gönderen Kamil Şahin » Cmt Mar 16, 2013 11:04 am
Ordu'dan herkese kucak dolusu selamlar ve saygılar gönderiyorum.
Dün(15 Mart 2013) günü size bu sayfada yazamadım.Giresundaydık ve işler yoğundu.Toplantı,birebir iş görüşmeleri v.s.
Dün Adnan hocamın sanal alemlerdeki buluşmalar ile ilgili yazılarını dikkatle okudum ve çok yerinde haklı buldum.Beynel milel sosyal paylaşım sitelerinde(Facebook,Twiter gibi) giriyoruz ve üye oluyoruz.Kendini bir şekilde tanıdık diye sunan kimselere çok özellerimizi ve sırlarımızı verebiliyoruz da acaba bize kendini tanıdık bildiğimiz kimlikle suna kişi gercekten omu...? Hatta cinsiyetini bile tersinden söyleyebilir ve bizde çok mahrem şeylerimizi paylaşabiliriz.Bu durum çok tehlikeli ve yanlış sonuçlara bizleri ALLAH korusun götürür.Bazı özel kimlik ve diğer bilgilerimizide masumane bir şekilde alıp bizleri maddi zararada sokabilirler.Bu yazdıklarım tehlikelerden bir kaçı.Daha çok vahim durumlarda olabilir.Masum ve iyi niyetli çocuklarımızı kandırıp kredi kartlarının numarasını ve şifrelerini alıp büyük borçlara sokabilirler,kötü niyetliler çocuklarımızı kandırıp ahlaksız görüntülerini sanal alemde alıp şantaj yapabilir.Neticede eşşek dağda geberir zararı eve gelir misali bizler ebeveyn olarak çok üzülür ve zor durumlarda kalabiliriz.Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.ALLAH göstertmesin bizlere.
Ama diğer yönden iletişim diyalok kurma gibi konulardada bu sitelerin faydaları yok değil.ALLAH şaşırtmasın,ALLAH kötülere fırsat vermesin(Amin).
Amcaoğlu Muhammet.Hakim AYAL'ın yaklaşık elli sene evvelki Soğanlıda kayboluşunu hatırlıyorum.tabii ben küçüktüm ama Resul ağabimin gece yarılarına kadar arayıpda obaya dönüp rahmetli Gülzade anama:Ana o çecuği bulamaduk,mutlaka kurtlar yemiştur onu serzenişini ve üzüntüsünü unutamadım.Ben bu konuyu Hakim AYAL ile iki sene evvel Istanbul'da yüz yüze konuştum.Obana kayboluşunu ve henekeli çobanın bulupda eve götürmesini detaylı anlattı.Konu uzun onu burada yazamam.İnşaallah yüz yüzü geldiğimizxde anlatırım...1
Hepiniz tekrar bagı selamalar ve sevgiler..
Sizleri ALLAH'a emanet ediyorum...!
.