Beklentisiz insan Mehmet ATAMAN

Bu bölümde butun köyülerimize ve sitede bulunan uyelerimize yer verilecektir.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi

Beklentisiz insan Mehmet ATAMAN

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Cmt Eki 20, 2007 9:36 pm

Resim
Eski kazak beylerine verilen bir isimmiş ataman, fakat sadece kazakıstanda değil hemen yanıbaşımızda geleneğin modern çağa tanıklığını yapan bence bir donemın son temsilcisi , ahilik teşkilatının son müdavimi ve beklentisizliğin güzel bir örneği olarak kabul ettiğim mümtaz ve muhterem Mehmet Ataman amcanında bu sitede olması gerektiğini düşünüyorum. Yaz aylarında memlekete gittiğimde mutlak bir kaç akşam oturma imkanı bulurum kendisiyle, bir ömrün ıkıncı baharını yaşayan mehmet amcayı koyde yaşayan hemen herkes amme hizmeti denilebilecek her aktivitede en ön safta ve herhangi bir beklentiye girmeden 'ene' yi 'nahnü'ya çevirmiş örnek bir insan olarak bulur. yol açılmasında arazı vermeyen birisi olsa arabuluculuk vazifesini üstlenir. Köyün suları kesildiğinde kazma kürek elde işçi vazifesini, ev yapılacağı zaman keser piski elde bir usta vazıfesini alır ve işini hakkıyla yerine getirmeye çalışır. Mert haşin aynı zamandada kadirşinastır. Hatırladığım kadarıyla Rahmetli Cengizin çekindiği ender insanlardandır. Hak karşısında ve halk karşısında hep en derin düşünen ve hareket eden bu kıymetli insanı siz kıymetlı hemşehrilerime hatırlatmayı bir vazife telakki ettim. Allahtan kendisine uzun ve hayırlı ömür diliyorum.
Ne demiş şair: Uslübü beyan, aynı ile insandır.
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 21, 2007 10:47 am

-Sevgili Mechul,
Bu paylaşımın için çok teşekkür ederim,,,,,,
-Mehmet Ataman abimizi çok iyi tanıttınız.Ben yakınen tanımadığım için bir şey diyemiyorum...Ama senin anlattığına göre mükemmel bir insan... Ne mutlu ona....
-Bir resmini de koyabilseydin tanımayanlar görmüş olurdu...Ben belkide tanıyorum ama,,,,,,

-Bir de "Mechul" artık gerçek kimliği ile sitede olsun,,,,Bu benim kaçıncı çağrım sana,,, Acaba seninle yüzyüze görüşmüşmüyüz ?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

w

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Pzr Eki 21, 2007 8:37 pm

merhaba muzaffer amca siteye resim eklememistim cunku bende yoktu, sağolsun benı uye yapanlar eklemışler ve gayette guzel oldu. sızınle hala gıyabı tanışıyoruz vicahi tanışma henuz gerçekleşmedi. nasip kısmetse yüzyüzede görüşürüz.
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 21, 2007 9:16 pm

:arrow: Merhaba Mechul,
Resmi eklediğin için teşekkür ederim,,,,
Keşke kimliğini de yazsaydın da benim kafamdaki bu belirsizliği giderseydin,, Neyse sağlık olsun,,,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Eki 22, 2007 1:45 pm

Evet Mechul Mehmet amcaninda bu sayfada yer almasi gerekirdi hakliisn eline saglik..

Mehmet amcayi cocuklugumdan hatirliyorum kendisi Almanyada yasiyordu o donemler, her izine geldiginde evimizin onunden gecerken mutlaka durur bizlere seker veriridi, guler yuzunu hic bir zaman unutmadim, allah ona uzun omurler versin...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Cum Eki 26, 2007 8:18 am

Allah daha uzun ömürler versin......
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cmt Kas 10, 2007 11:33 pm

Hacı dedeme Allah uzun ömür versin
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Ataman » Prş Oca 03, 2008 3:39 am

çok teşekkür ederim meçhul diyecem e adını bilmiyorum dedemi bukadar iyi tanıyan bir insanın adını bilmek isterdim. neyse ellerine sağlık allah razı olsun
Kullanıcı avatarı
Hasan Ataman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzr Oca 06, 2008 6:19 pm

gerçekten de anlattığınız gibi. ender insan tiplerinden biri allah uzun ömürler versin mehmet amcaya.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Selim Köseoğlu » Çrş Şub 13, 2008 8:42 am

sayın mechul arkadaşım çok çok güzel bir konuya temas ettin.Hacı Mehmet Ataman gerçekten muhterem bir insan.bababım (Ahmet Köseoğlu) çok yakın arkadşı hem gurbet hemde çocukluktan beri samimilerdi.Haci Mehmet Ataman feğmenos dan geçmek istemediğini duydum.Sebebine gelince rahmetli babamın mezarı yol kenarında bilenler bilir babamın mezarını görünce dayanamıyor çok üzülüyor.Bende çocokluğumdan beri tanırım Hacı Mehmet Ataman'ı 2007 yazın da yaylaya gittim zorla evinde akşam misafir etti bizi Allah ondan razı olsun.Onu kelimelerle ifade etmek çok zor Allah hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürler versin
Selim Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Çrş Şub 13, 2008 10:46 am

Allah böyle insanlara uzun ömürler versin.....
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön KÖYLÜLERIMIZ VE ÜYELERIMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir