gönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Eki 25, 2007 7:13 pm
TEMİZLİK (!)
…..Temizlik , çok geniş kapsamlı bir konudur.Tamamını bir kalemde yazmak elbetteki mümkün değil.Ben şimdilik sadece “Çevre Temizliği” kısmını yazmaya çalışacağım.
…..Temizliğin her alanında titiz bir düşünceye sahip olduğum için günlük çevremde gördüğüm uygunsuz hareketler beni çok ama çok rahatsız ediyor.Ben gezmeyi çok severim.Bunu biliyorsunuz.Gittiğim 81 vilayette ilk baktığım şey şehrin temizliğidir. Sevgili dostlar üç aşağı beş yukarı her yer aynı sayılır.Allah için birçok belediye temizlik konusunda çok güzel çalışmalar yapıyor.Zaten her belediye temizlik işlerini özelleştirmiştir.Ama bizim insanımız maalesef temizlik konusunda hem eğitimsiz hem de duyarsız…İşte bu konu beni fazlasiyle rahatsız ediyor..
Nelerden rahatsız olmuyorum ki ‘!’
-Elindeki çöpleri sokağa atanlar,
-Elindeki çöpleri taksi penceresinden dışarı atanlar,
-Elindeki çöpleri tren penceresinden raylar üzerine atanlar,
-Elindeki çöpleri vapurdan deniz sularına atanlar,
-Piknik yerinde çöpleri olduğu gibi brakıp gidenler,
-Çöp poşetini atılması uygun olmayan yerler atanlar,
-Bir yerde oturup,çerez kabuklarını yerlere atanlar,(Bununla çok karşılaşıyorum)
-Memlekette o güzelim yerleri çöplük haline çevirenler,
-Ya yerlere tükürenler,
-Ya buraya yazmaktan hicap duyduklarım,
-Ya daha nice nice hareketler,
………………………………….Altuncu bu durumdan çok rahatsız,haberiniz olsun (!)
Sevgili gençler,benim sizden bir isteğim var; siz siz olun etraf çöple dolu olsa bile elinizdeki çöpe atılacak şeyi asla yere atmayın…Mutlaka onu çöp kutusuna atın… Bu duruma kendinizi alıştırın…Diyelim pikniğe gittiniz,gün boyu çevrende oluşan çöpleri poşete koyup,gittiğin yerde çöp kutusuna atıverin…Çöpün küçüğü büyüğü olmaz.::Çöp çöptür…Onu en uygun yere atınız…Düşünün herkes bu şekilde hareket etse çevremiz pırıl pırıl kalacaktır…Ben ve benim gibi temizliğe titiz olanlar da rahatsız olmamış olacaktır…Tekrar söylüyorum gözümün önünde yanlış hareket yapanlar beni çok ama çok üzüyor…Bazen farklı dünyadamı yaşıyorum diye düşünmüyor değilim…
-Elinizdeki çöpü yere atacağınız zaman bu yazı hatırınıza gelsin ve çöpü atmaktan vaz geçin…En güzel davranışlar içinde olmamız dileğiyle selam ve sevgiler sunuyorum…
…………….09.09.2007………….............Gölcük ./. ........... .Muzaffer Altuncu