gönderen Adnan Ayaz » Cum Şub 27, 2015 2:25 pm
Merhaba arkadaşlar;günler hala 24 saat mi diye bazan tereddüt ediyorum.Sabah,öğle,ikindi ve derken akşam ezanı okunduğunda eyvah ömürden bir gün daha gitti diyerek evlerimize kapanıyoruz.Yatsı ezanı okunduğunda çoğumuzun yarım sat veya bir saat sonrasında ertesi gün için yattığını iyi biliyorum.Gençler bu siteden elini ayağını çekmiş gibi o yüzden yaştaşlarımızın belirttiğim gibi özel bir durumu yoksa hepsinin o saatlerde yatmış olması lazım.Artık hayal gücümüz azaldı bağlı olarak ümitlerimiz azaldı.Çoğumuz emekli oldu,olmayanlar da yakında olur...Ondan sonrası için kutsal topraklara gidemeyenlerin arzusu oralara gidebilmek ve Allah nasip ederse emekliliği yaşamak.Nerede yaşamak noktasında ise yer belli değil.Çocukların ve torunların durumu bunu belirleyecek.Bu da son yılların değişen modası oldu.Yeni doğan çocuklar bakıcılarının elinde artı kreşlerde ve ilkokulda derken hayatın dümeninde yerlerini alıyorlar ve maraton başlıyor.Ama ne maraton;hükümetler değişir beraberinde kanunlar yönetmelikler değişir ve bizim talihsiz çocuklarımız çok bilgili insanlarımızın deneme tahtası olarak okurlar okurlar okurlar ve ülkemize kazandırılırlar.Aklıma geldi de yazıyorum.Çocuklarımın biri de eczacı oldu.Devlet iş vermedi ya da veremedi.Mezun olalı bir yılı geçti şimdi de öğrenci iken verdikleri bursları taksit taksit geri istiyorlar.Sanırım 2019 yılına kadar ödemeler devam edecek.Toplamı 16 bin lira kadar ve ben bir öğretmen olarak çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamadığım için devletimden borç para istedim sağolsun verdiler ama ödünç.Çünkü benim çocuğum ve arkadaşları eczacı olduklarında bu devlete değil yabancı devletlere hizmet edecekler.Yani parası olmayan ya eczacılık,tıp veya diş hekimliği okumayacak ya da borçlanacak ve hep köle gibi yaşayacak.Bu kadar büyük ve zengin bir ülkede çocuklarımızın parası varsa okuyabilir olmasına asla gönlüm razı değil,bir çoğumuzun da değil biliyorum.Çözüm ne onu mu konuşalım?Ben yetkili değilim sadece yazarak deşarz olmak istedim.Bizim bir vakfımız var çoğu zaman siyasi çalışır ve yönetim adamlarına burs verir.Benim çocuğum sene kaybetmedi zamanında okulunu bitirdi ama vakıf tarafından sebebi ne olursa olsun bursu kesildi.BURSU KESİLDİ anlıyor musunuz kalın kafalılar.Görüyor musunuz her yerde böyle haksızlıklar ve adaletsizlikler yapılıyor.Ondan sonra da konuşurken mangalda kül bırakmıyoruz.Sorunlar bir tane değil ki!...Sevgi ve saygılarımla.
.