AHMET KAZANCI (KARĞA)

Sayın Şahinkayalılar. Bu bölümde zaman kısıtlaması olmaksızın kısa bir hayat hikayesi ile birlikte ebedi hayata göçenlerin fotoğraflarını paylaşıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Sami Ayan

AHMET KAZANCI (KARĞA)

Mesajgönderen Murat Atalay » Sal Oca 23, 2007 4:07 pm

Resim

Soldan Sağa:
Ahmet Zeki ATAMAN, Orhan KAZANCI, Ahmet KAZANCI (rahmetli), Dursun Ali KAZANCI

Merhum Ahmet Amca, Çaykara'da da kamyonculuk ve tamircilik yaptıktan sonra Gökçeada'da tamirhane işine devam etti. Halen çocukları Merhum Ahmet Amca'nın işini devam ettirmektedir.
Kendisine Cenab-ı Hakk'tan rahmet dilerim. Toprağı bol olsun...
Kullanıcı avatarı
Murat Atalay
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

icimizten biri

Mesajgönderen Dursun Ali Kazancı » Sal Oca 23, 2007 5:49 pm

kartasim murat resim ıcın tesekkurler bu resim caykarataki tukkanin önunte cekilti taskinin arkasintaki tukkanta cekilti hatirlatiğim katariyle askere giteceğim yilti yani 1981 subat ayi sonunta cekilti hersey icin tesekkürler
Dursun Ali Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Oca 23, 2007 10:00 pm

Bu paylaşımın için teşekkür ederim....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Oca 24, 2007 11:10 am

Cok guzelbir paylasim eline saglik,allah rahmet eylesin,yayalada kapi komsumuzdular,cok guzel gunlerimiz olmusdu bu aileyle...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Çrş Oca 24, 2007 11:58 am

Sevgili Murat tşk ler.Evet aslında ahmet amcayı daha önceden özel bir başlık altında yazmamız gerekiyodu.Ama bizler hep başka başlıklar altında geçiştirdik o hizmet sevdalısı emekçiyi.Şur köyinde ev vardırda hizmet etmemiştir, yükünü, yolcusunu taşımamıştır mümkünmü.Bana sorarsanız köyümüzün en çok komşuları için çile çeken kahramanı rahmetli ahmet amca (karğa)dır.Her çarşamba ve cumartesi düzenli yayla seferleri bunlar her nekadar zamanında ifa edilemesede.Azim ve kararlılığın sembolüdur Ahmet amca.Benim bildiğim kadar yayla yolculukları yedi gün sürsede çuvallardaki yiyecekler çürüsede asla ve asla hedeften şaşma olmamıştır.Hiç bir zaman girdiği yoldan geri dönmemiş sonuçta yaylaya ulaşmıştır.Buna rağmen hep aranan adam olmuştur.Bizler onun yaylaya geleceği günlerin heyecanıyla büyüdük.Aslında anlatmak istediğim daha çok şeyler var onunla ilgili ama içimdeki maziye özlem beni yine duygusal bir yoğunluğa sürüklediği için onun güzelliklerle dolu hatıralarını anlatamayacağım.Keşke o günlere dönme şansımız olsa çuvaldolusu çürüyen meyvaların içinden sağlam olanları Rahmetli Anneannem seçse bende o evde yokgen ğanekadan yukarı gizlice girip meyvaları yürütsem.Hey gidi günler .Yıllarca çilesini çektiğin köyünde değilde çok uzaklarda gökçeadada mezarının bulunması belkide bizlere bir sitem ama ruhunun buralarda bizimle beraber köyde ,yayla yolarında, yaylada dolaştığından hiç şüphem yok.Mekanın cennet olsun Azmin ve kararlılığın sembolü
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Çrş Oca 24, 2007 12:01 pm

Geçmişe yönelik çok güzel resimler koyuyorsun.ellerine sağlık.tşk
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Çrş Oca 24, 2007 4:05 pm

Rahmetli Ahmet amcayı Gökçeadada ziyaret ettiğimde bana gösterdiği ilgiden şaşa kalmıştım.Aslında özlemi bana değil memleketeydi.Memleketi bende bulmuştu.Çocukluk dönemimizde yıllarca kamyonculuk yaptı.Bazen yolda almadığı için kızdık bazen durup aldığı için sevindik.Fakat seçtiği mavinler(ki bizden büyüktüler)hiç bir zaman bizlere olumlu davranmadılar.O dönem köyde mavin olmak çoğu olaydan önemliydi.Allah rahmet eylesin.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Prş Oca 25, 2007 8:03 am

Allah Rahmet etsin mekanı cennat olsun yanlız başka resmi olan varsa korsa sevinirim
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

f

Mesajgönderen imrozlu » Cum Şub 09, 2007 5:35 pm

allah rahmet eylesun seninde ellerine sağlık cok cilemuzi cekti topraği bol olsun
imrozlu

Mesajgönderen Fahrettin Yilmaz » Sal Nis 10, 2007 8:11 pm

Rahmetli Ahmet amcanın kamyonu ile kuşmer yaylasına çalıştığı yıllar benim çocukluk yıllarımdı o dönemlerde çıkımda yaylaya çıkar inimde inerdik Çarşamba- çumartesi günleri köyden gelecek kamyonları karşılamak için cumavanka kadar gider kamyonları beklerdik,acaba bize köyden kamyonla birşey gönderiyorlarmı diye;Caminin yanına karğa emice geldimi kamyonun etrafı sarılırdı cuvalların üstündeki isimler okunur acaba bizede cuval varmı diye yük boşaltmak bitene kadar beklerdik.O dönemlerde camide çocuk okutan hoca ismini hatırlayamadım,camiden kaçanları toplamak için kamyonun etrafında,elinde uzun bir çubukla dolaşırdı.
Rahmetli ile köyden yaylaya kadar bir yolculuğumuz olmuştu;
Abardısız yaylaya gelene kadar ya 7 veya 8 teker patlatmıştı.Şamprelde kaynak yapacak yer yok kaynak üstüne kaynak.Yük ağır üstü yolcu dolu ne yapsın kabak lastikler.
Allah rahmet etsin Ahmet amcayı yaylaya çok emeği var..
Kullanıcı avatarı
Fahrettin Yilmaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Çrş Nis 11, 2007 1:55 pm

Yukarıda özellikle Cengiz Ahmet amcayı çok güzel özetledi. Bir de okuldan köye çıkarken cuma günleri erken varalım diye arabasına binip arabanın bozulduğu, ha tamiri bitti ha bitecek diye saatlerce kamyonun etrafında beklediğimiz sonunda "çecukler parça ister" ifadesiyle Feğmenos ormanlarından bir ordu çocuk geçtiğimiz çok olmuştur. Ama parasız pulsuz taşamaştır bizi BMC siyle. Taşıyabildiği kadar. Üst dişleri yoktu. Sigarası devamlı ağızında ve yan tarafta alt dişleri ile üst damağı arasında sıkıştırılmış veziyette yanardı. Köye çok hizmeti geçmiştir. Allah rahmet etsin.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sonay Kazancı » Pzr Nis 29, 2007 6:07 pm

Babam için yazdığınız güzel sözler için teşekkür ederim.O gerçekten eşsiz bir insandı.rahmetli annem de aynı eşsizlikte bir insandı.Yerleri ve mekanları cennet olsun.Murat kardeşimede minnetlerimi sunuyorum.
Ayrıca babam kemerden veya cumavanktan başverdiği zaman bütün arkadaşlar KARĞA GELUYU KARĞA GELUYU dediklerinde bir kızardım ki milleti koştururdum karğa diyeni kamyonun kasasına almazdım.Şimdi ise o zamanları özlemle anıyorum.bütün köylü ve komşularıma selamlar.
Kullanıcı avatarı
Sonay Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Çrş Eki 24, 2007 10:23 pm

Eski kamyonculardan arabanın önünde görünce duygulandım Allah Rahmet eylesin mekani cennet olsun
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Murat Mutlu Kazancı » Cum Eki 26, 2007 8:29 am

Amcama Allah rahmet diliyorum. Bir derebaşı yolculuğunu hatırlıyorum, çaykaradaki tamircilik yılları ....
Murat Mutlu Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Kas 11, 2007 1:35 pm

DURSUN ABI SAYFADA YAZILAR OLDUGU GIBI DURUYOR SADECE BIR UYEMIZ PROFILINDEKI RESIMIN BOYUDUNU BUYUK EKELDIGI ICIN YAZILAR SAG TARAFA KAYMISDI? DUZENLEDIM ARTIK SORUN YOK...

YUKARDA ACMIS OLDUGUN BASLIGIDA SILDIM BILGILERINIZE...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön KAYBETTİKLERİMİZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir