Merhaba İhsan abı, mesajını gördüm fakat bir iki gün özel işlerim vardı cevap veremedim. Kusura bakmayın şimdi cevap veriyorum.
Bu fotoğraf verme işini anlatayım. Üç atımda anlatacağım.
1.atım fotoğrafı boyutlandırmak- 2. atım fotoğrafı internet ortamına vermek. – 3. atım ise fotoğrafı internet ortamından
www.sahınkayaköyü.com ‘a vermek olacaktır.
1.Atım
İlk önce vereceğin fotoğrafın boyutunu ayarlıyorsun. Bu iş çok kolaydır. Eğer kullandığın Windows XP ise: fotoğrafı açmadan maus ile üzerine gelin, sağ tıklayın çıkan menüden Birlikte Aç’a gelin orada Mıcrosoft Office Pıcture Manager’ı tıklayın. Resimleri düzenleyi tıklayın. Sağ darafa Resimleri düzenleme yeri gelecektir. Oradan yeniden boyutlandır’ı tıklayın. Önceden tanımlanmış genişlik x yükseklik hemen altında acılan bir kutu var. Acın orayı orada Wep-Büyük (640x480 picsel) tıklayın. Alt tarafta Boyut Ayarı Özeti vardır. Özgün boyut, Yeni boyut rakamlarla verilir. Hemen altındaki tamamı tıklayın. Tıkladığınızda Özgün boyut, Yeni boyut rakamları eşitlenecektir. (640 x 480 olacaktırlar) Yukarıdaki kapat düğmesiyle kapatın gelen menüden kaydet’ ı tıklayın. Kayıt etmezseniz yaptığınız iş havaya gider.
(Kullandığınız Windows Vista veya XP SP3 ise bunlar en yeni sürümlerdir. Vistayı ben hiç görmedim. XP SP3 çü gördüm. Yüzde yüz tahminim sizin kullandığınız Windows yukarıda izah ettiğim gibidir. Bu yüzden rahat olun.)
2.Atım
Şimdi fotoğrafın boyutunu ayarladıktan sonra bildiğiniz bir yerde dursun. İnternet ortamında
http://www.imageshack.us/ sayfasını acıyorsun. Kurbağa resmi olan bir sayfadır. Orada uzunca bir (kare satır) yanında Gözat yazar orayı tıklayın. Çıkan Dosya seç menüsünde sizin daha önce boyutlandırdığınız fotoğrafı bulup aç tıkladığınızda fotoğrafınızın olduğu yerin adı kara satırda çıkar. Altında işaretsiz kutular vardır resize image? Yazan yeri açın ora ilk satır 100x75 avatar’ı seç altında tuş içinde host it! Yazar tıklayın. host it! Yazısı uploadıng olur internet sayfasının yeniden açılmasını bekleyin. Sayfa açıldığında fotoğrafını küçük boyut olarak göreceksiniz. En alt bölümde kare satırlar içinde yazılar göreceksiniz onlarında en altındaki Show image to friends yazısı ünündeki kare satır içindeki tüm yazıyı kopyalayacaksınız. Kopyalama işi tüm kare satır içindeki yazıya mous ile dokundun mu mavileşiyor bu durumda mausta sağ tuşu tıkladığında koplaya seçeneğini görürsün seçtiğinde başka yere yapıştırabilirsin.
3.Atım.
Fotoğrafı yerecek olduğun bölümü acıyorsun, aynı yazı yazdığını gibi yeni konu açıyorsun. Konunun başlığını yazıyorsun Alttaki kutulardan İmg olanı tıklıyorsun [img]bu%20gelir.%20Aynı%20yeri%20birdaha%20tıklıyorsun%20bu%20kez%20bu%20gelir[/img] ikisinin arasına ikinçi adımda anlattığım işlemi yapıştırıyorsun
Bu şekilde bir şey olur. Göndere basmadan önizleme bas ki yaptığın işlemi gör Eğer fotoğrafını önizleme ile rahat görebiliyorsan sorun yoktur. Yazı gönderir gibi gönder gitsin. Eğer önizleme ile fotoğrafını göremiyorsun hata yaptın demektir. Yaptığın tüm işlemi yeniden yapacaksın.
Abı ilk zamanlar çok zor gelebilir gözünüz korkmasın birkaç kere yaptıktan sonra çok basit gelecek size İlkokul öğrencisi gibi anlattım geliyor bana yinede takıldığınız yer varsa sorun, yazayım. Yaparken tıkandığınız yerde telefon bile edebilinsiniz. Veya acıksa msn den sorabilirsiniz.
Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle selam ve saygılarımı sunar, duanızı beklerim.
m.koseoglu1962@hotmail.com cep 05364710795