gönderen Yılmaz Demir » Prş Ara 29, 2005 8:38 am
Merhaba, hiç görmediğim ama yüreğimin derinliklerinde taşıdığım Anavatanım Şur ve kiymetli Şur'lular; Ben 1958 Maçka/Hamsiköy doğumlu olup, sırasıyla Rize, Kocaeli, Artvin ve Sakarya'da toplam 30 yıl görev yaptıktan sonra 20.11.2008 tarihinde "2 Yıllık Zorunlu Doğu Görevini" ifa etmek üzere kendi talebimle Bayburt'a atandım. Halen Bayburt PTT Başmüdürü olarak görevimi sürdürmekteyim.
Dedem, Babamlar henüz 2 yaşında iken 1929 Yılında Şur'dan Hamsiköy'e göç etmişler. Dedem Dursun DEMİR, Nenem ise Halime DEMİR. Finavaslardan olduğumuz söylenir, bir kısmımız Uysal, bir kısmımız ise Demir soyismiyle kaldı. Şur'un havasından olacak ki, Rahmetli büyüklerim Melek gibi insanlardı. Şur'da tanıdığım büyüklerim olarak, rahmetli Fandula Halam, Veysel Daygam, Recep ve Hamit emicelerimi sayabilirim (Yukarı Şur'dan). 2. ve 3. kuşaktan akrabalarım kimlerdir bilemiyorum ama, Şur Kökenli olmaktan da gurur duyduğumu ifade ediyorum. Bana "nerelesin" sorulduğunda mutlak suretle "Şur kökenli Maçka'lıyım" diye cevap veriyorum. Derler ya kan çekiyor. Bayburt'tan Cennet Vatan Şur'a ve Şur'lulara sevgi ve saygılar gönderiyorum.
Yılmaz DEMİR - BAYBURT
En son
Yılmaz Demir tarafından Çrş Oca 07, 2009 11:28 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.