Torul'da Bir Yayla

Koyumuzle,Yaylamizla,Caykaramizla,Karadenizimizle, ilgili resimleri burada paylasalim.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

Torul'da Bir Yayla

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Nis 20, 2007 1:08 am

Arkadaşım ve sitemiz üyesi Ali Şahiner yaylalarının fotoğraflarını bizlerle paylaşmak için bana gönderdi. Bende türküler eşliğinde sunarak, Ali'nin ricasını yerine getirmeye çalıştım. Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında ki bu yaylaya tekrar çıkabilmek umuduyla, Ali kardeşime tekrar teşekkür ederim.

Yaylasından inmişler / Üç kız bir ana/ Demezler bana/Ağlarlar yana yana/ Sokuldum yanlarına/Üç kız bir ana/Karaları geymişler/ Demezler ama/Ağlarlar yana yana

Resim

Şu yüce dağların karı eridi/Sel oldu gidelim bizim ellere/Yaylamızı lale sümbül bürüdü/Gel oldu gidelim bizim ellere

Resim

Bahar gelir yaylalara giderdik/Eşinen dostunan sohbet ederdik/Yar koyun yayardı ben süt sağardım/Ala gözlü mor guzumuz yok şimdi/ Dön Haşimi etrafına bak şimdi

Resim

Taşlar üzerime toprak tenime/Yol vermedi dağlar gidem yarime/Yürek mi dayanır ahu zarıma/Tükendi dermanım kalmadı dağlar..........(Ali hatırlarsan bu fotoğrafı çektiğiniz yere geldiğimizde adım atacak halim kalmamıştı)

Resim

Yüce dağ başından aşırdın beni/Tükenmez dertlere düşürdün beni/Dağlar kışımış yolcum üşümüş/Nasıl edem ben

Resim

Toplara tüfeklere /Kralların tacına /En güzel gecelere /Günün ak ekmeğine /Yazarım ben adını/ Hey özgürlük

Resim

NOT: Fotoğrafları çeken kişi Ali'lerin köyünden Mehmet Dede isimli bir öğretmen arkadaştır.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eyl 19, 2007 6:07 pm

Acaba benim gözümden nasıl kaçtı....Bu sayfaya bakmamışım...Evet baksaydım mutlaka bir teşekkür yazardım Doktor...

Neyse aradan sene geçmedi ,,,,,,,Teşekkür ederim....

Kış günü o yayla güzel de görünüyor yani......
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Prş Eyl 20, 2007 3:44 pm

Muzaffer amca çok teşekkür ederim, özellikle arkadaşım adına. Fotoğrafları bana gönderen arkadaşım (ki bizim köylülerden de tanıyanlar var) geçen yıl siteye üye oldu, severek bir müddet takip etti, tanımadığı halde üyelerle ilişki kurmaya çalıştı, fotoğrafları yüklemesini bilmediği için bana gönderdi ve ben siteye attım. Ama artık siteye girmiyor. Sebebi bizim tutumlarımız tabi ki. Ben bizim köylü birinin siteye gelmesinde ona hoşgeldin deme zorunluluğu görmüyorum çünkü site daha önce gelenlerin falan değil tüm köylülerindir, o yüzden hoşgeldin demek bana düşmez diye düşünüyorum ama köy dışından biri gelip üye olursa, bişeyler paylaşmak isterse, hemde kendini ben köyünüzü yaylanızı şu kişiden dolayı , biliyorum seviyorum gibisinden anlatımla kendini tanıtırsa o kişiye mutlaka herkes hoşgeldin diyebilmeli. Misafir gibi düşünün, hani bizde misafirperverliği ile nam salmış bir milletiz ya, ondan dolayı en azından hoşgeldin denilmeli. Ki Ali de benim arkadaşı olduğumu ve Kuşmer den bişeler yazarak kendini tanıtmıştı. Yetmedi yaylasının fotoğraflarını gönderdi ama nihayet sen görebildin fakat kimse görmedi bu güne kadar.Onun adına çok üzülmüştüm o yüzden şimdi de onun adına teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra da köyümüz dışından gelenlere umarsız ve ilgisiz kalmayız. Tekrar teşekkürler ilgin ve yorumun için
En son Bülent Altuncu tarafından Cum Eyl 21, 2007 3:46 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Prş Eyl 20, 2007 4:26 pm

abi yine çok güzel hazırlamışsın sana ve arkadaşına teşekkürler ellerinize sağlık
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Eyl 20, 2007 6:01 pm

Yayla yayladır. Nerede olursa olsun. Değilmiki henüz bozulmadı. Sanki hepsinin insanı aynı,sanki hepsi yayla kokulu gibi. Bu güzel paylaşım için teşekkürler Bülent
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Prş Eyl 20, 2007 9:27 pm

Bülent bu yaylaya Ali davet etti haberin olsun.İstersen gideriz.Ben yolu bilmem.Bir eşkıyalukta burda yapalum ne olur.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Prş Eyl 20, 2007 11:01 pm

Bende ilk defa gördüm bu fotoğrafları.O yüzden sevgili Aliden özür diliyorum.Yahu bu Ali çok yaman bir arkadaş, değil sitede gönderdiği fotoğraflara, kendine ve efratına herzaman köyümüz,yaylamız,evimiz,dostluğumuzun kapıları ardına kadar açık.Ali hazır ol Aralıkta yaylaya gidecez.Vallahi sensiz gitmem.Bu kadar çalışmaktan, ikramdan üşenmeyen bir adamı almadan gitmem ona göre :D
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Pzr Şub 24, 2008 12:02 pm

Köyümün güzel insanları öyle hızmet ediyorki hala ulaşamadığım sayfalar var,bu sayfada onlardan biri zamanında ulaşamayarak mesaj yazamadığım herkesden özür dilerim inanın ilgisizlik söz konusu değil sadece zamanında ulaşamamak,bu vesile ile Yeyenim Dr. Bülent eline,koluna,yüreğine sağlik,bize vermiş olduğun bu güzel hizmetten dolayı,devam şimdi Vanı tanıyalım bakalım.....
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön MANZARALAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir