gönderen Bülent Altuncu » Pzt Tem 30, 2007 3:31 pm
Geçenlerde yaylamızın 1960 lar da çekilmiş bir resmi elime geçti. Uzaktanda olsa bizim evin eski halini görmek beni çok duygulandırdı. Aslında evimizin o halini bilmem, hiç bişey yaşamamış olsamda orada kanımdan insanların neler yaşadıklarını düşünmek duygulanmama yetti. Resime bakarken resimin çekildiği anda avlumuz güneşlimiydi, ahır kapısından içeri girmek üzere olan bir inek var mıydı , tezekliği gene hayatın altında mıydı, kapısı açık mıydı, çocuk var mıydı balkonunda gibisinden çeşit çeşit meraklara dalınca keşke resmi çeken kişi her evin avlusuna da birer resim çekseydi diye düşünmüştüm. Şimdi ne kıymetli olurdu o resimler …
Bu yıl yaylaya gittiğimde dikkatimi şu çekti; çocukluğumuzda artık şenlenmeyen, bahçesi çayır olmuş, duvarları yıkılmak üzere yerobalarına bakınca bana çok eski ve garip gelirlerdi bizim evlerin yanında. Korukçu defterlerini yazdığım zamanlar ücretleri A sınıfından E sınıfına doğru azalarak giden evlerin içinde bu evler olmazdı bile. O zamanların A sınıfı evlerini bu yıl gittiğimde görünce o zamanlar yerobalarına karşı hissettiğim duyguları hissettim ve çok üzüldüm. Bu yüzden eski evlerimizin resimlerini çekip site aracılığı ile ileriki kuşaklara aktarmak işini düşündüm. Fakat hepsini çekebilme imkanım olmadı. Bundan sonrası bu hassasiyeti gösterecek her site üyesine bir görev olsun.
En son
Bülent Altuncu tarafından Pzt Tem 30, 2007 3:41 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.