MUHAMMED OZBILGI

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

MUHAMMED OZBILGI

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Prş Tem 12, 2007 7:01 pm

Resim

BABA BU YAZIM SANA

Asiktin,sevdaliydin,yurekten severdin sen; memleketini.Ismini duysan icin burkulur,aklina gelse gozlerin dolar,bir haber alsan,yuzunde gulucukler acardi babacigim.Laf ettirmedin kimselere alehinde bir tek soz bile Cok zorluklar cektin.Cileli zamanlarin da oldu.Baban oldugunde sen kundakta bir bebektin,Anne sevgisini de yillarca cektin. Evlendi gitti baska ellere,cocuktun anliyamadin uzunca bir sure.Senin gencligin ,cok sevdigin kopamadigin
baba evinde gecti.Caykara-Sahinkaya( Sur) Kusmer ve mezire dilinden hic dusmezdi.Ne zaman anlatmaya baslasan sanki yeniden canli yasarcasina coskulu ,heyacanli ve gonulden
Askerlik zamaninda gozlerin yasli ardinda birakip gittigin memleketinle yeniden bulusman yillarini aldi.Ozlemlerin,hasretlerin,buyuk askina olan sevdan icini yeyip bitirsede
dayandin,sabir ettin.tam dort yil bu vatana hizmet ettin.Senin gibi ayni kaderi paylasan kirk yil memleketinden uzak kalan amcanla kesisti yollarin Ankara’da.Icini her gun biraz daha
yakan ,deprestikce, depresen memleket sevdasi bir yanda,yureginin diger yarisini anneme
verdin ve evlendin amca kiziyla.Bir tarafta yeni kurulmus bir yuva diger tarafta mecburiyetlerden unutulmusluga yuz tutmus Sahinkaya.Yillar,yillari kovaladi,hic te kolay gecmedi onca zaman.Senden ,arkadaslarindan,akrabalarimizdan duyduklarimiz,sevdirdi,
gormedigimiz halde o essiz memleketi.On sekiz yillin ardindan esin ve uc cocugunla
biliyorum ki icini kapliyan tarifi imkansiz duygularla geldin baba evine. Tanismistik iste
“Bu benim amcam, bu yengem bunlar amca cocuklari bu cocuklarda torunlari ,bunlar benim canlarim yillardir ayri kaldiklarim”tanisma fasli cok duygulu ve sessiz gecmisti .
Ilk kez seni boylesine keyifli,boylesine mutlu ve boylesine coskulu goruyorduk babam.
.Cok hakliydin bunca yilin ozlemiydi bu cizdigin tablo ve gururla bizleri de icine aldigin resim.Kupkuru bir doga,asfalt yollar ve buz gibi yuzleri olan birbirine yapisik beton duvarlar;buydu bildigimiz ortam ve hayat. Ne zamanki gorduk biz o cennet dogayi o zaman
daha iyi anlamistik babamizin anlattiklarini.Cok kissa zamanda kaynasmistik o sicak
kanli,icten,samimi ve dogal insanlarla.Ne kadar da nese icinde anlatiyordun cocuklugunun,
gencliginin gectigi alanlari;”Burasi babamin evi,diger ucu amcalarimin,su ufak odada ben yatardim,burasi ev halkinin kaldigi yer,alti hayvanlarin ahiri,ust kat misafirhane,otluk ve findiklik”her tarafi buram,buram babam kokan. Tahta balkonundan bakildiginda yesilin,
mavinin icinde buyulendigimiz bir ortam.Hafiften bastiran sis adeta bulutlari goz izamiza
getiririrken, cok asalardan akan derenin kulaklarimizda biraktigi ses Motzart’in besteleri gibi
dinlendiriciydi ve beynimizde yer etti.Evet: o kadar methini duydugumuz koye ismini veren
Sahinkaya ‘nin o heybetli goruntusunden de etkilenmemek elde degildi.Uzun uzadiya durup
bakti,adeta dertlesti hayli bir zaman,kimbilir icinden neler de gecti benim babam. Uzun bir
sure gozledik bu dogayi,hic konusmaksizin adeta kitlendik manzaraya.annem, babam ve iki ablam. Babamin seslenisi ile uyandik sanki bir ruyadan.” Bakin cocuklar burasi
Caykara’nin en buyuk koyu Sahinkaya,eski ismiyle (SUR),su karsisi Pacan yeni ismiyle
(Marasli Koyu)onun asasi Vardaj(Koldere),yanda gorulen koy Anoso(Canbasi Koyu)
yukardaki o guzelim manzara daki koy Mimilos(Yukari Kumlu),surasi Holaisa(Yesil Alan)
bu taraftaki yer Varvaros(Egri Dere) su ilerdedeki daglarin eteginde baslayan koy Sinek
(Ata koy)” su derenin icinde kalan yerlesim alani Sarmac nasilda unutmamisti bu adlari , cocukluk ve genclik gunlerini yeniden yasadi,her birimize de yassatti.
Ev dolup tasmisti o aksam ne kadar da cok sevenin varmis canim babam.Gururlandim
Her gelen boynuna sarilip,ozlem hasret giderirken,senin gozlerinden okudugum mesaj
gec kalmis bir mutlulugun sonsuz tarifiydi.Senden buyukler,yasitlarin hatta senden yasca
cok kucukler bile etrafinda bir sevgi cenberi yarattilar.Cogunun Ankara’da olan islerini,
takip ettin.(hastasi olan,sehirde acil isi olan)seni buldular..Hic naz etmedin, hic birini geri cevirmedin.Evini, yuregini, gonlunu actin herkeze,bir kez bile ses etmedin,dertlenmedin, gucenmedin,sizlanmadin,onlarin varligi ile mutlu oldun cok ozledigin memleketini onlarda kokladin. Bu sevgiyi hakketmistin sen babacigim.O gunlerde yazdigim gunlukten boyle bir
yaziya dogru suruklenirken, tekrar yasiyorum o anlari ve mutluluklari.Misafir odasinda luks isiginin altindaki o doyulmaz sohbetlerin cogunu ne yazzik ki duyamadan,yorgunluktan kivrilmis,uyuya kalmistim bir kosede.Sabah oldugunda hennuz insanlar uyanmadan
adeta Picasso’nun fircasindan cikmiscasina,buyulu ve canli duran o resmi bu kez cok daha fazla sindirmistim icime.Misir ekmegi,kuymak ve ilk yedigimde bana cok tuaf gelen,fasulye
tursusundan kizartma (ustunde zagoto baharatli)menulu kahvaltimizi kalabalik ve merakla bizleri suzen ev halki esliginde tamamladik.Ne de olsa sehirliydik bizler; belki de burun kivirir begenmezdik,belki de babamizin istegi ile zoraki gelmistik.Bunlarin hic biri. Asik olmustuk babamin dogup,buyudugu bu mekanlara,.Senin mutlulugun cok daha fazla artmisti baba;gordugunde gozlerimizdeki piriltiyi ve sevinci.Sanirim oralarda kaldigimiz bir bucuk ay sana hic de yetmemisti. Kissa bir sure de olsa Caykara’dan Zisino’ya gittik ilk kez babaanneyi orada gorduk cok burkulmustu benim babam ozlemleri sel olmustu annesine sarildiginda goz yaslarini saklasada onun bu ruh hali bizleri cok etkilelemisti.Cok uzunca bir sure ayrilmadilar oyle sarmas dolas kaldilar. Sefer dedemden olan tek cocuktu benim babam. Iki tane amca iki tane de halam onlara hic ovey demedi benim babam.Amcanin birisini daha cok genc yastayken elim bir kazada kaybetmisler diger amcada sanki babamin burnundan dusen ikizi bir adam .Halamin birisi Dernek te digeri de Ancumah birisini gorduk ve cok sevdik Dernek’te digerini hic goremedik meragi kaldi kalbimizde. Biraz da buruk ayrildik oralardan,bu durgunlugumuz tekrar Sahinkaya’yi gordugumuzde sevince,mutluluga donustu.babamin’da solgun yuze birden degisti..Sirasiyla mezire ve yayla(Kusmer) hele yaylada kaldigimiz gunlerde babam cocuklar gibi sen ve sakrak Kah kemence sesiyle horon tepen, bir delikanli,kah curuk cayirinda tirpan savuran coskulu,mutlu bir adam.Her aksam
davet edildigimiz degisik evlerde olan sohbet ve muhabetlerde aklimda kalan gunlugume dustugum;” vaybeni,(karsilikli yapilan atismalar)”yediye”(Yoresel dugunlerde olan gelenekler)ve diger eglence ve senlikleri hem babamdan hemde akrabalarimdan bol,bol
dinleme sansini da yakalamistim.Mallessef cok cabuk bitmisti o zaman son iki durak kalmisti
az da olsa soluklanacak,konaklanacak.Once ugramistik Sultanmurat’a iste o benim babam
geleneklere uyarak once cikartip belinden silahini mermilerle duyurmustu goklere hasret oldugu memleketine sevdasini.Sehitlere okunan fatiha ardindan,son ziyaret ettigimiz yer
Uzun Gol( Serah) Boyle bir guzelligi anlatmaya kelimlerin gucu de yetmez. Tarifler sinirli
kalir.”Ben sizi buralara getirdim unutmayin, babaniz olmassa da bir gun firsatiniz olursa yeniden ugrayin ve bu gunumuzu hatirlayin”Unutmayiz babacigim ve oyle de oldu sen kazidin o memleket sevgisini yuregimize.Her gittigimizde oralari her soludugumuzda sen
bizimleydin, kalbimizdeydin ,buram,buram memleket kokan benim sevgili babam.
1928-1992 ..Cogu memleket hasretiyle gecmis kisa sayilacak 64 yillik bir omur.14.olum
donumunde seni ziyaret ettim,yillardir ayri kaldigim babam.Bu bizim kaderimizmis dedim
Sen memleketine hasret gittin,ben vatanimdan yillarca ayri burada bittim.Senin hatiralarini tazelemek adina Sahinkaya’daydim 2006 yilinda biliyorum cok uzuleceksin
sizlayacak heryanin ama soylemek zorundayim, baba evini yaktilar kul oldu babacigim.
Dedenin,babanin,amcalarinin ve o evde yasamis tum akrabalarinin anilarini,hatiralarini,
yakip,yikip,silip bizlerden caldilar,Ne de cok severdin o evi sen nasil da pozlar vermistin
siyah beyaz Yesil Cam havasinda.Benim de hatiralarim vardi hem misafir odasina hem
ust katin balkonunda.Resim ve yazilarim da kul oldu,Koskoca bir tarih gitti,geriye kaldi
uzuntu,hicran,ve yurekleri sizlatan bu zalimce talan.Olayi anlatamiyacagim cok derin,
ne sen sor babacigim ne de ben soylerim.Uzdum seni biliyorum,konu cok vahim biraz da
cok mutlu olgulardan bahsedeyim,senin sevinecegin.Sahinkaya artik geceleri de isil,isil.
Luks isigi tarih oldu,el fenerleri, gaz yaglari ve mumlar; koyunde elektirik var babacigim,
her daim parlayacak.Caykara’dan ta mezireye kadar arabayla gidebilecegin yollar,telefon direkleriyle donandi,evlerinde Sahinkaya’lilar. Sular cesmelerden akiyor siril,siril Ha Istanbul ha Ankara’da yani tum buyuk sehirlerdeki medeniyet artik Sahinkaya’da Hele
yaz aylari,kimisi Almanya’dan kimisi,Fransa’dan kimisi Amerika’dan benim gibi sayilari cok az olsa da Australya’dan. Senlendirdi gurbetciler evlerini yeniden insaa ettiller Teknolejik imkanlari koylerine getirdiler.Sen goremedin ama ben gordum senin adina
benim babam.Ziyaret ettim,sirayla ,mezarliklari,mezireyi Sultan murat’i , Uzun golu ve Kusmer’i selamlarini soylediler sana..Biliyormusun baba ?Kusmer yaylasini bir sahil kasabasina cevirmisler adeta.Her yer yeniden duzenlenmis,Curuk senlikleri,tum Turkiye’nin gozleri onune gelmis,o eski dedelerden kalma evler bir yanda,modern,iki katli
hatta uc katli yayla evleri yapilmis her bir obada.Ziyaretimin son duragiydi Uzun Gol,
Birden aklima gelmisti,uzun yillar oncesi o mutlu tablo;bize seslenisin kulaklarimi doldurdu canim babam.Sana soz veriyorum,ne kadar tasiyabilirsem bu cani,manevi mirasini
yerine getirecek senin sevdan olan memleketimizi,ziyaret edecegim.Bu arda unutmadan
Yazayim babacigim,kizim ozden den sonra bir de oglum oldu ismini mehmet koydum,bilirsin bizlerde ahmetler,mehmetler hic olmezler.Sefer oglu Kerahmet muhammet
Onun oglu ahmet ve benim oglum mehmet,kinbilir neslimiz daha nerelere gidecek…
Bu yil gelemessem gucenme babacigim,unuttugumu dusunme,bu yazi ile seni andim sen benim hic unutmadigim atamsin..
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Tem 17, 2007 2:38 pm

Vay bee abicigim bir geldin tam geldin, bu yaziyi okuyupta duygulanmamak Elde degil, yuregine saglik yazar abem benim..

Rahmetli amcamla cok fazla tanismisligim olmadi evlendigim yil rahmetli olmusdu allah rahmet eylesin yeri mekani cennet olsun..
Rahmetlinin hikayelerini 17 sendir dinliyorum super bir insandi memelketine hasta adamdi oralara doymadan gitti bu dunyadan...Ankarada cok ilginc hikayeleri varmis abi birde onlari kalemine alirsan super olacak.. Bu arada kendini tanismada hala tanitmadun.. :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sami Ayan » Sal Tem 17, 2007 7:33 pm

Gerçekten çok etkileyici bir yazı. Kimbilir ömrünü gurbette geçirerek köyünün ve insanının hasretini çeken kaç Şahinkayalının duygularına tercüman oldu bu yazı. Eline yüreğine kuvvet. Bu vesile ile Şahinkayaya doyamadan Rabb'ine varan Kerahmet Muhammet amcayı rahmetle anıyoruz.
Allah mekanını cennet etsin.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Çrş Tem 18, 2007 7:23 am

Ahmet abi öncelikle başın sağolsun. mekanı cennet olsun İnşallah.
Ve ellerine sağlık. okurken çok etkilendim inan. burnumu çeke çeke zorla devam ederken evin yandığını okuyunca kötü oldum. nasıl yanar neden diye merak edip sormak istedim fakat yine yazıya devam edince babacığına bile anlatmak istemediğin birşeyi sormaktan vazgeçtim.
Yazı süperdi. tekrar ellerine sağlık abicim.
merve
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Tem 22, 2007 11:24 am

Böylesi yazılarla unutulmamak ve hatırlanmak çok güzel şey..... Bu sayfada yazanlara teşekkürler.... Hem hatırlamış hem de bir Fatiha okumuş oluruz...Tanımayanlar da tanır....

Yazmaya devam edin,zevkle okuyorum.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Sal Tem 24, 2007 9:58 am

Allah rahmet etsin.
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Pzt Tem 30, 2007 4:03 pm

Gecen gunler site’de yayinlanan “ BABA BU YAZIM SANA” adli yazima gosderdiginiz cok olumlu yorumlardan oturu,saygi ve tessekkurlerimi iletmek istedim.
Bu site’ye uye olmamin ve yazi gondermemin nedeni basta Fatma Ozbilgi kardesim,sonra da sitenin basarilli,kaliteli ve sevyeli kurgusu oldu.
Tanimadigimiz,bilmedigimiz kisilerden gelen o sicacik selamlar,Sahinkaya’yi taaaaa oralardan buralara surukleyen guzel issik beni aydinlattigi surece ben yazillarima devam edecek bu vesile ile sizleri tanima firsati da elde edecegim.
Uzaklari yakinlastiran bu sihirli kutuda ayni sevdallarala birlesmis,kopru kurmus tum dostlara Turkiye’ye en uzak nokta Australya’dan selam ve sevgilerimle……..A.Ozbilgi
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Özbilgi » Cmt Ağu 04, 2007 8:09 pm

Ağbi duygulandık be.Ellerine sağlık.Seni seviyoruz Avustralya daki kolumuz.Sevgi ve saygılar sana ve ailene.öptük yiyenlerimizi.
Hasan Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cum Eki 26, 2007 10:46 pm

ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANİ CENNET OLSUN
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakim Ayal » Pzr Mar 02, 2008 2:01 pm

Allah rahmet eylesin
Bir şeyler yazma gereği duydum. Sevgili arkadaşım Kamil Şahin'in ısrarlı tavsiyesi üzerine okudum. Ne babayı ne oğlunu tanırım.. Ama çok yakın buldum, doldum, ağlamaklı oldum. Babaya saygı sevgi ve onun hatırasını yadetmek, daha güzel anlatılabilrmi. Ölmüşe rahmet sevenlerine sabırlar dilerim
Hakim Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş Mar 13, 2008 12:19 am

allah rahmet eylesin.güzel bir paylaşım
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Mar 13, 2008 9:59 am

Abicigim bu yazini tekrar okudum ilk gun yasadigim o duygu selini yine yasadim, eline saglik, amcamin yeri mekani cennet olsun...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzr Mar 30, 2008 7:34 pm

Sevgili AHMET....!!!!
Senin bu duygu yüklü,vefa dolu babana yazdığın ağıtsı yazını zaman zaman bu sayfaya göz attığım zaman okumadan geçemiyorum...Atasına değerveren ,doduğu ve büyüdüğü topraklar olmasa bile sır atasının anısına ve vefasına saygı için dile getirilen;Riyadan.yapmacık sözlerden zerresini herdefasında hiç hisstmediğim bu yazın için sana özel sayfanda birşeyler karalamaya çalıştım...!!!Yeterlimi...???Samimiyetle ifade etmek isterimki:Kocaman bir HAYIR...!!!Fatma ÖZBİLGİ'nin belirttiği gibi her seferinde okundukça insana duygu seli yaşatanve babaya vefa ve değeri anlatan bir ağıt,birdestan...!!! Buduygular her evladın yaşayacağı dile getirebileceği duygular değil...!!Yazmaya kalksada eğer gerçekten içinden gelemiyorsa bunun çeyreğini yazamaz...!!!Mutlaka bir yerde eksik ve yalın kalır cumleler...!!!Ama senin bu yazında çok kereler okumama rağmen inan tepeden tırnağa bir tabir varya;İlk kelimesinden son kelimesine kadar duygu ve vefa selinin kopmadığı bir ağıt,bir destan...!Yine aferin..Bucumleleri mutlu olasın diye değil içimden gelerek gerçekten hakettiğin için yazıyorum...!!Sen babana yazdığın bu destanda;Hani sen sporcu olduğun için o örneği vereceğim:Futbolu herzaman iyi oynayan oyuncular vardır ama bazan bu oyuncular bazı zamandaki maçlarda formunun zirvesinde olarak oynarve takdir alırlar...!!!Sende bu destanda duyguların formunun zirvesindeydi diyorum...!!!Bak buna inan o duygu modunu yakalamadan birdaha öyle bir yazı yazmaya kalk...Aynı performansı tutturamazsın..!İnan mutlaka bir kaç yerde eksik duygu ve söylem olur...!!!Ama her okuduğmda dikkatle okudum...!!İlk kelimeden son kelimeye kadar çok manidar ve mükemmel duygu yüklü...!!!!
Ben bu sayfaya yorum yazmadığım için bugün yazını birkezdaha okudum ve buradada bir şeyler yazmamın gerekliliğinin eksikliğini hissederek yazdım...!!!Bazı yorumcular belki benim bu duygularımı abartılı bulabilir...!!!Saygı duyarım...!!!Bu duygu bir algılama dır...Aynı frekansta olmadır...!!!Ama beni anlayanlarında çok olacağına inanarak seni o yaaadd ellerde öpüyorum ALLAHA emanet diyorum.....!!!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Bir kez daha tesekkurler..

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Pzt Mar 31, 2008 4:30 pm

Sevgilli Kamil Abi:Yaklasik sekiz ay once site ye gonderdigim bu yazimla o anki duygularimi ifade ettim.Uzun yillar babama olan ozlemimi,doyamamisligimi ona yazdigim bu mektupla yaziya dokup,sizlerlerle de paylastim.Babamin olum gunune rastlayan tarihlerde beynimden gecenlerin yaziya donusmesi ve o anki ruh durumumun da beni de cok etkilemis olmasi ;sanirim bu satirlarin da ortaya cikmasinda onemli bir etkendi.
En guzel donemlerde birbirimizden ayri kalmanin anlatilamaz izdirabini karsilikli yasadigimizi dusunuyorum.Silaya,,babaya,anaya,sevdiklerine ve vatan a olan hasreti ,ozlemi oylesine derinden ve uzaklardan yasadim ki ; yazilanlar kifayetsiz
kalir,ancak bir zerre olurlar yasananlari anlatmakta.Ne mutlu ki bana; son gunlerinde yanindaydim ama durumu cok agir ve caresiz di babamin.Yine de gozlerimizle konusup, dertlesmis,bakislardaki mesajlari anlamistik karsilikli.Senin de dedigin gibi Kamil Abi;insan icinden gelmiyorsa,hissetmiyorsa ve bu duygu birikimini gerektigi gibi bosaltamiyorsa bu yazilar eksik cikar,anlamlari yetersiz ve ciliz kalir.Bu kadar uzun sure olmasina ragmen,yazinin halla okunuyor ve yorum yaziliyor olmasi beni inanin ki cok mutlu etti.Sevgilli kardesim Fatma Ozbilgi'ye, Sami Ayan'a,Bulent ve Merve Aydinli Kardeslerime ,Muzaffer ve Irfan Altuncu Hakim Ayal Abime,Hasan Ozbilgi,Murat Mutlu Kazanci ve Mehmet Zeki Sari kardesime ve okuyup ta yorum yazamayan tum Sahinkayali hemserilerime sizin nezdinizde bir kez daha tesekkur ediyorum..Allah topragini bol etsin babacigim..Inaniyorum herseyi sen de goruyor ve mutlu oluyorsun.Yattigin yerde rahat uyu...
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Bir kez daha tesekkurler..

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Pzt Mar 31, 2008 4:30 pm

Sevgilli Kamil Abi:Yaklasik sekiz ay once site ye gonderdigim bu yazimla o anki duygularimi ifade ettim.Uzun yillar babama olan ozlemimi,doyamamisligimi ona yazdigim bu mektupla yaziya dokup,sizlerlerle de paylastim.Babamin olum gunune rastlayan tarihlerde beynimden gecenlerin yaziya donusmesi ve o anki ruh durumumun da beni de cok etkilemis olmasi ;sanirim bu satirlarin da ortaya cikmasinda onemli bir etkendi.
En guzel donemlerde birbirimizden ayri kalmanin anlatilamaz izdirabini karsilikli yasadigimizi dusunuyorum.Silaya,,babaya,anaya,sevdiklerine ve vatan a olan hasreti ,ozlemi oylesine derinden ve uzaklardan yasadim ki ; yazilanlar kifayetsiz
kalir,ancak bir zerre olurlar yasananlari anlatmakta.Ne mutlu ki bana; son gunlerinde yanindaydim ama durumu cok agir ve caresiz di babamin.Yine de gozlerimizle konusup, dertlesmis,bakislardaki mesajlari anlamistik karsilikli.Senin de dedigin gibi Kamil Abi;insan icinden gelmiyorsa,hissetmiyorsa ve bu duygu birikimini gerektigi gibi bosaltamiyorsa bu yazilar eksik cikar,anlamlari yetersiz ve ciliz kalir.Bu kadar uzun sure olmasina ragmen,yazinin halla okunuyor ve yorum yaziliyor olmasi beni inanin ki cok mutlu etti.Sevgilli kardesim Fatma Ozbilgi'ye, Sami Ayan'a,Bulent ve Merve Aydinli Kardeslerime ,Muzaffer ve Irfan Altuncu Hakim Ayal Abime,Hasan Ozbilgi,Murat Mutlu Kazanci ve Mehmet Zeki Sari kardesime ve okuyup ta yorum yazamayan tum Sahinkayali hemserilerime sizin nezdinizde bir kez daha tesekkur ediyorum..Allah topragini bol etsin babacigim..Inaniyorum herseyi sen de goruyor ve mutlu oluyorsun.Yattigin yerde rahat uyu...
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön KAYBETTİKLERİMİZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir