gönderen Hakim Ayal » Pzr Şub 24, 2008 12:02 am
Tüm şahinkayalılar. Hepinize selam, sevgi ve hürmetler sunuyorum.
Uzun zamandır siteyi izliyor memleket hasretimi bir nebze olsun bu şekilde azaltmaya ,tanıdık isimlere, dostlara,rastlamaya çalışıyorum ancak aktif olma zamanının geldiğini hissederek artık yazma en azından kendimi tanıtma ve merhaba deme gereği duydum. Bunu bir iki kez denedim ama havamda olmadığımı farkederek vaz geçmiştim.
Aslında birazda ürkek yazıyorum. Şimdiye kadar neredeydin diyeceklere, dahası; beni tanıyan ama benim unuttuğum kişilerden alacağım (şekli ne olursa olsun) tepkiden ürkdüğüm için yazmayı hep öteledim. Ama bir yerden başlamak lazım.
Uzun yıllardır memelekete gidemedim. Son gidişimde ancak üç gün kalabilmiştim. Bu gidemeyişlerim arayı uzatışlarım, gidipde uzun süreli kalamayışlarım, insanlardan, tanıdıklarımdan, sevdiklerimden ve sevenlerimden
uzaklaştırdı beni. Ama bir şey varki o hiç değişmiyor. Ben Şahinkayalıyım ve hep öyle kalacağım. Gitmesemde... görmesemde.. ö köy benim (de) köyüm.
Bunca laf-ü güzaftan sonra kendimi tantayım. Bilenler bilir de bilmeyenler tanısın diye.
Annemle bir türlü anlaşamıyoruz, onun dediği tarihle nüfüs çüzdanımda yazan tarih uyuşmasada uyuşan şeylerden biri şahinkaya da doğduğum. Diğerleri Babamın İbrahim, Dedemin Ferhat Ayal olduğu gerçeği. Köyde evimiz Kamali da ve ilgi bekler durumda, birzamanlar içinde yaşayanların olmasada insan sesine hasret gönlü kırık yarısı yıkık derenin şırıltısına karıştığından
duyulmayan bir hıçkırık deryasında, bizi en azından orda,odalarında doğupta hayatta olanaların ziyaretini bekler durumda. Tabi sadece o değildir bekleyen ama maalesef koşullar arzu ettiklerimizi yapmamızı engelliyor. (Anlayışınıza sığınıyorum )
Şimdi İstanbulda ( Ümraniyede ) yaşıyor ve bir telekominikasyon şirketinde
çalışıyorum. İki oğlum var biri boyumu geçkin biri geçmeye yakın. Eşim oralı değil buralı , Ama inanın Fasulya turşusunu da Mısır çorbasını da, kuymağı ve muhlamayıda çok iyi yapıyor. Yetmiyor hatta ben istemeden yapıyor. (oda seviyor olsa gerek)
Buralarda hayat tekdüze geçiyor desem yalan olmaz. Yok yok olur, benim hayatım tek düze geçiyor aslında.. Sosyal bir aktivitem yok gibi, hobilerim yavaş yavaş azaldı, zaman yetmiyor sanki. Yaşlandıkca zamanı daha iyi kullanma gereği duyduğundanmıdır nedir günleri biraz kısa bulur oldum.
Lafın makbul olanı kısa ve özlü olanıdır derler ama belki bu durum için değildir. Ne olursa olsun ben yinede burda bitireyim istiyorum.
Sağlıcakla, sevgiyle kalın.