gönderen Misafir » Sal Oca 03, 2006 2:57 pm
İlkay, nasılsın? İyi ki resmin var. Yoksa görsem tanımazdım herhalde. Çok zaman oldu çünkü.
Mehmet Abi, ben sizi tanıyorum. İlginize teşekkür ederim.
HOŞBULDUK.
Sevgili site yöneticileri;
Öncelikle şunu söyleyeyim, muhteşem bir iş başardınız. Başlatmak ve süreklilik sağlamak. İkisi de zor. Ama başardınız. Fikir sahibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Bundan sonrası katılımcılara düşüyor. Site yaygınlaştırılarak büyümeli.
Ben gönlümden geçenleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen, derinlemesine araştırılmadan bazı şeyler yazılmasın. Kişisel görüşlerden bahsetmiyorum. Geleneklerimiz ve yemek kültürümüz diye bir bölüm var. Çok özensiz hazırlanmış. Böyle başlıkla başlayan bir yazının araştırılarak, bilimsel temellere dayanarak yazılması lazımdır. Çok eksik çünkü. Konu ile ilgili kişilerden yardım alınmalı veya derleme yapılmalı. Henüz mümkün değilse, eksik kalsın ama hatalı olmasın. Yanlış bilgiyi düzeltmek zordur.
Benim gönlümden geçen ŞUR derneği bu işleri yapmalı. Bu araştırmaları yapacak kişilere kaynak ayırmalı.
Köyde oynanan ve unutulmaya başlanan oyunları gençler ne kadar biliyor. Son dernek toplantısında biraz horon oynayalım dedik, gençler şur düz horonunu bilmiyor. Akçaabat düz horonu oynanıyor. Yazık değil mi?
Yılbaşlarında oynanan bir oyun vardı eskiden. ( KARAKONCİLO) bilen var mı? Varsa anlatsın lütfen. Bunlar yazılı hale getirilmeli bence.
Siz ne dersiniz?
SEVGİ VE SAYGILARIMLA
AYSEL DURGUN
M.Zeki Sarı tanışmıyoruz sanırım, teşekkür ederim. Hoşbulduk.
Köksal merhaba. Gökhan internetten çekildi bir süre önce.Dönünce bağlantı kurmasını tavsiye ederim tabii ki. Hülya'ya selamlar. İyidir umarım.
Sami Ayan, seni değil ama anne tarafından tüm aileni tanıyorum. Hem de çok iyi. Çok özeldirler. Özellikle Ahmet amca.
Bu ortama sunabileceğimiz katkı varsa, başımız üzerine. Eleştirilerimiz daha iyi şeyler olsun diye. Eğer ortam buna değmeseydi uğraşmazdım.
Ama değdiğine inanıyorum. Katkı sunulursa iyi şeyler olabileceğini düşünüyorum. Doğru kişilerden doğru katkılar. Küsmece, kırılmaca yok bu işte. Biraz abla olmanın cesareti var galiba.
Bu arada köyden gelen resimler ve haberler ve de görüntüler ilaç gibi geliyor. Eline sağlık.
FATMA HİCRAN; TEŞEKKÜR EDERİM.
Hülya; burda olduğunu anlayamadım. İyisindir umarım. Anneme selamlarını söyledim. Çok memnun oldu. Ayşe Halanın nasıl olduğunu merak ediyor. Bilirsin onların dostlukları köklüdür. Ben de selam söylüyorum herkese.
Ahmet Cemal; canım benim, iyi misin? Seninle aynı ortamda bulunmak bile keyifli. Öpüyorum seni.
Gürseeeel; bu kadar uzaktan seslerle buluşmamızı sağladıkları için bile bu çocukları alınlarından öpmek lazım. Seni veya diğerlerini unuturmuyum canım benim. Ama bilirsin Ahmet Amca özel. Babamın yadigarıdır o bize. Sen ve ailen iyisinizdir umarım. Geçenlerde Şengül'le dedikodunu yaptık biraz. Andık yani.
Uzun zamandır siteye girmeye çalıştım başaramadım. Bu zamana kadar biriktirdiklerimi birden döktüm. Yıldırım hızıyla girmem bundan.
Bülent; iyimisin. Haberlerini alıyorum senin. Kızını öpüyorum;eşine selam. Saniye yenge ve kızları da öpüyorum. Gökhan, ekabir adamdır bilirsin. Söylerim ama.
M. kırmaz, Teşekkür ederim. Hoşbulduk. Tabii ki burda görüşeceğiz.
Şimdilik sevgi ve saygılarımı sunuyorum
Hazır başlamışken, daha önceden aklıma takılan bir şeyi daha yazayım istedim.
Kim nerede ne yapıyor köşesi var ya; orda bazı kişilerin meslek bölümine SECURITY diye bir şey yazıyor. Türkçede böyle bir meslek var mı?
Biz farklıyız madem, sömürgeci dayatmalara karşı duralım lütfen. Bizim dilimizde bunun karşılığı vardır herhalde.
Ben rahatsız oldum. SİZ?