ATEŞ ,BARUT VE TEKERLEK

Atalarımızın, kışın gaz lambası altında yaptığı "peke" sohbetlerini yaşatmaya ne dersiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

ATEŞ ,BARUT VE TEKERLEK

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cmt Mar 11, 2006 5:23 pm

Ateş ve barut , doğu için sanki savaş ve yoksulluğun uygulama alanı olarak icat edilmiş.Savaşlar,yoksulluk ve gerikalmışlık sanki doğunun yazgısı olmuşdur.Bundada en büyük payı cehalet yaratmışdır.Cehalet ,yoksulluk ve gerikalmışlığın baş mimarı olarak herzaman kendini göstermişdir.Anlatmak istediğim doğu dünya için geçerli olduğu kadar,çoğu ülkelerde olduğukadar ülkemiz sınırları içerisindeki doğular içinde geçerlidir .Ülkemizin yarısından çoğunda cehaletden dolayı gerikalmışlık ve yoksulluk yaşanmıyormu? İçanadoludan Doğukaradenize ,Doğu ve Güneydoğuanadoluya kadar ,turizm cenneti Akdenizin bile doğusunda yaşanmıyormu cehaletten doğan gerikalmışlık ve yoksulluk.Bu cehaletin ve yoksulluğun yarattığı insaların, metropollerde bile nasıl yaşadığını ve nelerin peşinde koştuğunu herkes görmüyormu.Hala bu insanların cahil tutulmaya çalışıldığını ve duyarsız kalındığını.İnsanların hiçbir zaman bu cehaletten doğan yoksullukdan ,kendi çıkarları doğrultusunda Zübüklükden kurtulmak istenmediğini görmüyoruzmuyuz.Aslında neredeyse hepimiz birer Zübük olduğumuzun bilefarkında değiliz.
Ülkemiz sınırlarında ateşi terör olarakda yıllarca yaşamış ve yaşamaktayızda.Bunun sebeplerinden en büyüğü cehaletdir.Okumuş ve tahsil görmüş cehalet zincirini kırmış toplumlarda savaş Dünya savaşları olarak ve terörde ancak devletlerin birbirlerine yaptırmış olduğu ve yine cehaletle yetişmiş insanlara yaptırılmakda ve yapılmaktadır.Tekerleğin icat edilmeside bilim ve teknolojinin gelişmesine yol göstermiş.Fakat doğu hiçbir zaman bunu kullanmaya başlayamamış ve bu sebeplerden dolayı kullanamamış.Cehaletin faturasını savaş ve yoksulluklarla ödemiş ve ödemeye devam etmektedir. Ortadoğu ,Uzakdoğu,yakındoğu ,Asya hep bu ateşden nasipini almamışmı ? ve almıyormu?..Yıllarca savaş gerikalmışlık ve yoksulluklar sanki yazgıları olmuş kendilerini ve çevrelerinide etkilemişler ve zarara uğratmışlar.Maddi ve manevi bütün zararr yine kendileri ödemişlerdir ve ödemeye devam etmektedirler.Bilim ve teknolojinin yüksek düzeyde kulanıcısı,sözde Birleşmiş Milletlerin kurucuları ,İnsanhakları savunucuları ve özgürlükler diyarı batının ,kendilerinin etrafında bile hiç istemedikleri bu ateşi başkaları için istemeleri ve bu ateşi seyretmeleri nekadar şöven ve bencil olduklarının göstergesi değilmi?Yeni savaşlar yaratmak içinde uğraşmaya veya çıkartmak isteyen emperyalist güçlere destek olmaya devam etmektedirler.İstanbulun fethi kadar Trabzonun fethide önemlidir ,Trabzon fethedilmeden İstanbulun fethi yarım kalır diyen Fatih Sultan Mehmetin bu sözünün önemini herhalde dış güçler daha iyi kavramışlarki birçok senaryolar ve planlar Trabzon üzerinden yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.Trabzonda , diğer bölgelerde yaşayanlar ve Türk milleti olarak bizler hep birlikte önce etrafımızdan başlayarak cehaleti ve cehaletten kalan kalıntıları yıkalım ve yeni savaşlarda kullanılmayalım.Yoksulluğu dahi yaşarsak şerefimizle yaşayalım. Ateşin ve barutun icatı ile savaş ve yoksulluğun çok olduğu yöne doğru değil ,tekerleğin icatıyla bilim ve teknolojiye yönelen yöne doğru yol alalım.Cehalet zincirlerini hep beraber bencillik yapmadan kıralım.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Cum Mar 17, 2006 9:02 am

'YOKSULLUĞU ŞEREFİMİZLE YAŞAMAK ' . BEN PEK ANLAYAMADUM ,İSTERSEN BUNİ BİRAZ KARİŞTUR HA NE DERSUN
Kayhan Durgun.

Mesajgönderen Adem Kahveci » Cum Mar 17, 2006 5:38 pm

peki..antika cümlenin devamında" tekerleğin icadıyla "diyor..orayı anladın mı.
Kullanıcı avatarı
Adem Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Cum Mar 17, 2006 7:47 pm

CİVİTMA.EVVELA YOKSULLUĞİ ŞEREFUMUZ İLE YAŞAYALUM SONRA TEKERLEĞUN İCATİNİ DA HALLEDERUK
Kayhan Durgun.

selamlar

Mesajgönderen Nergiz Aydınlı » Cmt Mar 18, 2006 9:51 pm

mehmet abi seni yazarlık tarafını bu site sayesinde öğrendim.çok eleştirel bakmak istemiyorum.çünkü hem benden büyüksün daha da vahim olanı sizin gelininizim.o yüzden dir ki kısaca ifade etmem gerekirse yani şöyle demek yerinde olur herkesin anlayacağı bir dille diyorum ki tabi bunu derken de çokta sert bi şey yazmakta istemem :oops: ya tamam iyi iyi devam et...ben seni destekliyorum.
ohhhhh be....
yalandan ölenin mezarı yok heralde.en azından ben öyle biliyorum...
Kullanıcı avatarı
Nergiz Aydınlı

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Pzt Mar 20, 2006 9:41 am

Sayın antika ,sen hiç çıkarları uğruna zübükler yaratan yoksul tomlum görmedinmi,şerefsizler,yalakalar görmedinmi.
Yokasulluğu yaşarken onuruyla ve şerefiyle yaşayan, hiçbir çıkar guruplarına ,kişi veya kişilere düşünce ve fikirlerinden ödün vermeyen yoksul insan veya toplum görmedinmi.Bu insanlar cehalet zincirlerini azda olsa kırsada ,kapitalist sistem altında ekonomik olarak ezilenler şerfiyle yaşamıyorlarmı.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Pzt Mar 20, 2006 10:35 am

soru sorduk diye ne kızayusun
Kayhan Durgun.

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Pzt Mar 20, 2006 1:07 pm

ÖYLE ANARŞİK,ANARŞİK YAZİLAR YAZARAK 12 EYLÜL EVVELİNEMİ DÖNMEK İSTEYUSUN
Kayhan Durgun.

Mesajgönderen Özcan Aydınlı » Pzt Mar 20, 2006 1:09 pm

ee Mehmet abi de yazarlık konusunda ne kadar iyi olduğunu anladı artık.Eleştiri de yapılmaz ona.O artık bir köşe sahibi.Bazı çıkarlarımız için onunla iyi geçinmek zorundayız.Yoksa nemelazım bizi öyle bir topa tutarki Şurdan çıkmak zorunda kalırız.
Bab-ı Alinin keskin kalemi....
O yüzden soru sorarken dikket edelim...
Kullanıcı avatarı
Özcan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adem Kahveci » Çrş Mar 22, 2006 7:59 am

mehmet bey antika galiba parayı buldi o yüzden tereddüt yaşıyor..ahmet "doğru sölüyor"derken ;onun dışındakilerin yalan sölediğini idda etmiyorsun tabiki..
Kullanıcı avatarı
Adem Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Çrş Mar 22, 2006 10:03 am

ANTİKA NERDE PARA BULMİŞ,HANGİ AHMET DOĞRU SÖYLÜYOR.

VALLAHİ BİŞE ANLADİYSEM FENERLİ OLAYIM.
Kayhan Durgun.

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Çrş Mar 22, 2006 10:34 am

Zaten küçükken bir ara fenerliydin.Ne inkar edersun
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Çrş Mar 22, 2006 3:26 pm

GÜNAHUMİ ALUYURSUN DEYECEĞUM AMA GÜNAHUM OLMADUĞUNİ BİLDUĞUN İÇUN RAHAT KONUŞUYUSUN.
Kayhan Durgun.

Mesajgönderen Adem Kahveci » Prş Mar 23, 2006 9:46 am

antika,çok zor anlıyorsun biraz ksilo cofalosun herhalde...ilkay çocukluğunu biliyormuş.
Kullanıcı avatarı
Adem Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Prş Mar 23, 2006 2:06 pm

biz yukarki şurlilar xılo cefalo oluyurukta siz kurtaruyumisunuz
Kayhan Durgun.

Sonraki

Dön PEKE SOHBETLERİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir