SAİT KAMİL DUMAN

Bu bölümde butun köyülerimize ve sitede bulunan uyelerimize yer verilecektir.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi

SAİT KAMİL DUMAN

Mesajgönderen Osman Aksakal » Çrş Mar 22, 2006 11:05 pm

şahinkaya koyunde ve ülke genelinde onu tanımayan yoktur herhalde... karizma desen onda 8) ... şıklık desen onda... :roll: .... koyun en kıdemli şahıslarından... ben bunları o dedem diye soylemiyorum... :shock: ... bence o başlı başına bir ekol yahuu...

burda özellikle öğrencilerinden hikayeler dinlemek istiyorum.....
Osman Aksakal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Pzt Mar 27, 2006 7:31 am

Sait Kamil DUMAN çaykaraya damgasını vuran öğretmenlerin başını çekmektedir kuşkusuz. Olumlu olumsuz yanlarıyla. Benim en çok sevdiğim yönü son derece adil oluşuydu. Hatta adil olmasından daha öte başkalarına yaptığından fazlasını kendi çevresine yapmasıydı. Dayak atılacaksa ilk önce kendi çocuklarına, Kötü puan verilecekse ilk kendi çocuklarına vs. Sait Kamil DUMANla ilgili bir sürü anı var...

Yanılmıyorsam orta 2 idi. Matematik dersinden sınav oluyorduk. Herkes ikili olarak sıralandı. En son altı kişiyi ayırdı ve 3 erli olarak en arkaki sıralara yerleştirip ve onlara dönererek kendi uslubuyla "Ora siz serbestsunuz ortak kağıt da verebilursunuz, birbirunuze da bakabilursunuz" dedi. Sait Kamil Hocama allah sağlıklı ömür versin. Kendisine saygılar sunarım
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Aksakal » Sal Mar 28, 2006 11:50 pm

bunu bana bi sohbette adını hatırlıyamadığım bi abi anlatmıstı...

bilenler bilir dedem onceleri herhalde kahvede oyunlar falan oynarmıs evede hep gec gelirmiş.. tabi annanemde ona hep kızarmış...

Yine bir gun dedem kahvede işi uzatmıs... sabah ezanları ile eve gelmiş, tabi ananem başlamıs ... falan fistan.. neyse ( oralar ozele girer herhalde.. :) ) dedem ananneme donmuş lan daha ne jkadar erken gelecem sabah vakti geldim demiş..mış ...muş...

abiler ablalar boyle hikayeler varsa sizlerde yazın...
Osman Aksakal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal May 02, 2006 4:11 pm

......Sait Kamil Hocaya,

....Onunla Kırıkhanda çalıştığı yıllarda tanışma fırsatı buldum.Şimdi geçmişe bakıyorum da iyiki tanışmışım diyorum.Fazla söze gerek yok.Onu çok iyi anlattılar.Ben sadece ona uzun ömür diliyorum.

...Selam ve sevgilerimi gönderiyorum........
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

iz bıraktı ama nasıl ?

Mesajgönderen Vahap Sever » Sal Tem 18, 2006 5:20 pm

Konu başlığı "iz bırakanlar". Evet Sait Hoca da bunlardan biri. Bazı arkadaşlarım en önemli özelliğinin adil olması yönünde fikir belitmişler. Bence adil olurken; teşvik etmek, yönlendirmek, özgüvenini artırmak, sevgi verebilmek gerekir. Sait Hocama saygılarımı sunuyorum.

Bu vesileyle ÇOK DEĞERLİ İLKOKUL ÖĞRETMENİM NAZIM GÜVERCİN'İN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM VE HAMİT TOPALOĞLU HOCAMI RAHMETLE ANIYORUM.
Vahap Sever
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Sal Tem 18, 2006 10:22 pm

Buradan; soframda, çocuklarımla beraber paylaştığım bir dilim ekmekte dahi emeği bulunan tüm öğretmenlerimin önünde saygı ile eğiliyorum.
"Çünkü biz öğretmenler, karşılık beklemeden sevenlerdeniz."

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Yusuf Ziya Duman » Çrş Tem 19, 2006 6:29 pm

Öğretmenlik gibi kutsal bir görevi en iyi şekilde yerine getiren ve Türkiye'ye bir çok başarılı insan yetiştiren bir insan, hepsi bir tarafa büyüğümüz...
Kullanıcı avatarı
Yusuf Ziya Duman
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş Tem 20, 2006 4:10 pm

her insanın yeri bir olmaz gönüllerde. beni matamatik dersinden sırtımda cetvel kırarak soğutan öğretmenim ile hayatın felsefesini öğrendiğim ismail şahin hocamı herzaman bir tutmuşumdur çünkü onlar görevlerini yapmaya çalışıyorlardı...
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şükrü Ağaoğlu » Prş Tem 20, 2006 5:03 pm

Binlerce insanımız tarafından paylaşılan bu sitede saygıyı hakmetmiş insanlarımızı yeni nesillere iyi bir şekilde tanıtmak ve aktarmak bizim görevimizidir. Saygılarımı sunuyorum.
Kullanıcı avatarı
Şükrü Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Zihni Özdil » Prş Tem 27, 2006 2:28 pm

Sayın hocamla hiç unutamayacağım iki hatıramı anlatarak bende bu değerli insanın özelliklerini biraz olsun bizim kuşaklara hatırlatmak istiyorum.
1.Bir gün sınıfta öğrencilerini tahtaya kaldırarak sözlü yoklama yapıyordu ,arkadaşlarımazdan Firdevs ÖZTÜRK hanım efendiyi Fizikten sözlü yaparken bizde ön sıralarda oturduğumuz için arkadaşımıza kopya vererek yardım ettik.Önce yanımdaki arkadaşımı tahtaya kaldırarak iki tokat vurduktan sonra oturmasını söyledi.Bende kurtuldum diye çok sevinirken hemen oğlum zihni tahtaya kalk dedi. Bende tahtaya kalktım bana birşey söylemeden kulaklarımdan tutarak ayağa kaldırdı ve biraktı.Sonunda ne olduğuna siz karar verin.(Kulaklarımdan bir ses geldi)
2.Değerli hocam bir gün beni sözlüye kaldırdı birinci ders bitti teneffüs'e çıktık ikinci ders devam ettik. Hocamın sorduğu 10 sorudan birinde biraz takılmıştım yerime oturdudğumda arkadaşlar benim kaç aldığımı sorduklarında .Önce size ne dedikten sonra 6 aldı dedi.Arkadaşlar olurmu en az dokuz veya on almalı dediklerinde ,konuşman 9-10 Allahın,7-8 Peyganberin ,5-6 benim bende en yüksek notumu ona verdim dedi ve işi bitirdi. Bu olay karşısında Bende FKB bölümünü bitirdim.
Bazı arkadaşlar yorumlarında korku ve şiddet üzerinde durmuşlar.Bence ozamanki değerli hocalarımıza olan saygılarımızdan kaynaklanan korku diye yorumluyorum.
Bu değerli hocamdan ve onun gibilerinden Allah razı olusun, onların sayesinde biz olduğumuz yerlere kadar geldik.Değerli Hocama vebizi okutan tüm şahsiyetlere saygı ve sevgilerimi gönderirken ellerinden öperim.Ölen hocalarıma Allahtan sonsuz rahmetler dilerim
Kullanıcı avatarı
Zihni Özdil
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

HACİ SAİT KAMİL DUMAN

Mesajgönderen Rıfat Taşkın » Pzr Ağu 06, 2006 4:29 pm

....Benim Hacı SAİT KAMİL DUMAN öğretmenden okumuşluğum yok.Ama benim köyümün yetiştirdiği kendine has özellikleriyle nam yapmış olan öğretmenlerden birtanesi.Kendisine saygı ve hürmet eder nice sağlıklı yıllar dilerim.
Rıfat Taşkın
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Tuğba Çalıkoğlu » Cum Ağu 11, 2006 10:44 pm

BİR EV DÜŞÜNÜN Kİ;

24 SAAT 5 YILDIZLI OTEL GİBİ HİZMET VEREN

BİR ÖĞRETMEN DÜŞÜNÜN Kİ;

24SAAT HİÇ BİR KARŞILIK BEKLEMEDEN ÖZEL DERS VEREN

VE BİR İNSAN DÜŞÜNÜN Kİ;

TANIDIK TANIMADIK HERKESİN YARDIMINA KOŞABİLEN

İŞTE BU EVİN SAHİBİ;
BU ELLERİ ÖPÜLESİCE ÖĞRETMEN
VE BU GÜZEL İNSAN

SAİT KAMİL DUMAN

BÖYLE BİR İNSANA DAHA DOĞRUSU EMEĞE YALNIZCA SAYGI GÖSTERİLEBİLİR DİYORUM.BÖYLE BİR İNSANIN DEDEM OLMASIDA BENİ AYRICA ONURE EDİYO.SENİ ÇOK SEVİYORUZ.ALLAH YOKLUĞUNU ARATMASIN UZUN ÖMÜRLER VERSİN.
En son Tuğba Çalıkoğlu tarafından Çrş Oca 02, 2008 10:06 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Tuğba Çalıkoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cevdet Durgun » Cmt Ağu 12, 2006 6:41 am

Yazan ve okuyan herkesin affına sığınarak yazıyorum;

Bir gönül işi olan öğretmenlikte, yöntem farklılıkları dışında, hepimiz; her öğretmenin "özünde iyi insan" olduğu düşüncesine sahibiz sanırım. Kaldı ki bu öğretmenlerimiz; bayrağı yetiştirdiği gençlere teslim edip, onların başarılarıyla gururlanıp, yapılanları takip ederek yaşamlarını devam etmektedirler. Onlar, bizler gibi; tartışan, konuşan ve anlaşan Şahinkayalılar'ı yetiştirdiler.

Sait Amca'ya ve onun aracılığı ile mutluluğu ve saygıyı hakeden tüm emekli öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum.
Kullanıcı avatarı
Cevdet Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Haşim Şahin » Sal Eki 31, 2006 5:40 pm

ÖNCELİKLE SAİT HOCAMA SEVGİ VE SAYGILARIMI YOLLAYARAK HOCAMLA OLAN BİR ANIMI SİZLERLE BAYLAŞMAK ISTERİM SAİT HOCAM MATEMATİK DERSİMİZE GELİYORDU YAZILIYA GIRDIK YAZILISINI ERKEN VERENİN YAZILISINI HEMEN OKUYORDU İYİ ÇALIŞANLAR HEMEN YAZILI KAĞITINI ALIP HOCANIN YANINA KOŞUYOR BİZSE DAHA BİRİNCİ SORUYLA BOĞUŞMAĞA DEVAM EDERKEN KEMAL ARKADAŞIMIZ HOCANIN ETRAFINI SARAN ARKADAŞLARI FIRSAT BİLİP BİZE GÜYA YARDIMCI OLMAK İÇİN OKUNAN YAZILI KAĞITLARINDAN DOĞRU CEVAPLARI CAKTIRMADAN TAHTAYA YAZARAK BİZE KOPYE VERMEKLE MEŞKUL OLURKEN SANKİ SAİT HOCAYA BİRİ SOYLEMİŞ GİBİ HABURAYI Bİ ACUN BAKALUM BİYASADA NEVAR NEYOK DEMEYE KALMADI KEMALI YAKALADI EE POKKİYEN ŞURLİLARDANDA HABOYLE HISIZ CIKARMI DEMEKLE BERABER KEMALA GİRİŞTİ SONRA BİZE GELİP YETER NE KOBYE ÇEKTUNUZ KAĞITLARI ALAYIM SİZE BUKADAR KOPYA YETER TABİ BİZ SEVİNDUK EN AZ ATI TANE CEVABI KAĞIDA GECURDUK BİRTANEDA BİZ DOĞRİ YAPTIYSAK ENAZ YEDİYİ KARANTİLADUK ARADAN BİR HAFTA GEÇTİ GEÇMEDİ YAZILILAR OKUNUYO HAŞİM ŞAHİN KAÇ BEKLİYOSUN GÜYA BİZDA ALAYLI ALAYLI HANİ YEDİYİ GARANTİLEDİKYA HOCAM BEŞ ALTI YA BOK YEMA BİR ODA SIFIRDAN DEMEZMİ ŞOK OLDUM İTİRAZ ETTUM GİTTUM KAĞIDUMİ TEKRAR BERABER OKUYORUZ BAKIYORUM ARTI OLACAK YERE EKSİ EKSİ OLACAK YERE ARTI KOYUŞUM BİRİNCİ SORUNUN CEVABI BEŞİNCİ SORUDA BEŞİNCİ SORUNUN CEVABI BİRİNCİ SORUDA ANLAYACAĞINIZ KARMAN CORMAN BİR KAĞIT DÖDÜ BANA E POKKİYEN KOPYAYI BİLE DOĞRİ CEKEMEDUN AMA HATA KEMALDAYDI O PANİKLE CEVAPLARIN SIRASINI KAÇIRMIŞDI BENİM İÇİN İYİ BİR ANI OLMUŞTU HOCAMLA HER GÖRÜŞTÜMDE ANLATIRIM BU OLAYI GÜLER HOCAMIN ÖMRÜ UZUN OLSUN ONUN DEĞERİ VERİLMEZ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİRİM.
Kullanıcı avatarı
Haşim Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön KÖYLÜLERIMIZ VE ÜYELERIMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir