İNSANLIK VİCDANI NEREDESİN 1

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

İNSANLIK VİCDANI NEREDESİN 1

Mesajgönderen İlkay Durgun » Prş Ağu 03, 2006 9:56 pm

FELLUCE
Şiir: T. Asi Balkar
Söz: Ümit İlter
Müzik: Grup Yorum

“Haya Allah ahl al Falluca kulhum şuc'an
Ma zallo ras u zallo lil Amerikan
Haya Allah ahl al Falluca,
Haya Allah ahl al Falluca, il tican el ras”

“Allah Felluce halkını korusun, (onların) hepsi cesurdur
Baş eğmediler, baş eğen Amerikalılar'dır
Allah Felluce halkını korusun
Onlar başımızın tacıdır”
(bir Felluce marşından)

sana bir sır söyleyeceğim
aç yüreğini
burası benim vatanım
ölmek de yaşamak da
benim hakkım
ve en çok bundan dolayı
sana burasını cehennem
bana yine cennet vatan yapacağım

aç yüreğini
yaşadığın her an
mahşer menzilimdesin
soluk aldığın her an
mahşer menzilimdesin
burası benim vatanım
camiler kenti felluce
ben bağımsız yaşarım
ben anasız yaşarım
ben babasız yaşarım
ben oğulsuz yaşarım
ben kızım olmadan yaşarım
ama vatansız yaşayamam

unutma
benim öldüğüm yer vatanım
ya senin

ölmek ve öldürmek benim için onur
senin için utanç
senin için yüz karası

aç yüreğini
sen uyut dünya uyusun
sen uyut insanlık uyusun
ama ben uyanığım
ama ben direneceğim
işte kefenim bedenim

felluce içinde redif sesi var
bakın yüreğine acep nesi var
beni duymayana dostlar
hepten âhım var

aç yüreğini
mahşer menzilindesin
mahşer menzilindesin
aç yüreğini
bayram bağımsızlığımladır

Namluya sürülmüş cesaret
Kınından çıkmış öfkeler
Çarpışıyor durmadan
Çarpışıyor bizimkiler

Ne Ebu Garip zindanı
Ne Guantanamo adası
Ne F Tipi hücreler
Durduramaz bu savaşı

Haykırıyor halkın onurlu sesi:
Ya özgür vatan ya ölüm
Yolu yok başka kurtuluşun
Ya özgür vatan ya ölüm

Kanımdır, canımdır yiğit Felluce
Baş eğmez işgalci emperyalizme
Selam olsun, selam direnenlere
Helal olsun, helal fedailere
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Prş Ağu 03, 2006 9:59 pm

İnsanlığımızı Çalmışlar...

Yüreklerimizi alıp bizi yüreksiz bırakan, insanlığımızı alıp bizi canavarlaştıran, bu yazgıyı anlımıza yazanlardan nefret ediyorum.

İsrail’in kendini savunmaya hakkı vardır diyor Beyaz Saray. İsrail kurulduğu tarih olan 1948 den beri kimse saldırmadan ha bire kendini savunuyor. Kendini savuna savuna girmediği Lübnan, Filistin topraklarında bir tek delik kalmadı. Kendini savuna savuna Suriye, Ürdün hatta Mısır saldırmadığı ülke kalmadı. Hep savunmada, hep barışta.

Filistin toprağı var devleti yok.
Filistin nüfusu var devleti yok.
Filistin parlamentosu var devleti yok.
Filistin hükümeti, bakanı, başbakanı var gözünü sevdiğimin dünyasında devlet yok, Allah esirgemiş.

Kimse Filistin diye bir devlet tanımıyor. Zaten Filistinliler de ya mülteci yada sürgün, dört bir yana dağılmış çoğu topraklarını görmemiş.

Dünyada bu kadar acı çeken halk var mı merak ediyorum.
Dünyada bu kadar uzun süre işgal altında kalan topraklar var mı merak ediyorum.
Dünyada bir ömür boyu normal, olağan hayat yaşamamış başka bir halk var mı merak ediyorum.

1986 yılında bir fuarda Sabra ve Şatilayı öğrenince tüylerim diken diken olmuştu. Ne katliamlar geliyor gözlerimin önüne de artık tüyüm kıpırdamıyor. Yüreğimizi alıp içini boşaltmışlar. İnsanın ödü denen şeyin patlaması lazım çoktan. Bizimkisi yapay bir kalp hissetmiyor bir şey. Nasırlaşan bu yürekten nefret ediyorum.

İsrail’in savaşması için sebepte gerekmiyor. Filistinli bir çocuğun taş atması yeterlidir. Öyle kınama mınama da yok, birkaç İslam ülkesindeki cılız sesten öte. İsrailliler bile devletinin yaptıklarına tahammül edemiyorlar, yüzleri kızarıyor insan olmalarından. Dünyada tın ses yok. Hani BM, AB, hani insan hakları, hani hayvan hakları? Çatıda sıkışan bir kedi kadar değeri yok insanların. Hani din, hani iman, hani Müslüman. Sevgi nerede, yürek nerede. Hani insanların özgür yaşayabilme hakkı. Hani 21. Yüzyıl, hani uygarlık. Bunlarda mı İsrailin işgali altında kaldı yoksa? 39 yıldır bunun için mi 500 bin Filistin Halkı evine 500 metre mesafede mülteci hayatı yaşıyor.?

Nefret ediyorum kardeşim nefret. Yalan alıp yalan satanlardan, uygarlık tüccarlarından, faizinden, borsasından, dövizinden. Sinemasından, tiyatrosundan, marketinden, plazzasından, plazmasından, pizzasından, hamburgerinden, internetinden, iletişiminden.

Nefret ediyorum kardeşim nefret, barış adına yapılan vahşetten. Askerden, dipçikten, toptan tüfekten, savunmadan, stratejiden, nükleerden, atomdan. Çünkü yalan bunlar, bunlarla dünyaya barış gelmez . Ben sevgi istiyorum, barış istiyorum, özgürlük istiyorum. Ama…

Ama insanlar esirken, zincire vurulmuşken özgürlükten nefret ediyorum. İnsanlar açken, susuzken, bir yaşına gelemeden bebeler açlıktan, ilaçsızlıktan ölürken, doğum günü, yılbaşı, balolardan pastalardan nefret ediyorum.
Slogan atandan nefret ediyorum.
Tekbir getirenden nefret ediyorum.
İnsan için çarpmayacak yüreği taşıyanlardan nefret ediyorum.

BU YAZI BİR BAŞKA FORUM SAYFASINDAN ALINTIDIR

YAZAR TOROCİ
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Prş Ağu 03, 2006 11:21 pm

İnsanlık tarihi ;Zalimlerle mazlumların,evini,namusunu,onurunu,kadeşlerini koruyanlarla, bunlara tecavüz edenlerin ,amansız kavgasıyla geçmiştir... Hala ,bugün mücadele ve direnme gücüne saygı duyduğumuz,insanlık birikimine miras bırakılan onlarca değer ile, hayatımızı anlamlandırıyoruz...

Bugün, zalime karşı her direniş ,insanlık vicdanını kuvvetlendiriyor....

Felluce direnişi, hala insan olduğumuzun kanıtıdır...

Hizbullah'ın siyonist İsrail'in saldırılarına karşı direnci, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Beyrut'a yardıma koşan yardım örgütlerininin(mizin) çabası, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Hamas, ülkesinin işgali yetmiyormuş gibi,ülkesininin çocukları kumsalda dahi öldürülmüyormuş gibi,halkının oyu ile iktidar olmuş bir hükümeti ambargo altında değilmiş gibi,bakanları israil hapishanelerinde tutsak değilmiş gibi, verdiği bu onurlu mücadele, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Hatta, Chavez'in Bush'a ettiği küfürler, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Bu vahşi saldırı karşısında, akıttığımız göz yaşları, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Yazdığımız şiirler,söylediğimiz ağıtlar,türküler, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Bugün, ortadoğu sokaklarında,Beyrut'ta,Şam'da,Kahire'de,artık Nasrallah ile Che'nin posterleri yanyanadır.Chavez ile Ahmedinecad'ın posterleri yanyanadır. Bunlar, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Bugün, Suriye'de ,Lübnan sınırında siyonist İsrail'le karşı savaşmak için bekleyen, geçişlerine izin verilmesini bekleyen, binlerce genç,insan olduğumuzun kanıtıdır...

Dün gece ,( 02.08.2006) TV'de sarı/sıcak programına çıkan Volkan Konak'ın " Emperyalist kapitalist ABD ve siyonist İsrail'in katlettiği çocuklar ve kadınlar için elbette, gözlerimiz yaşaracak" demesi, insan olduğumuzun kanıtıdır...

Öfkeleneceğiz,ve öfkemizi duyuracağız...

Sokaklarımızı, buna göre düzenleyeceğiz.TV lerimizi ,gazetelerimizi buna göre düzenleyeceğiz.Bu vahşete müdahale edeceğiz,her yerde. Zalimle, mazlumun ,barbar,vahşi emperyalist ve kapitalist egemenlerle ,yoksulların bu savaşında yerimizi alacağız.

İlahi adaletin önüne çıktığımızda,ne diyeceğiz?

Eğer,bu vahşi saldırıya bugün heryerde, her alanda, karşı çıkmazsak,geçmişten bize miras bırakılan, bu insanlık değerlerine ihanet etmiş olacağız.Çocuklarımıza ihanet etmiş olacağız.Biz bugün bu savaşı vermezsek, yarın İstanbul sokaklarında çocuklarımız ,barikatlar arkasında bu vahşilerle sokak sokak, savaşmak zorunda kalacak...

Biz, bugün vicdanıma ne diyeceğiz?

bugün, cepheye savaşmak için giden kara kaşlı kara gözlü kardeşlerimize ne diyeceğiz?

Yılgınlık yok...

Düşman kapıya geldiğinde direnme var...İnsanlığın binlerce yıldır oluşturduğu değerleri korumak var...

İnsanlık tarihinin,mirasının,ilahi adaletin bizden istediği budur....

Gazi Mustafa Kemal'in sözünü değiştirerek tekrarlıyorum...

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET İNSANLIK TARİHİNİN MÜCADELE MİRASINDA VE İLAHİ ADALETİN NURUNDA VAR...

Selam ve sevgiyle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzr Ağu 06, 2006 12:37 pm

İnsanların çoğu insanlıkdan çıkmış vicdanı bir köşeye atmış cüzdanı doldurma peşinde koşuyor .Vicdan cüzdan muhasebesinde cüzdan ağır basıyor.Duygular görelmiş ,ruhlar yerine bedenler için çalışılıyor .

İnsanlık aç olanı ,ezileni görmemezlikten geliyor,"bana dokunmayan yılan bin yaşasın " felsefisi ile yaşamayı kendilerin yaşam biçimi ,felsefe seçmişler.Bireysellik devamlı ön planda yerini korurken , geri çekilmek için toplumsal ve örgütsel faaliyetlere de bek fırsat tanımıyor.Biran önce bu bireysel davranışlardan kurtulmak gerekmektedir.
Artık ac acın halinden anlamaz oldu,dok zaten acın halinden hiç anlamıyor,anlamazdıda zaten.
Kıyıda köşede vicdanı sızlayan insan populasyonların içinde her nekadar az kalmışsada ,mücadelelerini sürdürmeye , onurlarını korumaya ,onurlu ve insan gibi yaşamaya çalışmaları ,mücadeleleri bir teseli ve umut ışığıdır, umut kaynağıdır.Azda olsa kıyıda köşede kalmış bu insanlardan marjinal faydalanmak , insanlığın önünü birazcıkta olsa açmakta faydası olur.
Ezilen ve sömürülen ulusların yine birbirlerini desdeklemeleri bir umut ışığı olması sevindirici bir haber olarak fazla umutlanmamıza yeterli olmasada bir şeylerin uyanmaya başladığının ,umutların tekrar yeşermeye başladığının yanlış algılama olmayacağı kanısında bulunmak herhalde yanlış düşünmek ve bir hayal kurmak olmaz diye düşünüyorum.
İnşaallah yanılmam .
herkese saygı ve sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Sal Ağu 08, 2006 1:29 pm

Vicdan!
Yok ki kimsede vicdan!
Olmayan seyi ustelikte vermeyeceklerden istiyoruz.
Yazik ama maalesef boyle.
Ne zamana kadar bu zalimlerin iktidari surecek bilmiyoruz.
Bildigimiz tek sey sudur:
Inaniyorsak en ustun olacak olanlar bizleriz.
Dunya hayati ne kadar savas kan ve gozyasi ile dolarsa isimiz o kadar zor.
Bu dunyanin baris icinde yasanabilir dunya olmasi bize bagli.
Bizim yaptiklarimiz savasi onlemiyorsa demekki eksik yaptigimiz bir seyler.
Bunun cezasini bugun bombalari yiyenler yarinda bizler cekecegiz.
Islami anlamayip zalimden adalet diledigimiz surece bu boyle.
Maalesef bu boyle.
Yazikki bu boyle.
Kinamalarin,zirlamalarin ve serzenislerin bir sonucu olmayacak.
Olmayacak.
Cunku yapilmasi gerekenler bunlar degil.
Varsin bazilarimiz aglayi dursun ama bunlar hic bir zaman yeterli olmayacak.
Yazikk ki olmayacak.
Laf dinlenmiyorsa onu soylemenin bir anlami yok.
Ve maalesef dunya arenasinda lafimiz dinlenmiyor.
Ve bizler bosuna yoruluyoruz.
Allah zalimlerin belasini versin.
Allah in belasi buyuktur.
Ve maalesef yahudiler bundan asla ders almadilar ve almayacaklar.
Butun bunlara ragmen,faydasi olmadigini bilmemize ragmen yinede onlari lanetliyorum.
Allah belanizi versin.
Allah in hesabina guveniyoruz.
O adil dir.
Birde bizde yapacaklarimizi bilebilsek kestirebilsek ne guzel olacak.
Dogru seyleri yapsak.
Anlamiyor bu devlet adamlari niye boyle gafil.
Bir baris gucu lafidir gidiyor.
Cildirmamak elde degil.
Kahrolasi zalimler simdide zulumlerini bizim uzerimizden surdurecek.
Aman Allah im.
Ayni senaryolar.
Ayni hikayeler.
Ve kananlar ayni,kandiranlar ayni.
Yazik yazik cok yazik....
"icimizde ki beyinsizlerin yuzunden bizleri helak edermisin Allah im"
Ya rabbi bizi helak etme yarabbi.Affet.
Biz sana layik olamiyoruz ama bizi yine de affet.
Sen affedicisin.Affet.
Gelin bu israile bari tukurelim hepimiz.
Herkes tukurse onlari sel goturur.

"Tukurun su zalimin o hayasiz yuzune
Tukurun onlarin asla guvenilmez sozune
Medeniyet denilen maskara mahluku gorun
Tukurun maskeli vicdanina asrin tukurun. "

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Ağu 08, 2006 10:06 pm

sn hasret,

imzanızda demişsinizki;

Buyuk insanlar dunyayi dusuncelerin yonettigini gorenlerdir.(R.Waldo EMERSON)

bu söze inandığınızı düşünerek,yazınızdaki herşeyi allaha havale eden ve çokca umutsuzluk barındıran yazınızı anlamakta zorlandım açıkçası...

birde bir şeyi vurgulamak isterim yazınızda yine demişsinizki

Allah zalimlerin belasini versin.
Allah in belasi buyuktur.
Ve maalesef yahudiler bundan asla ders almadilar ve almayacaklar.
Butun bunlara ragmen,faydasi olmadigini bilmemize ragmen yinede onlari lanetliyorum.
Allah belanizi versin.

"yahudiler" genellemesini sadce bir genelleme olarak kullandığınızı düşünüyorum...
bu topraklarda tarihin hiç bir döneminde anti semitizim olmamıştır...antisemitizim ırkçı batının bir düşüncesidir...davranış biçimidir...

bunu yerine " siyonist israil" dememiz daha hayırlıdır bence...

selamlar..
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Ağu 10, 2006 7:30 am

Hiçbir kan, kültür ve din bağımız olmayan bir ülkenin başkanına kalbi muhabbet duymuşsak bizim vicdanımızda barındırıp duyuramadığımız şeyleri haykırdığı içindir. Yanıbaşımızda yaşanan zulme mazlum halklarla birçok ortak noktamız olmasına rağmen etkili bir ses çıkaramamışsak Chavez'i alkışlamaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok demektir. Taraftarlığı iyi beceririz biz. Bir tarafı tutmak en iyi yapacağımız iş. Slogan atmak, taraftar olmak bizim işimiz. Ama taraftar toplayacak niteliğe kavuşmanın mücadelesini vermeyiz hiç. İdealsiz ve dünyadan kopuk bir toplumdan, tüm hedefi ömrünü bir ev, bir araba ve evin içini dolduracak mobilyayı temin etmekle geçiren bir toplumdan dünyaya adaleti getirecek atılımları beklemek hayalcilik olur.
Zalimin Allah belasını versin demekle Allah belasını vermiyor evet. Allah'ın koyduğu evrensel yasalar var. Bunlar tüm insanlar için eşittir. Kim çalışırsa kim kararlılık gösterirse ve en önemlisi kim gerçekten inanır ve inandığının gereğini yaparsa kazanır.
Bu gün ortadoğuda tüm İslam ülkeleri ABD ve Siyonist İsraile karşı birleşse, en azından ambargo uygulasa, dik dursa bu zulmün devamına imkan var mı? Allah Siyonist İsrail kadar ona karşı ses çıkarmayanların belasını versin ve veriyor da. Günübirlik iktidarları için tüm insanlığın vicdanının sesine kulak tıkayanların İsrail'den ne farkı var. Suudi din adamının sadece farklı bir mezhep olduğu için "Hizbullah için dua etmek ve onun başarısını istemek haramdır" fetvası ile "İsrail'in kendini koruma hakkı vardır" savunmasının ne farkı var?
Ama dini ırkı ne olursa olsun insanlık vicdanının sesi bir yerden çıkıyor işte. Chavez bu son çıkışlarıyla insanlığın adalet tarafını, zulme karşı dik duran tarafını onurla temsil etti. Ondan çok daha önce haykırması gerekenler sessizliğe mahkum olurken insanlığgın vicdanına tercüman olması Chavez'i tarihin en müstesna yerine daha şimdiden kaydetmiştir bile. İnsanlığın ortak değeri kalmadığını düşündüğümüz bir anda ortaya çıkan Chavez yarın için umutlu kalmamıza vesile oluyor. Dünyanın İsrail'e ses çıkarmadığı bir dönemde tüm diplomatik ilişkilerini kesecek kadar söylediklerinin arkasında durmasını bildi. Vicdanımızla yanındayız.
Dünyanın yeni Chavez'lere ihtiyacı var.
Hele Müslüman kılıklıların çok daha fazla.
Körpe cesetlerden ürpermeyenlere ne söyleyelim. İnsan bu kadar aşağılık olabiliyor işte. Bir taraf aşağılık oldukça karşısında duranlar o kadar yükseliyor.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Ağu 10, 2006 10:44 am

Cesitli sekillerle bu zulum niye var? niye hala devam ediyor? sorularini cevaplayabiliriz.
Bana dokunmayan yilan bin yasasin.
Onlar bizi onceden arkadan vurdu.
Simdi onun cezasini cekiyorlar.
Onlardan zaten bize dost olmaz.

Bu cevaplardan bazilaridir.
Ve hepsi aptalca dir ve sorumsuzca verilmis cevaplardir.

Niye mazlum durumuna dusuldu sorusuna; niye zalimler etrafimizda at kosturuyor sorusuna verebilecegimiz en oturakli cevap:
-"Babamiz yok onun icin" dir.
Yanlis anlamayin Suleyman Demirel i kast etmiyorum.

Onceden bu bolgenin bir Osmanli babasi vardi.
Ve o baba bu islere musaade etmiyordu.
Ne zaman ki bu baba ittihatcilar tarafindan tasviye edildi iste o andan itibaren zalimler zulumlerini artirdilar.
Eski Baba nin yerine yenisini koyamadik.
Koyamadik ve onun icinde gecenlerde zuhur eden karikatur meselesini bile cozemedik.
O eski baba Resullullah aleyhine yazilmis ve oynatilmaya calisilan piyesi butun avrupada yasaklatmisti.
Bugunun zalimlerinin de parayla toprak satin alma taliplerini red etmisti.
Babadan sonra o topraklara zalimler bedava sahip oldu.
Ondan sonrada uc gunde Misir a iki gunde suriye ye karsida savas kazandi.
Bugunde arkalarina aldigi Sam amca nin da destegiyle neler yaptigi ortada.
Bugun orta dogu da hic bir devlet basinda bulunan adamlariyla bir savas kazanamaz.
Cunku halk desteginden mahrumdurlar.
Bunun ornegini Saddam in Irak inda gorduk.
Halk direnisini simdilerde gosteriyor.
Amerika girdigi zaman Saddam dan kurtulmanin hesabiyla direnis bile gostermediler.Ama halkla ic ice olan bir Babalari olsaydi boyle mi olurdu.
Elbetteki hayir.
Bu demek degildirki siyonistler(ilkayin ikaziyla duzelttim) bu arenada savas kazanacak,.
Hayir onlarda kazanamayacak.
Halk savasi kazanacak.
Savas diyorum cunku artik savas basladi ve yayilacak.
Iktidarlar kendilerini savasin ortasinda bulunca mecburen halka muracaat edecek ve halkin destegini arkalarina almaga calisacak.
Butun hesaplar alt ust olacak.
Cunku asil hesap Allah in hesabidir.(yinemi kaderci oldum acaba)
Bizim icin asil onemli olan bu olayin neresinde oldugumuzdur.
Bizi kurtaracak veya kahredecek sey bu.

Selamlar

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir