoş Gelişler Ola,Mustafa Kemal Paşa" marşını Muharrem Hoca çok söyledirdi...

Muharrem Hocanın ortaokulda müzik derslerine de gittiğini yukarıda söylemiştim...

-Yine o günleri hayalimde bir defa daha yaşamış oldum...İnanın bir hoş oldum...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Raif Güvercin » Sal Şub 12, 2008 10:49 am

Sayın Hocama Saygı ve Hürmetlerimi sunarım.Bize vermiş olduğusözü(Gökçeada ziyareti) Bu yazın İnşallah Gerçekleştirmesi umuduyla saygılar sunuyorum
Raif Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön KÖYLÜLERIMIZ VE ÜYELERIMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir