Merhum Hacı Hoca Hafız Mehmet ŞAHİN

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

Merhum Hacı Hoca Hafız Mehmet ŞAHİN

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Çrş Mar 26, 2008 10:43 am

Resim

İslami ilmin bence zirvesine çıkmış gerek Şahinkayalılar ve gerekse onu tanıyanların islami soruları sorup tereddüt oluşmadan tatmin bir cevap aldıkları ender şahsiyetlerden birisi idi. Benim kendisi ile dini ilimler yönünden hernekadar sohbetim olamadıysa da (yaşımın küçüklüğü nedeniyle) merhumdan her bahsedenin ne kadar da derin bir ilim sahibi olduğunu anlamış bulunmaktayım.
Eminim diğer katılımcıların da (daha iyi tanıyanların) merhum hakkında söyleyecekleri çok şey olacaktır.
Merhuma Allah'dan rahmet diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Mar 27, 2008 12:23 am

Coşkun şuraya birde resmini koyabilsen ne güzel olurdu,yıllarca Vaizleriyle büyüdük Hacı Hoca Hafız Mehmet Şahin Allah gani,gani rahmet eylesin inan anlatmak zor onu bizim evin önünden elinde kuran okuyarak camiye giderdi aslında hepsini yutmuş ama mubarek adam hala onu elinden bırakamıyor acaba yeni bir şey bulabilirmiyim insanlara anlatacak,çok hatiraları var ama hafizam zayif anlatamayacağım.
Namaz kılarken okuduğu kuran hala kulağımda harika okuması vardı ilmi gibi vaazına doyum olmazdı onu anlatırken bile kendimi tutamıyorum özür dileyerek burada kesmek zorunda kalıyorum,mekani cennet olsun.....
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Mar 27, 2008 10:56 am

Sevgili Coşkun,
Çok mükemmel bir sayfa açtınız..Mutlaka buralarda olması gerekirdi tabi...Ama mademki bunu yaptın,resmini de mutlaka bulup eklemelisin...Ki sayfa değerini bulsun...

Hafız Mehmet Hoca anlatmakla bitmeyen bir ilime sahipti...Ama ne yazık ki o muhteşem bilgileriyle toprağa girmiştir...Biz bir kış 3 arkadaş ondan arapça okumuştuk..Onun için çok yakınen bazı özelliklerine şahit olmuşuz...

Çok genç denecek yaşta aramızdan ayrıldı..Rabbim rahmet eylesin....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Mar 27, 2008 11:07 am

Aynı sayafaya nedense "Düzelt" olmadığı için yazamadım...Onun için ayrı yazmak zorunda kaldım...

Hafız Mehmet Şahin Hoca,
15 Kasım 1988 tarihinde ölmüş ve çok büyük bir yağmurlu günde toprağa verilmiştir..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Prş Mar 27, 2008 1:27 pm

İrfan amca ve Muzaffer amca;
Resim konusunda eminim bize Sami AYAN ağabey daha iyi yardımcı olacaktır. Ama eğer Sami ağabeyde de yoksa bek Kırıkhan'da babama söyleyeyim kendisi merhumun oğlu Muhammet ŞAHİN'den resmini alarak tarattırıp bana göndersinler. Ben de resmi ekleyeyim. Ama Sami ağabey umarım burayı okur ve bize yardımcı olur.
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Mar 27, 2008 11:04 pm

Coşkun mutlaka resmini görmek istiyorum bu konuda yapaçağın calışma için şimdiden teşekkür ederim,resim olmazsa bu sayfa topal kalır bir yerlerden yardım al bişeler yap sayfa güzelleşsin bizde daha fazla bu sayfayı ziyaret edelim.......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Mar 31, 2008 3:42 pm

Sevgili yeğenim Coşkun...!!!
Kaybettiklerimiz köşesindeki büyük bir eksikliği hissederek gerek pozitif ilimdeve gerekse dini ilimde dünyada zirve yapan ilim irfan deryası amcamın oğlu hafız Mehmet ŞAHİN hoacamı yazarak bu boşluğu doldurdun.Diğer yorumcuların yazdığı gibi resminin olmaması bir eksiklik ama bu eksiklik telafi edilebilir...!!Senden ALLAH razı olsun...!!!
Yaş farkımızın olmasına rağmen çok sık görüştüğüm ve zaman zaman dini konulardaki tereddütlerimde engin bilgisine baş vurduğum ilim deryası bir insandı...!!
Neyazıkki sağlığında kıymeti bilinemedi vede ilminden yararlanılamadı. Erken yaşta aramızdan ayrılmasıda bir şansızlıktı.Çok saygı duyduğum ve verdiği fetvalardan kesinlikle tereddüt yaşamadığım ender hocalardandı.Dini konularda soru sorulupta cevap veremiyeceği bir konu olabileceğini zannetmiyorum.Zaman zaman sohbetlerinde dini konulardaki açıklamalarında:Yemeden içmeden bir hafta takılmadan konuşabilirim dediğini kulağımla duymuş biriyim...!İslami konularda çok saygın biriydi..Zaten onun olduğu topluluklarda başkası konuşmazdı...!!!
Bana bir sohbetinde:20 sene arapça okudum...Okudukça herdefasında çok eksiğim olduğunu beyan ederdi...!!! İyi dinleyeni ve konuyu kavrayanı çok severdi.Benim bazan sorduğum sorularda izahatta bulunurke can kulağı ile dinlerdin ve devamında sorduğum sorulardan konuyu anladığımı anlayınca..Ah ah.. Derdi..Keşke sen benden bu yönde bir ilim okusaydın deyip iltifatlarda bulunurdu...!!
Netice olarak pozitif ilim ile manevi ilmi entegre edebilen çağadaş,ileri görüşlü alim bir insandı...!!!
ALLAH rahmet eylesin ,mekanı cennet olsun....!!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Sal Nis 01, 2008 8:04 am

Kamil amca;
Öncelikle katkınızdan dolayı teşekkür ederim.
Resim meselesine gelince gerekli yerlere haber ilettim bana dönüş yaptıklarında bende resmi buraya eklemeye çalışacağım inşallah.
Bende rahmetli hakkında bir iki kelamda bulunmak isterim; kendisinin sağlığını hatırlıyırom (yaşım itibariyle çok az). Dede dostu olması nedeniyle ve babamın ona duyduğu saygıdan dolayı bizim evimizde de onun söyledikleri ve bazı dini konulardaki yorumları hala daha dile getirilmektedir. Babama bir dini mesele sorduğum zaman babam Hafız Mehmet Hoca şöyle demişti diye başlar meseleye. Rahmetlinin bir de farklı yönünü de incelemek istedim; kendisi o kadar kuvvetli bir insandı ki malumunuz üzre şeker hastalığı vardı ve ölümünden kısa bir süre önce bizim evin önünden bir elinde bastonu diğer elinde ineğin boynuzları (yani ineği zaptetmiş vaziyette) ilerlerken gördüğümde anneme sordum "habu dedega hasta değilmiydi" . Kendisinin yine rahmetle andığım Hacı Hoca Davut ŞAHİN'in sohbetlerinden dinlediğim bir hikayesini de nakletmek isterim; birgün Davut amcam kendisinden ders aldığı sıralarda bir iddiaya girişmişler ve üç dört talebe rahmetli Hafız Mehmet ŞAHİN'i bağdaş kurmuş vaziyette otururken yerinden sallayamamışlardır. Dvaut amcamın tabiri ile "zannetmeyin ki biz çocuk idik bizde delikanlı ve tuttuğunu koparan insanlar olmamıza rağmen hocamızı yerinden sallayamamıştık" demişdi.
Şimdi baktığımız zaman nice yürüyen kütüphaneler toprak oldular değil mi?
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Cum Nis 11, 2008 6:21 pm

Coşkun yeğenim...!
Rahmetli Ömer KAMA'ın cenazesi için gittiğim Kırıkhandan amca oğlu Muhammet'ten rahmetli h.hafız mehmet hocamın resmini aldım...!!!Ben yükleme işini bilemem.Ama o resimi Sami AYAN kardeşime göndereceğim.Hem bu sayfaya atar, hemde ''BİR ZAMANLAR VARDILAR'' BELGESELİNE KATILIR.İyi olacak kanaatindeyim.Keşke tüm kaybettiklerimizin belgeselini yapabilseydik....!!!!
Seni tüm kalbimle öpüyor,sağlık ve sıhhatler diliyorum....!!!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Nis 12, 2008 9:20 am

Evet sayfalar dolusu yazı yazsan bir küçücük resmin yerini doldurmaz...Çünkü hayaldeki insanlar o an için canlı gibi karşında duruyor...Şahsen ben bu şekilde düşünüyorum..

Rahmetli Mehmet Şahin Hocanın bende ses bantları var ama onlar da resmin yerini tutmuyor...Demekki resim buraya konulduğu zaman büyük bir eksiklik giderilmiş olacakatır,düşüncesindeyim..

Onun için buraya sayfa açanlar resim ve bazı bilgileri tamamlamadan sayfa açmaması lazım...Yoksa ben buraya yüzlerce sayfa açabilirim..Hem açacağım kişilerin bazı önemli bilgileri elimde olmasına rağmen resim olmadığı için sayfalarını açmıyorum...

Haydi hayırlısı !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cmt Nis 12, 2008 3:05 pm

Kamilciğim gezerken bile boş durmuyorsun maşallah resim gelmişse o iş tamam sayılır eline sağlik diyeyim onu biran evvel Samiye gönder o her tarafa koyar onu inşallah,bekliyoruz......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Cmt Nis 12, 2008 7:13 pm

Kamil amca, Muhammet hocam ile 10 gün kadar evvel telefonda görüştüm ve kendisine meseleyi izah etmeye çalıştım. Kendisi bana resim ve rahmetlinin öz geçmişini e-mail yoluyla göndereceğini beyan etmiş idi. Artık resmi size verdiğine göre bu yazının altına ya da benim yazımın üstüne rahmetli hakkında geniş bir şekilde yazabilirsiniz. Bu durmuda yazımın silimesinde hiçbir şekilde müteessir olmam. Aynı zamanda resmini de ekleyeceğinizi beyan ettiniz. Eğer resmi tarattırıp bilgisayara attı iseniz yükleme işini bende yapabilirim. Yani lafın kısası elimizden bişey gelirse başımla beraber.....
Saygılarımla....
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Nis 17, 2008 4:46 pm

Merhum Hafız Mehmet Hoca üzülerek belirtmeliyim ki unutarak ayıp ettiğimiz kişilerin başındadır. Sağolasın Coşkun. Bu önemli başlıkla bu eksikliği giderdiğin için. Kendisini çocukluğumda gördüm. Ama o tarihler kendisinden istifade edebilecek durumda değildim. Kendisi her yönüyle merak ettiğim bir şahsiyettir. Özellikle babam kendisinden övgüyle bahseder. Çok önemli bir alim olduğunu biliyorum. Ama mutlaka araştırmalı daha sağlıklı bilgilere ulaşmalıyız kendisi hakkında. Allah mekanını cennet etsin. Kamil abi fotoğraf göndereceğini ifade etti. Ben de seve seve buradaki yerinde onun fotoğrafını paylaşacağım inşallah.

Allah menkanını cennet etsin.
En son Sami Ayan tarafından Prş Mar 12, 2009 3:42 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cmt Nis 19, 2008 8:34 pm

Bekliyoruz inşallah bir gün bu sayfanın başında rahmetlinin resmi olacak......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzr Nis 20, 2008 10:16 am

Sevgili yeğenim Coşkun....!
Seni sevgiyle ve muhabbetle kucaklıyorum.
H.Mehmet hocamıza yazdığın yazı ile ilgili mütevaziliğin beni çok mütehassis etti.Sağol yeğenim.Senki o muhterem zatı bizden önce hatırlayıp kaleme aldığın için senin yazın orda kalıp onun altına acizane bizde birşeyler yazmaya çalışırız....!!!
Seni öpüyor başarılarının devamını diliyorum..ALLAHA emanet ol...!!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön KAYBETTİKLERİMİZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir