COK ESKILERE GITTIK BAKALIM TANIYAN CIKACAKMI BU KISILERI..

Gecmisimizle ilgili, paylasabileceginiz eski resimleri, burada hep beraber paylasmaya varmisiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

COK ESKILERE GITTIK BAKALIM TANIYAN CIKACAKMI BU KISILERI..

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Ağu 09, 2007 11:21 pm

Yine daldik gecmise yine huzunlendik yine ozlemlerimiz artmiS, bakalim taniyacakmisiniz?

Resim
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Naci Altuncu » Sal Ağu 28, 2007 8:02 pm

Pehlevan Mustafa Kazım ve Yusuf dedeka (Murut) diğeri görünmüyor.
Nasıl tanıyabildim mi
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ağu 28, 2007 9:03 pm

Yusuf Dede ise çok büyük bir hatıra fotoğraf....Nerden elinize geçti,Fatma ?

Eline böyle fotoğraflar geçen paylaşsın bizimle,iyi oluyor......
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Ağu 29, 2007 2:39 pm

Muzaffer amca senda artık öğren şu tarayıcıdan resimlerini geçirme işinide, başla siteye atmaya, millette resim kalmadı, tükenduk vallah. BU arada Fatma ya teşekürler
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Ağu 31, 2007 10:21 am

Evet naci amca bildiniz tabiki..

1 Mustafa Pehlevan..
2 Yusuf dedeka murut
3 Mehmet Ozbilgi.. dayimiz..

Muzaffer amca msdeen kisa zamanda goruselimde sana su resim ekleme isini anlatayim, sorunu cozelim..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Eyl 04, 2007 1:09 pm

sizlerden bir ricam olacak,lütfen kaynak ve tarih belirtmeden o eski fotoğrafları kurcalamayın.Tarihini ve kaynağını sorsam cevap verebilecek misiniz?
....sAKIN bana darılmayın hepinizi seviyorum,düşüncem ve önerim yanlışsa da lütfen belirtin.Şimdiden teşekkür ederim.

....Fotoğrafı 1976 yılında yayladan köye inerken Sultanmurat düzünde bugünler için çekmiştim.Belirttiğiniz kişiler aynen doğrudur.Birlikte sağlıklı ve mutluluk dolu günler dileğiyle soranlara selam olsun...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Eyl 04, 2007 2:24 pm

Adnan abi darilmaniza gerek yok ben bu resimleri sevgili dayimiz Mehmet Ozbilgiden aldim sizin cektiginizi nerden bilebilirimki kaynak olarak sizi gostereyim, ben bu resimleri kucuk resimler olarak aldim yeniden dijital makinyele cektik duzenledik siteye oyle ekledik, sizin cektiginizi bilseydim inanin orijinal resimi kim cekmis diyede yazardim...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Sal Eyl 04, 2007 2:49 pm

Bu konu biraz karmaşık komu.Esas olan herhangi bir yerden alıntı yaptığında kaynak belirtilmesidir.Geçenlerde sayın Emin Çölaşan cumhurbaşkanının (A.N.SEZER) fanilalı resmini yayınladı.O resimle ilgili kaynak gösterdiğini gördünüz mü? Hayır göstermedi.Ama Emin Çölaşan o resmi bir dergi bir gazete yada herhangi bir kaynaktan alsa idi muhakkak kaynak belirtirdi.

Şöyle bir soru sordum kendime.Şimdi geçtim fotoğraf çekenin karşısına.verdim bir poz.Bu resmin sahibi ben miyim fotoğrafı çeken mi?
Yoksa yıllar sonra evin albümünde bulan aile efradı mı?

Bana sorarsan herkes sahibidir.Ve kaynak belirtmeğede gerek yoktur.Ama o resmi bu siteden alıp başka bir yerde kullananlar için kaynak belirtme zorunluluğu vardır.

Bu ahval ve şeriatte sayın Fatma Hanım kaynak belirtmemekte haklıdır.
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eyl 04, 2007 3:45 pm

Bir konuyu fazla kurcalamaya gelmez....İki kişi arasında geçen diyaloğa bizim yorum yazmamız işi dahada dallandırır diye düşünüyorum..Belki Sabri da haklıdır...Ama her konuda çeşitli fikirler çıkabilir...Onun için kişilerin fikirlerine saygılı olmak lazım....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Eyl 09, 2007 1:42 pm

Adnan abi galiba bu basliktaki yazimi okumadiniz her ekledigim resimde ayni yorumlari yapmaya devam ediyorusnuz, ben bu konudan bunaldim, elimde bir suru eski resimler var boyle yazilar yazamaya devam edilirse hic birini eklemiyecegim, insanin hevesine kursaginda birakiyorlar, neyin pesindeyiz anlamadim gitti, yeniden tekrarliyorum resimler sayin adnan ayazin albumunden degil , dayim mehmet ozbigilinin albumunden alnimis ve yeniden duzenlenmistir, hic bir resimde ceken adanan ayaz yazmiyorki kaynak belirteyim..

Saygilarimla...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Eyl 10, 2007 3:19 pm

...Sayın Fatma Özbilgi'ye,

...Siteye aktardığınız fotoğraflarla ilgili yapmış olduğum açıklamalarımın sizler ve diğer bazı üyeler tarafından yanlış anlaşılması ya da benim anlatmak istediğimi yanlış anlamanızdan ötürü son derece üzgünüm.

...Bazı fotoğraflarla ilgili verilen bilgiler yanlış olduğu için böyle bir talebim oldu,elbette siz o fotoğrafların ve onlarla ilgili bilgilerin tam olarak doğruluğunu bilemeyebilirsiniz...

...Benim istediğim fotoğraf bilgilerini ilgilenenlere doğru olarak aktarmaktır.Devamlı olarak siteyi takip etmem mümkün olmadığı gibi her fotoğraf hakkında da bilgim olmayabilir.Sadece en azından benim çektiğim fotoğraflarla ilgili olarak yanlış bilgilendirme olmasın diye kaynak belirtilmesini istedim.

...Bölüm yetkilisi dışında bu hususta kimse ile muhatap olmayı da arzu etmiyorum.Tartışma konusu olmasını da.Ben,bana ait fotoğrafların albümümde kalmasını isteseydim,çoğaltıp kimseye vermezdim...

...Eğer bir fotoğrafın tarihi,yeri,karede yer alanları ve fotoğrafı çeken kişi doğru olarak bilinirse bunun kime ne zararı vardır.Bu nedenle isteklerim oldu ve malesef yanlış anlaşıldım...
...Siz ve diğer ilgililer aynı şevk,aynı zevk ve aynı heyecanla görevinize kaldığınız yerden lütfen devam ediniz.İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar.Sanal ortamda bizler yazı dili ile anlaşmış olalım.Bu konuyu daha fazla kurcalamanın elbette bir yararı olmayacaktır...

...Çalışmalarınızda başarılı olmanız dileklerimle sizi kırdıysam özür dilerim,diğer üyelerimizide kırdıysam onlardan da özür dilerim.Selam,saygı ve sevgilerimle sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle hoşça kalın diyorum...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Eyl 10, 2007 4:47 pm

Sevgili Dostlar,
Bu konuyu çok fazla kurcalamanın doğru olmadığını yukarıdaki yazımda da belirtmiştim...Böylesi konularda sabır gerekiyor........

Birbirimizin herşeyine katlanmak durumundayız...Çünkü biz bir aileyiz...

Her ikinizin de bu konuyu unutmasını arzuluyorum...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön NOSTALJIK KARELER

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir