NECDET DURGUN

Bu bölümde butun köyülerimize ve sitede bulunan uyelerimize yer verilecektir.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi

NECDET DURGUN

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzr Ara 11, 2005 12:31 pm

Resim

Necdet Durgun eliyle
Caykara/TRABZON

Evet bu adrese postalanmis sizce kac tane mektup var?
Cevabini bulmak zor ama "binlerce" cevabi da pek yanlis olmaz.

Bir dukkan dusunun
-hem postahane olsun
-hem banka olsun
-hem kargo olsun
-hem cayhane olsun
-hem mescit olsun
-hem saglik ocagi olsun
-hem arzuhalci olsun
-hem bekleme salonu olsun
-hem taxi duragi olsun
-hem abdest hane olsun
-hem de bir surusey olabilsin.

Evet bizim eski Caykara eczanemiz ve Eczacimiz Necdet Durgun boyle bir yerdi ve boyle biriydi.
Hic kimse ordan istedigi bir seyi almadan geri donmedi.
Hatta orda emanetci olaran duran herkes bu konuda da tenbihliydi.
Simdi cogumuzun bile yapamayacagi seyler bir cirpida yapilirdi.
Necdet tansiyonumu ya olc!
Necdet basim agiriyor bir hap ya ver!
Necdet midem yaniyor bir sey ya ver!
Necdet bunu bizim usak okuldan cikinca alacak
Necdet bir cay ya soyle!
Necdet bana mektup varmi?
Necdet bana biraz harclik ya ver!
Necdet on lira lazim!
Necdet habu receteyi ver sonra veririm!
Necdet vakit geceyu hau arkada kilayim!
Necdet habu kiz araba kalkana kadar burda beklesun!
Necdet yukarki sura bir araba ya yolla!
Necdet Nufustan bir suret alda bana yolla!
Necdet habu marklari ya kasana koy dursun kaybolmasin!
Necdet habu bilezukleri kasana ya koy!
Necdet para toplayuruk biraz para ya ver!
Necdet bizum karinun karni agiriyor ne dersin?
Necdet atesume ya bak!
Necdet muhtar nerdedur?
Necdet doktor nerdedur?
Necdet filanciyi gordun mi?
Necdet ................

Butun bunlari soruyor veya istiyorsunuz
Ve bunlarin hic birine olumsuz bir cevap almiyorsunuz.
Paraniz altinlariniz yillarca kasada hic el degmeden saklaniyor.
Bes dakika icinde ufak bir cek-up ta yaptiriyorsunuz.
Bankamatik gibi istediginiz parayida cekiyorsunuz.
Mektuplarinizi ve emanetlerinizi aliyorsunuz.
Ve daha sayamadigimiz nice seyleri orda hallediyorsunuz.

Nedersiniz Necdet DURGUN a ustun SUR nisani verelim mi?
En son İlyas Hasret Uygun tarafından Cum Ağu 25, 2006 8:07 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Özer » Sal Ara 13, 2005 7:15 pm

Necdet DURGUN namı diyar Necdet amca. Şahinkaya köyü için çok ayrı bir değer bence 80 li yılların köy adına herşeyi

Bülent ÖZER

Saygılarımla...
Bülent Özer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Çrş Ara 14, 2005 8:43 am

Bence namı diğer Necdet Hoca.
Saygılarımla...
En son Coşkun Şahin tarafından Çrş Mar 08, 2006 1:59 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Kırmaz » Çrş Ara 14, 2005 12:29 pm

Evet Hasret Abicim,

Syn Büyüğümüz Necdet DURGUn abimizin hakkı gerçekten köylü olarak ödenecek gibi değildir.O ne siyasi olarak nede düşünce olarak hiç kimse için ayrımcılık yapmamış ve herkese yukarıda anlattığın konularda yardımcı olmultur.

Bu durumda şu an orda olmamakla beraber aynı işleri yapan Kuyumculuk yapan Hasan EREGEN abimiz.
Kendilerinede buradan saygı ve segilerimi sunarım.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Kırmaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Kırmaz » Çrş Ara 14, 2005 12:33 pm

Karizmatik simalardan işte sizlerte biri..

Rahmetli Ahmet KAZANCI diğer adıyla (KARĞA);

Kendisi encok yaylaya kamyonla cıkımlarda isim yapmıştır ve onunla yaylaya gitmek tam bir macera idi.Rahmetli yaylaya 1 günde gitmeyi ne kendi istemiştir ne de kullanmış olduğu araçlar o yüzden onunla beraber yaylaya gitmek en azında 3-4 gün almakata ve iyi bir macera ve anı hatırlarda kalmaktadır.Kendilerine Allahtan rahmet dileriz Yeri ve mekanı cennet olsun.Amin
Kullanıcı avatarı
Mehmet Kırmaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Çrş Ara 14, 2005 4:30 pm

Ne söylenebilirki.Aynı yerde olmasak bile ,varlığından herzaman çok büyük güç aldığım canım ağabeyim hepimiz için iyi ki varsın.Yaptıklarından hiçbir beklentisi olmayan ve herzaman mütevazi olan Necdet Durgun sana layık olmak o kadar zorki..
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Dr.Vahap Sever » Çrş Ara 14, 2005 7:43 pm

Hasret kardeşim Necdet abimizi çok güzel anlattın ve ona şur nişanı verelimmi diye soruyorsun.Ona her Şurlu daha doğrusu her Çaykaralı kalbinde yer veriyordur mutlaka en büyük nişan bu değilmidir zaten. Dilerim herkes biraz olsun Onu örnek alır. Selamlar
Dr.Vahap Sever

Mesajgönderen Köksal Ağaoğlu » Prş Ara 15, 2005 5:13 pm

Necdet Durgun deyince benim aklıma çocukluktan kalma izlerle; Okumuş, okumanın yanında üniversite bitirmiş olması, hem de İstanbul’da ve Eczacılık Fakültesi; ulaşılması zor gelirdi ve çocukluğumdan beri Necdet abi başarılması çok zor işleri başarmış bir insan olarak yer etti kafamda…

Yakışıklı, güleç yüzlü, nazik insan..Konuşması düzgün, birikim sahibi, yöremizin geçmişine muhabbetle yaklaşan, iyi horon oynayabilen...Yine çocukluktan aklıma kaldığı kadar çünkü doğruluğunu teyit ettirmedim. Boğaz köprüsünü Orhan Durgun, İlhan Durgun ve ismini hatırlayamadığın bir gurupla horonla geçtiklerini yada açılışında horon yaptıkları gibi bir şey hatırlıyorum. İlginç gelirdi, horon oynamasına imrenirdim ..unutmamışım..

Necdet abinin en önemli, hemen herkesin takdir ettiği ve imrendiği özelliği; hasta, taziye, cenaze ziyaretleridir. Duyduğu hastaya, cenazeye, tazizeye gitmediğini duymadım. “Necdet Durgun ziyaretime geldi.” “Necdet Durgun taziyeme geldi” “Necdet Durgun cenazemize geldi” sözlerini çok sık duyarız. Biri dese: “Necdet Durgun cenazemize/ taziyeme / ziyaretime gelmedi”. Hemen savunmaya geçeriz : “Kesin duymamıştır yoksa gelirdi, öyle şey olur mu?, imkanı yok”

Necdet abi ülke geleceğiyle ilgili samimi endişeler taşıyan aktif bir insan. Çocukluğumda siyasi olarak uzak bulurdum kendisini ancak köyümüz adına bir çok noktada da güvence olarak hissederdim. Müşterek akrabalarımızdan dolayı da akraba olarak görürüm…Doğrusunu isterseniz şu anki siyasi çizgisine katılmadığımı , geçmişte hissettikleri zannettiğim siyasi endişeleri şu an kendime daha yakın bulduğumu ifade ederek sağlık, mutluluk dolu nice yıllar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Köksal Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Ara 15, 2005 5:38 pm

Necdet Durgun konusuna bir sey eklemek istiyorum.
Vaktiyle bir dag yuruyusu sirasinda soyledigi sey kulagimda kupedir.

"Kimseyi ayrintisi ile tanimaya calismayacaksin"

Dogru bir soz cunku:
ayrintiya girildigi zaman yok oyledir yok boyledir derken iliski kotu bir zemin uzerine oturtuluverilir.
Sonuc dedikodu o oyle su boyle.
Ayrica bu ayrintilar baska birinin yaninda soylenirse bunun sonucun da olusan sey:
Fesatlik.
Buda herkesin kulagina kupe olsun.
Kimseyi ayrintisi ile tanimaya gerek yok.
Herkes iyidir.
Herkes guzeldir hostur vesselam...
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

s

Mesajgönderen Murat Nuri Ağaoğlu » Cum Ara 16, 2005 7:44 am

koylusu olarak gururlandigimiz bir sahsiyet Nejdet abimiz.Hasret abinin dedigi gibi cokyonlu bir esnaflik ve insanlik timsali.
Istanbulda okumasina ragmen yoreden hic kopmamasi da ayri bir meziyeti.esi sevim hanim cok sevdigim fen bilgisi hocam.Necdet abinin arkasinda her zaman bir destekci olarak durabildigine inaniyorum.
Nejdet abi Trabzona tasindiktan sonra caykaradaki boslugu cok derin bir sekilde hissedildi ve hissediliyor..
Kullanıcı avatarı
Murat Nuri Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Murat Koskor Uygun » Pzt Ara 19, 2005 8:34 pm

Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insan, Necdet Abi. Hasret abinin yazdığı hemen hemen bütün özelliklerini bir anda gözümde canlandırıp Necdet abiyle bütünleştirdim, çok da uyumlu oldu. Hiç bu kadar özelliği bir kişi üzerinde yoğunlaştırmamıştım. Harika bir kişilik ve harika bir tasvir. Elleriniz dert görmesin.
Kullanıcı avatarı
Murat Koskor Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

NECDET DURGUN

Mesajgönderen Hasan Sever » Sal Ara 20, 2005 3:19 pm

Hasret bey kardeşim Necdet durgunu bu site taşıyarak onun yaptıklarının boşa gitmemiş olduğunu gösterdin.tşk ederım. Obir efsane,obir karizma,obir veli, onu siz bana sorun.
Kullanıcı avatarı
Hasan Sever
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Sal Ara 20, 2005 4:46 pm

Selamlar.Günlerce düşünerek bu yazıyı yazmağa karar verdim.Aslında yazı yazmakla doğrumu yaptım hala bilmiyorum.Necdet ağabinin bizim yaş gurubu için kişiliği ve sade yaşamıyla örnek alınacak insanların başında geleceği kuşkusuzdur.Bir şekilde hepimizin hafızasında iz bırakacak nasihat ve görüşleri mevcuttur.Bütün bunlara rağmen ben bu dosyanın açılması taraftarı değilim.Şöyleki;Birincisi halen sağ olan insanların hakkında bu tür yazılar yazmak ne kadar etiktir.Ben inanıyorum ki bu işe karşı gelecek insanların başında Necdet ağabi gelir.İkinci olarak bazı insanlar bu işe gönül koyabilir.Çünkü kendisi için yazı yazılmasını isteyebilir.Üçüncüsü Siteye üye olupta yazı yazmayanlar hoş karşılanmayabilir.selamlar
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Köksal Ağaoğlu » Sal Ara 20, 2005 9:39 pm

Sevgili İlkay samimi endişelerine şöyle itiraz ediyorum:
1- Bi şekilde arkadaşlarım ve ben "Karizmatik Kişilikler"e yazdık, bütünüyle olmasa da alınan tepkilerin müspet yönde olduğunu gördük. Dolayısıyla devam edilebilinir yazmaya..
2-Halen sağ olan ve hakkında yazılmasını aklımıza getirdiğimiz insanların sağlığında yazmak ne kadar etikse, öldükten sonra da yazmak o kadar etiktir. Yazdıklarımızın yalakalık ve menfaat karşılığı olmasına imkan olmadığına göre; sağlığında yazılmasının daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Ismarlama yazı yazmadığımıza göre buna Necdet abi veya yazılacak olan başkaları niye karşı çıksın ki?
3-Bu işe gönül koyacak kişiler olur ve yazılması gerektiğine kanaat getiren kim olursa yazabilir ve buradaki insanlar da gerekli katkıyı yapar diye düşünüyorum..Ayrıca bazı hasletler emekle kazanılıyor ve bu emeğin karşılığının bu dünyada da başkalarınca takdir edilmesi o kişilere- onlar bunu direk istemese de - mutluluk verecektir. Bunu neden esirgeyelim sevdiğimiz, örnek aldığımız, takdir ettiğimiz insanlardan.
4-Siteye üye olan arkadaşlarımızın yalnızca bu bölüme değil, diğer alanlarda da yazmamaları hoş karşılanmıyor. Yani konuyla ilgili bir cümle kurmaktan da mı acizler?
5-Bu başlık diğer başlıklar gibi site üyelerinin, kullanıcıların dikkatini, iştirakini artırabilmek adına yapılmış, düşünülmüş.
5-Seni tenzih ederek ve hassasiyetini anlayarak aklıma şu geldi: Bazan öyle konularda hassasiyet gösteriyoruz ki asıl hassasiyet göstermemiz gereken konuları es geçtiğimizin farkına bile varamıyoruz. İnsanlar öyle temel konularda ( özellikle sosyal,ekonomik,kültürel ) acılar çekiyor ki, bizler suni konu ve hassasiyetlerle bu meseleleri gündemden kovuyoruz.
Futbol ve eğlenceye gösterdiğimiz hassasiyeti, kafa yorma işini, insanların başka hangi hassasiyetine karşı aynı duyarlılığı, ilgiyi gösteriyoruz?..Bence biraz da bu soru üzerinde hassasiyet gösterelim..
Yanlış anlamayacağını umarak sevgi ve selamlarımı sunarım..
Kullanıcı avatarı
Köksal Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

İz Bırakanlar

Mesajgönderen Vahap Sever » Çrş Ara 21, 2005 9:31 am

Saygıdeğer arkadaşlarım naçizane bir önerim olacak. Karizmatik kişilikler adı altında sürüp giden yazılar çok güzel. Ancak karizma anlam olarak bu kişilikleri ifade edemez en iyisi biz bunlara ''İz Bırakanlar" diyebilirmiyiz.
Saygı ve sevgilerimle........
Vahap Sever

Sonraki

Dön KÖYLÜLERIMIZ VE ÜYELERIMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir