SORU-CEVAPLA BİLGİSAYAR-İNTERNET PROBLEMLERİMİZİ ÇÖZELİM !!!

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Eki 02, 2007 9:35 am

Muzaffer amcacığım öncelikle ben bu konuda yardım etmek isterim.Bende format atacağım zamanlar bazı dosyalarımı yedeklemek istiyorum senin gibi.Ama bilgisayarın sistem dosyaları dediğimiz çalışma sistemiyle alakalı olan dosyalarına format atmadıktan sonra formatın bir anlamı olmuyor.Öncelikle sen saklamak istediğin dosyaları d sürücüsüne taşırsan ve c'yi formatlarsak çok daha randımanlı olur bu format işi.Dosyalarını d sürücüsünde yedekledikten sonra sadece c'ye nasıl format atacağına dair açıklama yaparım.para harcamana gerek yok.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eki 02, 2007 10:32 pm

-Peki Caner,
Örnek bir "Format atma" yı burada her aşamasını tek tek yazarak anlat, herkese bir rehberlik dersi olsun....Tabi soru sormaya ihtiyaç brakmadan, her imkandan faydalanmasını sağlayarak güzel bir izahat...

-Haydi ilgili CD yi beraber takalım,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

-Ben bekliyorum !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eki 03, 2007 8:27 pm

-"Format atma" sorum baki .....

-Şimdi de "Disk Birleştirme" yapamadım !!!!!!!!!

Şöyle bir uyarı ile karşılaştım;
-Disk birleştircinin verimli çalışamsı için,enaz %15 kullanım alanı gerekir... İşlemi doğru bir şekilde tamamlamak için yeterli disk alan yok.... Basit diskinizde gerekmeyen bazı dosyaları silip yeniden deneyin-

-Basit diskimiz hangisi?
-Gerekmeyen bazı dosyalar neler olabilir ? Nasıl sileriz ?

................Bir bilen cevap verirse memnun olurum......................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Kas 03, 2007 2:27 pm

:arrow: Uğraşmak güzel şey,kendi imkanlarımla dedikleri diski boşalttım. Ve Disk Birleştirmeyi yaptım...

Demek ki bu sitede başkalarına yardım işi biraz zayıf gibi...Yoksa herkes benim gibi mi ? O da olabilir tabiii,,

Varsa bilgisi olan lütfen bilgilerini bizimle paylaşsın....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Kas 04, 2007 7:02 pm

Muzaffer amca bu son sorularinizi daha yeni okudum, ozur dilerim, yoksa yardimci olurdum, sorunlari cozmussun, yakinda kendi sorulariniza kendiniz cevap vereceksiniz :) , helal olsun size
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Pzr Kas 04, 2007 7:54 pm

Bu format atma konusunu bende merek ediyorum bilen arkadaşlardan Muzaffer beyin dediği gibi soru solmayacak derece anlatılması çok güzel olur. Eski Windows 98 de başlangıç disketetin başladarak yapıyordum. Şu an windows XP de karıştırıyorum. Yardımlarınız bekliyorum.

Muzaffer hocam disk birleştirme bana basıt geliyor. Başlat - pogramlar-donatılar-sistem araçları disk birleştirme orada görülüyor. Eğer hardisk'iniz bölünmüşse ayri ayrı halde C-D-E gibi görülür. Bölünmüş hardisk'i secerek aşağıda inçele, birleştir, bitonları vardır. işlemi yaptırıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Kas 07, 2007 12:39 am

1-Bilgisayarımız yeniden başlayacak ve aşağıdaki ekranı gördüğümüzde klavyeden herhangi bir tuşa basmamız yeterli.

Resim

Kurulum CD si bazı dosyaları yükledikten sonra karşımıza aşağıdaki ekran gelecek. Bu ekranda sadece ENTER a basacağız, onarım yapmak istiyorsakta sadece ENTER a basacağız R ye basmayacağız.

Resim

Karşımıza Lisans Sözleşmesi gelecek kabul etmek için F8 e basıyoruz

Resim

Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra YENİ BİR XP mi kurmak yada ONARIM(REPAIR) mı yapmak istediğimizi soran bir ekran çıkacak. Yeni bir XP kurmak isteyenler(formatlayıp sıfırdan) ESC tuşuna basarak bu ekranı geçecekler. REPAIR yapmak isteyenler bu ekranda R ye basacaklar ve bilgisayar yeniden başlayacak.(Resim No:6) (REPAIR İÇİN NOT: Aşağıdaki ekranda birden fazla işletim sistemi görenler hangi işletim sistemini onarmak istiyorlarsa o işletim sistemi seçili olmalı. Bir tane ise sorun yok. 16.Resime kadar REPAIR yapacak arkadaşları ilgilendiren bir konu kalmadı)

Yeni bir Xp kurmak için ESC ye bastık devam ediyoruz.

Resim

Aşağıdaki ekranda bilgisyarınızda bulunan harddiskleri varsa bölümlerini gösteriyor. Benim XP kuracağım bilgisayarda harddisk iki parça olduğu için iki bölüm görülmekte. C bölümünde de Windows yüklü.

Resim

C nin tamamını sileceğim(FORMAT atmış oluyoruz) Bunun için C seçili iken klavyeden D tuşuna basıyoruz.

8. Bizden bölümü silmemezi onaylamayı isteyecek ve C nin içinde bütün bilgilerimiz silinmiş olacak. ENTER a basarak devam ediyoruz

Resim
Son onay ekranı L ye basıyoruz

Resim

Böylece C ye format atmış olduk. C tamamen silindi. D yide aynı yolu izleyerek silebiliriz. Şu an C diye bir bölümümüz yok artık. Yeni bölüm oluşturmamız gerekecek. Klavyeden C tuşuna basarak yeni bölüm oluşturmaya başlıyoruz

Resim

Yeni bölüm boyutumuzu soran aşağıdaki ekran geliyor karşımıza

Resim

Elimizde Ham bir bölüm var artık, ham ın anlamı biçimlendirme yapılmamış oluyor ve biz buraya XP yi kurmak için C olan bölüm seçili iken ENTER a basıyoruz

Resim

Bu bölüm biçimlendirilmemiş olduğu için Windows bizden biçilendirmemizi isteyecek.
Resimdeki yazıları okuyalım. NTFS seçerek ENTER a bastık devam ediyoruz. Normal biçimlendirme kesinlikle tavsiye ediliyor

Resim

Resim

Resim

CD den önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı geldiğinde hiçbir tuşa basmayın çünkü önyükleme yaptık kuruluma geçiyoruz

Bölge dil seçenekleri genelde ayarlıdır ama ayarlı değilse ayarlayabilirsiniz uğraşmayın kurulumdan sonra yapabilirsiniz

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
En son Fatma Ozbilgi tarafından Çrş Kas 07, 2007 9:39 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Çrş Kas 07, 2007 8:39 am

Fatma hanım çok güzel durumu anlatmışsında no 3 den başlamıssın görüntülü anlatmaya no 1 ve 2 nerede yoksa daha önceki sayfalarda anlatmışmısınız.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Kas 07, 2007 9:42 am

Mahmut bey, No 1 zaten basta yazi olarak anlatiliyor, no2 de site linki vardi onu sildim yani kurulusla alkasi yok, siz bu anlatilanlari uykulayin emin olunki format isini basariylan yapacaksiniz..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Kas 08, 2007 1:34 pm

:arrow: Fatma çok teşekkür ederim....
Şu an Format atmıyoruz..Atacağımız zaman için notlarımı aldım....Eğer Format atarken bir yerde takılırsam o notlara bakarım...Yine başaramazsam vazgeçerim...

-Bu arada bir şey daha sorayım,
Renkli resimlerde slayt programını indirmeye çalıştım,bir şeyler geldi...
......Googleye Plato Photo Slideshow yazmıştım.........................

O dediğin...1.adım..Resim ekle,
.................2.adım..mp 3 ekle,
................3.adım..bazı özellikleri belirle ........bölümü önüme gelmedi..

Haliyle aradığımız yeri bulamamış oldum.Demek ki biz gerekli olan programı indiremedik,,,,

-Fatma acemi ile uğraşmak zor,ne yapalım....Bu arada ben yine kendi imkanlarımla bulmağa çalışacağım....

-Teşekkürler,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Kas 08, 2007 1:46 pm

Plato Photo Slideshow

GOOGLOYA Plato Photo Slideshow YAZIN VE BU PROGRAMI PCNIZE INDIRIN BENDE OLAN LINK FRANSIZCADIRTanıtım:

Arkadaşlar arka plana ister çeşit çeşit videolar koyup, bunların üzerine yazılar ekleyebilirsiniz. Ya da arka plana çeşit çeşit derlediğiniz resimleri koyarak istediğiniz veya çok beğendiğiniz müzik parçalarıyla artık sizde sağlam slaytlar oluşturucaksınız...

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Kas 08, 2007 1:53 pm

Muzaffer amca resimlerin uzerinde sayfanin alt kisminda fotograf makinesi resimine tiklayacaksin, bilgisayarinizdan resimleri seceksiniz resimleri o sayfaya alacaksiniz, yine sayfasin alt kisminda muzik simgesi olan yere tikliyorsun, ve istediginiz muzikleri secebiliyorsunuz, buda bilgisayarinizda dinledigin muziklerin her hangi birisi olabilir isterseniz ki yada 3 sarki ekleyebilriisniz oda slayt gosterisinin suresine bakar uzunsa iki uc parca tam gelir, sonra yine sayfanin alt kisminda anahtar seklinde olan yere tikliyor ve orda ozellikleri yukarda resimde gosterildigi gibi uyguluyorsun olay bitmis oluyor en son olarak creata tikladinnmi slayt gosterisi hazirlanmaya basliyor , kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Kas 09, 2007 4:37 pm

:arrow: Merhaba Fatma,
Bizim derdimiz programı indirememek,,,,Bir şey geliyor ama senin bu dediklerini bulamadım....Mesele bundan ibaret,,,

Tekrar tekrar deneyeceğim,,,çünkü bu program bana çok lazım...

-Ancak normal müzikleri koyabiliyormuyuz diye sordum,ona cevap alamadım...

-Yinede teşekürler,,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Kas 09, 2007 4:48 pm

EVET NORMAL MUZIKLER KOYABILIYORUZ ..MUZAFFER AMCA...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Osman Ayan » Sal Kas 13, 2007 12:14 pm

SAYIN SİTE YÖNETİCİLER TANIŞALIM KAYNAŞALIM BÖLÜMÜNE BİR RESİM YÜKLEDİM AMA OLUP OLMADIĞINDAN PEK EMİN DEYİLİMİLGİLERİNİRSENİZ SEVİNİRİM
Kullanıcı avatarı
Osman Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir