Son günlerde ulusal basın ve iletişim araçlarının ana konusu Trabzon da meydana gelen olayların ortaya çıkış nedenleri ve toplumsal içeriği...
Trabzon dışında yaşayan biri olarak bu konularda ki düşüncemi aşağıda açıklamaya çalışacağım.Fakat bundan daha önemlisi bu olayları birebir yaşayan site üyelerinden bu işlerin doğru değerlendirmesini duymak.
Yıllardır Trabzon halkı(Diğer Karadeniz halkından farklı olarak) Futbol ve belki başka unsurlar nedeniyle Ulusal basınla derin çelişkiler yaşamaktaydı.Bunun nedeni bana göre Trabzon halkının gerek futbolda ve gerekse diğer alanlardaki başarısını medyanın başında oturan "padronlarının sesi" olarak nitelendirebileceğimiz yazarların suçlayıcı ve hor görücü yaklaşımlarıydı.Sene başında yaşanan Rum takımı hazimeti ve Gürcistan maçındaki bayrak kırızı(Ki ben Federasyonun bayrak dağıtmayarak bunu yaptığını düşünüyorum) ni olumsuz yönde kullanan ulusal basına karşı öfke selinin oluşmasına neden olmuştur.Yatırım eksikliği ve ilgisizliğin(Ne gariptirki Parlementada bulunan Milletvekillerinin %10 Trabzon kökenli ve Türkiyede bulunan ilk 500 zengin arasında en az 20 Trabzon Kökenli İşadamının olmasına rağmen)bu olaylara katkısını unutmamak gerekir.