İBRAHİM UYSAL

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

İBRAHİM UYSAL

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Pzr Haz 18, 2006 11:17 pm

Köyde iz bırakan insanlardan biride eminimki dedem İbrahim Uysal'dır.Yaşlıların bir numaralı mekanı, gençlerin utana sıkıla sigara aldığı, en az beş kişiyle birlikte yapılan telefon görüşmeleri derken o küçük dükkanda köydeki hemen hemen herkesin bir anısı olmuştur.İşte ben sizden bu anıları torunları ve çocuklarıyla paylaşmanızı istiyorum.Hepinize şimdiden teşekkürler.

Resim
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yücel Ayal » Pzt Haz 19, 2006 3:36 pm

Evet Çağla haklısın. Namıdiyar İBRAHİM UYSAL (zekiç).köyün ve yaylanın dükkancı amcası,köydeki evinin arka odasındaki dükkan,yaptığımız paragaflar sonucu suçlu düşüpte bisküvi aldığımız o oda,suçlu düştüğümüz bir akşam;daha doğrusu gece yarısıydı ceza yerine getirilecek tabi nereye ibrahim amcanın dükkanına tabi,kapıyı çaldık sıkılarak ama ibrahim amca alışmış bize artık içerden bir ses;''oo.. gece kuşlarum sizmisunuz genemi geldunuz''diye seslenirdi. tabi biz kızmadığına sevinirdik.çok güzel anılarımızdı onlar. ibrahim amcayı rahnetle anıyoruz. Allah rahmet etsin.seni hep anacağız.
Yücel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Pzt Haz 19, 2006 8:11 pm

Pekala emice ya rahmetlinun üzerumuzde olan hakki....:)...(olan habu subocerlerden biriyidi ama kimidi...?)(hangi.......................takmayu...:)Yeri mekani cennet olsun.
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Haz 19, 2006 10:07 pm

Sevgili Pelin İbrahim amca kuşkusuz Şur köyünde iz bırakmış bir şahsiyettir. Allah yerini mekanını cennet etsin. Aklımdaydı koyacaktım rahmetliyi buraya. Ama bir fotoğrafını edinemedim henüz. Artık sen yaptığına göre fotoğrafını eklemek, ya da bana göndermek görevi senindir. Tekrar İbrahim amcayı bu platforma taşıdığın için teşekkür eder başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cum Haz 30, 2006 9:01 am

Rahmetli Ibrahim amca
Hayati boyunca kusmer yaylasinin demirbaslarindan.
Gaz varili ne cocuklara oyuncak olmustur.
Ama varilin ortasinindaki kapak cok rahatsiz ederdi oturani.
Kusmerin misafirleri de ilk protokol yeri olarak onun dukkaninda agirlanirdi.
Yayla mudavimleride bozuk havalarda onda siperlenirdi.
Cok onemli ve hic unutmadigim ozelligi basindaki kasketiydi.
Kasket hep aklima su atismayi getiri:

Asti komar yapragi
O sapkanun deregi
Nicun yan durmaktadur?

Soylersun yiri yiri
Sapka eskiden beri
Oyle alismaktadur.

Rahmetlinin kasketi de hic basinda duz durmazdi.
Hatta onu kasketsiz gorenler belki de taniyamazdi.
Bir de hic unutmadigim bir pozisyonu vardi rahmetlinin.
Su dokmeye giderken elini oraya goturerek ta dukkandan cikmadan hazirlik yapardi.

Allah Rahmet etsin.

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen 17 » Cum Haz 30, 2006 3:08 pm

:arrow: ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN
17

Re: İBRAHİM UYSAL

Mesajgönderen Lokman Uysal » Cum Tem 28, 2006 9:25 pm

ben Lokman UYSAL (torunu) Trabzon'a geldiğimde resimi getiriyorum. şura selamlar......
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Ağu 02, 2006 4:46 pm

.....Tabiiki Kuşmer deyince akla gelebileceklerden biri de rahmetli İbrahim ağabeyimizdi.Çok erken rahmetli oldu.Ama günü biten bu dünyadan gidiyor.Allah rahmet eylesin.

....Dilerim kısa zamanda resmi de bu köşeye konulur.

........Sen de sağol Pelin kızım.......
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Sami Ayan » Çrş Ağu 23, 2006 9:56 am

Resim de tamam. Karizma şimdi kemale erdi...
Rahmetli İbrahim amca kararlı, aşırı politik ve aşırı misafirperver-köyümüzün deyimiyle "ekmekçi"- biriydi. Seçim atmosferine girildi mi kimyası değişirdi. İyi bir CHP'liydi İbrahim amca. CHP söz konusu olduğunda kimseye eyvallahı olmazdı. İktidarları kalaylamak da vardı literatüründe rahmetlinin. Doğru dürüst iktidar göremeden özlemle gitti dünyadan. Çok iyi diyaloğumuz vardı rahmetliyle. Sevecen bir adamdı. Altın dişi güldüğünde görünür ve gülmlek kendisine çok yakışırdı. Mert ve düzgün bir karakteri vardı. Sevdiğini de sevmediğini de belli ederdi adama. Yapmacık bir hal görmedim rahmetlide hiç. Oğlu Hüseyin abi onun gözü kulağı herşeyiydi. Ani bir şekildi kaybettik onu üç sene önce. Yeri mekanı cennet olsun. Onun için çok değerli olan Kazankıran'da çekilmiş bu fotoğrafını bizimle paylaşan torunu Pelin Çağla'ya teşekkür ediyoruz.
En son Sami Ayan tarafından Cum Ara 05, 2008 10:03 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Ağu 23, 2006 1:12 pm

Rahmetlinin cok güzel ve eski resimlerini buldum evime yerleşeyim buralara cok ilginc resimler ekleyeceğim....
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Çrş Ağu 23, 2006 6:32 pm

İbrahim amcanın öldüğüne insanın inanası gelmiyor.Bu yılda yaylada dükanın önünden geçerken içerde olduğu aklıma geldi.Sonra jeton düştü ve öldüğü aklıma geldi.Dükanının önündeki gaz varilinin bizim hayatımızda çok önemli yeri var.Çocukken o variin üstünden kayardık.Kaydıkça da azar işidirdik.Allah Rahmet Eylesin.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Rıfat Taşkın » Çrş Ağu 30, 2006 5:43 pm

............ONUN YAYLADAKİ HABER ALMA SERVİSİ GÖREVİ,YÜKSEK İSTİŞARE MEKANI,YAYLALAR VE AYDINTEPE MOLA YERİ,BAŞI SIKIŞANIN DERT YANDIĞI MEKANIN SAHİBİYDİ O.
.............İBRAHİM AMCAMA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM
Rıfat Taşkın
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Prş Ağu 31, 2006 6:03 am

Allah Rahmet Eylesin Köyümüzün yetiştirdiği değerlerden biri eksikliği çok büyük.
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

selam

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Prş Ağu 31, 2006 3:51 pm

Evet insanoğlunun değeri kaybedilince anlaşılır.Sevgili ibrahim amca için nereden başlasam ki hepimizin anılarında yeri muhakkak vardır.Mikros,Türk betrol ve ptt nin kuşmer şubesi,yayla kasapı, çay ve kahve üstadı, misafir canlısı, kuşmer sevdalısı,rahmetli Selametin mal sahibi(kahvenin)yayla ağası güzel insan.Her gün usanmadan defalarca yaptığı çay ve kahveler ve onun kader arkadaşları.Evet kuşmer yaylasının giden değerleri ,hiç aklınıza gelirmiydi akşamamüstü top oynarken azarladıkları onları herzaman çok seven bu yaramazların birgün içlerinde bir hüzün, gözlerinde yaş onları yazacakları.Bizlerde birgün bu dünyadan gideceğiz ama onlar gibi şanslı olmayacağız.Çünkü bizim ne defalarca çay yaptığımız dertlerini dinlediğimiz çopan arkadaşlarımız nede akşam üzerleri azarladığımız yaramaz çocuklar,nede haziranda çıkıp eylülde indiğimiz bir yayla sevdamız evet hiçbiri yok.Ne mutlu sizlere ebediyete göçen kuşmer sevdalıları mekanınız cennet olsun
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

eski bir tablo

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cmt Eyl 02, 2006 4:29 pm

haziranın ilk haftası yayalaya çıkıp , inim zamanında indiğimiz zamanlardan kalma bir anektot.

zegicun dükkanın önünde iki kemerli meşhur gazyaği varilinin üzerinde sürekli aşağıya kayıp yukarılara tutnmaya çalışıp pencereden içerideki giligalara baktuğumuz zamanlar, bir yakınımız gelsede beraber içeri girsek de hasret kaldığımız meyva kokusu ve bisküvi , lokum kokusunu koklasak diye beklediğimiz günler. tabiki yesek daha iyi ama yokluk işte.

subocer ahmet dedem gelip de içeri girdiğimiz zaman ilk soru

--ola habu dükkan kimundu
cevap
--zegicun
zegiç
--eşşşşşşşşşşşşşşşeğoli eşşşşşşşşşşşşşşek
cevap
---ibrahim emice
zegiç
--hah şimdi oldi uşağum.

allah gani gani rahme eylesin
Kullanıcı avatarı