YÖNETİME MEKTUP

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

YÖNETİME MEKTUP

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Pzt Ağu 06, 2007 8:34 pm

Hemen hemen 2 gündür siteyi taradım.Hakikaten zaman zaman mükemmel yazılar yazılmış.Hatıralarını yazanlar,olması gerekeni yazanlar,siyaset yapanlar,kavga edenler yada etmeye çalışanlar,birbirlerine türkü atanlar,hal hatır soranlar,birbirine takılanlar vs. vs.
Hatta aynı anda 40 kişiye yakın çevrim içi olanlar.Son zamanlarda bu sayı 3-4 kişiyi geçmemektedir.
Eski yönetimin niye ayrıldığını anlamadım ama mutlak bir sebebi vardır.Yanlız anlamadığım Osman beyin yazdığı yazı.Oyazıya göre kendisinin dışındaki tüm yöneticilerin adını (ayrıldı) yazarak teşekkür etti ve yönetimi gençlere bıraktığını belirtti.Gençlere eyvallah tamamda,aralarında cidden çok genç olanlara yani bu çok gençleştirme operasyonuna ne demeli :D .Ama teşekkür ettiklerinin bir çoğu devam ederken tasfiye edilenlere bakmak lazım.Herneyse kimin yönetimde olup olmadığı beni ilgilendirmiyor ama galiba onlar biraz darılmış gibi.
Eskisi gibi sitede yazı yazmadıkları dikkatimi çektide o nedenle bu fikre vardım.Ha bu arada yöneticilerin ayrılma yazısınıda yazan Osman beyde kendisini siteden soyutlamış.Belliki bu ayrılmalar işine o da hoşnut olmamış.Belliki gençlerin bazı isteklerine 'aha size site,hadi kendinizi kanıtlayın' demiş. Sonuç mu MALUM.
Yani malum derken gençler yada genç olarak kasteddiğiniz kişiler bu işi beceremedi anlamında bunu demedim.Katılımın ve sitedeki renkliliğin kaybolduğunu düşünüyorum.
Eskiden yazı yazanların,yazacak bir konu bulmamaları mümkün olmadığına göre acaba neden yazı yazmıyorlar.Mesela Serkanbi,Köksal Ağaoğlu,Mehmet Durgun,Yılmaz Ersezer,Kayhan Durgun,Cevdet Durgun,ac durgun,meçhul,huse,onsarı vs.vs.Bu kişiler hemen hemen desteği epeyce kesmiş,geride kalan birkaç kişinin B.Altuncu,Ö.Altuncu,İlkay Durgun,Yusuf Uysal ,biraz M.Aydınlı ,sadece yorumlarıyla biraz Hasret bey,biraz İlkay Güvercin gibi birkaç kişinin gayretiyle bu iş pek gitmeyecek gibi.Yada gittiği yere kadar.
Bu işi elbette yönetim 'kitabına uydurur' ve açıklar.Önemli olan bir şeyin açıklanması değil bu kişilerin ikna edilerek bir şekilde aktif hale dönüştürülmesi.Sakın yanlış anlamayın yönetim değişsin yada bu arkadaşlardan bazıları belki hepsi yönetime alınsın değil.Elbette herşey kötü gidiyorda demiyorum.Aslında sadece darbe vurulan yer yada darbenin etkilendiği yer PEGE SOHBETLERİ ve DÜŞÜNCE PLATFORMU.Bence sitenin LOKOMOTİFLERİ.Her ne kadar mesaj sayısı ve okunma oranı diğerlerine göre az olsada,bu iki bölüm olmazsa olmaz iki bölüm.Dicenizki biz bu kişilere birçok kez çağrı yaptık ama geri dönmediler.Doğrudur ama demekki bu çağrı şekli olmamış.
Hadi bakalım abiler ,ablalar ,kardeşler ,kimin kime nazı geçiyorsa ya yüzyüze yada telefonla ikna edilsin..
Hadi bi el atıverin bakalım belkide olur.
Hatta kim kimle iletişime geçerse onu sitede deşifre etsin,zorlasın yani,zorlasınki gelmeyecek kişiler gelsin
HADİ Bİ GAYRET DAHA !
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Ağu 06, 2007 11:15 pm

Mehmet bey boyle cagirilari zaman zaman yapiyoruz, ama maalesef fazla ise yaramiyor , burasi herkesin maladir kapisida herkese sonuna kadar aciktir, gelmek isteyenler her zaman basimizin ustunde yerleri var, dilerim kusluk kalmaz ve birgun ozleninlen su birlik ve beraberligi saglayabiliriz...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Sal Ağu 07, 2007 7:15 am

Evet Mehmet Şahin yazınıza katılıyorum. Site çok sessiz ve bunun yaz dönemiyle de alakası olmadığı kesin. siteye üye olduğum ilk zamanları özlüyorum... yeni mesaj varmı? kimler sitede? yeni konular varmı? diye heyecanla siteye koştuğum zamanları...
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Sal Ağu 07, 2007 9:55 am

evet mehmet söylediklerin tamamıyle doğrudur ilgi ve alakanın giderek azalması ortada.bu sorunun çözülmesi içinde gereken önem ve hassasiyetin gösterilmediği görülmektedir gerek ben gerekse bir başkası tarafından.ama sitenin kapıları açık burası herkesin malıdır demeklede bu işler olmaz.örnek olarak eğlence sayfasında tılmalar hat sayfada ama peke sohbetleri düşünce platformu ve paragafta kimse yok.

sebebi nedir bilmıyorum ama yapmamız gereken yeni düzenlemeler olabılır bunun için de herkese söz hakkı verilip (ki verilmiştir zaten)doğruları ve yanlışları istekleri önerileri beklentileri eksikleri fazlaları bir başlık altında toplayıp daha özenli bir çalışma gerektiğidir.
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Ağu 07, 2007 10:21 pm

İlginin azalmasını yaz tatiline bağlıyorum. Sitenin en aktif elemanlarından Muzaffer amca Urfa ya gitmiş, Adnan Ayaz abi yaylada, Naci Altuncu , İlkay güvercin köyde, diğer bir çok üye de köyde ve yayladadır sanırım şu sıralar.

Sitede birlik olup buluşma noktasında bu güne kadar bir çok yazı yazıldı, birebir görüşmeler yapıldı. En son "başka yolumuz yok" başlığını açtığım zaman bazı insanları telefonlada aradım tekrar gelip yazmaları için. isimlerini vermeye gerek yok, bir kısmı eski tadı almıyorum, yazı yazıp gönderecek bir ortam görmüyorum, içimdende bişe yazmak gelmiyor, işlerimden dolayı giremiyorum ama hiç girmiyor da değilim gibisinden cevaplar aldım. Ama benim aradıklarımın (ki çoğu mehmet şahin sorduklarındandır) hiç biri dargın olduğunu, bişeyleri veya birilerini protesto ettiklerini söylemedi. En azından artık böyle bir sorun yok.Yani ortada düzeltilecek önemli boyutta bir küslük veya tepki olmadığını gördüm. Tek tük istisna küslükler olabilir ama bunlarda barışmak , sitede görüşmek ve yazışmak zorunda değildir. 750 kişi ile de birden küs olunmayacağına göre. Ki şu an siteyi yöneten kişilerinde kimseyle küslüğü yok . Osman Sarı yı bilmiyorum ama zate siteye aylardır girip baktığı bile yok o yüzden onu yönetici olarak göremiyorum artık, benim için siteyi kuran kişidir sadece. Mehmet Şahin in sorduğu biçok kişininde benim gördüğüm kadarıyla ( Hasret, ac durgun, serkanbi gibi) siteyle bağı eskisi gibi ,istisna yılmaz ersezer olabilir ( ki haliyle seçim öncesi dönemlerde daha sık görülmesi beklenir :D )

Tüm bunlara rağmen sitenin ilk kurulduğu aylarda ki tadı yok bencede, ama şu bir gerçek ki bazı insanlar site muhabbetine doydu ve bu bence çok doğal belli tipler için. Bunun dışında kabaca iki tip insan var sitemizde. Biri görüşmek istediği belli kişileri sitede görmek isteyen ve bulamayınca bir dönem kaybolan, sitede sadece o kişilerle iletişimi olan. Bu tiplere aradıkları kişileri göremeyince site dönem dönem sıkıcı geliyor doğal olarak. Birde sitede toplu bir kaynaşma, tanışma, anlaşma, tartışma, üretme isteği olan, siteye katkı yapmak isteği olan tipler . Ki sitenin son halinden de sanırım en çok bunlar rahatsızdır. Bu anlamda ben insanlarla iletişim için sırası geldi çevrim içi görünenlere laf atma ve sohbete veya paragata çağırmaya kadar hiç bir zaman yapmayacağım şeyleri bile elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Şunu da yazmak istiyorum, yazdıklarıma çok güzel övgülerde bulunan insanlara tek tek cevap veya teşekkür yazmamam bu insanları kırmasın, çünkü aldığım eleştirilerden dolayı bundan çekiniyorum artık. Bunun dışında, şu an düşündüğümde kendime haketmediğim boyutta özeleştiride yaptım ( başka yolumuz yok başlığı altında) ve ardından tekrar birlik çağrısında bulunup, insanları aradım. Osman Sarı da site ile ilgilendiği dönemler kendinden beklemediğim bir sabırla İnsanlara bir çok kez çağrıda bulundu.

bence şimdilik yapmamız gereken sitenin bu ıssız zamanında burada bulunanlar birbirlerimizle iletişim kurmak, basit gelebilir, ki bence de basit ama günlük sohbet başlığında bile en azından herkese bir selam verebilmek ve ortamın sıcaklığını hissettirmek. Eylül den itibaren katılımın çok artacağından kuşkum yok benim.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Ağu 07, 2007 10:41 pm

Az önce günlük sohbet başlığında çevrim içi üç arkadaşı selamladım. Üç kişi de misafir görünüyor. bence bu yaz günü gecenin bu vakti 6 kişi iyi bir katılım. Ama ben mesela siteye bişey yazmayacak olsamda tanıdığım biri varsa çevrim içi o an sırf beni görsün diye siteye girişde yapıyorum, şimdi ki üç kişide girse kötü mü olur. Ama bırakın onu hala siteye "gizli" olarak girenler bile var. Hepisine de selam olsun.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Çrş Ağu 08, 2007 12:19 pm

Değinilen konuların hepsi doğruları yansıtıyor. Sitenin açıldığı dönemlerdeki hareketliliği olmadığı ortada. Bunun temel nedeni bence insanlardaki iletişim açlığının doygunluğa ulaşması, ya da giderilmiş olmasıdır. İnsanlar bir dönem için gençliklerini, çocukluklarını yeniden hatırlayıp mutlu oldular. Paylaşacak fazla bir şey kalmayınca da karanlıkta kayboldular. Ancak paylaşımın ve katkının azlığına rağmen takipin az olmaması da ayrıca gözlenen bir gerçek. Sanırım eski katkıyı ortaya koymayanların gerekçesi beyinlerinin arkasında saklı olan şu soruda gizli: "Nereye kadar?" Evet nereye ve ne zamana kadar sürecek bu katılım ve katkı? İşimiz gücümüz var. Katılma, zaman ayırma bir fedakarlık gerektirir. Açık söylemek gerekirse insanlarımız hazırın peşinde ve fedakarlığa yanaşmıyor. İnanın her gün ortalama bir saatimi bu siteye hizmette geçiren birisiyim. Özellikle ana sayfa ile uğraşıyor, foruma da elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum. Yukarıda söylediklerim sadedinde bir hatıramı anlatacağgım. Bir gün bir mail aldım. Site ile ilgili eleştirilerini yazıyordu köylülerimizden biri. Akademik bir üslupla ve maddelendirerek ki yanılmıyorsam sekiz ana madde ve içerisindeki tali maddelerde topladığı eleştirilerini sunmuştu bana ve benim şahsımda siteye hizmet edenlere. Bir yığın eleştiri. Şöyle olması gerekir, bunun bizim köyle ne elekesı var, burasını bir daha düşünün, o niye yok, bu niye var vs vs. Kendisine aynı şekilde maddeleri tek tek ele alarak cevap verdim ve bizim amacımızın bir paylaşımı ortaya koymak olduğunu, iddiamızın olmadığını, katkılara açık olduğumuzu ve bundan zevk alacağımızı, eğer isterse kendi katkılarının da başımız üstünde olduğunu ve eleştirdiği noktaları düzeltmesi için kendisine görev ve yetki verebileceğimizi söyleyerek cevapladım. Sayın arkadaşımız bir daha ne aradı ne de sordu. Diyeceğim şu ki: Eleştiri hakkımız var ama bir emek ve bedel ortaya koyarsak var. Hiçbir emek ortaya koymadan akıl verenler akıllarını kendilerine saklamalıdırlar. Zira o akıllara ihtiyaç yok. Ama emek verecek, katkı yapacak, hizmet edecek ve moda deyimle ortak aklın oluşumuna katkıda bulunacaklar buyursun gelsin. Bence insanlar zaman ayırmıyor. Başkası yapsın biz keyif alalım anlayışını güdenlerle bu iş bu kadar olur. Sadece izleyenlere de saygım var ama bu gidişle izleyecek bir şey bulamayacaklar. Yani haklısın Mehmet Şahin ama Bülent'in dediği gibi küstürülen kırılan dökülen yok. Sorumluluktan kaçanlar var o kadar.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Eylem Altuncu » Prş Ağu 09, 2007 2:10 am

siteyi kurulduğu ilk günlerden beri takip etmeye çalışıyorum.bişeyler yazmasamda yazılanları okuyorum.sami abinin , bülent abinin ,fatma ablanın ,muzafer amcanın ve adını saymayı unuttuğum kişilerin göstediği özveriyi gördüğümdede sanırım haklılar.hep hazıra alışan bi gençlik olarak burdada armut piş ağzıma düş mantığıyla hareket ediyoruz.

eğer sadece takip eden olarak kalırsak yakında takip edecek bişeyde bulamayacağımız açık.o yüzden ben üstüme düşen sorumluluğu daha fazla yerine getireceğim bundan sonra.çünkü bu siteyi seviyor ve önemsiyorum.seven ve önemsiyen herkesinde bu hasasiyetle davranması gerekiyo...

kendimi konuşarak daha kolay ifade edebilen bi insanım.yazmak zor geldi bana herzaman.ama bu site için zor gelen bişeyi yapmam gerekli oluyosa onuda yaparım.çünkü bu siteden öğrendiğim ve öğreneceğim çok şey var.hatta babama daha çok baskı yapacağım yazması konusunda.yazdığı şeyleri okuyarak öğrenebiliyorum ancak :D
Kullanıcı avatarı
Eylem Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş Ağu 09, 2007 3:55 pm

Bütün yazılanlar elbette doğrudur.Saminin dediklerine,Bülentin ve diğerlerinin dediklerine katılıyorum.
Şuan itibariyle 766 üye var.Bunlardan kaç kişi yazı yazdı?
Yazı yazıldı da yazmayınmı denildi?
Herkesin elbet her konuda az çok bir düşüncesi vardır.Beki niye bişe yazmıyorlar?Bu üylerimizin hiç bir görüşü ,düşüncesi veya köyde yaylada bir anısı yokmu?kıyıda köşede çektiği bir iki hatıra fotoğrafı yokmudur?
Burda yazı yazan arkadaşlar ne köşe yazarı nede roman yazarıdır.Hepsi sizin bizim gibi insanlar.Diğer arkadaşların dediği gibi birileri veya bir kaç kişi yazacak diğerleri okuyacak.
Birkaç kişi resim ekleyecek diğerleri bakacak.bir kaç kişi yazılanların altına yorum ekleyecek okadar.
Kimse elini taşın altına sokmak istemiyor.
Bir ara dj arıyoruz diye duyuru yaptık kimse çıkmadı.bir iki kişi çıktı onlarda derslerinin yoğunluğundan falan öğrenci olduklarından ilgilenemediler.
Bunların dışında kimse ilgilenmedi.
2-3 kişi bazan 18 bazan 24 saat elimizden geldiği kadar radyoyu yürütmeye çalışıyoruz.
Herkes eleştiriyor ama kimse yazmaya,bişeler yapmaya yanaşmıyor.
Sitede sakinlik var diyoruz doğru ,ama bir iki tane güzel yazı girilsin bir kaç tane de ilgi çekici bişe konulsun bakın siteye hemen hareketlenir.
Beki bunu kimler ne zamana kadar yapacak diğerleri bakacak ve ya okuyacak?
Bütün eleştirilere açığız yönetim olarak ve elimizden geldiği kadar eleştirilere cevap vemeye ve isteklere cevap vermeye çalışıyoruz.
Her şeyi site yönetimine yüklemek bence haksızlıktır.
Adam çıkmış bir yazı yazmış ve onun altına cevap olarak bir başkası daha yazı yazmış falan .Yazı yazanın veya altına cevap yazan kişilerin fikirleri birbirine uymadı diye birbirlerine kızmışlar adamlar komple siteden gitmişler :D :D böyle kişilerde var.Site yönetimi bu adamlara ne yapsın.Bunlara yalvaralımmı ne yapalım?Güzel güzel tartışın gidin kardeşim.
Gençlerin çoğuna ilgi çekic yazılar yazılmıyormuş,bu devirleri yaşamamışlar veya siyasetten hoşlanmıyorlarmış .E beki siz yazın kendi aranızda muhabbet edin.Site yönetimi bu adamlara özel olarak magazinci bulamaz :D :D
Site yönetimi bu adamlara ne yapsın.?
bunun gibi bir sürü kızıp giden veya hoşuna gitmeyip gidenlerde var.

Ben bu sitenin üyelerinin sadece 100-200 kişisini belki tanıyorum hepsini tanımıyorum ama kimseyle tartışmıyorum kimseyle atışmıyorum.Yazı da yazıyorum yazımın altına cevaplarda yazılıyor.Bu cevaplar ama hoşuma gider ama gitmez.Ben kalkıp bu adamlarla kavga edemem veya siteyi bırakıp gidemem , böyle bir saçmalık herhalde olamaz.
İşte bunun gibi bir sürü saçma meseleden dolayı siteye girmeyenler yazı yazmayan kişilerde var.
Ama şu bir gerçek sitemiz hizmeti ile beraber bir marka olmuş ve daha iyi olma yolunda devam ediyor.Şahinkayalıların tamamına yakını bu siteden haberi var çoğusu aileisi ile birlikte bunu takip ediyor.Bir ecde bir bilgisayar varsa o evin bütün fertleri ve yakınları bu siteyi okumuş ve okuyor.Her şeyden haberdar oluyorlar.En yaşlısından en küçüğüne kadar herkes bu siteyi okumuş ve takip ediyorlar.Gerek anasayfayı gerekse forumu çok kişi ziyaret ediyor.Bu da güzel bir şey dir.Aama bir şeyler yapıolacaksa yine hep birlikte elbirliği ile yapılsın.
Fakat bu bir kaç kişinin katkısı ile değil herkesin katkısı ile sağlanması lazım.
Önceden yazı siliniyor falan deniyordu .Şİmdi böyle bir şey de kalmadı
kim ne yazarsa yazsın.Yeterki biribirineküfür yapılmasın :D :D ,hakaret edilmesin saygı ve sevgi içerisinde bütün görüş ve fikirler açıkca yazılsın ve yazılıyor.
Bundan kimsenin şüphesi de olmasın daha yazıda silinmiyor.
Yazı yazanlarıda niye yazdınız diye kızmıyoruz birşey yapanlara da niye yapıyorsunuz demiyoruz.
Herkese saygı ve sevgiler.
Daha nice güzel günlerde güzel muhabbetlerle buluşmak üzre.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Engin Aydin Kuzu » Prş Ağu 09, 2007 7:07 pm

Bu konuda yazılanların bir çoğuna katılırken bazılarının dediği gibi de küskünlük olmadığına inanmıyorum.
Çünkü küskün olanlardan biri de benim. Haaa benim siteye hiç bir katkım olmayabilir bunda da haklı olabilirsınız. Vardı veya yoktu ama aktif bir üye iken pasif duruma düştüm. Bülent abinin dediği gibi çoğu kez gizli olarak siteyi dolaşıyorum. Benim durumumda bir çok arkadaşım tanıdığım var kendi ağızlarından duydum kırgın olduklarını. Bence haksız da sayılmazlar. Bir dönem yapılan yanlışlar kişilerin ilgilerini azalttı bunları daha önce dile getirdiğim için tekrar aynı şeyleri yazmama gerek yok. Şimdi diyeceksiniz ki bu sende kuyruk acası oldu galiba. Evet oldu bunda da haksız olduğumu düşünmüyorum.
Engin Aydin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İsmail Bayraktar » Cmt Şub 09, 2008 8:03 pm

Hatay Erzinden Herkese hayırlı akşamlar dilerim
Muzaffer hocamdan aldığım ön bilgi ile Kaynaşalım ve Danışalım bölümünde maaşallah epeyi üye kayıtlı olmuş ve olmaya da devam etmekte iki gün önce bi üyemize yazı yazacağım ister inanın ister inanmayın listeyi tan 3 veya 4 kez dolaştım ismini bulamadım neyse benimki sadece bi öneri isim listesine arama yaparken bir sütün açalım arama yapacağımızın ismini yazıp ara desek nasıl olur
İlgilenenlere şimdiden deşekkür eder herkase hayırlı akşamlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
İsmail Bayraktar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Şub 10, 2008 12:16 am

İsmail bey, sitenin baş tarafında "arama" butonu var, arayacağınız kişinin ismini yazıp ara demeniz bulmanızı sağlıyor
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İsmail Bayraktar » Pzt Şub 11, 2008 10:31 am

Merhaba Doktor Bülent bey öncelikle nasılsınız umarım iyisinizdir yazmış olduğum öneriye ilgi duyup cevap verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim sizleri yakınen tanımıyorsam da bende İlhan Ayan ın eniştesiyim sizlerle uzakta olsa bi hısımlık olmuş galiba İlhanın annesi Altuncuların kızıymış zaten neyse Doktorum Danışalım Kaynaşalım bölümündeki üyerin çuğunluğundan dolayı o siteye ait arama butonı olsa iyi oludu sizin dediğiniz yere baktım her halde ben bulamadım.
Neyse benimki sadece bi öneri idi sizin tayın olduğunuzu yazılardan takip ederek baktım yeni iş yerinizde başarılar dilerim görüşmek üzere allaha emanet olun.
Kullanıcı avatarı
İsmail Bayraktar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İsmail Bayraktar » Pzt Şub 11, 2008 10:32 am

Herkese saygı ve sevgilerimi gönderiyorum
Kullanıcı avatarı
İsmail Bayraktar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Şub 11, 2008 11:06 am

Ismail amca arama tusu forumun en basinda yaziyor mesela siraylan soyleyeyim ev tusu, sonra s.s.s tusu var, arama tusu diye devam ediyor o tusu tiklayin aradiginiz kisinin adini soyadini buyuk harfle yazin mutlaka karsiniza cikacaktir, tikladiginiz zaman o kisinin sayfasina ulasacaksiniz...

saygilarimla...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir