gönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Çrş Nis 02, 2008 4:05 pm
Sevgilli Kamil Abi:Biraz gec te olsa o cok nazik ve icten yorumunuza yanit vermeden gecemedim cok tesekkurler.Bazi duygular,sevgiler vardir,icten cikmasi, kopartip atilmasi cok zor olan ,iste oyle bir sey Sahinkya ,tutkusu ve aski benim icin.Dogup buyumek le yasamakla,benim yonumden cok buyuk baglantisi olmasa da sanirim sevmekle,ozumsemekle ilgili bir kavram bu.
Ne mutlu ki bana sizler gibi o yorenin bagrindan kopmus, abilerimden boylesi
guzel geri donumler alabiliyorum.Sanirim bundan sonraki asama da isim daha da zor.Bu tenkitlerin benim icin daha da iyi ve cok dikkatli yazmak demek oldugunu da biliyorum.Tabiki bu site ye yazmak bir ayricalik.Gunluk yazilarimdan bir kat daha fazla ozen gostererek kaleme aldigim yazilarin butununde ortak degerler ve sevgiler soz konusu.SARMAC'ta cok guzel anilarim oldu sonraki donemlerde onlari da kisa da olsa gundeme getirmek isterim ama son gidisimdeki manzara gercekten icimi acitti.Boyle mekanlar tarihler nerde olursa olsun cok degerli ve onemli.Ne yazik ki sizinde degindiginiz gibi gerekli hasassiyet gosterilmedikce,bazi onelemler alinmadikca
bu degerler olmeye yok olmaya mahkum.Bir daha olmayacaklar ancak hikayelerde yasayacak,sohbetlerde dile getirilecekler.Genelde insanimiz tarihine deger vermiyor,yikmayi,yoketmeyi,talan etmeyi mallesef cok iyi biliyor!!
Sunu da samimiyetle ifade etmeliyim ki Kamil Abi;ben o eski zamanin tadlarini ne Sur'da ne de Kusmer'de bulabildim.Yasadigim ulke Australya 200 senelik bir gecmisi olmasina karsilik,tarihlerini ilk gun gibi yasatan,ayakta tutan ve onlarla her daim ovunen insanlarin ulkesi.Neden benim ulkemde bu cok uzun tarih ve kultur ehemniyetsizdir,o kadar da buyuk onem tasimaz dogrusu hic anliyamam.Yeniye,medeniyete karsimiyim? asla degil ama gecmisini korumayanlarin, geleceklerini de hic onemsemedikleri ortada.
Ne kadar da o eski gunlere buyuk bir ozlem duyarak,Sarmac'ta yasananlar
dan ornek vermissiniz cok anlamliydi.Dernege yazip gonderdiginiz yazi da halla sizin gibi dusunen,durumdan uzuntu duyan,hasasiyet gosteren insanlarin
var olmasiydi.Umarim Yaziniza gerekli ve olumlu yaniti alirsiniz.Tekrar saygilar ve sevgiler Kamil Abi...