gönderen Kamil Şahin » Cum Ara 26, 2008 5:15 pm
DEĞERLİ PARAGAF DOSTLARI...!
BU AKŞAM SİZE BİR ŞİİR YAZARAK PARAGAF'A BAŞLIYARAK MÜSAADENİZLE BU ŞİRİN İÇERİĞİNE UYGUN BU AKŞAM BİR YAZIŞMA YAPARAK ÇOK DEĞERLİ VARLIKLAR OLAN ANNE-BABALARIMIZA YAD EDELİM...!BU DÜNYADAN GÖÇENLERİ RAHMETLE ANRAK PARAGAFTAN SONRA FATİHA OKUYALIM...
ŞİMDİ BİZİM ÇAYKARANIN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ SİMALARDAN ŞAİR MİKDAT BAL'IN ANNE VE BABBALARIMIZIN EVLAT BHASRETİ KOKAN BİR ŞİİRİNİ YAZMAK İSTİYORUM...!!
UŞAĞUM
SELAM İLE BAŞLADUM GÖZLERUNDEN ÖPERUM
NEKADAR OZLEYURUM BİLURMİSUN UŞAĞUM..?
UZUN ZAMANDUR SENDEN OLMADI BİR HABERUM..
ACABA BU MEKTUBİ ALURMİSUN UŞAĞUM..?
ANA BABA OTURUP YOLLARUNİ GÖZLEDUK
BİZİ TERK ETTUN DİYE OTURUPDA SIZLANDUK
HEM SENİ HEM GELİNİ TORUNLARI ÖZLEDUK
GELUPDA BİZUM İLE KALURMİSUN UŞAĞUM..
BU AHIR ÖMRÜMÜZDE MURADUMUZA ERSEK
GELSENUZ ÇOLUK ÇECUK BİRDAHA SİZİ GÖRSEK
DÜNYA GÖZİYLE GÖRÜP BU CANI ÖYLE VERSEK
BİRKAÇ AY BİZİMİLE KALURMİSUN UŞAĞUM...?
NEODİ BİLMEYURUK DERTLEREMİ BULAŞTIN
SEYEHATİ SEVERSUN HEP DÜNYAYI DOLAŞTUN
VAKTUM YOK DEME BİZE HERTARAFA ULAŞTUN
BİZİDE ZİYARETE GELURMİSUN UŞAĞUM...?
GÖZYAŞINA BULAYIP MEKTUBİ ATAYURUK
ÖMÜR BİTMEK ÜZERE DÜNYAYI SATAYURUK
BİZİ MERAK EDERSEN HASTAYUK YATAYURUK
BİDAHAKİ SENEYE BULURMİSUN UŞAĞUM...?
BURA BABA OCAĞUN ELBET BİRGÜN GELURSUN
EVDE KİMSE YOK İSE MEZARLUĞU BİLURSUN
BİLMEYİZ OZAMAN NE DURUMDA OLURSUN
YAPDUKLARUNA PİŞMAN OLURMİSUN UŞAĞUM...????
Sevgili dostlarç...!! Bu şiri ben ilk sefer Çaykara-FM'de dinledim ve çok etklendim...Duygu yüklendim...!!Gerçekten bu şiirin içeriğine göre memleketini ve anne babasını yıllarca ihmal ederek gelmeye bir dizi evlatlar vardır...Ana babası sağ olanlar sanıyorlarki o değerler hep orda olacaklar ve ocağı tüttürecekler...Ama malesef öyle bir zaman geleirki o değerler kuş gibi eleden uçup gider ve evlerınin pençerelerine tahtalar çakılır..Havlilarda sırğanlar biter...Evlerin içinde arahna folları ile dolar...sobalar yanmaya yanmaya paslanır...daha bir çok yurek yakıcı hüzünler...!!!
Yani diyeceğinm kısaca bu şirdende esinlenerek bu geceki paragaf konusunu bu meyanda üstatlara acizane bir dörtlük ile ayak vererek bu değerli varlıkları yaad edelim ve analım...!! Belki o değerlerin kıymetini bilemeyen UŞAKLAR'ın kulağına bir küpe olur...!!!
ONLAR SAĞ OLDUKÇA OCAKLAR HEP TÜTER
YOKLUKLARINDA HAVLİDA SIRĞANLAR BİTER
GÜN GELİER BU DEĞERLER KUŞ GİBİ GÖÇER GİDER
SAĞKEN ANNE-BABA KIYMETİNİ BİLELİM...!!!
Bilmiyorum..Belki ayak için yazdığım dörtlük ölçülere uymaz ama üstad lardan özür dileyerek kendileri dahada bir düzen versinler...!!!
Herkese iyi paragaflar ve muhabbetler diliyorum...''Şürçi lisan ettiysek affola''''