Türk kanı pis kan Hrant Dink kahraman

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Çrş Oca 24, 2007 7:04 pm

Elbetteki burda kimse Ermenileri ,ermeni meselesini veya öldürülen kişinin düşüncelerini de savunmuyor.Elbette savunulacak ermeni meselesinden başka savunulacak her insanın olduğu gibi onunda güzel düşünceleri de vardır.
Biz Ermeni de olamayız Hırat Dinkde olamayız ve olmayızda .Ama önemli olan bu ve benzeri olaylarla kime ve kimlere hizmet etildiği ,kimlerin bundan kazanç sağladığıdır.Çok kolaybir şekilde provokasyona gelmemizdir.İşin aslını iyi bilmek gerektiğidir.Gereksiz yere yapılan bilinçsiz ve ucuz düşmanlıklarıher zaman çok pahalıya ödemişiz.

Ülke ve millet olarak bu gibi tuzaklara düşmememiz gerektiğini ,daha fazla gereksiz yere kullanılmamamız gerektiğini söylüyoruz.
En son Mehmet Aydinli tarafından Pzt Oca 29, 2007 6:22 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Oca 24, 2007 8:04 pm

"Hepimiz Hrant Dink'iz, herimiz ermeniyiz" lafını ne kadar takar oldunuz. Bunu diyenlerin neredeyse gerçekten ermeni olacağına inanır bir hale geldiniz, hatta Hrant Dink olacağına. "Tövbe olmam", " allah korusun ben olmam" Türk doğduk Türk ölecez falan filan... Arkadaşlar bu lafları dinleyen akılllı her Türk "yav bunların Türklüğünde bir arıza var heralde" diye düşünür. Yoksa böyle duygusal bir ortamda, mağduriyet hissedenlere moral destek için "Hepimiz Hrant Dink'iz" demek başta dayanışmacı, akıllı, çağdaş, barıştan yana her Türk ün çekinmeden diyebileceği bir cümledir ve büyük Türk milletine de bu yakışır. Bunu diyememek ise düşmanlık duygusundan ve hatta belki suçluluk duygusundan ileri gelebilir.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Çrş Oca 24, 2007 9:11 pm

Herkesin yazdığını okudum bülent herşeyi özetledi aslında.Olayın ideolojik boyutları insanı boyutları vesaire vesaire.Bu olayın hiçbir şekilde izahı tarzı olamaz.Olayı yapan şahısların ne müslümanlıkla nede türklükle alakası vardır.Yüce mevla derki:Bırakın dileyen inansın dileyen inkar etsin.Yani adamların demekki islamla yakından uzaktan alakaları yok.Bırakın osmanlıyı kurtuluş savaşında bile alınan esirlere Mustafa Kemal sizler bizim esirimiz değil misafirimizsiniz diyerek türklerin ne kadar hoş görülü olduğunu dünyaya göstermiştir.Demekki bunlar türkde değil.Hiçkimsenin uyruğu ne konuştuğu nasıl düşündüğü onu öldürme hakkını bizlere vermez.O zaman Enver paşayı öldüren sokomon deyleryan atlı ermeni terörist de haklımıydı onlara sorarsan enver paşada ermeni düşmanıydı.Bizde o katilin olduğu yaşalardan geçtik ama kimseyi öldürmedik parasız işsiz aç gezdiğimiz günlerde oldu.Yani bu işin tartışması olmaz yusuf öldürenler katil ölende bu sebepten ölmeyi haketmeyen bir türk vatandaşı bu kadar basit
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Oca 24, 2007 9:30 pm

Bravo sana Cengiz , "bizde o katilin olduğu yaşlardan geçtik ama kimseyi öldürmedik parasız işsiz aç gezdiğimiz günlerde oldu ama katil olmadık" demenle asıl son noktayı sen koydun. Niçin katil olmadın biliyomusun. Çünkü senin köklerini köyün, mezirelerin ve yaylanın toprağından, suyundan havasından aldığın ,köylülerinle anayasa gibi kurallara bağladığın değerlerin var. Hala daha bağnaz yanları olmakla beraber o feodal ilişkilerin içinde, bugün aciliyetle , kentlerde kaybolduğu için yerine konması gereken bir çok değer var. İşte o değer kaybıdır katili katil yapan, seni beni de büyüklerin yanında sigara içmekten bile alıkoyan. Bizden katil olmaz, Mehmet Şahin dedi ya "biz daha kavga etmesini bile bilmiyoruz" katil olacaz. Önce Mehmet Şahin gibi 70 sene köye gelmememiz lazım sora bakalım ne oluruz.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Oca 24, 2007 9:39 pm

SONUNDA DOGRULARI YAZANBIR ADAM CIKTI..

Hepimiz Trabzonluyuz...

Yazıma Dink cinayetini nefret ile kınadığımı söyleyerek başlıyorum.

“Ne gereği var elli kere tekrar ediyorsun?” demeyin.

Çünkü biz, Dink’e yapılan suikasti bahane ederek Türk Milleti’ne ve Türk Devleti’ne karşı başlatılan bu kampanyaya karşı çıktıkça…

Sapla samanı karıştıranlar…

Cumhurbaşkanı Anayasa kitapçığını fırlattığında kriz çıkarıp, cinayetlerde borsayı yükseltenler..

İçindeki kinle cenaze üzerinden politik parsa kapmaya çalışan leş kargaları…

İftira ederek, “Yoksa siz ırkçı mısınız?” diye parmak sallayıp duruyorlar.

Daha cenazenin kanı kurumadan densizler, fırladılar ortaya…
Gençliklerinden bu yana T.C’ye biriktirdikleri kinlerini kustular, tek bir Türk bayrağı açmadılar.
Sanki düzenin ezdikleri sırf kendileriymiş gibi…
“Barış”ı, savaş naraları ile seslendirdiler günlerdir.
Demek ki geçen o kadar yılda, kalplerinde sevginin filizlenmesine hiç izin vermemişler.

Bir doktor olarak bu mutsuz, karanlık kalpleri nedeni ile acıdım hepsine doğrusu…

“Hepimiz Hrant Dink’iz” dediler amenna…

“Katil devlet” sloganları atıldı ya sabır.

Ceza yasasını suçladılar, “Türkiye’de demokrasi var” saygılıyız.

Ama ırkçılığın anavatanı olan Avrupa ve Amerika’nın borazanları; Türkleri ve Türk Milliyetçiliğini “ırkçı” diye tanımlamıyorlar mı?..
Trabzon gibi medeniyetler beşiğine çamur atmıyorlar mı?
Karadenizli Başbakanı bilmem ama, bu iftira benim kanıma dokundu.

Ey Trabzonlular!

Kültürlerin ve çeşitliliklerin kenti, sükûnetinizi koruyun.

Mersinliler gibi tam oyunun ortasındasınız dikkat!

PKK sizi aşamadı ya, sırf o yüzden hedefsiniz.

Tetikçilerini bilerek sizin ilinizden seçiyorlar…

Sırf sizi aşağılayıp, moralinizi bozmak direncinizi kırmak için…

Çok kültürlü yapınızı kışkırtıp birbirinize düşürmek için elinden geleni yapıyorlar.

Beceremediklerini görünce o kadar hırslanmışlar ki; Türk ordusuna sizi düşman diye ihbar edenler bile çıktı.

Ha uşaklar dayanın…

Dayanın ha uşaklar!

Hepimiz Trabzonluyuz.

Aytun ÇIRAY
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş Oca 25, 2007 5:21 pm

Vatana ve millete duygusal bakış acımız olsun duygusallığımız olsun hep aynı .Vatan aşkımız ve Milliyetçiliğimiz birbirinden aşağı değil.Herkes birbirinden daha milliyetçi.Kimse kimseden daha milliyetçi değil.Burada asıl olan olaylara meselelere daha opjektif bir açıdan bakamamak.Olaylara kimimiz şöven ,kimimiz ırkçı,kimimiz milliyetçi bir kısmımızda daha opjektif veya çok daha yönlü bakmaya çalışıyoruz. İşte önemli olan birbirine karışmış bu duygulardan kimlerin siyasi veya bir başka şekilde rant sağladığıdır.İhaleye çıkarılmış gibi bu duygulardan faydalanmak isteyen kimlerdir?İster örgütsel olsun ,ister milliyetçilik duygulara kapılarak yapılsın şiddetle yapılan ,kan akıtarak yapılan her olay kınanır ve sonucunda ülkemiz ve milletimiz bundan zarar görür.
Bütün anlatmak istediğimiz bu .
Not : bu arada tartışmalar güzel gidiyor.Herkese çok çok teşekkür ederim..Sataşmalar ,kırkınlıklardan herkes uzak durduğu anlayışlı bir şekilde yani bize yakışan bir şekilde tartıştığınız için bir kere daha teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Prş Oca 25, 2007 5:58 pm

BU SİTE ÖZGÜR Bİ SİTE OLARAK BİLİNİYORDU...FATMA ABLA....
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş Oca 25, 2007 6:08 pm

Şemsettin yine özgür bir sitedir ona şüphen olmasın.Yazılan yazıları okursan anlarsın değilmi? :D :D
Nasıl yazı ve nasıl resimler gönderileceğinide tahmin edebilirsin Şemsettinciğim :D : :D
gönderdiğin resim düşüncelerde biraz tahribat yapabilir,sitemize provokatif hareket yaratarak zarar verebilir diye Fatma silmiştir.Bundan kimsenin kızmasına gerek yok.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Oca 25, 2007 6:10 pm

şemsettin burada yazan hiç kimse boş kişiler değiller.hepsinin elbetteki belirli bir siyasi bir duruşu var ama bugüne kadar hiç birinin mesajında ben şu parti mensubuyum veya şu parti sempatizanıyım diye bir yazı gördün mü.Veya herhangi bir siyasi amblem oraklar,çekiçler,hilaller,ampuller,güvercinler vs vs...

belirttiğin fikirlere herkes saygı duymaktadır aynı şeyleri düşünselerde düşünmeseler de ama iş particiliğe binerse başka mevzular dönmeye başlar.

bence çok takılma ve canını sıkma bu konuya.birazcık daha da dikkatli ol.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Cum Oca 26, 2007 12:24 am

Kısa bir süre öncesine kadar adını bile bilmediğim bir kişi.Can Dündar ın programında hakkında bilgi edinme fırsatı buldum.Beni yanlış anlıyorsunuz diyordu.Ben birlikte yaşamaktan onur duyduğum insanlara pis kanlı diyecek bir şerefsiz değilim diyordu.Anlamsız yargılanıyorum diyordu.Deşifre edildim diyordu.Ölümden korkuyorum demiyordu ama ölümü düşünüyor ,ölümden korkuyordu.O ünlü dizeler aklıma gelmişti.Ne ölümden korkmak ayıp nede düşünmek ölümü.

Öldürüldükten sonra Hrant Dink i tanıma fırsatım oldu.Ne bir kahramandı,nede kortejine katılanları etkileyebilecek bir liderdi.Senin benim gibi hatta birçoğumuzdan daha olumsuz ekonomik koşullarda mütevazi bir yaşam süren bir vatandaşımızdı.Cenazesine katılan binlerce insan, aman dileyen bir insanın (arkadan) kalleşçe vurulmasına tepki gösterdiklerinden oradaydı.Devletin sahip çıkması gerekirken ,sahip çıkmadığı kişiyi sahiplenmek adına oradaydı.Hoşgörü adına oradaydı.Katılan binlerce insan biliyorduki ,Hrant Dink bu ülkeyi para karşılığında satmamıştı.Sahtekar ve namusuz satılmış bir basın mensubu olmadığı için binlerce kişi onunlaydı.Ayağındaki yırtık ayakkabısı onun onuruydu.Binlerce insan sedece unun onuru için oradaydı.

O sadece senin kadar ,benim kadar vatanını seven ve atalarının yaşadığı topraklarda yaşama hakkına sahip olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı.

İyide söylediği sözüde yutalımmı? Yutmayalım.Ama yazdıklarının tamamını okuyalım.Ne söylemek isterse istesin,daha düzgün ,daha anlaşılır ifade edebilirdi.Her ne kadar söylediklerinin aslında o anlamda kullanmadığını ifade etse bile ,herkesin kendisi gibi algılayamayacağını düşünmeliydi.Düşünemedi.Tıpkı onun ölümüne neden olan avukat gibi.Tıpkı çektiği tetiğin sadece bir demir parçası olmadığını bilemeyen Ogün Samast gibi.Tıpkı hadi aslanım gazan mübarek olsun diyen Yasin Hayal gibi.Ama ilginçtir hiç kimse Yasinlerin sırtındaki eli görme şansına sahip olamayacaktır.

Hrant Dink cinayetinin arkasında kimse birşey aramasın çünkü bulamazsınız.Ne karanlık güç,ne dış mihrak nede derin devlet.Yargı sonucundada olay hayalde (Yasin Hayal) kalır.Bazılarının söylediği gibi çocuk yaşta katil (sanki sefile oldi der gibi) cezasını yatar ,bir kaç yıla kalmaz çıkar ağır abi rolüne devam eder.
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cum Oca 26, 2007 10:22 am

