HAKIM AYAL

Gurbet ellerde kalıp da yüreklere düşen korları söndürmeye, uzun yıllar görmediğiniz arkadaşlarınızla görüşmeye kim engel ki?.. (Tüm üyelerimizin birbirini tanıma hakkı var değil mi?)

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sibel Şahin, Adnan Ayaz

HAKIM AYAL

Mesajgönderen Hakim Ayal » Pzr Şub 24, 2008 12:02 am

Tüm şahinkayalılar. Hepinize selam, sevgi ve hürmetler sunuyorum.
Uzun zamandır siteyi izliyor memleket hasretimi bir nebze olsun bu şekilde azaltmaya ,tanıdık isimlere, dostlara,rastlamaya çalışıyorum ancak aktif olma zamanının geldiğini hissederek artık yazma en azından kendimi tanıtma ve merhaba deme gereği duydum. Bunu bir iki kez denedim ama havamda olmadığımı farkederek vaz geçmiştim.
Aslında birazda ürkek yazıyorum. Şimdiye kadar neredeydin diyeceklere, dahası; beni tanıyan ama benim unuttuğum kişilerden alacağım (şekli ne olursa olsun) tepkiden ürkdüğüm için yazmayı hep öteledim. Ama bir yerden başlamak lazım.
Uzun yıllardır memelekete gidemedim. Son gidişimde ancak üç gün kalabilmiştim. Bu gidemeyişlerim arayı uzatışlarım, gidipde uzun süreli kalamayışlarım, insanlardan, tanıdıklarımdan, sevdiklerimden ve sevenlerimden
uzaklaştırdı beni. Ama bir şey varki o hiç değişmiyor. Ben Şahinkayalıyım ve hep öyle kalacağım. Gitmesemde... görmesemde.. ö köy benim (de) köyüm.
Bunca laf-ü güzaftan sonra kendimi tantayım. Bilenler bilir de bilmeyenler tanısın diye.
Annemle bir türlü anlaşamıyoruz, onun dediği tarihle nüfüs çüzdanımda yazan tarih uyuşmasada uyuşan şeylerden biri şahinkaya da doğduğum. Diğerleri Babamın İbrahim, Dedemin Ferhat Ayal olduğu gerçeği. Köyde evimiz Kamali da ve ilgi bekler durumda, birzamanlar içinde yaşayanların olmasada insan sesine hasret gönlü kırık yarısı yıkık derenin şırıltısına karıştığından
duyulmayan bir hıçkırık deryasında, bizi en azından orda,odalarında doğupta hayatta olanaların ziyaretini bekler durumda. Tabi sadece o değildir bekleyen ama maalesef koşullar arzu ettiklerimizi yapmamızı engelliyor. (Anlayışınıza sığınıyorum )
Şimdi İstanbulda ( Ümraniyede ) yaşıyor ve bir telekominikasyon şirketinde
çalışıyorum. İki oğlum var biri boyumu geçkin biri geçmeye yakın. Eşim oralı değil buralı , Ama inanın Fasulya turşusunu da Mısır çorbasını da, kuymağı ve muhlamayıda çok iyi yapıyor. Yetmiyor hatta ben istemeden yapıyor. (oda seviyor olsa gerek)
Buralarda hayat tekdüze geçiyor desem yalan olmaz. Yok yok olur, benim hayatım tek düze geçiyor aslında.. Sosyal bir aktivitem yok gibi, hobilerim yavaş yavaş azaldı, zaman yetmiyor sanki. Yaşlandıkca zamanı daha iyi kullanma gereği duyduğundanmıdır nedir günleri biraz kısa bulur oldum.
Lafın makbul olanı kısa ve özlü olanıdır derler ama belki bu durum için değildir. Ne olursa olsun ben yinede burda bitireyim istiyorum.
Sağlıcakla, sevgiyle kalın.
Hakim Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Pzr Şub 24, 2008 1:07 am

Bir gece ansızın gelebilirim;
Evet kimleri görüyorum,başta şunu diyeyim amma kısa yazmışın ya uzun yazmış olsan sayfalar yetmezdi gibi geliyor bana,bir insan kendini ancak bu kadar tanıtabilir,hiçbir şey buraya yazmaya engel değil burada hepimiz yıllar geçmiş memleket hasreti çekiyoruz buralar özlemimizin en güzel hafiflediği yer olarak geliyor bana yazıyorum,yazıyorum hasret gideriyorum.
Sana bu vesile ile şimdilik hoş geldin diyorum ilerleyen günlerde bol,bol muhabbet yapmak üzere herkese selam,Allaha emanet ol......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Pzr Şub 24, 2008 1:10 am

Hakimçiğim herkesin kendi sayfasına yazarsan daha iyi olur zamanında ulaşır....
Maşallah,saat 02.33 hala sitede geziyorsun,aktif olacağa benziyorsun ,kolay gelsin......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr Şub 24, 2008 8:42 am

Hoş geldiniz efendim,
Ürkekliğe hiç gerek yok.
Şeref verdin bize.
Herkesi bağrına basacak kadar engin gönül sahibi olan Şahinkayalılar -Şur-lular, zat-i alinizi zaten bekliyordu...
Sen kendi yerini doldurmuş oldun.
Cuma akşamları bütün yarenler canlı oturumda atışma yapıyoruz. orada da beklerim seni.
ÖPÜYORUM
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Şub 24, 2008 1:43 pm

Hakimlerin Hakimi Hoş Geldin !
-Seninle bu konuyu konuşalı hayli zaman oldu..Bu ne kadar çok inceleme yapmışsın...İnşallah sitemizi beğenmişsin...Öyle sanıyorum ki beğenmemiş olsaydın kendine sayfa açmazdın...Beğendiğin için biz ayrıca mutluyuz...

-Evet bütün Şurluları burada bir araya getiren sitemiz gerçekten çok güzel.. Amaç Tanışma-Kaynaşmadır...Diğer her şey teferruattır.. Onun için burada çok kişi ile köylün olarak tanışma fırsatını yakalamış durumdasın..Dilerim amacına ulaşırsın...Ben şahsen burada bulunmaktan çok ama çok mutluyum..Çünkü;
-Önceden tanıdıklarımdan izini kaybettiklerime kavuştum,
-Önceden tanımadığım köylülerimin bazıları ile bu site sayesinde görüştüm,
-Bu site sayesinde hiç yüz yüze gelmediğim çok sevgili köylülerimle yazışma fırsatını yakaladım.Bir gün inşallah yüz yüze de görüşmemiz nasip olacak,
-Hepsinden önemlisi çok sevgili gençlerimle bir aradayım,

Daha ne olsun ki ?

Gelmekle çok iyi ettin...

Selam ve sevgilerimle....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzr Şub 24, 2008 2:09 pm

Hakimciğim....!
Günlük yazışma sayfasına herzaman göz atar ve yazmaya çalışırım.Baktım Hakim AYAL en başta...!aCABA dedim bubizim bildiğimiz hakim'mi? dedim. Özgeçmişini okuyunca evet ta kendisi dedim ve yazma gereği duydum.
Yazdığın tanıtma kısa ama çok derin özlem ve hasret duyguları ile dolu.Ben inanıyorumki genede içindeki hasret duygularının çeyreği bile değil.Aynı duygu frekansında olduğumuz için seni çok iyi anlıyorum ve seninlede bu duyguları paylaşmak istedim...!
Her nekadar yaşını belirtme konusunda işi şakaya getirip yazmadıysanda sen benden 1-2 yaş küçüksün.Çünkü seninle Kuşmerde kamali mahallesinde beraber olduk.Zaman zaman tazemeli moç veye sayı oyunu oynadık.Çocuksu itişmelerimiz ve küsmelerimizde olmuştur.Kısacası Sen Luloğlu Ferhat dedenin torunusun. Bunu bizim çağlarkiler iyi bilir.Öyle ürkek ve çekinken davranmaya hiç gerek yok.Bukonulada geç kalabilirsin ama zararın neresinden dönersen kardır düşüncesiyle bize dahil olmana çok sevindim.
Evet Hakiciğim! Köy ve köydeki ev ile yüklü olduğun duyguları okuyunca yıllardır oralara gelmesende oraların heyecanını taşıyorsun.Buşimdilik yeter gibi ama unutmaki senden sonra gelecek nesil yani çocuklarıda oralara getirip tanıtman gerekir.Onlar oralara yabancı ve uzak olmamalıdır.Sende epey geç kaldın. Sende sık sık gelemiyorsun. Ama mutlaka bu dünya tamahı illeti duygularına (HAKİM) olup memlekete gelmelisin Hakim kardeşim.
Bilmem beni iyi hatırlarmısın ama ben seni ismen ve cismen hatırlıyorum.Hemseni bizim köy ve yayla unuturmu?Sen KUŞMER'de kayboldunda tüm yayla seferber olup seni aramadımı?Sende Soğanlı dağında bir taşı altında simişkenvade korkar vaziyette bulundu.bilmem yanılıyormuyum?Yani sen meşhursun...!
Hakimciğim....!iNŞALLAH BUDUYGULARIMLA SENİ ÜZMEMİŞİMDİR.
Ama şunu yinelemek isterimki memlekete hiç olmazsa yılda bir sefer çoluk çocuk gelmek gerekir.Hayat çok kısa.Sizin yayladaki eve hep bakarım.Oevin ebediyete intikal etmişlerini anar ve fatiha okurum. Evinizin dışı tuğla ile örüldü. Eski otandikliği kayboldu.Oda ayrı bir hüzün veriyorbana!
Neyse çok gevezelik ederek başını ağırttım.Tanımıyorum ama yengeme ve çocuklara çök çok selamlar.ALLAHA emanet olun.Sağlıklı ve mutlu günlerde görüşmek dileğiyle, Bakı selamlar....!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hüseyin İkiz Ayan » Pzr Şub 24, 2008 6:50 pm

Hakim abi aramıza hoşgeldin :D
Kullanıcı avatarı
Hüseyin İkiz Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Pzt Şub 25, 2008 8:12 am

Hakim ağbi

ya ne yazacağımı bilemedim şimdi
nasılsın
yengem çoçuklar
ben izmirdeyim burda işe girdim öyle yuvarlanıp gidiyorum
7 martta trabzona gidecem birbuçuk yıldır gitmiyorum herkes heryer burnumda tütüyo
walla iyi oldu bu site
herkese çok selam söylüyorum
görüşmek üzere
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Şub 25, 2008 3:31 pm

Aziz arkadaşım....!
Bilenler bilir, ben acizane çok dost canlısı ,şahinkayave kuşmer düşkünü bir insanım. Seninle MSN'de kısada olsa görüştük.Bugörüşmeden çok sıcak ve dostcanlısı duygular aldım.Elimde olmadan nedenlerden dolayı ayrıldığım için kusura bakmayın...!
Evet sen çok haklısın.Memleketten çok erken ayrıldınvede sık gelemedin.Bunun ben farkındayım ama ben hep derdim.Bizim KAMALİ'da ve KUŞMER'de bir hakim arkadaşımız vardı.Bu benim herzaman belleğimde vardı ve silinmedi. Ama nerede çalışıp ikamet ettiğini bilemiyordum.İsmini tanışma-kaynaşma sayfasında görünce okuma ihtiyacı hissttim.Aslında kısa yazsaydın belki yazma ihtiyacı hisstmiyecektim.Ama baktımki duygular aynı benim duygular,özlemler aynı benim özlemlerim.Kamaliyi ve eski evi unutmamış.Değer dedim veyazdım.Aslında inanki duygularımın çeyreğini yansıtamadım. Hakimciğim; inanki yaş biraz ilerleyince çok çok duygusal oldum.Bunedenle seningibi memleket ve hemşeri hasreti çekip duygularını açığa vuran kimselere dayna mıyorum.Onlarla bu duyguları paylaşmak istiyorum.Onlardan biride sen oldun...!Paylaştım vede sizinde değerbiri olarak güzel ve olumlu tepkilerini alınca çok mutlu oldum...!
Evet haklısın hakimciğim..!
Bende annemle doğum tarihi ve ayı konusunda hiç anlaşamayız.Rahmetli anam: Seh çayırculukta ağustosun haftasında doğdun derdi.Yıl:belli değil.Sonçare hafızlıktan sonra okula kayıt yaparken:01 .01. 1955 olarak yazdılar beni.Hatta hanımın doğum günü tamı tamamı yazılmış. Tabiiki hediye ister. Bazan dalgınlığa gelir unuturum, savunma olarakata : sen niye birgün doğum günü hediyesi almazsında hep bende istersin dediğimde; Amaaan ,seninde doğumun bir garip.! öyle 01.01.1955 tarihi olurmu? der.Bende cevaben:sanane; babam öyle ayarlamış, sen nekarışıyorsun diye şakalaşırız.Kısacası bizim doğum tarihide karışık.Ama üç aşağı beş yukarı ya 1954 veya 1955 dir...!Dolayısiyle yaş elliyi geçti hakimciğim...!ALLAH hayırlı ömürler ve hayırlı ölümler nasıp etsin(AMİN)...
Haklısın. Ben köyden fazla kopmadım.ilkokulu lazkıranda ortaokul ve lise Trabzonda okudum.Üniversite hayatı ISTANBUL'da 1974 ve 79 arasında oldu.Sonrada çeşitli yerlerde görev ve meslekte 30. seneyi çalışıyoruz.Şuan ordu ilinde çalışıyorum.Şimdilik burada bir evimiz var evimizde oturuyoruz.ALLAH herkese evinde oturmayı nasıp eder inşallah.Bir oğlum ((24)yaşında yüksek tahsilde; (19)yaşında bir kızım var oda yüksk tahsilde ankarada okuyor. Bizde hanımla başa döndük işte.Melekete önceleri bukadar özlem duymadığım için sık gitmiyordum ama sonra yaş geçtikçe toprak çekti ve aşırı birözlemle heryıl gitmeye çalışıyorum. Yaklaşık 6 aydır sitenin sayfasına katılıyorum ve busayede seningibi aslında unutmadığım ama göremediğim arkadaşlarla görüşüp hasret gideriyoruz.
Bilmiyorum biryanlışım varsa bağışlayın Godan bey ağabinmi yoksa amcanın oğlumu?Onu tam bilmiyorum.Ama ıstanbulda cemiyette aktif olduğunu ve haberlerini alıyoruz.çok selamlarımı söyle.Bende zaman zaman sultanbeyliye geliyorum.Rahmetli ahmet ağabimin hanımı ve çocukları var.Ziyaret amaçlı geliyorum.Her geldiğimde Sezai ALTUNCUYA uğrarım.Kamil pehlevanın çocukluk arkadaşım, ona uğradım.
Evet Hakimciğim.Yeterki hitap canda ve samimi olsun. Sıfat hiç önemli değil.Yaş hiç önemli değil.Bana Kamil diye hitap edersen çok mutlu olurum.Yeterki canda ve samimi olsun.
Seni buduygularından ötürü çok seviyorum vede seveceğim. Sana MSN de telefonlarımı yazacağım.Eğer ben ISTANBULA gelirsem inşallah seni ziyaret etmeye çalışacağım.Seninde bir kardeşinin ORDU'da olduğunu unutma . Kara yolu ile geçersen mutlaka uğramanı çok isterim.İnşallah kısmet olur yüz yüze görüşürüz.
ALLAH emanet olun....!Gereksiz uzatarak başını ağırttım. Hakkını helal et
Hoşca kal....!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ayşe Selçuk Bacak » Pzt Şub 25, 2008 7:32 pm

Hoşgeldiniz,
Aynı mahalledeniz, adınızı da duyardım ama hiç karşılaşmadık sanırım.
Bu sitenin memleket özleminizi biraz olsun azaltması dileğiyle....
Ayşe Selçuk Bacak
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Sal Şub 26, 2008 7:25 am

hakim ağbi
günaydın
uzak olmak garip bişey

sokakta karşılaşsak birbirimizi tanımayız büyük ihtimalle
ne acı demi kimse duymasın

çok heycanlıyım trabzona gideceğim diye her gece rüyama giriyo
o yüzden doğru dürüst hiçbişeye konsantre olamıyorum
hergünde sitedeyim
yaylada yerden köpüren soğuk suya başımı daldırmak gibi
çok sevindim en azından burdan görüşebildiğimize
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Şub 27, 2008 10:39 pm

Hakim abi aramiza hosgeldiniz, annemde ayallardandir mutlaka akrabaligimiz vardir, tanitma yazinizi okudum amabir turlu kim oldugunuzu cikaramadim, insallah bu site sayesinde herkes bir birini en iyi sekilde taniyacak, paylasimlarinizin sonsuz olmasini diliyorum...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Mar 03, 2008 10:51 am

Hakimciğim....!
Dileğin üzerine MSN'nendeki özel resimlerine baktım...
Sen neymişsin meğer....!?
Bende zannediyordumki öyle hasbel kader TANIŞMA-KAYNAŞMA forumuna kimlik yazarak kaydoldun...!Dostlar aliş verişte görsün misali...!Ama resimlere bakınca hele hele MEMLEKET resimlerine inanki o 294 adet resmi ikikere hasret gideririm diye devir ettim.Köyden başlayıp mezireler görnek parma sultammurat.......dağlar yollar ve kuşmer.... Oradan boğaz,çatma ;geridönüldü ;yaylanın içi derken senede birkez nostaljı amaçlı gittiği derebaşı yolunda çumavank heneke çayırları demirkapı derebaşı virajları derebaşı enesun hanı yukarı ogene aşağı ogene belki biraz alçakköprünün oralar herhalde ondan sonra hafıza dolduki kesildi resimler ama çok güzel bir resim ringi...Kutluyorum.Dağların karına ve yeşilliğe bakılırsa haziran ayı 'yoksa yanılıyormuyum'?Hüzün veren resim albümü...!Yayla camisinin yanında çektiğiniz oturan resimlerdeki insan grubundan rahmetli Ahmet ALTUNCU yok.Oda beni hüzünlendiren bir enstantane....! Sonra habersiz ve süpriz gelişinizin şaşkınlığı ile yayla bahçesinden size doğru heyecanla gelen bir bayan(kim merak ediyorum?).Nebileyim dahada çok söylenir....!
Eeeee...Arkadaş...!Bukadar hasretlikte neden bugünekadar budenli ara?Sormadan edemiyeceğim....!Somra buresimler yaylada görülen ve dikkatimi çeken inşaatlara bakarak diyorumki 4 veya 5 sene önceki zaman dilimi...Yanılıyormuyum...!
Evet benim yapmak isteyip de yapamadığım bir resim albümü...Tebrikler hakim ...Seni tekrar kutlutyorum....!
SELAM ve SEVGİLERİMLE....Kendine iyi bak...
Haaaa..Azkalsın unutuyordum.BEN Bölümündeki albümde birresim hani masaya başkoymuş ihayaletgibii..İyiki dedin ben değilim...Yoksa iki saat inceleyip acaba hakimin yaşamının hangi evresine aitti diye çok zaman kaybedecektim(!!!!...)
Bana bu ıkazın temel fıkrasını aklıma getirdi: Temel uzun yıllar memleketten uzak gurbet ellerde kaldı..Ama zaman zaman dursun ile yazışıyormuş...Dursun mektupda yazmışki: Ula Temel..Seninle uzun zamandır görüşemiyoruz...!Bir fotoğrafınını gönderde resmune bakayım deyince :Temelde orada inekle bir resim çekip göndermiş vedemişki:Şaşurmayasun diye yazayurum:Bu ineğun yanindaki benum haaa...!Tabi teşbihte hata olmaz.Seninde hoş görüne ve samimiyetine güvenerek böyle bir fıkra benzetmesi yaptım.Sakın kırılma bana.Eğer kırıldıysan seni bu benzetmeden tenzih ederim.Seni bilmem ama ben şakayı vetakılmayı çok severim .İnşallah bu şakaya alınmazsın....?
Hoşca kal sağlıcakla kal....!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Selam

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Pzt Mar 03, 2008 12:54 pm

Hakim Abi: Tessekkurler;O yorelerde dogup,buyuyen,ayri kalsa bile koyunun ozlemi ,sevgisi hic bitmeyen sizlerden ovgu dolu elestiriler almak benim icin cok onemli.Bu arada Kamil Abi'nin tavsiyesi de nazik bir jest benim adima..Evet bu site vesilesi ile nice tanis olmadigimiz Sahinkayali'larla burda bulusup,tanismak da olayin baska guzel tarafi.Selamlar,sevgiler....
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Mar 03, 2008 7:21 pm

İYİ AKŞAMLAR KARDEŞİM...!
Resimlerle ilgili yazdığım yazıyada şunuda eklemek isterimki ;Ağabeyini zaman zaman resimlerde görünen durumu memlekete çok hasret birhali vardı. Bilmem yanılıyormuyum.Hele yayladaki eve garip bakışını hiç unutamıyorum...!
İyi gecelerdiliyorum....!
Sana ve külfete selamlarımı yolluyorum...!ALLAHA emanet olun...!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön TANIŞMA - KAYNAŞMA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir