Akşamüzeri yazılanları okuyunca cevap yazma isteği duymuştum. Fakat düşüncelerimi toparlayıp yazmaya üşenmiştim. Gecenin bu vakti siteye giripte Esra'nın son mesajını okuyunca, bu konuda benim yazacaklarımı erken davranıp onun yazdığını gördüm. Teşekkürler Esra.
Her zaman yaşadığım bir şeyi örnek vermek istiyorum. İşyerimde ki arkadaşların bir kısmı benim gün içinde sık sık siteye baktığımı gördüklerin de "yav altı üstü bir köy sitesi, ne buluyorsun bunda" diyerek önemsiz ve basit işlerle uğraştığımı ifade ederler. Ne yazdığımdan az çok haberdar olan küçük bir kısmıda " aç ta bi okuyalım" diyerek merak ettiklerini ifade ederler. Şimdi birinci gruba köy sitesinin, köylülüğün, akrabalığın, komşuluğun, arkadaşlığın ne olduğunu göstermek için ikinci guruba da meraklarını gidermek ve ilgi duyacakları siteye çekmek için ben yine de sitenin gösterimi için şifre zorunluluğunun kaldırılmasının iyi olacağını düşünüyorum.
Esra nın da dediği gibi merağından bir kez üye olup bir daha siteye girmeyen yüzlerce üye kazanmaktansa, yazışmaları görüp yanıt verme isteği ile üye olan on üye kazanmak site için daha faydalıdır.
Fatmahicranın dediği kişisel bilgilerin saklı tutulmasının bu şekilde sağlandığı düşüncesi iyi düşünürsek çok da gerçekçi değil.
Caner' in dediği aktif olmayan üyelerle iletişim bence de önemli, bu noktada iş tüm üyelere düşsede başta fatma özbilgiye düşüyor ve bence bu işi o halleder.( ve diğer yöneticiler) .Bir de yine Caner ," serbest kürsüde başlık azaltılırsa takibi zor olur çünkü bu bölümlere çok başlık açılıyor" düşüncesi haklıymış.
Cüneyt, demokrasi olsun orası iyi de Türkiye Cumhuriyeti gibi olacaksa kalsın derim
Fatma, "forumu herkese acmak konusunda sizlere katilmiyorum sadece okuyacksa bir katkida bulunmayacaksa hic girmsin bence daha iyidir, uye olmak cok zor is degilki kisinin sadece en fazla 5 dk sini alir, herkesde bunu yapacagindan eminim.. Onun icin forumlar sadece kayitli kisilere acik olacak... " demişsin. Anlaşılan biraz kızdın.Ama bana şahsen sitelere üye olma işlemi çok sıkıcı gelir ve bunu isteyen siteler çok önemli olmadıkça hayatta kayıt yapmam. E "şur ailesini" de kaç yabancı o kadar merak eder bilemem.
Şifre konusunda ille de bizim dediğimiz olsun gibisinden bir düşünceyle yazmadım bu mesajı. Böyle düşünmemin nedenlerini ve öngördüğüm sonuçlarını tam anlatamamış olabilirim düşüncesiyle tekrar yazdım. Yoksa şifre kalır kalmaz bu hiç önemli değil, önemli olan bizlerin bir şekilde diyalogda bulunabilmemiz, fikir alışverişi yapmamız. Eleştirel açıdan bakmamız, yeri gelince özeleştiri yapabilmemiz, karşı tarafa sen haklıymışsın diyebilmemiz.