ÖĞRETMEN HEMŞEHRİLERİMİZDEN (RAHMETLİ) HÜSEYİN AVNİ UYGUN

Gecmisimizle ilgili, paylasabileceginiz eski resimleri, burada hep beraber paylasmaya varmisiniz?

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi, Sami Ayan

ÖĞRETMEN HEMŞEHRİLERİMİZDEN (RAHMETLİ) HÜSEYİN AVNİ UYGUN

Mesajgönderen Murat Atalay » Pzt Mar 19, 2007 8:19 am

Resim

Gökçeada'da öğretmenlik yapmış Merhum Hüseyin Avni UYGUN (Sağdaki) ve meşhur Beyoğlu Mustafa (Mustafa BİRİCİ)

Öğretmenizden bir anı: O yıllarda ilkokul üçüncü sınıfın öğretmenliğini yapıyordu. Sınıfta derste öğrencilere bir soru sordu; "Kiraz ağacını bilen var mı diye?" Kimse bilemedi. Hüseyin öğretmen, Kotun Recep'e sordu; "Sizin evin önündeki ağaç ne ağacı?" Recep'te, "Kirez" dedi. Hüseyin öğretmen de bir tokat atarak, "Oğlum, kirez değil! Kiraz"
Rahmetlinin Gökçeada'nın sevilen simalarından olmasının yanı sıra çocuklara okulu sevdiren bir yapısı var idi. Kendisinin dört çocuğu bulunmaktadır. Bunlar;
Azmi Nafi UYGUN - Gökçeada'da Çevre Sağlık Teknisyeni
Gökmen UYGUN - Baba Mesleği Öğretmenliği sürdürüyor İstanbul'da
Yadigar UYGUN - Evhanımı
Fatma UYGUN - Baba Mesleği Öğretmenliği yapıyor
Kullanıcı avatarı
Murat Atalay
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Prş Mar 22, 2007 10:11 pm

Sevgili Murat Gökçeadadan güzel katkılarının devamını bekliyoruz. Bizden koptuğunuzu sandığımız anda tekrar anıları paylaşmak gerçekten mutluluk verici.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Arslan Kamaoğlu » Prş Nis 05, 2007 7:51 am

Murat Bey size çok teşekkür ediyorum.
Beni 42 yıl öncesine götürdün.1964-1965 yılında Yukarıki şur ilk okulunda (Yayık okulda)2.sınıfta öğrenci iken,H.Avni UYGUN öğretmenimdi.O masmavi gözlerini hiç unutamam.Yetim olduğum için beni çok severdi.Ama çok dayaklarını da yedim.O zamanlar öğretmenlerin dayak atması çok moda idi sanki.Gerçi bizlerde az yaramaz sayılmazdık.
Allah Hüseyin hocayı nurlar içinde yatırsın.
Kullanıcı avatarı
Arslan Kamaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Şub 07, 2008 9:22 pm

Hüseyin Avnı Uygun Rahmetli, Arslanın dediği gibi bizede hocalık yapmış,Allah rahmet etsin mekani cennet olsun......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Cmt Mar 22, 2008 3:44 pm

Muratcığım...!!!
Benide Aslan KAMA gibi çok çok eskilere götürdün...!!!Benimde yukarıki şurda ilkokuldaki ilk hocam...!Okula ilk başladığımda ilk gözağrım..Değerli saygıdeğer disiplinli çok sert ama bir okadarda içinden belli etmeyen yumuşak iyi kalpli bir insan...!!!Bizim zamanımızda biraz sıkıntılıydı...!!Malesef malum o mahallelerindeki akraba kavgasından dolayı oda çok sıkıntı çekti...Mahkemelere gide gele epey yıprandı...!!
Ama benimle ve dolayısıyle Aslan KAMA'nın Ağabeyi Mustafa KAMA ve Mehmet ÇELEBİ (tehlike mehmet) ile hep birlikte değerli hocamın da içinde olduğu ilginç bir anımızı burada yazamadan geçemiyeceğim...!!!Ben mustafa ve mehmet Hafızlık nedeniyle osezon epey geç okula başlayabildik..yaklaşık okullar başladığından 1.5 ay sonra..Durum böyle olunca bize okul numarası okula başlayınca hemen vermediler...!!!Bu durum bizxi diğer okul noları olan arkadaşların yanında eksik ve sanki geçiçi bir öğrenci yaptığından numaramızın olmaması bizi eziyor ve üzüyordu...!!!Hasretle okul numaramızın verilmesini dört gözle bekliyorduk...!Neyse uzatmıyalım belli bir zaman sonra bana 143, Mustafaya 144, Mehmete 'de 145 okul numarası verdiler...!!!Ben şahsen okadar sevindimki sanki milli piyangodan çok para çıkmış gibi o gece uyuyamadım...!!!Netse bir kaçgün sonra mustafa mehmet ve ben bize numara verildi diye başkalarınada göstermek için bir karar aldık..Sıyah önlüğümüzün üzerine okul numaramızı yazma kararı aldık...!!!Tam sol göğsümüze kalbin üzerine gelecek şekilde numarlarımızı yazdık.Tebeşirle...Zamanla silindiği içinde cebimize tebeşir taşıyarak silik hal aldığında tazeliyorduk...!!!Gülmeyin...!Heves işte...!Birde numaralarda geç verildide..Oda bu hevesi tetikliyordu...!!!Neyse öyle birkaçgün gezdik okulun bahçesinde...Birgün nasıl olduysa bir yaramazlık sonucu Mustafa ile rahmetli H.Avni UYGUN ile muhatap olduk...!!!Biz bir aksilik sonucu yanına gitmemize rağmen o yaramazlık tan hesap sormadan:Merakla :Onumaralar nedir sorunca bizde biraz mahcup şekilde okul numaramız deyince...!!Rahmetli çok güldü ve bizim yaramazlık yaptığımızı unutarak gülmeye devam etti vede şu cumleleri bize sarfetti:Ola keratalar;Bukadar kara eşşeğin içinde boz eşşek gibi kendinizi belli etmek zorundamisunuz..????!!!!Hadi gidin sizi dövmiyeceğim ama o numaraları birdaha yakanızda görmiyeceğim dedi...Bizde dayaktan kurtulmanın sevinciyle hemen yanından kaçtık ve birdaha göğsümüze okul numaramızı yazmadık....!!!
Öyle bir anı işte...!!!ALLAH RAHMET EYLESİN....!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ali Kemal Şahin » Cum Eki 24, 2008 11:21 pm

Hakikaten çok teşekkür ediyorum bu fotoğraf için,teşekkür merakımı gidermenizden. ...Bizim evde çok bahsi geçerdi rahmetli Hüseyin Avni UYGUN adı.Zira annemle babamın evlenmesine vesile olmasındandır merağım.Babam Müfettiş Mustafa ŞAHİN'İN en sevdiği öğretmeniymiş.Tekrar teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Ali Kemal Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzr Eki 26, 2008 7:13 pm

teşekkürler paylaşımın için elline sağlık
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 26, 2008 8:59 pm

Hele şu gençliklerine bak !!!!!!!!!!