Yazı yazan arkadaşlardan kimse Hard Dink in öldürülmesini savunmuyor.Hemen hemen herkes bu şekilde ölümü lanetliyor.Ama ölüm oldu diyede bu insanları sorgulama hakkını kimse elimizden almamalı.Televizyon ekranlarında sözde aydınlar cenaze olayını "sessizlerin haykırışı" olarak nitelendiriyor.Halbuki sabah akşam her zaman sesi çıkanda bu kişiler.Cenazeye yaklaşık 75-100 bin kişi arasında katılım olduğu söyleniyor.Kafamdan hesap yaptım.Bunun 25-30 bini ermeni kökenli vatandaşımız,20-30 bini Devlete karşı her zaman hazır kıta bekleyen pkk sempatizanı vatandaşlarımız,geri kalanıda halktan insanlar.Yani şunu anlatmaya çalışıyorum "Türkiye yürüdü" yaklaşımları
tamamen yanlış.Çünkü insanlar şunu biliyor.Her ne kadar olayı lanetliyorsa bile bu işin aktörlerine inanmıyor,onlarla beraber hareket etmiyor.Bu ayakkabı olayında da kafama soru işaretleri takılmıyor değil.Bir gazete sahibi,bu kadar çevresi olan bir kişi ayakkabisinin altını diktirecek 10 ytl yi bulmaktan acız.Pes doğrusu.Ya benim gibi çok pasbal yada ......Her neyse yine dedikodu yaptık galiba.Sonuç olarak hiç bir öldürmenin haklı bir gerekçesi olmamalı fakat bu ölümlerin arkasına sığınıpta gerçekleri saklamanın bu ülkeye bir fayda getireceğini sanmıyorum.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Oca 26, 2007 10:55 am

Cenaza yuruyusunde belli oldu ne kadar turk halki bu yuruyuse katilmis..

Belli her taraf Turk Bayraklari yurus boyunce herkesin elinde vardi ve dalgalaniyordu...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Cum Oca 26, 2007 12:26 pm

SEVGİLİ İLKAY ;ASLINDA HRANT DİNK O GÜN ÖLDÜRÜLECEĞİNİ BİLİYORDU.SIRF BİZİM KAFAMIZI KARIŞTIRMAK İÇİN ALTI DELİK AYAKKABI GİYMİŞTİ.

YANİ SENİN ANLIYACAĞIN ADAM TAM ERMENİYMİŞ.
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Cum Oca 26, 2007 3:31 pm

Türkiye, bugün bir psikolojik baskı harekatı ile bir yerlere sürüklenmeye çalışılıyor. aklı selim, ülkesinin çıkarlarını düşünen hiç kimse bu oyuna gelmemeli

Türkiye'nin üzerinde ilk defa böyle oyunlar oynanmıyor.

Bunu yapan insanlar, kimin aleti olmuşlarsa veya ne şekilde düşünerek, bu işi yapmışlarsa, hedeflerine vardılar. Onların maksadı tahakkuk etmiştir. Çünkü Türkiye’nin aleyhine düşünen beyinlere zemin (behane daha doğru olur ya neyse) hazırlanmıştır. O zemin kullanılıyor.

Başta Ermeni meselesini savunan bu zat son bir senede bu olayın büyük bir oyun olduğunu ve burada hem kendisinin hem de Ermenilerin kullanıldığını farketti. Bu yüzden Fransa'da çıkan tasarıya tavır aldı.ve "gerekirse Fransa'ya gidip tasarıya karşı çıkarım" dedi.

İşte zurnanın zırt dediği an bu andır.

onu bu şekilde kullanan güçler rahatsız oldular.Yukarıdaki açıklamasından. Bu davranışları birilerini rahatsız etti ve suikast hazırlandı. Amaç, hem kendi kurdukları tezgaha çomak sokan bir insanı ortadan kaldırmak ve aynı zamanda Türk milletini topyekun katil durumuna getirmekti. Nitekim suikastten yarım saat sonra bir grup, 'Katil devlet, faşistler yok olacak' gibi sloganlar atarak alana doldular. demek ki bu olaylar daha önceden tertiplenmişti.Dikkat ettiniz mi bilmem ilk tepki veren insaların yüz ifedelerinde üzülmüş gibi bir hal yoktu.

Irak ta olduğu gibi bir gün sünniler birgün şiiler öldürüldüğü gibi (ki Bu iki grubu birbirine düşürmek maksatıyla yapılmaktadır) Türkiye'de de bir süre sonra bir Türk gazeteci öldürülür, üç gün sonra da katil yakalandığında cinayetin ardında bir Ermeni çıkarsa ne olacak?
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cum Oca 26, 2007 3:34 pm

Yada öldükten sonra, basın gelene kadar biri ayakabisini değiştirdi.Zaten ben o polisten şüphelendim.Örtüyü başına doğru çekti ayakları görünsün diye.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir