Neden forum değil...

Site ilen ilgili onerilerinizi, tavsiyelerinizi ve isteklerinizi buradan bizimle paylasin...

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Mehmet Aydinli

Neden forum değil...

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Oca 28, 2007 8:32 pm

Öncelikle yazıya sitemizin farkında olsakta olmasakta her konuda daha kaliteli olmaya başladığını farketmiş olmanın verdiği sevinçle başlamak istiyorum.Yapacak çok şey var elbette ama gidişatımız bence çok güzel..

Ve başlığı açışımdaki maksat ile yazıyı bağlamak niyetindeyim.Az önce iki ayrı pencere de birisinde anasayfa diğerinde forum olacak şekilde açış yaptım.Anasayfamızda 38üye çevrimiçi idi.Sonra foruma döndüm 3 kayıtlı bir de misafir bulunmaktaydı.

Anasayfayı ziyaret edenlerin elbette ki büyük bölümü köylülerimiz.Ama anasayfanın misyonu aslına bakarsanız forumununkinin yanında kıyaslanamayacak kadar az.Yani anasayfa köy ve köylüler ile alakalı son gelişmeleri,faaliyetleri vs vs. duyurmak amacı taşırken,forum ise 7 den 70e herkesin bir çok şey bulabileceği,köyün resimlerinden,trabzonspora,Türkiyedeki güncel olayların köylülerimiz tarafından yorumlanışına,görüşmek istediğimiz köylülere mesaj bırakmamıza,aradığımız karadeniz müziklerini bulabilmemize,türkü atışmalarına yani kısaca köyümüz değerlerinin tamamına bilgi,ses,video ve fikir olarak ulaşabileceğimiz bir platform.

Peki ya neden yüzde 3binlik bir fark var ikisindeki çevrimiçi sayısı oranında.

Ben kendi adıma mı farklı yorumladım yoksa sizler için de forum daha uygun ve geniş bir platform değil mi?

Çok sayıda aktif üyeyi uzaklarda aramaya gerek yok anlaşılan ana sayfayı düşündüğümüz zaman sitemizin yeterince ilgi gördüğü açıktır.

tek başıma mantıklı cevaplar bulamadığım için sizlerin görüşlerinizi de almak istedim.Evet malesef öylenin yanısıra daha yapıcı fikirlere ihtiyacımız olduğu kanısındayım.

Neden forum değil de anasayfa?
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Oca 28, 2007 8:48 pm

Caner tebrik ederim cok guzel bir konuya degindin,bu olay benimde cok ilgimi cekmis,anasayfa ilen forum arasinda ziyaretci acisindan ucurumlar var, ben kendimce soyle bir yanit buldum butun sorularima, ansayfaya giren kisilerin forum ne anlama tasiyor bilmemeleri ve anasayfaya uye olanlar ayriyetten foruma uye olacaklarinida bilmiyorlar, benim dusuncem bu yonde... forum kulturunu bilmeyen cok kisi var..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Tuğba Çalıkoğlu » Pzt Oca 29, 2007 11:13 pm

Bende fatma ablaya katılıyorum...Bende çok karşılaşıyorum sadece ana sayfaya bakan insanlarla foruma üye olabilirsiniz deyince şaşırıyorrlar...Bilmiyorlar çünkü...Mesela benim tanıdığım çoğu kişi sadece ana sayfadan haber okumak için siteye giriyorlar...Saygılar...
Kullanıcı avatarı
Tuğba Çalıkoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Oca 30, 2007 12:13 am

Evet arkadaşlar katılyorum sizlere .Hatta gecen yıl ağustos ayının başlarıydı sanırım bir akşam anasayfada 585 kişi falan aynı anda ziyaretçi olmuş.Düşünün bu insanların aynı anda birde sitede forumda dolaştığını ne güzel bir duygu değilmi.?Bir köy sitesi için çok büyük bir ziyaretçi sayısı rakamı değilmi?İşte biz hala bunları foruma çekemiyoruz.Bunlarında çoğunun sanırım forumdan heberi vardır.Bu bizlerde nerdeyse bir tez , araştırma konusu oldu :D :D Niye forumu gezmiyorlar diye,foruma girmiyorlar diye.
Neyse en iyisi biz işimize bakalım ,en iyisini yapmaya çalışalım eninde sonunda hepimiz burda toplanacağız,toplanıyoruzda.
Emek veren ,hizmet eden emeğinin karşılığını bir türlü alır .Ben şahsen birşeyler öğreniyorum,duygu düşüncelrimi paylaşmaya çalışıyorum ,karşımda bir veya birileri var gibi onunla konuşuyor gibi uzakta ve yakındaki arkadaşlarımla ,dostlarımla konuşuyor gibi bu işten zevk alıyorum mutlu oluyorum benim için en büyük karşılığıda budur.
Herkese sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Sal Oca 30, 2007 9:44 am

arkadaşların yukarıda yazdıklarını tek tek okudum.çok güzel tespitler var.
bu tespitler ışığında aşağıda belirteceğim şekilde düzenlemeler yapılabilir.

Ana sayfanın devamlı en üstünde birinci haber olarak kalacak bir FORUM adında bir başlık.en azından 2-3 ay orada kalması lazım

bu haberde;

foruma nasıl kayıt olunduğu teferruatlı anlatılmalı,

forumun yapısı,kullanılması,nasıl yazı yazıldığı hakkında bilgi verilmeli.

benim nacizane fikirlerim bunlar.
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Dilek Aydınlı » Sal Oca 30, 2007 2:08 pm

evet malesef forumdan pek çok kişinin haberi bile yok.ben de siteyi öğrendiğimde uzun zaman ana sayfa ile yetinmiştim çünkü forumdan haberim yoktu.ayrı bir üyelik istediğini anlayamamıştım ve forumu çözmek için bayağı uğraşmıştım.ana sayfada açoklayıcı bir yazı olması fikrine katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
Dilek Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Şub 06, 2007 1:07 am

Osman bu konuylan ilgili bir yazi hazirlayip anasayfaya kalici bir sekilde ekleyecek, gercekten forumdan haberi olmayan cok insan var.. Bu arada Osman elini biraz cabuk tutmalisin :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum Şub 09, 2007 12:57 am

:arrow: Cuma akşamları ben de dikkat ettim,Siteye giriyor foruma girmiyor-foruma giriyor pargafa girmiyor...Maalesef böyle bir durum... Ne demeli Türkiyede özgürlük varsa,,,,,sitemizde de olacak elbet :!: :!: :!:

:arrow: Her şey birgün yoluna girecek inşallah :!: :!: :!:
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Mar 12, 2007 9:05 am

Osman nerdeyse 2 ay olacak hala anasayfada bu konuyla ilgili hic bir yazi yok , bir an once hazirlanirsa sitemiz adina cok iyi olacak....
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Mar 28, 2007 11:52 am

Öncelikle sitemiz yöneticilerine teşekkürler.önerilerin sadece hayallerle sınırlı kalmaması adına çalıştıklarını anasayfada bu konuya yer vererek gösterdiler.

Henüz istediğimiz gibi olmasa da üye sayısını arttırmamıza ve daha aktif bir ortam oluşmasına yardımcı olacağını umuyorum.

Burada görev biraz da bizlere düşmekte çevremizde ki akraba ve köylülerimizi bilinçlendirebiliriz bu konuda..

Herkese teşekkürler
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Eki 09, 2007 11:15 am

bU KONUYLA ILGILI BIR YAZI YAZMISDIM ANASAYFADA SUREKLI KALMASI ADINA AMA MAALESEF O YAZIDA MAZILERE KARISMIS.. TEKRARMI YAZSAK NE??
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eki 09, 2007 4:09 pm

-Fatma Anasayfaya sen de ortak ol artık...Ne var yani,,,,,, Osman ilgilenemiyorsa sana yetkiyi verebilir...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Eki 11, 2007 11:54 am

Muzaffer Altuncu yazdı:-Fatma Anasayfaya sen de ortak ol artık...Ne var yani,,,,,, Osman ilgilenemiyorsa sana yetkiyi verebilir...

Birseyler yapacagiz boyle olmiyacak..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

slm

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzr Mar 09, 2008 1:06 pm

ana sayfadanın zıyaretci alıp forumun zıyaretcı almamasının dıger nedenı googleden yada diğer arama motorlarından siteye giris olması.Bir kısı bılmedıgı bır sıteye gırınce ana sayfada dolanır.resımlere bakar , köyun özellıklerıne bakar , ana sayfada gördugu haberlerı okur.aslında bır sıtenın forumdan cok ana sayfası önemlıdır.cunku orası vıtrındır.vitrin ne kadar ıyı olursa icerırık o kadar zıyaretcı ceker.Yabancı bır kısı sıteye gırınce dırek foruma gırmez.Cunku zaten sızlerı tanımıyordur , giripte ne yapacak.Foruma gırenler paylasım yapmak ıcın gırer.forumun ozellıgıde budur.bilgi alısveısını saglamak.yanı bu kötu bırsye degıl.sitenın zıyaretcısının forumdan daha yuksek olması.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş May 08, 2008 8:17 am

Kafama takilan bir soru var paylsamak istiyorum,..

Sitenin eski halinde anasayfada ziyaretci sayisi hergun 50 kisiden asagiya dusmezdi, ve bu basligin acilmasina vesile olmusdu , simdi bakiyorumda yeni sitede ziyaretci sayisi ayni anda 15si gecmiyor, ne olduda durum birden bu kadar degismis?????? Bilen varsa lutfen burda bir aciklama yapsin benim kucuk b ir fikrim var ama sizin yorumlarinizi bekliyorum bakicagim sizlerde benim gibi bunun farkina vardinizmi??
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön ÖNERİLER - İSTEKLER.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir