HACİ HENEFİ KERAHMET-NAM-I DİĞER KARASAKİZ

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

HACİ HENEFİ KERAHMET-NAM-I DİĞER KARASAKİZ

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzr Oca 08, 2006 2:58 pm

Resim

Boynunda hemenceyle dünyaya kemençe çeken adam...

Haci Henefi...Nam-ı Diğr Karasakiz!

Köyümüzün ihtiyar delikanlılarındadır Hacı Hanefi Özbilgi(Kerahmet)
85'i aşan yaşına rağmen hala siyaset, spor ve Türkiye'nin gündemini sorumlu bir kişi dikkatiyle takip eder. Gözünden hiçbir şeyi kaçırmadan.

Herkese verecek bir fikri, herkes için bir yol haritası vardır onun. Hayırsever, yardımsever ve neşeli yapısı heyecanıyla birleşince bambaşka bir kişilik çıkar ortaya. En basit meseleyi bile en heyecanlı ses tonuyla aktarması o basit meseleyi dünyanın merkezine koydurur o anda.

Menderes tarih sahnesinden çekildikten sonra her devirde alternatif bir siyasetçinin takipçisidir artık. Öyle diğer yaşlılarımız gibi 60 sene bir partinin peşinden koşmak yok. Zaman ve şartlar yeni siyasetçilerle buluşturmuştur onu. Son zamanlarda da Haydar Baş hayranlığı başladı.

Size fikir danıştığı bir konuda öyle kararlı ve söylediklerine öyle samimiyetle bağlıdır ki ona alternatif bir görüş belirtme imkanınınz neredeyse sıfırdır. Fikir danışırkan bile bu dediğimi onyla bakayım havasındadır.

Nerede dozer çalışıyor, nerede beton dökülüyor, su çalışması nerede? Bilimum köy işlerinde en öndedir. Tüm heyecanlı, enerjik ve aceleci tavrıyla. Yapacağın bir işte ondan akıl aldın mı değmeyin keyfine. Senden iyisi yok o zaman. Yaman adamsın. Bilmediği bir şey de yok hani.

Gençlerle genç yaşlılarla yaşlı. Herkesle konuşacak bir mevzusu vardır. Ama ona hak vermek şartıyla...

"Efendi" nidasıyla girdiği cümlelerde hiçbir alternatif düyşünceye yer yoktur. En emin ve kararlı cümleleridir onlar.

Yıllarca yaylada dükkancılık yaparak köyüne hizmet etmiştir. Yayla çıkımına on beş gün kala onu köyde tutmanın imkanı kalmaz artık. Hani imkan olsa yılın tamamını yaylada geçirecek kadar yayla düşkünüdür. Kışın köyde evinin bir odasına taşıdığı dükkanıyla yıllarca köylülerin olmadık yerde tükenen çay, tuz, sigara vb temel ihtiyaçlarını karşılama görevini de aksatmadan üstlenmiştir. O evin odasından bozma dükkanın kokusu her çocuk için cennet bahçesinin kokusu gibidir. Hani içinde dükkan olan bir evde yaşamak geçmişi yaşayanlar için büyük bir niğmettir ya!

Geçmişte gençlerin sigarası bittiğinde evin dufasına kadar gelipte !Şimdi ne diyeceğiz de sigara alacağız" endişesi son bir cesaretle içeri girilip de "Babam iki paket Samsun istedi" cümlesine dönüşünce anlamasına rağmen çaktırmayıp sigarayı vermesi ve sigara dışında hayata dair bir nasihatte bulunması onun gençleri de iyi tahlil ettiğinin bir sonucudur.

Doksana merdiven dayayan köyümüzün emektar dükkancısına uzun ve bereketli bir ömür diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Oca 09, 2006 2:34 pm

Maalesef Haci Hanefi Amcayi derinlemesine taniyanlardan birisi degilim.
Ama Kusmer yaylasiyla ozdeslesen bir karakter olusundan suphem yoktur.
Kusmer de yukarki dukkanlarin temsilcisiydi.
Ve zaman zaman disariya attigi sandelyede birilerini tras ediyor halde olusu O nun en cok gordugum pozudur.
Birde hemen karsidaki evine gidip glemesi de hala gozlerimin onunde silinmeyen bir karedir.
Uzun yillardan beri koyde olmayan ogullarinin zaman zaman dukkanda bulunmalari da O dukkana sanki artik dukkan Hanefi Amca nin degilmis gibi bir hava verirdi.
Gencligimiz de sigarayi onun dukkanindan sorguya cekilmeden alirdik.
Minyon tipi tabii ki sempatik olusunu kolaylastirirdi.
Ve hala benim icin sempatiktir.
Allah Uzun omurler versin.
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Çrş Mar 08, 2006 1:58 pm

Hocam onun torunu hakkında ne düşünüyorsun acaba. O iddialı konuşmasının benzerliği hakkında!!!
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

HATIRLANMAK GÜZEL ŞEY !!!!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Mar 09, 2006 11:03 am

..............İHTİYAR DELİKANLI H.HANEFİ AMCA...

......Ona sayfa açılır da ben orda olmam,ayıp olmaz mı? Sevdiğim bir insan o da herhalde beni sever.
.....Ona ait herşey yukarda yazılmıştır.Tek kelime ile mükemmel bir insan.
ALLAH uzun ömür versin,ALLAH Cennette buluşmamızı nasip etsin.Ebedi alemde sevdiklerimizle bir arada bulunmak ne güzel şey.Mevla nasip eylesin.......

.....H.Hanefi amcaya selam ve sevgilerimi GÖLCÜK'ten gönderiyorum....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

spormen men hanefi amca

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cmt Tem 15, 2006 7:44 pm

ne güzel şeyler yazılıyor. bu sayfaları okuyanlarda yazanlar kadar hüzünleniyor. ama işte onla bizim ve hep bizim olacak.

haci henefi , subocer dedemin kadim dostu, camenun yaninun yukariki cenahinun temsilcisi henefi dedega.

trabzonspor sevdalısı, ve spor yorumlarıyla futbol bakımından kısır geçen yaz döneminin spor yorumcusu. her ne kadar camenun yaninda oynanan futboldan rahatsız olup bizleri kovalasa da o yinede de futbol dostu.
allah sağlık ve sıhhat , aynı zamanda uzun ömürler versin.
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ergün Özen » Cmt Eyl 23, 2006 3:11 pm

vet kendısıne uzun ömurler dılıyorum kendı adıma yaylada az hızmetlerını gormedık
Kullanıcı avatarı
Ergün Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön KAYBETTİKLERİMİZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir